×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Община Бургас има пет метода за плащане на синя и зелена зона, незаслужено ни упреквате


Община Бургас има пет метода за плащане на синя и зелена зона, незаслужено ни упреквате
В платените зони добре са указани правилата, нужно е повече внимание, за да не стават недоразумения, коментира директорът на ОП "Транспорт" Андрей Рунчев
13 Септември 2019, Петък, 17:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Не издаваме ние номерата за платено паркиране 1356 и 1357, а Комисията по далекосъобщенията, така е и в цяла България

Андрей Рунчев е директор на ОП „Транспорт“ към Община Бургас – предприятието, което контролира и таксува  синя и зелена зона. Свързахме се с него, за да внесе уточнения по нашата публикация за методите за заплащането за паркиране в синя и зелена зона са остарели и трудни за ползване от гражданите. Флагман се позова на наш читател, който живее в САЩ и се е наложило да паркира автомобил в Зелена зона. Р 

Синя и зелена зона в Бургас се заплащат сякаш сме в миналия век, но това води до друг, още по-голям проблем

- Г-н Рунчев, с колко начина на заплащане на синя и зелена зона разполага Община Бургас, разбрахме, че остро сте реагирали на критиката от вчера?

- Общо са пет. А от тази година работим и с едно приложение, което функционира за няколко общини. Некоректно е да се твърди, че ОП „Транспорт“ в град Бургас работи с технологии от 20 век. Сключили сме дори споразумение с една компания, която предоставя услуга на заплащане за платено паркиране дори без мобилен телефон. Тоест не е нужно да имаш българска СИМ-карта, за да заплащаш, каквото вчера бе едно от обвиненията ви.

- Защо има два различни номера за синя и зелена зона?

- Въпреки еднаквата цена на двете зони, те работят в различни периоди. Както е ясно на повечето бургазлии, синята зона работи целогодишно с изключение на уикендите и някои от празниците, а зелената зона функционира през активния туристически сезон, включително и през почивните дни. Посредством услугата, която доставят мобилните оператори, Комисията по далекосъобщенията издава определена регулация в услугите по такъв начин, че щом има разлики в т.нар. „работно време“ на зоната, се налага отделен телефонен номер. Той е уникален за всяка община и така работи платеното паркиране във всички градове в България, където има синя и зелена зона. Това не е наше хрумване.

- Кои са тези пет метода за заплащане?

- Освен стандартния начин с СМС, който е добре познат, имаме и  40 автомата, разположени в целия Бургас. Отделно с това може да се заплати и с предварително закупен талон за самотаксуване, с който гражданинът сам отбелязва деня, часа и месеца, в които ще паркира автомобила си. Освен това в по-предния мандат Общинският съвет взе решение, с което се казва, че търговците, които извършват дейност на територията на синята и зелената зона, могат да закупят специални карти, които пак се използват на апаратите. Тези карти се таксуват на цена 40 стотинки на час, което е значително по-малко от стандартната такса. Последно, имаме официално мобилно приложение – Urbo. То може лесно да бъде свалено от всеки потребител на android или iOS и се ползва от колегите в София, Слънчев бряг и още няколко общини. Въвели сме го точно с идеята да облекчим туристите, за да не се налага закупуването на български СИМ-карти. Цялата процедура отнема не повече от 2-3 минути.

- Мисли ли се все пак за още улеснения на гражданите?

- Да. Нашата идея не да стават такива недоразумения, както случая с българина, дошъл от САЩ, на чиято кола е била сложена скоба. Все пак при въвеждане на номера е допусната и грешка от негова страна. В бъдеще ще работим в тази насока, за която вие настоявате, но всичко става поетапно. Смятам, че за момента всичко за синята и зелена зона е указано достатъчно добре и разбираемо, така че е необходимо просто малко повече внимание. Смея да твърдя, че за момента, като община, Бургас е значително по-напред от другите градове по отношение на плащане за паркиране и обвиненията са незаслужени.
 


В категории: Бургас


Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
16
Коментара по темата
16.
Рунчев?
16.09.2019 11:50:00
1
2
Нека господина да обясни защо няколко “момченца” от екипа му поставят скоби на чужденци и не регистрират закопчаването в системата.Стоят на близо около закопчаната кола и не издават касови бележки!И кой прибира неотчетените пари?
15.
Милена
14.09.2019 11:30:04
1
4
До Румен
Как така Общината е най-големият работодател?Колко хора работят там?Сигурно всички са роднини
14.
Петър
14.09.2019 07:33:48
1
7
9-ти,
Какво Решение предлагаш?
Проблемът, е че този метод не решава основния проблем, а той е презастрояване което няма уредени паркоместа! А, това презастрояване е възможно само по един начин! Предполагам се досещаш какъв е той!
Другия проблем е липсата на паркинги (улиците са публична собственост, а не паркомясто)! Следващия проблем е "уредения хаос" в Законодателството, което е причина, мотив, и обстоятелство за следствието, а именно зони за "паркиране"!
Реално трите проблема, е един, а той може да започне да намира Решения, когато просто си изберем коренно различни Съветници, и Кмет! Нарочно поставям Съветниците на челно място, защото реално ОС гласува всички Решения, които даден Кмет изпълнява! Кай ще ги изпълни... Виждаш как.
Идат избори! Просто не подкрепяйте същите Управници, а не, не подкрепям следствието! Иначе винаги ще гоните вятъра.
13.
Попов
14.09.2019 01:22:47
2
18
Рунчев, само знаеш да ядеш по Заведенията на аванта.... Ела да видиш как се плаща в Германия такса паркиране.... За справка:обслужвал съм те над 10 пъти, няма такъв авантажия като теб, всъщност има, но ти ги превъзхождаш
12.
*********
13.09.2019 23:15:10
3
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
Румен
13.09.2019 22:24:12
10
12
Общината е монополист и най-големия работодател, което е недопустимо в една демокрация. 10 място по доходи, а вие искате 4 мандат, за да довършите града.
10.
Naum
13.09.2019 21:09:54
9
12
Общината има 5 начина за рекет !
И то законно !
Аре сега ще правя законен бизнес ?!
Ами нема такава дръжава ве !!!
9.
Не на зоната
13.09.2019 20:42:33
21
21
Много моля хората бъдете по точни и много по злобни в изкаванията си но с аргумент. Перото е много по силно от оръжие! Нека гласуваме аз не подкрепям синя зона жълта кафява зелена и т. Н. Така само се облагодетелства някой без да се прави нещо с ресурса. Който ме пидкрепя знае къде да натисне!
8.
Паляка
13.09.2019 20:36:38
12
16
Който измисли зоната хаир да не види в ада да гори!
7.
*********
13.09.2019 18:27:49
4
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Marinero
13.09.2019 18:01:57
11
34
Всички в общината плачат за голяма метла.
5.
abdel
13.09.2019 17:51:41
11
26
абе тея допускания на грешки с тея номера защо се гаврите така с хората всеки в бързината може да допусне грешка. какви са тея простотии, като си допуснал грешка та дай сега за една буква или цифра скоба! вие малоумници ли сте в тая община бе, руньо ли си къв си! Вие сте там да работите в услуга на гражданите не да пълните общинската хазна!
4.
морето
13.09.2019 17:46:07
6
25
По пустите улици синьо-зелените линии ни водят далеко в морето до дъното мъртво насипано с празни черупки.
3.
Тъпаци
13.09.2019 17:39:32
10
25
Големи малоумници сте от общината. С простотиите си усложняват живота на хората.
2.
Разсмян
13.09.2019 17:24:56
26
43
Поредната пионка-калинка в общината. Няма си и идея какво да прави, само следва инструкции, а ако няма такива си бърка в носа. Смеел да твърди? Смешко, на какво основание смееш да твърдиш? Посочи с пример, с какво точно сме по-напред.
1.
Ем бус,ем не бус
13.09.2019 17:17:27
30
47
Рунчев-парашутист на общинска заплатка,кво ли зависи от него,че го питат
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата
Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Хороскоп за деня – 19 април 2024, петък Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори