×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хиляди германци ще идват да се лекуват в България


Хиляди германци ще идват да се лекуват в България
Германските пациенти, които са задължително здравноосигурени, имат право веднъж на три години да се възползват от възможността за балнеолечение на разноски на касата
28 Септември 2019, Събота, 09:20 ч.
Автор: Флагман.БГ

Германци вече ще могат да идват за балнеолечение и физиотерапия в България на разноски на германските здравни каси, пише "Дойче веле"

"Исторически успех в областта на здравния туризъм" -  така мнозина определят открилата се пред българските центрове за балнеолечение перспектива занапред да посрещат хиляди германци на разноски на германските здравни каси за лечение.

Над 70 милиона германци вече ще могат да идват за балнеолечение и физиотерапия в България на разноски на здравните си каси. На 19 септември Асоциацията на задължителните здравни каси и осигурителни фондове в Германия, Германо-българската индустриално-търговска камара и българският Съюз по балнеология и спа туризъм са подписали договор за включването на България в списъка със страни, в които здравните каси възстановяват разходите за балнеолечение и физиотерапия на своите членове-клиенти. Техният брой е около 73 милиона.

По този начин България е поставена на картата на германската здравна индустрия, защото за пръв път става възможно германски пациенти да получават балнеолечение в България на разноски на здравно-осигурителните каси в Германия. Разплащането ще се извършва не от самите пациенти, а чрез система от договори между касите и отделните туроператори, които се занимават с балнеолечебен туризъм. Все пак монетата обаче има и друга страна, защото сега България вече ще се конкурира с такива големи и традиционни дестинации за балнеолечение като Германия, Франция, Италия, Швейцария, а също така Чехия и Полша. Задължителните здравни каси в Германия финансират балнеолечение само в 14 държави.

Общо 26 български хотела отговарят на европейските стандарти за балнеолечение, които важат за германските здравни каси. Засега разноски за балнеолечение и физиотерапия в България ще покриват 109-те задължителни здравни каси в Германия, но през следващите месеци започват преговори и с около 90 германски частни здравни каси.

Милиони германци се възползват от тази възможност

По линия на договора се очаква още през идната година около 5 000 германци да се възползват от новата възможност. Специалистите обаче смятат, че броят им ще бъде по-нисък - около 2 000.

Германските пациенти, които са задължително здравноосигурени, имат право веднъж на три години да се възползват от възможността за балнеолечение на разноски на касата. По данни на Асоциацията на германските здравни каси, всяка година милиони германци отиват на балнеолечение в чужбина.

Източник: vesti.bg


В категории: Бизнес


17
Коментара
17
Коментара по темата
17.
Basta
29.09.2019 05:15:40
0
2
Нема се плуашите копелета. Ся ше ви докарам едно заводче от дръпнатите очи за електрички. Ша цалувате ръка на бате ви Бойко нема как. Па я оти съм ял дебели филии с мас навремето станах голем пък сега лапам пачки по стотачки и пак съм голем пък вий лапайте мухите. Нал тъй?
16.
Истината в очите...
28.09.2019 20:18:57
3
0
1. Чичо Митко (лично мой патент е "прякорът му"),създаде от това село град,в който "жиотните" да се гледат не в къщите а извън обителта.
2. Направи ги община,за да се именуват като град(за самочувствие пред най-омразното и най-близко и по-голямо населено място Царево).
3. Даде им по три бона за всяко новородено"гражданче"..(но и това не помогна,поради голямата популация на селски ергени).... затуй градините макар и безплатни са си ромски гета.
4. Стоян Василев е познат на местните,покрай печално известния си Брадър с култовите си излагации,в които донор му стана и неговата половинка Христинка...и тя "изцука двеста кинта"..
PS: известен е с и с любовта си към офроуда,краш тестовете спрямо БМВ-та в центъра на селото и разбира се с "хубавата Елена...грешка Таня"..(да ме прощава един истински ценител на женската хубост... Георги Анастасов).
5. Захаринка е добра женица,за съжаление външния й вид кореспондира и с "голямата й начетеност"...нищо лично..... просто не става...
6. И накрая един кореняк Бургазлията,който уж всички не харесват а гласуват за него...? Защо? .... Защото не е като Приморчани (втори мой патент,който най-подхожда на местните, защото се римува на ин...селянин).
Възпитан,дистантен и уравновесен.
Ама тия селяндури,са свикнали да "одят" при кмета,за всяка глупост,която влезе в ограничените им мозъци..
Да ама не....тук номерата им не минават....
Честита трета (предсрочна победа), Докторе!!!
Сега или никога,ще Ви дадем шанса да ги КУЛТИВИРАТЕ тези селяндури (селянин не е обидна дума... всички сме от село...но тези с пари са във вашата правомощия и компетентност).
УСПЕХ.... ВСИЧКИ ОТ ГОЛЕМИЯ ГРАД СМЕ СЪС ВАС!!!
15.
€€€ до 2
28.09.2019 19:36:14
5
0
Те червените тролове нямат почивка, колега!! На някои им дават червени връзки за награда, а на други им правят колажи с Брежнев! И така....от сутрин до вечер НА ПОСТ!!
14.
ХХ
28.09.2019 17:58:30
1
7
@12
Да но гербаджийските отрепки са готови да дават субсидии да помагат на говедата на меркел... може би отплата за тренировките в ценносъи и безродничество на зайдел и червея аденауер за партийния им актив...
13.
Бай Хой
28.09.2019 17:08:30
0
6
Мисля, че 140 милиона германци ще дойдат за лечение и още толкова западно европейци ще си сменят гражданството с българско, защото България е най-добрата страна за живеене,
12.
Зоро
28.09.2019 15:08:45
0
4
Бойкот на фолксваген вън от България и с капаните ви дъртаци нещем
11.
42
28.09.2019 14:47:30
0
4
А къде ще се лекуват Българите
10.
Galya
28.09.2019 14:47:00
0
6
Моят дядо казваше пилците на есен се броят паживьом па водим кплко Германци сте се наредят на Летищата за летят към Българияbe
9.
???
28.09.2019 14:32:29
0
2
Голяма новина. Задача по математика. Колко години са нужни за да отидеш в България при 73000000осигурени и 2000годишно. Отговор по близо е отиване на луната отколкото в България.
8.
Me
28.09.2019 14:29:24
1
9
Лоша работа. Спа хотелите и сега са пълни и недостатъчно, а и скъпи. Сега, като почнат и по здравна каса германците, които освен това може да да вече абсолютни прошляци, без пари... Е, не ми се мисли, ще надуват цените, и хептен няма да има място за почивка, а басейните ще са претъпкани. Като цяло лоша новина за родния турист.
7.
ХХ
28.09.2019 12:32:21
3
5
@6
Какво се пениш?! Жена ти ли не ти пусна?
Или викаш: "беден съм и нямам пари да си взема хапчетата (камо ли за едно кафе с приятели)"?
6.
До хх
28.09.2019 12:12:35
4
0
Аве ходи да копаш ве. Жертвал са .Ебати нещастника.
5.
ХХ
28.09.2019 11:30:13
1
5
@2
Жертвам се копиле за такива като теб, та да има какво да четете събота и неделя....
@4
Демокрация е. Да не мислиш, че в другите демокрации не е така (не случаъно плевнелиев ни ги дава за пример).
4.
Арсеник Доларестова
28.09.2019 10:56:28
2
10
Вижте автопарка на бившата министърка Долорес Арсенова, която яхна скъпо червено порше.
Продава лекарства, внос от Индия за жълти стотинки,които у нас се таблетират и струват пъти по-скъпо от оригиналните и изпитани медикаменти...
ЕТО МАЛКО ФАКТОЛОГИЯ за една бивша сервитьорка от едно село в Северна България, която влезе бедна и безимотна в политиката,но излезе приказно богата.
Ех, хубаво е да си министър! Дори и бивш! На практика го показа Долорес Арсенова, министър на околната среда и водите в правителството на Симеон Втори.
Освен къщичката, която си вдигна в полите на Витоша, сега бившата министърка се е обзавела и със суперскъпо и супергъзарско червено порше за близо половин милион лева, . Откъде точно идват парите на богатата бивша министърка, не е много ясно. Знае се само, че мъжът ѝ се занимава с бизнес, като преди време се появи информация, че продава лекарства за онкоболни на държавата с 300% надценка. Дали това е така, можем само да гадаем, но като гледаме какви коли кара Арсенова, очевидно до какъвто и бизнес да се докосне, той ѝ носи огромни приходи. Случайно или не, материалното положение на фамилията рязко дръпна нагоре след участието на Долорес във властта.
Колата, която струва близо половин милион, освен всичко друго е и със специални номера. За да се отличава от простолюдието, возилото на министърката е обозначено със СБ 121212. С дванайсетки са и останалите коли на фамилията, които не падат под ауди.
Долорес, която тази година навърши 54 г. и от миналата година се радва на внуче, освен със спортния звяр, който шофира, привлича внимание и с младежкия си спортен вид.
В модерен тесен клин, маркови маратонки и екип, решен в свежи цветове, министърът на екологията от правителството на Симеон Сакскобургготски слезе от поръчковото кабрио, за да си напазарува от близката аптека.
След това Арсенова се разходи във видимо добро настроение в компанията на брадат мъж в квартал “Лозенец”, близо до мястото, където през 2017-а синът ѝ Калоян Арсенов беше арестуван за пиянска стрелба с боен пистолет след празненството по случай раждането на бебето му.
Гъзарското порше е собственост именно на Калоян, подарък от мама Долорес по повод 30-ия му рожден ден през 2015-а.
Младият Арсенов явно е заменил модела “Турбо S”, който се оказа индивидуално изпълнение с гравирани инициали на седалките, с ролс-ройса, който получи отново от майка си и отново като армаган през 2017-а, по повод сватбата му.
Аристократичната лимузина модел “Гоуст” струваше на щедрата родителка около 1 млн. лв.
Арсенови могат да се похвалят и със спортно “Ауди А8”, както и с БМВ X5 в колекцията на семейния им автопарк.
Общото между возилата на царската министърка и фамилията ѝ е фактът, че освен бързи и скъпи, колите винаги са и с еднакви регистрационни номера - 12 12 12
3.
????????????
28.09.2019 10:22:10
0
13
А българи кога ще могат ?
2.
До1
28.09.2019 10:18:31
6
6
Аве за теб нямали в живота ти някаква друга стойност. Освен по цял ден да драскаш в Нета Поне събота и неделя си почини малко.
1.
ХХ
28.09.2019 09:29:51
9
10
защо да не идват, след като герб е съгласен да им субсидира полетите?
Тя приказката за зелниците е стара....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори