×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

БСП: Моделът на ГЕРБ в Бургас се изчерпи, дойде време за промяна!


БСП: Моделът на ГЕРБ в Бургас се изчерпи, дойде време за промяна!
Нося огромна отговорност да водя този невероятен отбор към победата на 27-ми октомври, каза водачът на листата и кандидат за кмет на БСП Николай Тишев
Тема в развитие
виж още
скрий
03 Октомври 2019, Четвъртък, 19:59 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки и видео: Иван КОЛЕВ

Ако можем да реализираме "Визия за Бургас", общината ще тръгне в друга посока, категоричен бе Николай Тишев

 

Моделът на ГЕРБ, който бе наложен в Бургас през последните 12 години, се изчерпи и е време за промяна. Това обяви кандидатът за кмет на БСП за Община Бургас Николай Тишев.

Днес той представи сериозно обновената съветническата листа. В нея попадат доказани бургазлии, които има какво да дадат на политиката  - хора със солидно образование, доказани експерти в своите области.

„Нашата листа е съставена от изключителни професионалисти. Бургас е готов за промяна и ще го докажем на 27-ми октомври. Не обичам да давам прогнози, но съм готов да се обзаложа, че БСП ще има най-голям ръст от всички партии и коалиции спрямо резултата от 2015 година – и за общински съветници, и за кандидат-кмет. Имаме сили да спечелим Бургас!”, категоричен бе Николай Тишев, който се очертава като основен опонент на Димитър Николов и ГЕРБ.

От началото на 2019 година Тишев започна представянето на "Визия за Бургас", с което даде ясен сигнал, че БСП има готовност да влезе в управлението.

Стратегическият документ застъпва редица важни точки във всички ключови сфери.(ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ В НАШАТА ТЕМА С РАЗВИТИЕ)

Днес Тишев подчерта, че ако БСП има възможност да реализира мерките в програмната си концепция, Бургас ще тръгне в друга посока.

„Много хора ме питат защо влизаме в тази кампания. Правим го, защото Бургас има огромен потенциал – от една страна географски, от друга – градът е транспортен център с летище, пристанище, жп гара, магистрала. В Бургас все още живеят достатъчно на брой трудоспособни хора – над 80 % от другите областни центрове разполагат с далеч по-ограничен човешки ресурс, но се развиват по-добре. Ние имаме кадри, имаме и инфраструктура, но през последните години Бургас изостава и не може да разгърне потенциала си. Моделът на ГЕРБ, който бе наложен през последните 12 години, се изчерпи. За да тръгне Бургас напред, да има перспектива за младите хора, е нужна промяна в управлението – насочена към хората, решаването на техните проблеми, за да не заминават те за София или чужбина, а да остават в родния си град”, допълни Николай Тишев.

Той посочи, че основните усилия на БСП ще бъдат насочени в подобряването на бизнес средата в Бургас, привличането на инвеститори и работодатели, които да откриват висококвалифицирани работни места с достойно заплащане.

Част от силните кандидати в листата - бившият областен управител Павел Маринов, юристът и синдикалист Мадлен Мутафян и Георги Георгиев, председател на синдикалната секция на КНСБ в "Лукойл Нефтохим Бургас" и един от шефовете в завода

БСП ще работи и за повишаване на безопасността в Бургас.  Във "Визия за Бургас" един от основните приоритети е редица мерки за подобряване на сигурността. Заложено е осигуряване на физическа общинска охрана във всяко населено място и квартал на Бургас като първи етап, а след това в комплексите и централна градска част като втори етап, каза още Николай Тишев.

Интересен факт е, че във втората половина на листата на БСП попадат изключителни експерти, хора, които очевидно ще се опитат с преференции да влязат в Общинския съвет. Това ще е добавената стойност на листата и възможността за мобилизиране на по-широка подкрепа за социалистите.

Живко Господинов(вдясно), Йордан Георгиев(до него) и Христо Панайтов(в средата) почти сигурно ще са част от следващия Общински съвет

Вижте пълната листа:

51. Таня Иванова – Завършила е Бургаски свободен университет, специалност „Международни икономически отношения“. Управител е на частна фирма.

50. Зорница Петрова – занимава се със собствен бизнес, представител на кв. "Черно море"

49. Пламен Божков  - завършил е Средно професионално техническо училище по машиностроене в Бургас,  дистрибутор във фирма за хляб и сладкарски изделия „Сладкар 2000” ООД.

48. Владимир Димитров –Завършил е Технически университет във Варна, специалност „Електротехника“. Работи като ел.монтьор-проектант в „Електроразпределение Юг“, EVN.

47. Пепа Радионова – завършила е Икономически университет – Варна,  специалист е по информационни технологии, представител на село Брястовец.

46. Димитър Камбуров –Завършил е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ град Бургас, специалност „финансов мениджмънт“. Собственик е на туристическа агенция.

45. Радостина Бонева –Завършила е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ град Бургас, специалност „Екология“.

44. Жечо Карапчански  - завършил е Икономически университет Варна, специалност „Стопанска логистика“, управител на частна фирма, представител на кв. „Банево” и  кв.„Ветрен”.

43. Стойчо Кавалджиев –Завършил е Професионалната гимназия по транспорт, . управител е на частна фирма.

42. Евгени Чавдаров –Завършил е Бургаски свободен университет, специалност „Социални дейности“. Работи като тийм лидер във фармацевтична компания.

41. Сава Андреев –Завършил е Бургаски свободен университет, специалност „Финанси“. Работи като регионален мениджър за Източна България в Служба по трудова медицина.

40. Диана Лизгарчева – завършила е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, специалност „Международен туризъм“, работи в туристическия сектор, представител на кв. „Лозово”.

39. Димитър Стефанов –Завършил е Бургаски свободен университет, специалност „Връзки с обществеността“. Работи в частна фирма.

38. Петя Илиева – Завършила е Лъфбъроу юнивърсити /Loughborough University/, специалност „маркетинг и мениджмънт“, работи като администратор в частна фирма.

37. Матьо Трендафилов – завършил е Военна академия „Георги Сава Раковски“, представител на ПП „Нова зора”.

36. Георги Драгнев –Завършил е УНСС град София, специалност „Стопанско управление“. Служител е във „Фрапорт“ – Бургас.

35. Станчо Павлов – завършил е Пловдивски университет, специалност „математика“, областен секретар е на Партия на българските комунисти.

34. Йордан Петков –Завършил е Бургаски свободен университет, специалност „Национална сигурност“. Работи като консултант на недвижими имоти.

33. Динко Караиванов –Завършил е Технически университет Варна, специалност „Експлоатация на флота и пристанищата“. Началник- смяна е в Порт България Уест.

32. Тодор Недялков - Завършил е Търговската гимназия в Бургас, специалност „предприемачество и мениджмънт“. Работи като мениджър на екип в частна фирма.

31. Александър Ченгелиев –Завършил е Технически университет във Варна, специалност „Корабоводене“. Работи като помощник капитан в частна фирма.

30. Васил Вълков – завършил е Електротехникума в Бургас. Той е треньор по бойни изкуства, председател на спортен клуб „Интер – Бургас”. 13 пъти избиран в първите 10 за най-добър треньор на година в община Бургас.

29. Георги Стоянов –Завършил е Висше Училище по Агробизнес и Развитие на Регионите в град Пловдив, специалност „Стопанско управление“. Занимава се с частен бизнес.

28. Петър Папизов –Завършил е Висше народно военно строително училище "Ген. Благой Иванов" град София. Главен инженер е в строителна фирма. Председател на клуб „Александър Стамболийски - строителни войски“ към общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва град Бургас.

27. Кирил Узунов –Завършил е Аграрен университет Пловдив, специалност „ аграрно инженерство“, служител е в частна фирма.

26. Пепа Петкова – завършила е Бургаски свободен университет, специалност „Здравен мениджмънт“, областен координатор на ПП „Български социалдемократи”.

25. Стоян Стоянов –Завършил в Великотърновски университет, специалност „Българска филология“. Директор е на Основно училище „Васил Левски“ в село Тънково, общ. Несебър

24. Леонида Костова –Завършила е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ град Бургас, специалност „Технология на нефта и газа“. Била е главен еколог на Промет стил.

23. Димо Костов – завършил е Икономически университет Варна, специалност „Търговия“, Той е бивш национал по баскетбол; в периода 2011-2015 г. е ръководител на БК „Черноморец Бургас”, в момента треньор по баскетбол.

22. Евгения Карайчева –Завършила е Институт по туризъм „Алеко Константинов“ град Бургас , специалност „Икономика и управление в ресторантьорството“. Работи във ваканционно селище Дюни, град Созопол - отговорник на ресторант.

21. Мирослава Милушева –Завършила Пловдивски университет, специалност „Бизнес администрация“, работя в Общински съвет на БСП Бургас.

20. Снежана Никова –  Завършила е в средно училище „Георги Сава Раковски“. Председател на сдружение „Браншова организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в България”.

19. Кирил Петков –Завършил е Висше народно артилерийско училище в град Шумен и Военна академия „Георги Сава Раковски“ град  София, командир на Зенитно-ракетна бригада, служил е и в главен щаб на Военновъздушните сили. Общински съветник от БСП в периода 2015-2019 година.

18. Павлина Вълканова-Пунчева –Завършила Бургаски свободен университет, специалност „право“, адвокат в Адвокатска колегия Бургас.

17. Дафинка Главанска –Завършила е Аграрен университет в град Пловдив и „Мартин Лутер“ университет в град Хале, Германия, магистър по аграрни науки. Работи като старши инспектор в Областната дирекция по безопасност на храните. Член на ИБ на БСП Бургас.

16. Паруш Парушев –Завършил е Технически университет  - София, специалност „Машинен инженер - Двигател с вътрешно горене“. Ръководител е на транспортна фирма.

15. Пенчо Цонков – завършил е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, председател на фондация „Смели българи”. Той е баща на българския граничар Михаил Цонков, защитил родната граница.

14. Стоян Желязков –Завършил е УНСС град София, специалност „Финанси“, управител е на частна фирма.

13. Анна Карагьозова –Завършила е архитектура в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Работи като архитект в частна фирма. Член е на Изпълнителното бюро на БСП Бургас.

12. Анета Димова – завършила е Великотърновския университет, специалност „история“, директор на училище, управлявал най-дълго след 90-та година. Директор на ОУ "Любен Каравелов" в Бургас до месец юли 2019 г.

11. Георги Георгиев – завършил е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“; работи в Лукойл Нефтохим Бургас АД, председател на синдикална секция в дружеството.

10. Мадлен Мутафян – завършила е Бургаски свободен университет, специалност „Право“, представител на арменската общност, един от седемте членове на църковното настоятелство в Бургас; тя е юрисконсулт в Пристанище Бургас ЕАД и председател на синдикалната структура на КНСБ в дружеството.

9. Васил Иванов –Завършил е Бургаски свободен университет, специалност:    „Комуникация и електронизация за възобновяеми енергийни източници“. Председател е на Младежкото обединение в БСП Бургас и член на ИБ на БСП Бургас.

8. Стоян Коларов –Завършил е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ град Бургас, специалности „психология“ и „икономика“.

7. Георги Спасов – на 33 години. Завършил е Технически университет София, специалност „Топлотехника“. Служител е в частна фирма. Областен председател на Младежкото обединение в БСП Бургас и член на ИБ на БСП Бургас.

6. Йордан Георгиев –Завършил е Технически университет София, специалност „Автоматика“. Управител е на частна фирма.

5. Христо Панайотов –Завършил е Икономически университет – Варна, специалност „Публични финанси“.  Член на ИБ на БСП Бургас

4. Павел Маринов –Завършил е Висш полицейски институт, специалност „Право“, по професия е юрист. Председател е на Управителния съвет на Института за регионални стратегии. Областен управител на Бургас /2013-2014/

3. Чанко Мирчев –Завършил е Икономическия университет във Варна. Управител е на Транспортна болница в Бургас. Три мандата общински съветник от БСП.

2. Живко Господинов –Завършил Бургаски свободен университет, специалност „Логистични информационни технологии и митническо агентиране“. Председател на ОбС на БСП Бургас.

1. Николай Тишев - кандидат за кмет на община Бургас и водач на листата. Той е на 44 години. Завършил е Стопанската академия в град Свищов, специалност „Финанси и застраховане“. Бил е директор на Пристанище Бургас. През 2017 година става народен представител от Парламентарната група на „БСП за България“, член е на Комисията по транспорт и на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Семеен, с две деца.

Георги Стоянов е на 29-то място, ще се бори за преференции, за да стане част от новия ОбС
Младежкият лидер на БСП Бургас Васил Иванов(l.slf), който е 9-то място в листа и Стоян Коларов - 8-ми в листата
Евгени Чавдаров, тиймлидер във фармацевтична компания(вляво) е на 42-то място до него е Христо Панайотов

 


България Всички новини
Само 1 „против“ закона за държавните бензиностанции и данъчни складове Само 1 „против“ закона за държавните бензиностанции и данъчни складове Протестиращите в Алепу: Убиват ни с бетон и беззаконие Протестиращите в Алепу: Убиват ни с бетон и беззаконие

Колкото повече се строи по нашето Черноморие, толкова повече туристите ще бягат, каза Даниела Иванова от Сдружение „Чиста Атия“

34 нови случая на COVID-19 у нас 34 нови случая на COVID-19 у нас

Изследвани са 233 проби, от това става ясно, че почти всяка 6 проба е положителна

Скандал заради новите цени на топлинната енергия, експерт зове и за оставката на министър Петкова Скандал заради новите цени на топлинната енергия, експерт зове и за оставката на министър Петкова

Цената на топлинната енергия и топлата вода, която ще плащаме от юли е по-висока с 22% от тази през май и през април, изчисли Еленко Божков

МОСВ ограничи водата от язовир „Камчия“ за Бургас и Варна, но опасност от режим засега няма МОСВ ограничи водата от язовир „Камчия“ за Бургас и Варна, но опасност от режим засега няма

Тази и миналата година са необичайно сухи в Сливенския и Котленския Балкан, появяват се притеснения за летния сезон

Собственикът на подпорната стена на плаж Алепу няма да може да я използва за хотел Собственикът на подпорната стена на плаж Алепу няма да може да я използва за хотел

Ако установим, че тези пространства в конструкцията са със сменено предназначение, няма да се направи приемателна комисия, каза шефът на ДНСК

Екстремните спортисти на Поморие впечатлиха кмета Иван Алексиев на скейт парка: Истински професионалисти! Екстремните спортисти на Поморие впечатлиха кмета Иван Алексиев на скейт парка: Истински професионалисти!

Градоначалникът посети новото съоръжение, за да се увери с очите си, че децата го ползват и харесват

Моторист загина при катастрофа на "Цариградско шосе" Моторист загина при катастрофа на "Цариградско шосе"

Движението в района е затруднено

Абсурд! Жена в битка с уличен стълб, поставен пред къщата й Абсурд! Жена в битка с уличен стълб, поставен пред къщата й

Дамата не може да си купи кола, защото не може да я вкара в двора си, а от ЧЕЗ й искат пари, за да я спасят от преградата пред вратата й

Протест в Созопол заради строежа на плажа до Алепу Протест в Созопол заради строежа на плажа до Алепу

 Началникът на ДНСК е спешно командирован от премиера в града заради 4-етажната „подпорна стена“

Еврокомисията зове за отваряне на границите в ЕС Еврокомисията зове за отваряне на границите в ЕС

Ние сме много близо до ситуация, в която трябва да премахнем всички ограничения и проверки по вътрешните граници, заяви Илва Йохансон

Американците почетоха паметта на Джордж Флойд Американците почетоха паметта на Джордж Флойд

Церемонията започна със символичен акт от полицаи

Лекари и медицински сестри на протест във Франция Лекари и медицински сестри на протест във Франция

Медиците искат повишение на заплатите и по-добри условия на труд

Великобритания въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи Великобритания въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи Има заподозрян за убийството на българския гангстер Боби Манчев в Торонто Има заподозрян за убийството на българския гангстер Боби Манчев в Торонто

Изненадан съм, че той оцеля толкова дълго време, признава приятел на българина

Сестрата на Ким Чен Ун заплаши Южна Корея с "най-лошия сценарий" Сестрата на Ким Чен Ун заплаши Южна Корея с "най-лошия сценарий"

Причината са листовки, пуснати в Северна Корея от бегълци

Цеца Величкович стана баба Цеца Величкович стана баба

Младият татко е професионален боксьор, макар да е завършил престижен английски университет

Куче чака три месеца пред болница собственика си, починал от COVID-19 Куче чака три месеца пред болница собственика си, починал от COVID-19

Кучето носи името Ксиао Бао, което на означава „малко съкровище“

Ново проучване: Помага ли ибупрофенът при лечение на коронавирус? Ново проучване: Помага ли ибупрофенът при лечение на коронавирус?

Първоначално се считаше, че препаратът е вреден за пациентите

Превръщат къщата на Хитлер в полицейски участък Превръщат къщата на Хитлер в полицейски участък

Австрийското правителство купи сградата през 2016 година

Тихомир Безлов Тихомир Безлов Божков прилича на покер играч, който не знае къде блъфира Виц на деня Виц на деня Апетитните жени и жените с апетит са съвършено различни неща... Виц на деня Виц на деня Какво може да бъде по-лошо от слон в стъкларски магазин?
- Таралеж в завода за презервативи.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Днес една гледачка срещу 20 лева ми каза, че съм глупак.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори