×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шофьорите на тротинетки - с книжка, каска и светлоотразители


Шофьорите на тротинетки - с книжка, каска и светлоотразители
Водачите ще трябва да карат само във велоалеи или в най-дясната част на пътя ако няма такива
20 Септември 2019, Петък, 20:20 ч.

За нарушителите - глоба от 20 до 150 лв., МВР готви проект

За да не бъдат опасни за движението по пътищата, тези, които карат електрически тротинетки, трябва да имат задължително книжка, каска и светлоотразителни елементи по дрехите си.

Това е записано в проект на нормативен акт, подготвен от МВР, който да регламентира придвижването с електрически скутери, пише dnes.bg.

Вътрешният министър Младен Маринов обяви, че новите правила за движение ще влязат в сила с приемането на регламента, а в момента тече неговото обществено обсъждане.

За нарушителите на новите правила ще бъдат прилагани досега съществуващите санкции в закона за движение по пътищата. Глобата ще е от 20 до 150 лева.

Водачите на електрически тротинетки също така ще са длъжни да карат само във велоалеи или в най-дясната част на пътя ако няма такива.

Освен това ще е забранено те да карат по пътища с ограничени на скоростта над 50 км/ч. Максималната скорост за движение на тротинетките ще бъде 25 км/ч. По-големите видове тротинетки ще подлежат и на регистрация.


В категории: Политика


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Здравко
21.09.2019 11:01:11
0
2
Напротив -Лукойл и Кроношпан трябва да дарят безвъзмездно 1000 такива тротинетки на жителите на Бургас в знак за насърчаване опазването на въздуха в града -защото те едно че са замърсители на въздуха и второ за тяхна реклама .Айде направете го.
10.
шофьор
21.09.2019 10:32:43
3
1
Като дадат фира двама-трима с тротинетки каращи по булевардите...другите сами ще се откажат,или освен жилетки ще сложат и мигаща лампа на каската :)
9.
мислещ
21.09.2019 10:29:11
2
4
И тротинеткаджии,и байкъри са еднакво опасни за обикновения пешеходец. Като се качат на нещо с колелета и стават същите като шофьорите-все пешеходците им се пречкат и са виновни,така че аз съм ЗА всякакви рестрикции по отношение та тях !
8.
Скейтър
21.09.2019 09:20:42
3
6
А аптечка, крик, пожарогасител, триъгълник и резервна гума? Тва гербера, ако не си покаже алчността...
7.
Claudette Morel
21.09.2019 09:06:23
1
3
Ауууууууууууу, почвам да си слагам колана на тротинетката вече редовно.Отивам да подновя гражданската и си оправям фара за да мина ГТП.
6.
до 4
21.09.2019 07:37:38
2
10
Твоете мнение е типично за повечето бай Ганьовци. Ам, чи оня ден един кара с 140 км. в насрещното, ай спрете да се качвате на коли. А иначе, това за тротинетките не са мерки за здравето на каращите, а мерки които са против застрашаването на зелени, сини зони, на транспорт. Ай, един умен да ми каже, с какво тротинетката е по-опасна от един колоездач, ами от шофьор на кола, ами от пешеходец ? Ами турете на всички каски. Тъпа и ограничена България, която Уж си мери пишките с Европа, а я кара според интереса на джоба си. И за да съм точен и ясен пред ония, които нямат тротинетки и споделят мантрите на "заинтересованите: да въведат умопомрачителни и отказващи хората от тротинетки средства. Някой замислял ли се е, какво ще се случи в БУргас, ако поне 5 000 човека масово започнат да използват троти ? Приемете, че същите тези дават по 100 лв. средно на месец за транспорт, сини и зелени зони, това означава, че едни 500 000 лв. на месец няма да се съсредоточат в Бургас бус, Паркинги и гаражи и бензиностанциите на някоя си верига. Разбирате ли същността от "уплахата" на КАТ и нашето здраве накъде бие ???? Тръгнали да вадят статистика, колко опасни били и видиш ли колко народ е пострадал от тях. Ами сравнете я със статистиката на пешеходците, мотоциклетите, мотопедите и колоездачите. Някой ще ме контрира, но страха на властимащите е да не се замени удобството и компакността на тротито с възможността да ползваш транспорт, от който така или иначе те цокат яко...Така че забравете и за "идеите: им за електрификация на автомобилите и еко таксите им, забравете за мераците им за чиста околна среда и екологичност. Ако ги имаха и и не бяха обвързани с портфейлите им, със сигурност нямаше да ограничават тротинетките, а напротив - щяха да ги стимулират. Аз карам само по велоалея, а и Бургас предразполага към това. Идеята на общината да се карат колела се видя, че е по-скоро само идея с друг привкус. Добре, че направиха алеите, но точно сега ограничаването на тези електрически машинки, които могат да развият 25 км, само по надолнище е нелепа. Като град с мръсен въздух, обшината ни може да парира подобно малоумно решение, което би отказало много хора.
5.
Все едно, че ги забраниха
21.09.2019 06:34:01
1
10
Сакън да не пострадат таксиметровите и автобусните превози. Какви каски и хард правила? Масовите тротинетките се движат с макс 25км/ч, т.е. даже са с по-ниска скорост от байк. Все едно, че ги забраниха с тия малоумщини. Тъкмо обмислях покупка и сега ще трябва да се откажа. Ще замърсявам въздуха с кола щом се налага. Някои хора в това правителство не мислят. Никаква стратегия нямат. Тия с тротинетките под наем да закриват фирмата, хората ще трябва да си носят каска и жилетка от тях, за да им ползват услугата. Пак доказахме, че сме неандерталска държава
4.
До Стан
21.09.2019 03:10:45
4
5
В Италуя сигурно спазват правила и имат култура.Онзи дет един с тротинетка се беше изпляскал на платното за движение на моста от Басейна посока център.Щи не си кара на тротоара?
3.
Тротинетков
20.09.2019 21:23:48
3
3
Уважавайте ме. Ако себе си не. Щот сте велики....то мен да!
2.
Стан
20.09.2019 21:23:14
6
10
В Италия няма такова нещо , в Милано всеки си кара , ни жилетки ни регистрации, тука сме ...много ...много ... много ...
1.
Neznam
20.09.2019 20:36:07
4
11
Neznam znam samo che vsichko za pari ! Taksa moga li da prudna i taksa moga li da disham shte ima 1 den CHESTNO !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Вчера момиченцето бе пометено от товарен автомобил на ул. "Славянска" Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Който откаже да плати - си пати жестоко   Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Всъщност измиването може само да увеличи риска от разпръскването на бактериите в месните сокове по други храни, прибори и повърхности в кухнята Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Те призовават служебния кабинет за навременна помощ и съдействие Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Пострадалата е с фрактура на прешлен, без опасност за живота Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечните продукти да са с такива надути цени по магазините Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Експремиерът Николай Денков ще води в Бургас на мястото на Константин Бачийски, Пеевски с голяма вероятност ще води и в Кърджали, тъй като вече е партиен лидер, под въпрос като цяло е Лена Бориславова
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори