×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Препълнена зала посрещна съветниците на ПП МОРЕ в Стария Несебър


Препълнена зала посрещна съветниците на ПП МОРЕ в Стария Несебър
Кандидатите за общински съветници от ПП МОРЕ представиха пред пълната зала амбициозната си програма за Несебър
18 Октомври 2019, Петък, 05:33 ч.
Автор: Флагман.бг

В Стария град трябва да се обърне специално внимание, да се осигури една добра инвестиция, защото от тук започва туризмът на цялата община. Няма турист, който да е дошъл в Община Несебър и да не е посетил Града на ЮНЕСКО, каза Благой Филипов

Препълнена зала посрещна кандидатите  за общински съветници от ПП МОРЕ в конферентен център „Сочи” в Стария град на Несебър.  

Да се срещнат с тях, да чуят идеите и амбициите на МОРЕ дойдоха десетки нейни симпатизанти, както и каннидат-общинските съветници и кандидат-кметовете на партията пред насъбралите се говориха водачът на листата за общински съветници на ПП МОРЕ Благой Филипов и кандидатите за общински съветници Драгомир Попов, Виктор Паскалев и Пейчо Колев.  

Благой Филипов: „Защо няма туристическа реклама за община Несебър?“

"Градът на ЮНЕСКО е сърцевината, ядрото на Община Несебър. В Стария град трябва да се обърне специално внимание, да се осигури една добра инвестиция, защото от тук започва туризмът на цялата община. Няма турист, който да е дошъл в Община Несебър и да не е посетил града на ЮНЕСКО.  

Канализацията и инфраструктурата на крайбрежната алея са в трагично състояние. Облагородяването, нови площадки, озеленяването в синхрон с визията на града, са ключови акценти в нашата програма. Тук трябва  да се обогати туристическият продукт и културният облик на старинния град.

Туристическата реклама въобще я няма, а тя също е много важна. Продажбите на имоти намаляват, туристите също. Трябва с нещо да ги привлечем. Общината събира достатъчно много пари от такси и данъци, но не отделя необходимото за реклама, а без нея не можем”, каза Филипов.

Той посочи, че общинските съветници в една община са барометърът с който всеки един кмет трябва да се съобразява.

Във вота на 27 октомври партията ще участва с листа от 21 кандидат-общински съветници. В листата на МОРЕ най-голям е броят на кандидатите от Несебър – те са единайсет. Шестима са кандидатите, които ще се борят за кметски места. ПП МОРЕ ще работи така, че жителите от Несебър до Емона да имат еднакво добри възможности за развитие и живот. Вижданията на партията са за развитието на една модерна европейска община.

Виктор Паскалев: Община Несебър е на последните места в страната по усвояване на евросредства

„За Община Несебър е изключително важно следващите години да бъдат градивни. Част от проблемите – водни и пътни проекти, реконструкция и обновяване на училища, инфраструктура могат да бъдат решени с привличане на средства по европейски програми . Спешно  трябва да се започне работа в тази насока чрез привлече сериозен арсенал от професионалисти, които да извършват подготовка и управление на европроекти”, каза кандидатът за общински съветник Виктор Паскалев. „Това е нашата политика, която ще следваме занапред”. Паскалев отбеляза, че Община Несебър е на едно от последните места в България  по усвояването на евросредства и е сред аутсайдерите в таблицата за привлечени средства за глава от населението. „Предположението, че общината не се „отваря” към тези средства е , че европейските пари и мониторингът са много широко и сериозно наблюдавани от Комитета за наблюдение и борба с измамите ОЛАФ и тези пари не могат да се харчат безобразно”, заяви Паскалев.

Драгомир Попов: Кое наложи кметът Николай Димитров да повиши местните данъци с 50 процента?

„Аз ще говоря с цифри и ще дам пример за сравнение . Община Несебър  разполага с бюджет от 75 милиона лични средства, има 24 000 души население, седем съставни селища.  Община Поморие разполага с 28 милиона лева,  34 000 души население,  над 20 съставни селища, т.е. около 40 процента по-голяма територия.

Предполагам всички сте ходили в Поморие, видяли сте какво представлява центърът на Стария град, развитието на Поморие, водния цикъл и европейските пари, които привлече общината и забележете с бюджет, който е два пъти и половина по-малко от този на Община Несебър.

Трета година всички ние жителите на Община Несебър плащаме с 50 процента по –висок данък по предложение на кмета Николай Димитров и подкрепящите го общински съветници. Тук възниква въпроса - Кое наложи вдигането с 50 процента на данъка? Ако сте плащали 200 лева данък до 2016 г., след това вече плащате 300 лева годишно. Кметът Димитров трябва да даде отговор на този въпрос!”, заяви кандидатът за общински съветник от ПП МОРЕ Драгомир Попов.

„През последните години милиони левове са хвърлени в неизползваеми  сгради, зали, безмислени съоръжения. За пример - 8 милиона лева за изграждане на огромна база на БКС, с административна сграда, с огромни халета, които стоят празни. Фрапиращ случай  - сградата наречена „Артиум” до пощата в Несебър – инвестиция за 13 ,5 милиона лева , обектът също стои празен. Какво се получава -  инвестира се в нещо, което не се ползва. А това са нашите, вашите пари.  Ние не сме склонни да подминем това, което се случва”, заяви Попов.

Пейчо Колев: ПП МОРЕ ще води силна социална политика социалната политика

Социалната политика на партията представи Пейчо Колев кандидат за общински съветник от листата на МОРЕ. Вижданията на ПП МОРЕ за по-добро управление на Община Несебър са – намаляване на местните данъци и такси за жителите на общината, които през 2016 година бяха неоснователно увеличени. Защитаване интересите на всички, които се прехранват с туристически бизнес, осигуряване на медицински прегледи  по населени места, осигуряване по 50 лева за пенсионерите за Коледа и Великден, завишаване на паричната помощ за новородено дете на територията на община Несебър – от 2 000 на  2 500 лева, увеличаване на броя на абонаментните карти за безплатно пътуване и др.

 

 






България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори