×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Законът за горивата влиза в парламента в понеделник


Законът за горивата влиза в парламента в понеделник
Самите участници в сектора не искат да седнат на една маса и да вземат решение за техния закон, за техния бизнес как да се регламентират нещата, коментира министърът на икономиката
09 Ноември 2019, Събота, 11:30 ч.

 Доходите няма да замръзнат, ако няма нова криза, категоричен е министърът на икономиката Емил Караниколов

Замръзване на доходите няма да има, докато няма криза. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, цитиран от БНТ. Забавянето на световната икономика се дължи на задържането на ръста при глобалните играчи и Brexit, но засега прогнозата за България е за поддържане на сравнително добър ръст.

 „Нашата икономика наистина има ръст, балансиран, последните години го запазваме. Но по отношение на доходите все още имаме много да изпреварваме“, каза Емил Караниколов.

Преди два дни ЕК увеличи прогнозата за растежа на българската икономика на 3.6%, но поставя фокуса за следващата година, че нашият ръст ще е около 3%. Караниколов обаче обърна внимание, че и за тази година прогнозата е била по-ниска - 3.1%, но вече към края на годината е 3.6%.

„Ако не дойде финансова криза, няма да имаме проблем, защото за по-следващите години се дава прогноза над 3%“, каза Караниколов. „Замръзване на доходите, докато няма криза и има ръст на икономиката, няма да има. Защото в момента безработицата ни е под 5%,т.е. реално няма безработица. Друг е въпросът дали хората получават това, което искат“, добави той.

Радостната новина, е че последните три години доходите в България растат и това е средно между 8 и 12 процента. Но на нас ни трябва повече, каза още той.

„Дали ще се стигне до криза, никой не може да предвиди. Въпреки всичко показателите за България в момента не предполагат това. Въпреки че в края на третото тримесечие се забавя износът, в сравнение с предишни месеци“, каза още министърът.

Караниколов обаче уточни, че само за първите 7-8 месеца за тази година имаме над 17 млрд. евро износ, което според него показва, че българските стоки и услуги стават все по-качествени и конкурентни като цени.

„Имаме сектори, които се развиват изключително добре - металургия, IT сектор. Наблюдава се и тенденция, не само че много българи се връщат у нас, но и чужденци идват да работят в България“, каза министърът.

Той коментира и буксуването на Закона за горивата, който вече една година не може да влезе за обсъждане. По думите му проблемът е в самия сектор, който не успява да се обедини около конкретни идеи. „Самите участници в сектора не искат да седнат на една маса и да вземат решение за техния закон, за техния бизнес как да се регламентират нещата. След първия закон едните казаха - ние не бяхме включени в участие, ние ги извикахме, водихме дебати качихме за обществено обсъждане и дойдоха нови 150 предложения. Вчера ги обобщихме и в понеделник законът тръгва към МС“, каза Караниколов.

Източник: economic.bg


В категории: Политика


10
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
10
Коментара по темата
10.
Сисо
09.11.2019 22:26:52
0
0
Що преди изборите не говорихте за тези поддържащи монопола закончета а сега хоп и по бързата процедура
9.
TWICER
09.11.2019 19:26:34
0
2
Г-Н МИНИСТЪР, НЕ ТОВА КОЕТО ИСКАТ,А ТОВА КОЕТО ЗАСЛУЖАВАТ,ДОКОГА ПИРАМИДАТА ЩЕ БЪДЕ ОБЪРНАТА В ТОЗИ ПРОСЛОВУТ 'СТОГОДИШЕН ПРЕХОД' ! ! ! !
8.
Bat Benci
09.11.2019 18:38:46
2
20
Тая територия си е собственност на мафията ГЕРБ !
На тая територия Никога не е имало промени !
Няма и да има , защото Няма Народ !
Бойко е изгоден на Европа и Америка защото е зависим !
Народе - бой по зависимите !!!
7.
Коко
09.11.2019 17:45:45
1
2
Трепане на малките риби с помоща на държавата по легален начин-зокон в наше време
6.
В.Златев
09.11.2019 15:16:15
0
7
Участници в пазара няма, играча е само един - В. Златев / Лукойл. А той няма да участва в изготвянето на закона, защото може да се обади и да му напишат закона както го иска. Естествено Лукойл са най-изрядните в България и не стимулират корупцията из правителството
5.
Организация
09.11.2019 15:12:09
1
3
17 млрд евро износ, но ГЕРБ министърчето спести колко е вноса и съответно външнотърговското салдо? Миналата година бяхме назад с 50 млрд, явно тази ще паднат на минус 45-46 млрд и полудяха да се хвалят хахах Верно има напредък
4.
Петър
09.11.2019 15:09:51
1
2
123,
Закон, и в момента има!
Анархията е повсеместна, фалшивите горива не се внасят, а се произвеждат тук, от което забогатява мафията, която просто иска да не узаконява парите от нелегален износ!
3.
123
09.11.2019 14:08:19
2
0
Закон трябва да има иначе е анархия и внос на фалшиви горива без акциз и незаконно забогатяване Как да се съгласят хората си нямат на идея за какво става въпрос545
2.
Петър
09.11.2019 12:31:41
0
5
Къде я видя тази тенденция бре Министре?
"Техния закон"?
Вие сте увреден психически, и негоден за длъжността която заемате!
1.
Цирк
09.11.2019 12:05:31
0
7
Поредният нож в гърба на малкия бизнес и в полза на олигархията.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори