×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Майсторът на спорта Митко Славов: За мен началото на културизма беше в една маза в „Меден рудник“ с треньор Мечката


Майсторът на спорта Митко Славов: За мен началото на културизма беше в една маза в „Меден рудник“ с треньор Мечката
Бургаският майстор на спорта Митко Славов ще бъде част от журито на турнира по културизъм в памет на основателя на Първа частна милиция
20 Септември 2019, Петък, 18:30 ч.
Автор: Флагман.бг

Турнирът носи името на Георги Николов, което е една чест за него, защото той даваше много за този спорт

Бургаският пожарникар Митко Славов ще бъде част от журито на 23-тото издание на турнира по културизъм „Мечката“. Славов е майстор на спорта заради постиженията си в културизма. Той има 15-годишна активна състезателна кариера.

Пет републикански титли, пет балкански, втори в Европа са само част от победите, които е извоювал. Славов е печелил няколко пъти „Мечката“ като състезател. В момента той е съдия и треньор по културизъм. Бургазлията разкрива, че първият му треньор е основателят на „Първа частна милиция“ Георги Николов-Мечката, в чиято памет се провежда ежегодният турнир в Бургас.

-Как се запалихте по културизма?

-Познавах Георги от Спортното училище в Бургас. Той беше щангист, а аз – борец. След като завършихме, отидох в казармата и там се запалих по културизма. Началото на кариерата ми беше в една маза на бл. 436 в ж.к. „Меден рудник“ заедно с Мечката. Оттам нататък той започна да ме тренира и аз да се състезавам. Първото състезание, на което станах шампион, беше през 1990 г. – турнир на Хасковска и Бургаска области. Спечелих в кат. до 70 кг, като преди това тренирахме в тази маза в панелен блок.  

-Какви бяха условията в този импровизиран фитнес?

-Ставаше въпрос за общата маза в панелен блок – около 30-40 кв. м. помещение. Скрипецът ни беше една макара вързана горе за тръбите на парното. Беше много първобитна история.

-Какъв треньор беше Мечката?

-По онова време трудно можеше да се говори за професионален треньор по културизъм. По-скоро бих казал, че е човек с малко повече знания от мен. Тогава превеждахме литература от чужди списания, гледахме програми на големите културисти от времето на Арнолд Шварценегер и така се развивахме като културисти. Имаше 2 книги, написани на български. Тогава тренирахме 6 пъти в седмицата. Понеделник, вторник и сряда изреждахме мускулните групи като тренирахме гърди и гръб в една тренировка, бицепис и трицепс във втора и рамене и бедра в трета. Четвъртък, петък и събота се повтаряха и в неделя почивахме. В последствие вече започна да идва повече информация, да се чете повече, но началото беше 90-та година в мазата. Там спечелих първата си републиканска титла. Първата зала в Бургас беше открита през май 1991 г. на басейна в ж.к. „Славейков“ на СК „Атлант“.  След това вече започна масово да се спортува и да се правят и други зали.

Турнирът „Мечката“ отново събира елита на българския културизъм в Бургас

-Вие сте част от журито на утрешното издание на „Мечката“, какво е Вашето мнение за турнира?

-Това е един от турнирите с най-голямо дълголетие в България. Той продължава да се прави, въпреки трудностите на организаторите през последните няколко години. Това, че носи името на Георги е една чест за него, защото той даваше много за този спорт. Дори смея да твърдя, че състезателният културизъм в Бургас тръгна от него. Той си остава бащата на културизма в Бургас. Всички останали състезатели са негови последователи. Той положи основата. Аз дължа на него всичките си постижения в културизма.

-В момента много популярни са т. нар. САРМ, които се рекламират като заместител на стериодите? Какво мислите за подобни субстанции?

-САРМ не е стероид. Ефектът от тях съвсем не е същият като стероидите. Аз съм против употребата на подобни медикаменти и стероидите като цяло. Доста тревожно е, че напоследък долната граница на подрастващите в България, които започват да използват стероиди, намалява. Това е много опасно! Освен инсулти и инфаркти, стероидите могат да предизвикат импотентност и да увредят бъбреците и черния дроб. Те вече се взимат масово от подрастващите. Говорим за деца на 14, 15 години, което е плашещо!

 


В категории: Спорт


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 2
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 3
20
Коментара по темата
20.
Бекъм
21.09.2019 14:29:50
0
7
Омръзна ми да чета за помияри ...мечки, лъвове ,маимуни борци и още многобройни стероидни побойници които живяха и живеят на гърба на хората.Иска ми се да чета за хора направили нещо за да израсне това тъпо племе което се изроди и се кефи на такива боклуци .Искам да чета за хора които ще променят мисленето на младите и ще тръгната в правилната посока на високи морални ценности и умствен капацитет.А не да се възхищават на подобни идоли ...и да пунтират изцяло поведението и маниерите им.
19.
Биг
21.09.2019 09:03:17
1
4
Момчета.Чета коментарите тук и гледам че са от,,компетенти по компетент".Болшенството от вас никога не са влизали във фитнес но си дават мненията за трениращи и препарати.Колкото до Митко Славов като всеки човек си има и добри и не чак толкова добри качества.Като с ортист също! Що се отнася до спортните заложби на Карамишев и Сарафов в този аспект мнението на Крис Кормиър който е ставал 3ти на мистър Олимпия е показателно.Ако на неговото мнение не е показателно на кой тогава от всички тук пишман зяпознати.Нито като генетики нито като постигнати резултати двамата се приближават до ПОНЯТИЕТО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ДОБРИ КУЛТУРИСТИ. ТОЧКА ПО ВЪПРОСА.
18.
До 16
21.09.2019 07:27:10
0
1
Какво за Луков ? Какъв е ?
17.
Pedophile hunter
21.09.2019 00:53:29
0
1
Предлагам ви господин Веселин Луков, момчета!!
16.
do 13
20.09.2019 23:54:56
0
3
Малоумник, изморен съм, въпросът е че се пише с "О", а не с "А", това че съм объркал думата няма голяма значение, тези дето разбират знаят какво имах в предвид! Забележката бе уместна!
@12: момче да си чувал за срок на годност на лекарствата? Като например максимум 2-3 години след тази, която ти пише на шишето!
Бионабола и метана са с една и съща активна съставка, но и двата препарата са архайчни, единственото, което масово се взима в момента е HGH + инсулин + тестостерон.
Явно вярните фенове на Карамишев са бесни, еми момчета трябва ли да Ви напомням, за хлапето дето излезе до Карамишев и го направиш смешен, обаче понеже нашите съдии са много ТОП, същите тези дето не даваха на Добри да се класира първи, а той взе че взе ПРО карта. Та Карамишев уж победи хлапето (забравих му името), а то взе че взе и то ПРО карта преди 5-6 месеца! Големи като мамути клоуни не се пласират в световния културизъм, най - вече тези от България, понеже не могат да си платят подготовката нито имат средства, за да я финансират.
Вижте БГ протата и ще забележете тенденция - ниски и масивни, Христомир, Добри, т.н.
Карамишиев е все едно са взели добре развити мукулни групи от различни хора и са ги пришили към едно тяло, нещо като frankenstein, след скъсаната и лошо зашита гърда още по зле.
И той ми е симпатичен като човек, но фактите са си факти.
В културизма няма нищо справедливо, а за времето си Митко Славов има достатъчно титли, като се има предвид какво е било нивото на културизма тогава!
15.
Специалистът
20.09.2019 23:52:25
3
13
Научни факти всички препарати са индустрия. Ще ви кажа научен метод за големи мускули. Първо трябва да сте машини за лайна трябва само да ядете спите и серете. После след тренировка се мажете с фикалии по мускулните групи които сте тренирали, получава се разтеж от вешествата които се съдържат. Това е научно доказан метод в САЩ. Но много хора със завидни резултати се срамуват да го признаят. Неприатен е метода но много ефикасен.
14.
Zapoznat
20.09.2019 23:46:38
2
7
Аве братле с тоя хамал билдинг тип аз съм охрана и съм огромен не разбрахте, че не става. Защо тез дето са много високи и големи в България нямат взема нито една ПРО карта, ами само само такива като Христомир и Добри, които не блестят с особен ръст.
Карамишев няма цялостна визия на културист, той е като събрани отделни добре развити мусулни групи и закачени на едно тяло. Нз колко разбираш от професионален бодибилдинг, но аз си мисля че разбирам достатъчно. Освен това след като Карамишев скъса гърда стана по зле, нали затова скочи на онова новото момче заедно с Манекена, дето ги мина и двамата и взе професионална карта мисля, че преди 4-5 месеца. Просто защото този новия мянак (забравих му името) има симетрия и обеми, а Карамишев и Манекена са огромни мъже, Карамишев според мен има и лоша генетика, а Манекена просто си е много едър и в България няма как да се готви качествено за състезания. Да не говорим, че в момента и двамата са дърти, ако не си забелязал в СЪЩ и Англия хората се състезават на професионално ниво от 18 до към 30 години макс. Като пика вече е към 22-25 години и още по врочем в САЩ са популярни изписани от доктор доживотни терапии с тестостерон и хормон на растежа. Тука в БГ тези неща струват маса пари и много трудно би ги намерил легално.
В момента в Бургас единствено на ниво е Манекена, но той наистина е много едър генетично и за неговия ръст според мен в България подготовката качествената е почти невъзможна!
И да разни локални фенове се кефят на Карамишев, същите дето пишат биАнабол!
13.
ДО ЗАПОЗНАТ
20.09.2019 23:43:56
0
2
СМЕШКО НАПИКАН И НАСРАН - НАУЧИ СЕ ПЪРВО ДА ПИШЕШ И ПОСЛЕ ДА ГОВОРИШ ЗА НЕЩА КОИТО НЕ РАЗБИРАШ.

"БИОНАБОЛ" - СОФАРМА 2мг и 5 мг.
12.
Качествените неща
20.09.2019 23:42:14
1
6
Бионабол се казваше невежи! Най добрия анабол беше орален, имам още 50 шишенца от преди 20 години поне и всяка пролет вземам от него заедно с тестостерон и станозолол. Невероятно добри резултати дава и не е менте като сега препаратите които докато ги пиеш си ок спреш ли като спукан балон си. Действат докато ги пиеш и ставаш като наркоман като ги спреш изчезва ефекта.
11.
До 10
20.09.2019 22:03:04
8
5
Брат , ти мръдна ли ? Как ще кажеш ,че на Карамишев му липсва генетика ,а на митко е имал ахахааахха ти наистина не си в час. единия е висок и широк . а другия нисък и набит .
10.
Zapoznat
20.09.2019 21:54:14
6
37
По - принцип не пиша в този сайт, но ще направя изключение.
Първо до момчето от коментарите - пише се БИОНАМАЛ от "БИО", само дето мутрите навремето го пишат и изговарят БИАНАБОЛ, понеже за тях сигурно идва от "БИА".
За Митко Славов аз имам добри впечатления. Като човек е доста умен и съобразителен. Работи в пожарната доста години (може би продължава) и наистина се държи нормално, и никога не е парадирал. Жена му Петя беше инструктор по карате и има черен колан, но на Митко му писна от Аякса и Гергана (Апостолова) и си взе жената и се изнесе от там. Реално той имаше и зала в Младост, но ако трябва да сме коректни наистина работеше и дърпаше клиенти към Аякса, тоест беше лоялен към "клуба". Освен това има две дъщери, като цяло като човек и личност аз имам много висока оценка за него.
Като съдия и трениор мисля помогна на някои състезатели от града като Карамишев, за Манекена нямам идея, тъй като Манекена още е в активен период, а Митко Славов до колкото знам се оттегли от съдийството и има защо да се.
Карамишев като културист много се старае, но му липсва цялостна генетика и естетика. Нещо, което Митко Славов е имал навремето и е чист ген. Та като трениор на нормални хора не мисля, че Митко Славов може много да помогне, понеже положението е сития на гладния не вярва, тоест той си има ген и наистина разбира от тренировки и прочие, но упражненията са едни и същи, храната и тя е същата, просто едни хора имат ген, други нямат.
Като цяло аз съм впечатлен повече от човека Митко Славов, колкото от културиста.
А за Мечката, някой в един от коментарите беше споменал, че не е уместно да се кръщава курнир на човек със съмнителна репутация и е вярно. Ако не сте в час предишния мистър Олимпия 2018 Шон Роден бе забъркан наскоро в Секс скандал и набързо му забраниха да се състезава на тази ОЛимпия, която беше 2019. Делата на Шон Роден не са приключили, дори е минал 2 детектора на лъжата и почти е онивинен, но в САЩ не прощават. Ние тук обаче при все на цялата информация за Мечката, групировката му и връзките му с ВИС, си имаме турнир на негово име. Наистина се получава доста конфузно. Те и Васил и Георги Илиеви са помогнали на Митко Културиста (Митко Димитров), но това не значи че са светци и трябва да има турнири на тяхно име.
9.
До 3
20.09.2019 20:44:56
2
6
Ти явно наистина хабер си нямаш какво е съвършенно тяло щом 1.60 - 80 кг да е съвършенно тяло ....
8.
Бургас
20.09.2019 20:22:55
60
49
Сериозно ли не се взимаха разни стероиди,ами Бианабола/и взимаш Креатин,защото увреждал черния дроб/и вдигаш без умора,качваш килограми,обаче ставаш толкова раздразнителен и те удря в нервната система.Колко хора си биеха Б12 направо с иглите.Имаше един,много здрав,Петър му беше името/беше вкарал първото бойно куче в Бургас,бивш борец и после стана култорист,за жалост умря в катастрофа,близо до Дюни/той пък вдигаше 5 пъти от лежанка,изпи две чаши с разни лайна и се гледаше половин час на огледалото.
7.
Мишо
20.09.2019 20:20:59
15
66
Митко Славов също така е и майстор на интригата и злобата.Много добре умее да злоби ама не стероиди а ЗЛОБА особено към момчета от Бургас-състезатели! Дава ниски оценки с цел да те смачка а видимо нашите момчета са изключително добре подготвени!Бил е да в миналото спортист и е печелил но Не Е човек,като една гнила гнила ябълка.....МИТКО,мъж НА ГОДИНИ СИ,Но НЕ СИ ПОМЪДРЯЛ ДОСТАТЪЧНО!!!
6.
...
20.09.2019 20:18:27
6
9
Не ве сарм за са зеленчуци ахаххахах мани кви глупости говори тоя аххаха. Тва е от хапа вече не знае какво говори.
5.
...
20.09.2019 20:02:27
7
16
САРМ НЕ БИЛИ СТЕРОИДИ ХА-ХА-ХА-ХАааа! И как така уж е против стероидите , а самия той е ползвал ?
4.
Евала
20.09.2019 19:53:44
3
16
Много постигна, Митко. Успех и все така давай смело напред. Помогна на много хора, споделяше информация във времето когато бе най-трудно да я намерим. Митето знае винаги как да те мотивира за още едно повторение или да добавиш 2 малки диска по 1 кг. :)))
3.
Стар спортсмен
20.09.2019 19:50:33
5
16
Навремето бат Митко ми беше идеал и най-съвършено и атлетично тяло, което бях виждал на живо. Все пак в Бургас в началото на 90-те хората не помпиха със сегашните препарати и много много рядко се виждаха великани
2.
Бяхме млади
20.09.2019 19:41:38
26
23
Митко културиста е голям спортист и много земен като човек
А колкото до книгите - едната със сигурност е "Културизъм за всички" на Атанас Джананов
1.
Хау
20.09.2019 19:18:09
2
10
Ясно от къде идва историята на Кирчо Танев за двете книги, които прочел в началото .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ИТН получават третия мандат за правителство от президента (НА ЖИВО) ИТН получават третия мандат за правителство от президента (НА ЖИВО) Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия Наистина ли се помисли за Кралица Наистина ли се помисли за Кралица Илияна Раева втрещи с външния си вид Уж е врял и кипял в телевизията, но допусна грешка, която му струва скъпо Уж е врял и кипял в телевизията, но допусна грешка, която му струва скъпо Глобиха го 3 хил.лева Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща За всеки един е ясно, че един петгодишен брак няма как да оцелее, когато съпрузите живеят на различни континенти Днес тя е със Сотир Цацаров, но зад гърба си има два брака Днес тя е със Сотир Цацаров, но зад гърба си има два брака Тогавашният ѝ мъж не искал толкова амбициозна половинка, а жена, която да бъде всеотдайна домакиня ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ „изгониха“ зам.-министър от заседание на парламента ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ „изгониха“ зам.-министър от заседание на парламента Емил Дечев е представител на реформаторски настроения Съюз на съдиите в България Задава ли се конституционна криза? Кой ще носи отговорност за служебното правителство Задава ли се конституционна криза? Кой ще носи отговорност за служебното правителство Няма правен механизъм, който да задължава да се поеме поста на премиер, обясни бившият министър на правосъдието Пенчо Пенев  50 000 лв. награда за човека, който открие Ивана от Дупница 50 000 лв. награда за човека, който открие Ивана от Дупница Надеждата ни крепи все още, че е жива, каза Мария Георгиева
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори