×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Учителката, която удари с чин дете, жертва на интриги, ученички й мъстят заради разкрита кражба?


Учителката, която удари с чин дете, жертва на интриги, ученички й мъстят заради разкрита кражба?
Колеги на учителката Фани Стоянова от Яна протестират. Дъщерите на педагожката споделиха, че ще съдят бабата на удареното дете заради побой
15 Октомври 2019, Вторник, 08:51 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Момичетата са признали за кражбата на 300 лева, но са й върнали само 45 и решават да й отмъстят по най-безумния начин, каза дъщерята на педагожката 

Учителката от 116 ОУ „Паисий Хилендарски” в село Яна, която удари с чин дете, ще съди бабата на удареното дете. Пред бТВ дъщерите на педагожката Фани Стоянова разкриха, че тя е жертва на интриги и на побой. 

Учителката пък разказа как се е спречкала с едно от децата в класната стая. В последствие друго момиче попада в „Пирогов”. Според преподавателката детето е пострадало случайно.

Инцидентът е предизвикан след скандал за закъснение на ученици в час по история. Учителката по физическо възпитание настоявала на закъснелите да се напишат отсъствия.

След спор преподавателят започва да вдига чина и удря едно от децата. След часа шестокланичката се прибира и съобщава за силни болки в ребрата.

„Помолих едната ученичка да напусне кабинета, но тя започна да крещи „Ти ли ще ми кажеш? Коя си ти, лъжкиня такава? Тогава от дясната страна вдигнах чина и тя го бутна към мен и той се извъртя към мен. Върнах го на местото си. При това бутане на чина насам-натам може да е ударил момичето, което стоеше отстрани“, разказва учителката. 

„Тя дойде до вкъщи и припадна на стълбите. Разказа ми, че учителката се е карала на съученичката й. Станала много нервна и в един момент хвърлила чина върху тях“, каза бабата на удареното дете Цветанка Въбранова.

"Не трябва да се допуска каквато и да е форма на физическо насилие. По отношение на конкретния случай – вдигането на чина и липсата на последваща грижа за детето, са двете непрофесионални реакции, за които трябва да й бъде търсена отговорност", каза наскоро просветният министър Красимир Вълчев.

Заради думите му днес близки и познати на учителката излязоха на протест в нейна защита. Събира се и подписка.

Плакати с надписи „Не на тормоза над българските учители!“ и „Стига лъжи и инсинуации!“ вдигнаха протестиращи педагози. 

Дъщерята на Фани Стоянова - Анелия Кръстанова разказа, че конфликтът е започнал предишната седмица, когато от чантата на учителката са откраднати 300 лв. от ученичките, които я обвиняват. За случая е сезирана Детска педагогическа стая и полицията. 

„Впоследствие момичетата са признали за кражбата. Върнали са й 45 лв. и случаят е оставен така до миналата седмица, когато решават да й отмъстят по най-безумния начин“, добавя Анелия. 

Тя твърди, че момичетата са решили да отмъстят на учителката си по този начин – с лъжи, измами и инсинуации.

"Няма такова нещо, че момичето е ударено. Кое дете няма да изохка, ако е ударено? То е изчакало да мине часа и си е отишло в къщи. Бабата се е върнала в училището, обърнала е чина и е наранила майка ми. Цялата е в хематоми", разказа дъщерята на Фани Стоянова. Тя показа и снимки на синините.

Извадено е медицинско. Семейството е подало жалба още на следващия ден срещу бабата на момичето. Дъщерите на Фани Стоянова бяха категорични, че няма да оставят нещата така и ще си търсят правата.

Бивши ученици на преподавателката заявиха, че тя е съвестен учител. Винаги се е старала децата да не бягат от час и да ги връща. По думите им именно затова й се е случило това.

Друга учителка разказа, че се работи трудно в това училище, защото са обиждани от децата. Случвало се е дори ученици да им посягат.

„Работим за българското образование и не може да допуснем така да се черни не само лицето на тази колежка, а на просветата. Причината за това, което се случва, е колективната безотговорност“, каза един от протестиращите учители.
 


В категории: Животът


8
Коментара
Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
8
Коментара по темата
8.
Запознат
15.10.2019 14:43:00
4
1
До Проблем :Не пишете неистини и сега родителите носят отговорност за децата си. Вече станахте и юристи, оставете правото на тези които разбират. Отлично знаем кой стана учител и кой измислен университет завършихте. Вече станахте нагли.
7.
един дивак каза
15.10.2019 13:30:02
0
6
че преди години по селата се целуваше ръка на кмет,поп и учител.При това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!Днес учениците целуват ръката на дяволът.Или каквото им подаде.
6.
XX
15.10.2019 10:42:54
2
8
"Сбъркаността в образователната система е причината. Докато няма официално , законно сключено споразумение между родителя и училищната институция и родителя да носи отговорност за поведението на ученика така ще е."
ц. ценностите на ес са причината... затова и образователната система е такава... а в колко държави си видял/чул договор с държавно училище?
5.
ХХ
15.10.2019 10:40:27
4
4
новото поколение е с ценностите на ес и примера на гьонсурат отрепките росен плевнелиев и цветан цветанов...
факт.
4.
1
15.10.2019 10:35:32
1
22
Защитете учителите. На маймуни ги направихте. Не са ви виновни учителите за деб.илните отрочета дето ги из.сирате!
3.
Проблем
15.10.2019 10:18:28
1
28
Да ! има проблем.Сега учителката ще бъде уволнена или самоуволнена и колко велики са ученичките победителки. Виждате високите учителски заплати не могат да решат проблемите. Като учителката е забелязала или усетила напрежениеуто защо не е сезирала отговорните институции, така е прикрила провинението на ученичките. За нея ще се потърси отговорност , а за ученичките как? Сбъркаността в образователната система е причината. Докато няма официално , законно сключено споразумение между родителя и училищната институция и родителя да носи отговорност за поведението на ученика така ще е. Хвърляш си детето ей там някъде и чакаш да стане образовано, възпитано, а какво правиш родителю ти? Пък иначе в това училище няма ли камери, училищното ръководство не наблюдава ли превантивно поведението и дисциплината в час и в междучасие на учениците. Подобни проблеми биха могли да бъдат парирани. Сега приказки, писания и нищо до следващия случай... Жалко е за учителите с призвание и мотивираните и достойни ученици, все още ги има. Мислете повече за тях!
2.
!!!
15.10.2019 10:17:45
0
22
Докато се вярва на лъжите и винаги учителя е виновен ,защото той не е човек и няма нерви нищо няма да се промени в образованието!
1.
Zashtitavam
15.10.2019 10:01:05
0
21
uchitelkata !!!
Niamate si na predstava kakvi goveda prashtate v uchilishte............!@!@
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори