×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Революцията 5G: Как ще се променят начините, по които общуваме


11 Ноември 2019, Понеделник, 13:03 ч.
Автор: Флагман.бг

Значително по-високите скорости на достъп осигуряват практически моментална и надеждна връзка между две страни

Начините, по които общуваме, се промениха драстично през последните години. Измислени са много нови комуникационни системи, включително масово използваните интернет и мобилни телефони. Докато методите, чрез които комуникираме, се променят все по-бързо, при първичните системи, използвани за тяхното управление, не се наблюдават толкова чести промени.

Да вземем за пример телефонните услуги. Цялостната структура на мрежите за мобилни телефони се промени само няколко пъти за последните години. Въпреки това всяка интеракция идва със своите големи промени. 5G е следващият голям напредък в комуникационните технологии и отново е настроен да трансформира начина, по който общуваме.

Как 5G може да промени познатата комуникация?

Значително по-високите скорости на достъп осигуряват практически моментална и надеждна връзка между две страни. Следващото поколение мобилен интернет – пето, обещава възможност за много по-бързо сваляне и споделяне на данни, по-широко покритие и по-стабилни връзки. Всичко това ще се случи благодарение на подобрението на радиочестотния спектър и възможността много повече устройства да имат достъп до мобилен интернет по едно и също време. Светът става все по-мобилен, а данните, с които се борави – все повече. Съществуващите вече радиочестотни ленти се претоварват, което води до повреда в експлоатацията, особено когато много потребители се опитват да имат достъп до онлайн мобилни услуги едновременно. 5G е много по-добър при работа с хиляди устройства едновременно и така незабавната комуникация става възможна.

Скоростта на комуникациите играе голяма роля за тяхното качество. Въпреки че устройствата и мрежите стават по-бързи, все още се забелязва забавяне във времето, необходимо за изпращане и получаване на данни, особено ако те са по-големи от към обем. В много случаи това изоставане прави комуникацията некачествена и по-забавена. Когато 5G мрежите бъдат интегрирани изцяло, скоростта, с която можем да изпращаме информация, ще се увеличи драстично.

Едно от основните предимства на 5G е възможността да изпраща информация по-бързо с по-ниска латентност. Закъснението е мярка за отзивчивост, а по-ниските нива на латентност означават, че можем да взаимодействаме с информацията по-скоро. По този начин данните, които получаваме през 5G мрежите, ще могат да бъдат анализирани по-бързо. Времето за реакция също се ускорява, а това води и до по-голяма свързаност.

Хората главно комуникират устно по телефона или в текстова форма чрез съобщения и имейли. Това обаче не са единствените начини за комуникация. В много случаи устройствата, които могат да комуникират чрез мрежи, са ограничени – на тези устройства им липсват някои ключови възможности, тъй като настоящите мрежи имат ограничен капацитет. С 5G мрежата това може да се промени. Бизнес партньорите например могат да се възползват от 5G, за да останат свързани, където и да се намират.

Въпреки че Wi-Fi е широко разпространен, той не е навсякъде и може да има ограничена производителност на някои места. Достъпът до 5G мрежа означава, че всяко устройство, което предоставя телефонна услуга може да се свърже със защитена връзка, което води и до по-висок капацитет на качество. Един от най-големите проблеми, с които се сблъскват мрежите, е ограничението на капацитета в сравнение с броя на използваните устройства. 4G мрежите вече имат проблеми поради това ограничение, но 5G мрежите вероятно няма да имат този проблем дълго време, тъй като имат много по-голям капацитет от традиционните мрежи.


В категории: Животът


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
Георги
12.11.2019 06:53:22
0
0
100 мегабита си минават спокойно и през съществуващата 4G инфраструктура. Няма нужда да измрем от радиация заради такава скорост. A с LTE-А се стига и до гигабит...
4.
XX
11.11.2019 15:50:42
0
0
@Kani Stoianov
а какво ще кажеш за кочината германия (и другите ес обори):

"The end of the auction fires the starting gun for 5G in Germany."
Jochen Homann, Bundesnetzagentur president
"... Among the final conditions of the process are a required minimum data rate of 100 Mbps available by the end of 2022 in 98% of households in each state... "
3.
XX
11.11.2019 13:51:14
0
5
@2
По скоро 5g мутантите ще се самозатрият сами - по дарвин.
2.
az
11.11.2019 13:41:06
0
8
Така и така сте се разписали за ползите от 5 Г, новите честотни ленти и прочие, ама нищо не написахте за оня кантон в Швейцария, където местните възстанаха срещу монтирането на съоръжения за внедряването на 5Г в страната им. Този кантон беше провъзгласен като първия с внедряване на тази 5г технология, а излъчвателите само за 10 дена работа ( въпреки че не е физически внедрена, поради липсата на работещи с 5 Г устройства) е направил непоправими щети в намиращия се наблизо до излъчвателя парк. Има и снимки, ще видите. освен това масово хората в кантона се оплаквали от тревожност, главоболия, необясними депресивни състояния и нестабилно кръвно налягане. Масовостта е била толкова голяма, че хората сами решили да търсят причина за това, като съмненията им били преди всичко насочени към местната реколта, от която се изхранвали швейцарците. Издава се мобилния оператор, който започнал рекламите си в тази насока. Така и хората навързват съвпадения с оплакванията и работещия нов транслатор....Така че няма и грам безобидност в тези технологии. Да, движим се напред, но явно ние днешните хуманоиди все още не сме приспособени за тези вълнови мозъчни атаки и за това вдигаме кръвно, депресираме се, боледуваме, окапваме лесно както се казва. Ония които тепърва ще се раждат най-вероятност ще се захранват с резистентност още в утробите на майките си. Натам е тръгнал светът и връщане назад няма.
1.
XX
11.11.2019 13:12:51
2
13
ще пържи мозъци... това е сигурното.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори