×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Модулни паркинги като в Азия ще строят в Пловдив?


Модулни паркинги като в Азия ще строят в Пловдив?
Пловдив е в ужасяващо финансово състояние, каза кандидатът за кмет Славчо Атанасов. Според него проблемът с липсата на достатъчно паркоместа може да се реши с т.нр. Модулни паркинги
16 Октомври 2019, Сряда, 11:26 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Ще затворим жестоко вратата на корупцията с принципа на мълчаливото съгласие, но ГЕРБ, БСП и ДПС са против въвеждането му, каза Славчо Атанасов от НФСБ

Пловдив отчаяно се нуждае от нови паркинги. Градът се задъхва най-вече, защото на всеки 1000 бракувани годишно автомобила в града, се появяват други 5000. Решението е в т.нар. модулни паркинги, които се изграждат за четири дни. Това каза по време на предизборния дебат по Нова телевизия кандидатът за кмет от НФСБ Славчо Атанасов, който е подкрепен и от ВМРО.

Той уточни, че предлаганите от него паркинги ги има най-вече в азиатските страни – Китай, Япония и Южна Корея. Те са стабилни конструкции и животът им е 40-50 години, добави бившият градоначалник, който според социологическите проучвания, има шанс отново да оглави общинската администрация в европейската столица на културата.

Славчо Атанасов обеща зелена система в Пловдив и управление с човешко лице
 

„Пловдив е в ужасяващо финансово състояние – 65 млн. лева дългове. Не е бил толкова задлъжнял, колкото сега. Без заем за стратегически обекти няма как да минем. Как ще направим продължението на булевард „Северен“? Как ще направим пробив под водната палата, където се получават ужасяващи тапи?“, попита той.

„По времето на управлението на Иван Тотев бе изтеглен заем от 30 млн. лева за безумни цели. 7 км булеварди се преасфалтираха, но без нито едно разширение“, подчерта Атанасов. 

Той разкри, че туристите, които са посетили Пловдив през 2018-та, са с 20 000 повече от тези, които сега трябваше да посетят европейската столица на културата. 

„Нашият сегашен градоначалник обича да послъгва и в началото казваше 3 милиона туристи, после падна на 2 млн., на 1,5 млн., след това изръси, че 500 000 души ще посетят Пловдив“, добави депутатът. 

„Три неща иска бизнесът – светкавично административно обслужване, да не бъде изнудван от политически централи, ясни и прозрачни обществени поръчки. Още 2010 г. като кмет предложих на тогавашните партии в парламента да влезе принципът на мълчаливото съгласие, т.е. ако в определения срок администраторът не отговори на искането на гражданина, се приема както е в цяла Европа, че администрацията е съгласна“, подчерта той. 

„По този начин затваряме жестоко вратата на корупцията. Това обаче бе отхвърлено в парламента от ГЕРБ, БСП и ДПС“, уточни бившият градоначалник.

Той припомни, че бе избран от пловдивчани за кмет с 60 000 гласа. ГЕРБ и ВМРО взети заедно имаха два пъти по-малко гласове от мен, заяви Тотев.

„БСП и ГЕРБ да се разберат какъв кандидат съм! Едните казват, че съм бил скритата кандидатура на Борисов, а другите – на БСП“, добави той.

Опонентката му от „Съюз за Пловдив” Дани Каназирева обаче изтъкна, че кметът Иван Тотев играел за Славчо Атанасов, след което кандидатът на НФСБ възкликна „Това е абсурд!“.

„На въпросите на Каназирева съм отговарял много пъти. Не знам защо като папагал ги повтаря“, добави той, след като двамата се скараха в ефир.

„Няма да търпя. Лично съм засегната. Няма да позволя да ме обиждате“, сопна се тя. 

10 пъти повтаряте едно и също и аз ви отговарям, възрази Атанасов.

Моля ви, не изпадайте в истерия, прекъсна го Каназирева. Истерията вие я проявявате, репликира я патриотът. 

Вие се изкарвате политическо бебе, което сега влиза в политиката, каза пък тя. А сега вие не ме ли обиждате, отговори той.

„През цялата кампания вашият партиен лидер Валери Симеонов нито веднъж не дойде в Пловдив. Срамувате ли се от него?“, попита Каназирева, а кандидатът на патриотите каза, че въпросът е нелеп.

„Ако не бяхте дама, нямаше да ви отговоря. Не е вярно, защото Симеонов на два пъти бе в Пловдив. Аз бях мажоритарно избран кмет. Не съм съгласен с твърденията, че градът се дели на ляв и десен. Това са пълни глупости. Изборите са мажоритарни. Хората гласуват за човек, който ще им свърши работата. За мен гласуват както десни, така и леви симпатизанти. Никога не съм позволявал партийни лидери да ми се бъркат в работата“, подчерта Атанасов. Защо и сега да го правя, попита той, преди да зададе скандален въпрос на опонентката си в студиото на Нова телевизия.

„Лично Тотев по водеща медия каза „Дани Каназирева винаги е била наш добър коалиционен партньор. Тя винаги ни е подкрепяла при вземането на важните решения, но шест месеца преди изборите, очакваме тя да се извърти и ще се направи на опозиция. Опозиция ли сте, г-жо Каназирева?“, попита депутатът.

„Жал ме е и се моля на тези избори да има разум! Категорично това не е вярно. Всеки знае, че съм най-активната в Общинския съвет и няма сделка, която аз да не съм атакувала. Ако изкарате сделки, които ощетяват града ни, ще се оттегля“, уверява Каназирева.

Славчо Атанасов влезе в спор и с кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров. 

„На миналите избори бяхте като действащ депутат от ГЕРБ кандидат на Реформаторския блок и се прегръщахте с Радан Кънев. Сега сте кандидат на ГЕРБ. След изборите през 2015 г. назидателно уволниха и изключиха всички ваши поддръжници, които бяха членове на ГЕРБ. Оставиха само вас. На кого сте кандидат в момента?“, попита депутатът.

„Винаги съм бил член на ГЕРБ. Тогава бях издигнат от инициативен комитет и подкрепен от реформаторите. Явих се на изборите за кмет, защото не бях съгласен с някои начини на управление“, заяви областният управител. 

Според него Пловдив се задушава, защото е от табела до табела. Областта е една от най-бързо развиващите се – инвестициите са над 2 млрд., но те са извън града, изтъкна той.

Според  Николай Радев от БСП пък средните заплати в Пловдив са ниски, защото фирмите, които започват дейност там, търсят евтина работна ръка. 

Всички участници в дебата в ефира на NOVA се обединиха около тезата, че Пловдив има нужда от сериозни подобрения, що се отнася до градския транспорт, натоварения трафик и местата за паркиране.

„Когато се вдигнаха данъците за колите, всички транспортни фирми излязоха от Пловдив. Трябват кръстовища на две нива, да се завърши Околовръстното, да се направи пробив под гарата. Трябва и да се оптимизира градският транспорт”, заяви Димитров.

Според Атанасов пък в момента в София се шофира „по-леко”, отколкото в Пловдив.

Николай Радев определи поръчката за таблата по спирките на градския транспорт като „престъпно изпълнение от страна на сегашното управление”. Кандидатът на БСП и опонентите му бяха категорични, че въпросните табла трябва да бъдат поправени, защото към момента не работят.
 




1
Коментара по темата
1.
ХХ
16.10.2019 18:04:42
0
0
направо джобни паркинги да правят - носищ си ги и хоп - ги фъргаш върху тревата...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори