×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Славчо Атанасов обеща зелена система в Пловдив и управление с човешко лице


Славчо Атанасов обеща зелена система в Пловдив и управление с човешко лице
Сегашните обществени поръчки се изпълняват на чудовищно високи цени, с голям срок и с ужасяващо качество, а община Пловдив е потънала в дългове, каза Славчо Атанасов
03 Октомври 2019, Четвъртък, 09:56 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Трябва задължително да се стабилизират финансите на Община Пловдив, защото дълговете й са над 65 млн. лева, каза кандидатът за кмет на патриотите от НФСБ и ВМРО

Зелена система в Пловдив, за да е по-чист въздухът и управление с човешко лице, обеща на хората от града под тепетата кандидатът за кмет от НФСБ и ВМРО Славчо Атанасов. Той съобщи по време на „Дебата за Пловдив“ в „Тази сутрин“ по бТВ, че вече има проекти за три нови парка.

„Преди да си изпълня управленската програма за Пловдив, трябва да се решат няколко важни неща, които са пропуски на сегашното управление. Пловдив оставя празна хазна и изключително високи дългове. Трябва задължително да се стабилизират финансите на общината, защото дълговете на Община Пловдив са над 65 млн. лева“, изтъкна кандидатът за кмет на патриотите, окуражаван от бурни овации от хората, събрали се на площада. 

Ще съм близо до хората и приемно време ще има всеки ден, добави той.

Славчо Атанасов сподели, че живее в квартал Смирненски, Район Западен от няколко години. Апартаментът му е от 52 квадрата и в него живее заедно със съпругата си. Бившият градоначалник е завършил висше военно училище, а след това право. Работил е дълго време и като училищен психолог. Бил е кмет на район „Тракия“, кмет и народен представител.  

Четирима кандидати за кмет участваха в "Дебатът за Пловдив"

„Ясно е на всички по какъв начин сегашният кмет Иван Тотев спечели изборите. Наистина е трудно да се управлява след Славчо Атанасов, тъй като не от мен, а от синдикатите Пловдив бе обявен за най-социалният град в България. Бяха направени редица булеварди на много по-ниски цени и със значително по-добро качество. Здравко Димитров (б.а. кандидатът на ГЕРБ) може да потвърди това. Той се гордее с това, че бе районен кмет при мен“, каза кандидатът на патриотите.  

„Законът е такъв, че Димитров и един пирон не може да забие, ако кметът на Пловдив не го подкрепя“, добави той.

Съперникът му от управляващата партия обаче изтъкна, че Атанасов станал кмет с гласовете на ГЕРБ, но завил още в първата година от мандата си към БСП. Той вкара тази партия през задната врата, каза Здравко Димитров и обеща ревизия в Община Пловдив, ако седне на креслото на Тотев.

На въпроса на Николай Радев от БСП дали ще предаде партийния си шеф, ако открие нарушения, кандидатът на управляващите, който е завършил спортна педагогика в Пловдивския университет и публична администрация в Свищов отговори, че би направил това, тъй като не желае да става съучастник, а и за него законът е над всички и трябва да се спазва.

Славчо Атанасов пък отговори на Димитров като изтъкна, че срещу него е извършен преврат. „Бяха ми отнети правомощията като кмет на Пловдив и ги прехвърлиха на районните кметове, което е абсолютно противозаконно. Та нима вождът ви Борисов не управляваше с класическа лява партия и то с кандидат за президент? Калфин му бе министър. Какво стана с държавата, когато лидерът на ГЕРБ управляваше с левицата?“, попита ексградоначалникът.

Кандидатът на социалистите Николай Радев, който е директор на езиковата гимназия в Пловдив и споделя, че се гордее с това, че като учител по математика е създал световни шампиони, пък каза, че БСП е понесла негативите от управлението с Атанасов, но добави, че социалните придобивки като безплатните ясли например, са заслуга на партийните му другари.

„Няма лява, няма дясна политика. Важно е как се работи за Пловдив. Затова градът бе обявен за най-социалният град по време на моя мандат“, заяви Атанасов.

Адвокатът Дани Каназирева от Съюз за Пловдив пък каза, че общинският бюджет се пълни от високи данъци и такси, от разпродажба на общинското имущество и от заеми, а гражданите не получават качествени услуги. Градът ни задушава от партийни схеми, добави дамата, която е с докторска степен по Конституционно право и това й дава възможност да преподава на студенти. 

„19 млн. лева са несъбраните вземания. Как да е добре общината финансово? Потънала е в дългове“, уточни Славчо Атанасов.

„Сегашните обществени поръчки се изпълняват на чудовищно високи цени, с голям срок и с ужасяващо качество. Това трябва да се преодолее“, подчерта той.

Опонентът му от ГЕРБ пък изтъкна, че във всеки квартал трябва да се изградят по 2 детски градини. Почваме строежът веднага, добави той.

Атанасов пък припомни, че по време на неговия мандат са построени шест нови детски градини и една детска ясла. Сега имаме 54 детски градини и само 17 ясли, уточни той.

Според него е нужна по-добра зелена система в Пловдив. „В момента тя не функционира и заради това се замърсява много въздухът. Колите се увеличават много. Имаме готови три проекта за нови паркове в Пловдив. По мое време бяха построени четири“, заяви Славчо Атанасов.

„Винаги съм бил в патриотичното пространство за разлика от ГЕРБ, които от крайно ляво прескочиха в крайно дясното. Вижте си съветниците в Общинския съвет – всички до един са бивши комунисти“, каза той, след като бе упрекнат, че от ВМРО е преминал в редиците на НФСБ.

Здравко Димитров каза, че щял да направи Пловдив по-добро място за живеене. „Ще има открито управление с лице към проблемите на града. Това означава, че ще решавам проблемите на всеки гражданин, дошъл при мен. За да стане Пловдив по-добро място, трябва да решим проблемите с трафика, с паркирането, да има нови зелени площи и детски площадки“, добави той. 

„Това е свързано с високия стандарт и с доходите. Знам как може да го направим. До края на мандата трябва да стигнем София по жизнен стандарт“, подчерта кандидатът на ГЕРБ.

„ГЕРБ е в сърцето ми и винаги ще бъда член на тази партия. Единствен шеф е моята съвест. Другият ми началник са гражданите на Пловдив, а партиен лидер има само един и той се казва Бойко Борисов“, добави той.

„Ще управлявам с диалог с гражданите честно, открито. Имам екип, който може да реши всеки проблем. На Пловдив му е нужна работа, работа. Знам как да направя това и ще го направя, защото Пловдив ми е в сърцето“, каза още Димитров.

Радев пък сподели, че целта му е Пловдив да стане град на здрави и образовани хора. „Общинското здравеопазване бе съсипано през последните 8 години. Спасяването на Първа градска болница е основната ми цел. Пловдивските училища трябва да произвеждат висококвалифицирани ученици, които веднага да си намират работа и да искат своята висока заплата“, добави той.
Кандидатът на социалистите призова гражданите да го подкрепят, за да бъде Пловдив град на хората.

„Изминах труден път срещу партийните лобита, които парцелират града ни по интереси. Нека решим искаме ли същото! Мога да обещая само да работя за града си. Нека заедно обърнем този овехтял партиен модел, който задушава Пловдив“, заяви Каназирева.

„За разлика от другите кандидати, които говорят с „ще“, аз мога да кажа, че вече съм правил това, което обещават. Когато съм управлявал, девизът ми бе „с грижа за хората и управление с човешко лице“. Радвам се, че моите колеги взаимстваха това“, каза Славчо Атанасов.
 


В категории: Пловдив


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
4
Коментара по темата
4.
Мъри
03.10.2019 20:26:09
0
1
То предишният мандат нищо не можа да свърши в квартал Тракия има улици и тротоари от Тошово време не са ремонтирани за водопроводна мрежа да не говорим всички месец авария ,то и сегашния нищо не направи но пак кандидат !
3.
Nostradamus
03.10.2019 13:01:17
0
4
Политиците от ГЕРБ са едни от най-корумпираните в света, но народът ги избира с изненадваща упоритост. След като бъдат избрани отново, те започват нспрекъсната война с поданиците си и съсипват целенасочено всеки бизнес, който не е на тяхни хора, както и всичко ценно, което създават българските таланти!
2.
въпрос
03.10.2019 12:07:58
0
5
Флагман, защо рекламите на герб са забранени за коментари, а за кандидата на нфсб хем пускате тролчета да се упражняват, хем и триете коментарите избирателно ?
1.
бивш симпатизант на нфсб
03.10.2019 10:14:26
2
5
само да попитам като знаете че герб фалшивицират изборите защо сте им коалиционни партньори ще последвате съдбата на реформаторският блок който се е хванал с герб след това става политически труп
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори