×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Изборите в Приморско са извън контрол! Попът агитира за ВМРО, видя Лукавия в Германов – бил по-опасен от отровна змия 


Изборите в Приморско са извън контрол! Попът агитира за ВМРО, видя Лукавия в Германов – бил по-опасен от отровна змия 
В нелегален вестник духовният пастир Гавриил (на долната снимка) анатемосва опонент в изборната битка, благословя листата на ВМРО и кандидатът им за кмет
14 Октомври 2019, Понеделник, 22:00 ч.
Автор: Флагман.бг

В общината ще продължат да се случват нещастия, ако не се смени управата, която не ни дарява двора на църквата, пророкува свещеникът 

В бр.2 на нелегално печатно издание от 8 страници, разпространяващо се безплатно на територията на община Приморско и рекламиращо кандидати за общински съветници и кметове от партията на Красимир Каракачанов – ВМРО-БНД, е тиражирано интервю без автор, в което местният свещеник отец Гавриил анатемосва  д-р Димитър Германов, доскорошен кмет с два мандата и кандидат за кмет от ГЕРБ. 

Вестникът е с анонимен издател и с анонимна печатница, с липсващо редакционно каре, не е ясно до колко читатели е достигнал.

От текста става ясно, че попът отказал да освети старта на кампанията на ГЕРБ, позовавайки се на синодално разпореждане, в отговор на което от ГЕРБ поканили за целта свещеник от съседния град Царево. Това разгневило титуляря на Приморско, който обаче, оказва се в същото интервю,  доста по-отрано вече е бил ангажиран  с кампанията на ВМРО и е приютил, а по-късно и осветил с литургия  в двора на църквата „Св.Св. Кирл и Методий”  обществена библиотечка – дело на лидерката на ВМРО-Приморско, която е втора в листата с кандидати за съветници.

Ето какво се казва за Димитър Германов в т.нар. интервю с божия служител Гавриил: 

-Как бихте характеризирали поведенето на г-н Германов спрямо неговите съпартийци и спрямо Църквата и нейните представители?
-За мен поведението на г-н Германов е лукаво. Светите отци казват, че лукавите  хора са по-опасни от отровните змии. Той, изкушавайки други хора, подвежда и тях да си мислят, че нещата могат да се случват по начина, по който те решат...

-Как ще коментирате реакцията и поведението на г-н Германов в тази ситуация, свързана с откриването на безплатна обществена библиотека в двора на църквата „Св.св.Кирил и Методий”?
-...Ти си изпускаш нервите и ако беше наистина, дето се казва поне малко „тарикат”, щеше да дойдеш, да присъстваш... Писано е, че „по делата им ще ги познаете”. И отново подчертавам, че лукав човек е по-опасен от отровна змия. Защото отровната змия я виждаш и знаеш какво ти готви. Но лукавия човек не знаеш кога ще те ухапе. Проблемът е, че не знаеш кога е искрен. Много пъти съм се срещал с Германов и вече започвам да си задавам въпроса: Кога е бил искрен?... Той с лекота нарушава Устава на Църквата. Идва в храма, кръсти се, но дали е член на православието? 
Изкушава хората, подлъгва ги. Бог е казал, че „изкушения ще има на този свят, но тежко на този, чрез когото ще дойдат”. Германов придава на хората около него едно лъжливо усещане, че могат да равят каквото си искат – имайки властта и парите...След като вие, властта, сте „голямата работа”, след като сте много сигурни, че с наетите ви там квартиранти ще „вземете” изборите, защо се плашите от такива дреболии (има предвид отказ на Германов да участва в популяризиране чрез медиите на къщичката-библиотека на ВМРО в двора на цръквата, б.ред)…Такова управление, като на г-н Германов, с действията си, не е полезно нито на себе си, нито на града, нито на общината, нито на хората...” 

В същото време, докато обявява Германов в тежко провинение срещу православната вяра, отчето, все пак, отбелязва паричните дарения на кметството през двата мандата на герберовия управник, но го подрежда с лют хашлашки жаргон затова, че протакал процедура по безвъзмездното прехвърляне на двора на храма „Св.Св.Кирил и Методий”,  както и едни 550 кв.м, които били съсобственост на църквата с Общината около параклиса „Св.Св.Константин и Елена”.  

Накрая, в обобщение, духовният водач на Приморско отец Гавриил пророкува, че въпреки раздадените курбани за здраве, ще продължат да се случват нещастия в Общината и Общинския съвет, докато начело стоят хора като Германов, чиято молитва е фарисейска.

Криминалният вестник, в който е отпечатано това интервю, се нарича „Приморско днес” . Вляво от главата  стои емблема на Приморско. На водещата снимка от първа страница в предна позиция са двама души -  т.нар. „баща на община Приморско” – Димитър Димитров, който е кандидат за кмет, издигнат и подкрепен от ВМРО, другият е бившият трикратен кандидат за кмет на Ямбол Георги Зафиров (в червеното кръгче). Той се свързва с Волен Сидеров от зародиша на ПП”Атака” още през далечната 2005 г. 

Георги Зафиров е с „Атака” и до своя кръстник Волен Сидеров от 2006 г., когато е кръстен от него в ямболска църква в кв.”Каргона”

Според местни хора от Приморско Зафиров се е настанил със смейството си в морското градче от около две години. В настоящите избори е водач на листата на ВМРО за общински съветници и се е представял пред дежурните редактори на БиТВ в нощта след пожара в Ясна поляна като координатор на ВМРО за община Приморско, за такъв се е представял и пред кореспондентския екип на БиТВ в Бургас, по думи на колегите. Зафиров изпраща писма до редакционната ни поща от официална поща на ВМРО, за което от своя страна сме уведомили Пресцентъра на централния предизборен щаб на Красимир Каракачанов, с искане да се изясни статута му в партията.
На въпрос на медията ни към областния председател на ВМРО в Бургас Георги Дракалиев кой е номинирал и одобрил за водач на листата в Приморско Георги Зафиров, отговорът бе следният: Не знам този човек да е член на ВМРО, освен ако не е приет за такъв без мое знание от местната организация. Известно ми е кой е, познавам го добре. Категоричното ми мнение е, че този човек не трябваше да води листата. Той няма как да бъде координатор в община, защото такава длъжност в Устава ни няма. 

Флагман настоява компетентните органи да изяснят случая с нелегалното издание.

Водач на листата на ВМРО в Приморско Георги Зафиров  и Сидеров са заснети в родния им Ямбол през 2017 г. С днешна дата Сидеров е враг №1 за Каракачанов, но това изглежда е само за пред заблудения гласоподавател, снимка  bezistena.blog.bg

 
6 идеи за бърз секс
6 идеи за бърз секс 13/11/2019, Сряда 22:00 0
25
Коментара по темата
25.
Ха
19.10.2019 20:45:20
0
4
Що няма коментари под статиите на герб . Що така бе .
24.
Ха
19.10.2019 20:45:17
0
3
Що няма коментари под статиите на герб . Що така бе .
23.
Аз
19.10.2019 20:34:48
0
1
Всичко е купено Герб ще влачат евро пари още 4 години.
22.
Данчо Христов
19.10.2019 12:34:58
1
2
А тъй Борка ,бутай се мойто момче напред ,за туй съм те пратил .
21.
Az
17.10.2019 20:39:25
0
2
Всичко е каква реклама ще ти направят и на кой колко си готов да се отчетеш.който и да стане кмет баницата ще се раздаде между тях си,за хората кучета ги яли и така.просто от д.димитров до сега всеки кмет е милионер.
20.
.
17.10.2019 15:52:16
1
2
Шъ Гу напрай кмет На куково лято
Най много да вкарат един съветник максимум два. Тодоре
19.
Теодор
17.10.2019 15:43:21
0
6
Зафиров ще направи Гихора Кмет. После ще командва и общината и общинския съвет. Ще направи завера със Зарето и хората на Върбата . Признавам го за стратег
18.
До Аз
17.10.2019 09:37:14
0
6
Че то бизнес се прави най-лесно когато се докопаш до общинската хазна или държавната.Милиони в общинската ,милиарди в държавната. Там вече е майсторлъка на политика как да ги открадне ( една част )законно .И тогава той сменя наредби ,закони,анексира както му е удобно .И гърми по медиите че видите ли ,това е пътя .И след време ти Бизнесменино гледаш политика с хотел нова кола вила в гърция или Тайланд и се чудиш как така бе Мама му....Политика ни данъчни нито Хеи даже и куршум не го лови
А ти бизнесменчо се огъваш като макарон и плащаш за щяло и не щяло .Данъци такси разрешителни глоби,,Абе винаги си в нарушение съгласно Бг законите .За гушата те държат ,а си гъкнал - проверки до дупка до девето коляно. Това е истината.
17.
Аз
15.10.2019 23:22:24
6
10
Който е чел вестника,нека да каже дали има нещо грешно в думите на попа.много се надуха с тая власт герберите (само бизнесмени) и е време май.гледайте си бизнеса господа общината я оставете на други хора.Първо сте дърти после сте нагли и няма нищо иновативно във вас. Моля ви имайте малко срам и самосъзнание.Имате си достатъчно то не остана за никой друг,живи и здрави премирете се времето ви мина.
16.
До странджанеца
15.10.2019 22:24:05
0
1
Дали?
15.
Странджанец
15.10.2019 21:55:50
2
4
Ямболския кукер ще си тръгне след изборите с подвита опашка .
14.
Зара
15.10.2019 21:03:20
0
11
Хайде Смели Гербери... ЗАЩО НЕ НАПАДАТЕ ОТЕЦА С Имената си Страхуват се от Господ или че Е ПРАВ.!!!
13.
здравко
15.10.2019 12:55:18
2
6
Kaĸвo мъжeтe пpaвят paзличнo oт жeнитe?
Πapи:
- Mъжът щe плaти 2 лeвa зa нeщo, ĸoeтo cтpyвa 1 лeв и мy тpябвa.
- Жeнaтa щe плaти 1 лeв зa cтoĸa, ĸoятo cтpyвa 2 лeвa и нe й тpябвa, нo e нa paзпpoдaжбa.
Бaня:
- Mъжът имa 6 пpeдмeтa в cвoятa бaня - чeтĸa зa зъби, пacтa зa зъби, caмoбpъcнaчĸa, шaмпoaн, caпyн и ĸъpпa.
- Cpeдният бpoй нa пpeдмeтитe в жeнcĸaтa бaня e 337. Hиĸoй мъж нe мoжe пpaвилнo дa идeнтифициpa пoвeчe oт 20 oт тяx.
Cпopoвe:
- Жeнaтa имa пocлeднaтa дyмa във вceĸи cпop.
- Bcичĸo, ĸoeтo мъжът ĸaжe oттaм нaтaтъĸ, e пoвoд зa нoвa ĸapaницa.
Бъдeщe:
- Жeнaтa ce тpeвoжи зa бъдeщeтo, дoĸaтo нe cи нaмepи cъпpyг.
- Mъжът нe ce тpeвoжи зa бъдeщeтo, дoĸaтo нe cи нaмepи cъпpyгa.
Уcпex
- Уcпeшният мъж e тoзи, ĸoйтo пeчeли пoвeчe пapи, oтĸoлĸoтo мoжe дa пoxapчи жeнa мy.
- Уcпeшнaтa жeнa e тази, която е нaмepилa тoзи мъж.
Бpaĸ:
- Жeнaтa ce oмъжвa c oчaĸвaнeтo, чe тoй щe ce пpoмeни, нo тoй нe ce пpoмeня.
- Mъжът ce жeни c oчaĸвaнeтo, чe тя нямa дa ce пpoмeни, нo тя ce пpoмeня.
Oфициaлни дpexи:
- Жeнaтa щe ce oблeчe c xyбaви дpexи, зa дa идe нa пaзap, зa дa пoлee гpaдинaтa, дa изxвъpли бoĸлyĸa, дa oтгoвopи нa тeлeфoнa, дa пpoчeтe ĸнигa и дa взeмe пoщaтa.
- Mъжът щe ce oблeчe дoбpe зa cвaтбa и зa пoгpeбeниe.
Cъбyждaнe:
- Mъжeтe ce cъбyждaт тoлĸoвa ĸpacиви, ĸoлĸoтo ca cи
- Жeнитe cяĸaш дeгpaдиpaт пpeз нoщтa.
Целулит:
-Жените неизвестно защо имат.
- Мъжете нямат, защото е грозно
Дeцa:
- Жeнaтa знae вcичĸo зa дeцaтa cи - ĸoгa ca нa зъбoлeĸap, в ĸoгo ca влюбeни, ĸoи ca нaй-дoбpитe им пpиятeли, ĸaĸвo oбичaт дa ядaт, oт ĸaĸвo ce cтpaxyвaт и зa ĸaĸвo мeчтaят.
- Mъжът имa oбщa пpeдcтaвa, чe в дoмa мy живeят няĸaĸви ниcĸи xopa.
Πpяĸopи:
- Aĸo Aнa, Kaтepинa и Baлeнтинa излязaт зaeднo нa oбяд, тe щe ce нapичaт Aни, Kaтe и Baлче.
- Aĸo Mиxaил, Димитъp и Ивaн излязaт зaeднo нa пo биpa, тe щe cи виĸaт Mръсен пор , Дeбeлaĸ и Πияндypник странджански
12.
Eparh
15.10.2019 10:17:53
7
3
Сливенската Епархия какво чака!
Да отзовава този свещенник, който застава зад агитации , избори, партии и е нарушил църковния канон!
Отчето да си ходи в Ямбол от където е!
11.
Попчето
15.10.2019 10:13:43
4
6
Прочитайки статията останах отвратен от действията на един "Божи човек", който трябва да бъде обединител на народа, а не разединител.Отец Гавраил, не си ли притеснявате че бог ще ви накаже за делата които правите? Пошло и грозно е това ваше деяние,имайки в предвид че вие сте ни бил човек за пример и тръгнахте да се занимавате с тия измекяри и престъпници,които целта им е да се облагодетелстват на ваш гръб и на гърба на приморци.Господ ще ви накаже за постъпката ви.Възмутен сам!
10.
До Йоаникий
14.10.2019 23:48:34
1
5
Да идва тука и да си прибира версиите. Гонзо ще ги побърка в туй Приморско всичките.81
9.
До вярващия
14.10.2019 23:06:41
7
12
Какво прави този вярващ поп в предизборен вестник? Уж има заповед да не участват в кампании, а той участва. Ако беше наистина вярващ, щеше да отклони поканата за интервю, а не да се плюнчи там. Църквата трябва да е далеч от политиката!
8.
Приморец от Ямбол.
14.10.2019 22:17:39
7
10
Абе големи "топки" има тоя Поп браво на момчето..!!!
7.
вярвящ
14.10.2019 22:16:43
5
23
Уважаеми автор "Флагман", не хулете по отец Гавраил защото освен божи човек, той е жител на Приморско. Както всеки един от живущите, той вижда, слуша и най-вече има право да изрази и своята гражданска позиция. От интервюто на отец Гавраил строи обида, от това че не се зачита църквата, не се помага на църквата а всички чакаме опрощение! Всеки, който седне на кметския стол е желателно първо да отиде да целуне ръка на отец Гавраил, защото четири години ще се моли Бог да му помага, а отеца да му опрощава греховете които ще натрупа - няма безгрешни! Не хулете божия човек, а се поклонете и поучете от неговата смиреност и трудолюбие!
6.
Офицер от дс
14.10.2019 22:04:32
1
6
Зафиров,Гонзо, помниш ли каква луда любов въртеше с Волен вЯмбол . Ти беше първата писта по обладаването на Сидеров срещу дребни пари и обещанието че ще станеш депутат.Това го знаят службите и част от Ямбол.
5.
Хахахихи Узунжата
14.10.2019 21:52:37
1
7
Чичо Митко да беше мислел с главата си изкуфялата. Гонзо ша ГУ оправи
4.
Християнин
14.10.2019 21:25:54
4
8
Важният въпрос и отговор е дали отчето казва истината??? А не личността на Зафиров... За мен някой трябва да се покае и смири
3.
Големия Попчев
14.10.2019 21:16:42
17
14
За г-н Германов смело напред ние сме с Вас!
2.
Ми много просто е
14.10.2019 21:09:08
4
5
Вестникът е нелегален понеже има периодичност - пише че е брой 2 и ако няма редколегия и предпечат и печат - са незаконни
1.
XX
14.10.2019 20:52:43
3
6
Божии работи... не разбрах защо вестникът да е нелегален....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургаският съд отказа да пусне предсрочно международен аферист Бургаският съд отказа да пусне предсрочно международен аферист

Мурат Имамоглу поиска да излезе от затвора, но магистратите счетоха, че освобождаването му няма да е справедливо

Колко лакоми са общинските съветници на Бургас и ще си докарат ли хонорар от 2235 лв. месечно Колко лакоми са общинските съветници на Бургас и ще си докарат ли хонорар от 2235 лв. месечно

Правилникът им позволява да си вдигнат сериозно възнагражденията. Остава да видим кой пръв ще внесе предложението

 

Бургазлията Стоян Коруджиев се сби с полицаи от Пето РУП, осъдиха го Бургазлията Стоян Коруджиев се сби с полицаи от Пето РУП, осъдиха го

Той се призна за виновен пред Окръжния съд в Бургас и сключи споразумение

Вдигат заплатите на младите учители с 18% Вдигат заплатите на младите учители с 18%

В момента учителито до 40 г. са едва 13 % от преподавателите

Ватманката е виновна за зрелищния инцидент с дерайлирал трамвай в центъра на София, ще бъде глобена! Ватманката е виновна за зрелищния инцидент с дерайлирал трамвай в центъра на София, ще бъде глобена!

Жената, управлявала трамвая, е с 13-годишен опит

Защо Летище Бургас има само два целогодишни полета, а във Варна са 20 Защо Летище Бургас има само два целогодишни полета, а във Варна са 20

19 664 полета през 2019 година, отчита концесионерът на терминала

Задържаха дрогиран шофьор с амфетамин и метаамфетамин Задържаха дрогиран шофьор с амфетамин и метаамфетамин

 Той е отказал кръвна проба

Съдят двама, ограбили свой авер след обиколка из игрални зали в Плевен Съдят двама, ограбили свой авер след обиколка из игрални зали в Плевен

Обирджиите знаели къде жертвата им държи своите пари 

Простреляха мъж, докато разхожда кучето си Простреляха мъж, докато разхожда кучето си

Пострадалият е 53-годишен мъж от село Ясеново, община Казанлък

Избират фирма за снегопочистване в Айтос по бързина Избират фирма за снегопочистване в Айтос по бързина

Това е основният критерий към кандидатите, които искат да сключат договор с Общината за зимната поддръжка на улиците 

Парламентът на Нова Зеландия узакони евтаназията Парламентът на Нова Зеландия узакони евтаназията

Предстои законът да бъде гласуван и на референдум

10-годишна откри, че е бременна, след като брат ѝ я изнасилил 10-годишна откри, че е бременна, след като брат ѝ я изнасилил

Тя разбрала, че носи дете след преглед в болница заради стомашни и гръбначни болки

Ад: Брат и сестра убиха двете си деца, за да прикрият връзката си Ад: Брат и сестра убиха двете си деца, за да прикрият връзката си

Първа жертва на кръвосмешението паднал 13-годишният Тристан, а после и 14-годишният Блейк

7 убити и 10 ранени в атентат 7 убити и 10 ранени в атентат

Никой не е поел отговорност за нападението

Изловиха Facebook в голяма шашма, потърпевши са хора с iPhone-и Изловиха Facebook в голяма шашма, потърпевши са хора с iPhone-и

Оказва се, че при използване на социалната мрежа има ситуации, в които приложението започва да използва камерата на телефона без потребителят да знае и да е давал съгласие

Извънредно положение във Венеция заради проливните дъждове, градът е под водата Извънредно положение във Венеция заради проливните дъждове, градът е под водата

 Властите препоръчват на хората да не напускат домовете си

Биг Бен в Лондон става Eлизабет Тауър Биг Бен в Лондон става Eлизабет Тауър

Часовниковата кула-емблема става строително скеле до 2021 г.

Насилие и смърт в лагерите на "Ислямска държава" Насилие и смърт в лагерите на "Ислямска държава"

Жените и децата на джихадистите създадоха мини халифат

Руският историк, убил любовницата си, крещял: Аз съм Наполеон! Руският историк, убил любовницата си, крещял: Аз съм Наполеон!

В залата на съда доцентът изглеждаше повече от зле, коментират руските медии

Спортен шеф опита да избяга от затвора Спортен шеф опита да избяга от затвора

Михаил Баришев се надявал да бъде застрелян от охраната

Бойко Борисов, министър-председател Бойко Борисов, министър-председател Аз съм недоверчив и уикенда се качвам на колата, и си обикалям по строежите Виц на деня Виц на деня Мъж и жена гледат любовен филм. Тя му казва:
- Виждаш ли... Виждаш ли главния герой как я обича?
- А ти знаеш ли колко му плащат за това?
Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Струва ми се, че баскетболистите са лоши любовници.
- Защо?
- Ми, с тоя ръст как да го скриеш в шкафа или под леглото?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Не знаеш как да приспиш децата? Бутилка вино! След бутилка вино ти е все това спят ли или не.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори