×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов: Мога да се закълна във внуците - Манолова ми казваше, че иска да си е омбудсман, а сега реши да е кмет!


Борисов: Мога да се закълна във внуците - Манолова ми казваше, че иска да си е омбудсман, а сега реши да е кмет!
ГЕРБ направи Манолова омбудсман. Фандъкова с право ми се сърди, смята Бойко Борисов
03 Септември 2019, Вторник, 10:03 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Надали някой й е помагал повече от мен, обяви лидерът на ГЕРБ

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че Мая Манолова е била назначена за омбудсман благодарение на него и въпреки съпротивата в партията.

Манолова му заявила, че иска да си бъде омбудсман, но сега решила да се кандидатира за кмет на София.

„Фандъкова с право ми се сърди, че тя е идвала по-малко при мен и много по-малко съм й помогнал по времето, когато е била кмет. Надявам се да проведат една коректна кампания. И двете са умни, отговорни. Действително, няма лошо да има такава битка за София. Хубаво е и БСП да участва в тази битка, щото иначе не е честно, нали, да се скриеш зад Мая, която те изгониха. А ГЕРБ я подкрепи“, коментира Борисов.

Той даде пресконференция в централата на партията и обяви, че ГЕРБ ще подкрепи Златко Живков за шести мандат като кмет на Монтана заедно със СДС.

На събитието бяха и лидерът на СДС Румен Христов, както и самият Живков.

Борисов съжали, че ГЕРБ не са подкрепяли кмета на Монтана и преди, но това се дължало на конфликт, вина за който имала Искра „Фидосиева“.

След въпрос за кандидатурата на Мая Манолова за градоначалник на столицата, Борисов отговори: „Надали има някой, който да е помагал на Мая Манолова повече от мен. Даже Фандъкова не пожела да дойде. Беше сега на срещата, защото водихме подобни разговори и с Пазарджик и Кюстендил – щот' през целия й мандат, въпреки съпротивата която имаше, в ГЕРБ и в парламента, всички нейни закони, стотици милиони, които искаше за хората с увреждания и за всички останали, й бяха дадени. Тя идваше често и много пъти, не само при мен, но и при министрите.“

Единствената претенция на Борисов към Мая Манолова била, че в интервю тя казала, че държавата я саботирала и репресирала. Това според лидера на ГЕРБ не е вярно.

Той обясни, че финансовият министър Владислав Горанов влязъл в конфликт с Манолова и направил така, че да й бъде отнета колата от НСО. След това Борисов се накарал на Горанов.

ГЕРБ искали да отмъстят на Мая Манолова заради "инсинуацията Костинброд“, където тя имаше основна роля.

„Аз не дадох. Точно обратното – казах „трябва ни такъв човек за омбудсман“. И работихме прекрасно, като омбудмсман на републиката. Даже нещо повече. Аз това, което говоря, мога да се закълна във внуците си; ако иска и тя да го направи... дали не е вярно. Тя, като идваше при мен и сме си говорили, казва: „Аз искам да съм си омбудсман. Както на тебе ти харесваше главен секретар“. Моите приятели знаят – моята любов беше МВР и сие. И ако можеше да бъда главен секретар, пак щях да си бъда. Тя казваше „това е да съм омбудсман“. И затова я подкрепях – в закони, във всичко, което искаше. Сега реши да е кмет. ГЕРБ не бяха съгласни. А ГЕРБ я направиха омбудсман. Така че Фандъкова с право ми се сърди...“, коментира Бойко Борисов.

Според него Манолова се справяла добре като обществен защитник.

Ако обаче не бил той и ГЕРБ, сега тя щяла да бъде забравена като други знакови лица от БСП.

На Йорданка Фандъкова той дал пълни права да си избере листата на партията за общински съветници в София.

Борисов разказа и любопитна случка по повод преследване на Мая Манолова от репортери на pik.bg във фризьорски салон тази сутрин. Премиерът отрече той да е пращал журналистите след омбудсмана.

Преди години обаче той щял да изгони шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова от партията, след като тя отказала да изпълни негова заръка.

„На Менда Стоянова й казах следобед на четири очи да отиде да обясни нещо за бюджет, примерно. И тя ме погледна и вика „няма да ида“. „Па, как няма да идеш бе, Менда?“ „Няма да ида!“ Викам „ще идеш, или ще си идеш в Пловдив!“ „Ми ще си ида в Пловдив“ и стана и си излезна. И аз се ядосах и аз станах и си отидах“, разказа Борисов.

Следобед му се обадили няколко дами от ГЕРБ – Фандъкова, Лиляна Павлова, Цвета Караянчева и други, които поискали да се видят с него.

Те го подхванали отдалеч с въпроси важно ли е за Борисов да играе футбол въпреки лекарските забрани. Лидерът на ГЕРБ обяснил колко му е важно. Тогава Фандъкова му казала: „Е, същото е прическата на жената“.

„На Менда й била мазна косата. Така ме подхванаха, че до ден днешен знам, че преди някоя жена да излезе по телевизора, трябва да ходи там, ако си спомняте, „фъш, фъш“ да си правят. Обем ли, как се казва, и т.н. Така че няма по-нормално от това да отидеш на фризьор“, изкоментира Бойко Борисов.

 




Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
34
Коментара по темата
34.
77
05.09.2019 11:21:31
0
0
бАЦЕ НЕ ВЕРВАЙ НА ЖЕНИ.......
33.
мишо
03.09.2019 20:14:32
0
1
Голям страх го разтресе ББ. Че като стане Манолова кмет на София, остават фирмичките му без работа. Май пак ще реве за увеличаване на патрийната субсидия.
32.
Бг резил
03.09.2019 19:04:37
0
0
Че Б.Б. Ти от къде тръгна!? Да не би да стана ей така премиер!? През доста службички мина, за това целувай на Дедо Мони дедовия и на Бг простолюдието, което те избира за пореден път!
31.
Лъжите на БорисоФ:
03.09.2019 17:04:28
0
5
Боко: Парите за Ф16 - са от Бюджетният излишък.
Въпрос към боко: Защо обаче беше изтеглен 900 МИЛИОНА .лв нов борч?
30.
жтнвтжоаг8цвнгг
03.09.2019 15:18:59
0
12
Голяма простащина, голяма селяния е превзела управлението на страната. Вижте изказ, вижте чудо. Литературен правилен бългаски език не владее, ама плещи и се пъчи, ама "бисер" след "бисер" реди, ама интриги и провокации, да се чудиш да се смееш ли или да плачеш.
29.
Да
03.09.2019 14:45:42
6
10
Ми той и Гешев не искаше повече от 1процент, пък сега е на 100. Да не се сещам за други решения, предрешени в рамките на денонощие. Намирисва страх от кандидатурата...
28.
Само питам
03.09.2019 14:33:09
1
9
Кликваш на вдигнат палец, отбелязва се и на наведн палег!
Що така???
27.
Marinero
03.09.2019 14:18:35
18
10
Началото на края...
26.
24
03.09.2019 14:16:50
7
22
Ти ли си говорител на хората?Кой искат хората?Някой извънземен,назначен от рашките ли?Това е наглост на Мутреса, която е свикнала с охрана и кортежи да се движи! Може и да е била кифла на братя Галеви, но сега е спаружен ошаф и само от злоба, алчност и скандали се води в действията си!Да си тъпа ЛЕЙКА е простено,ако хващаш окото, но да си тъпа, лакома и нагла ЛЕЛКА е смешно, особено когато си страшна и грозна!Верваме ти дрОгарко Костинбродска, вЕрваме и на Чумата Импексова,верваме и на Льохмана Кърмит Фатмака, вЕрваме на всичко инспирирано и финансирано от тези лъжливи дрОгари!
25.
Нострадамус
03.09.2019 14:05:38
17
16
БорисоФ си сменя решението по ТРИ пъти на ден. Той лъже, дори когато лъже. Ако борисов спре да лъже, хората ще престанат да му вярват!
24.
Народа на Бг.
03.09.2019 14:01:44
20
15
Егати премиера, егати суеверния индивид, който се кълне във внуците си и залага съдбата на децата на карта.
Манолова страшно много го е изплашила, защото ще бъде избрана за кмет и ще Разкрие Далаверите и Кражбите на Шайката ГЕРБ!
23.
BG
03.09.2019 13:52:20
6
13
Господин премиер и в Созопол изгонихте Рейзи от ГЕРБ ,а пък сега пак Той ще командва града от името на ГЕРБ.Как стават тези работи? А Вие се сърдите на Манолова !!! Питам не ви ли е съвестно за жителите на Созопол и общината ???
22.
Истината
03.09.2019 13:03:34
27
19
Народа чака да чуе нещо за стандарта, цените и инвестициите, а той говори за фризьори и някакви стари работи
21.
Така беше май
03.09.2019 12:58:47
5
16
Симпатизантите на ГЕРБ бяха по курортите по света у нас!Червените пъцулчета си бяха на линия,надявайки се зелените чорапки да вземат власта!На практика се извърши преброяване на червените маймуни,които стават все по-малко!Октомври ще бъде по-зъл от май и Майчето ще си го получи,за радост на Нинова!Каквото и да стане с Мая,Нинова е на далавера!
20.
До №2 Няма да сме на курорт!
03.09.2019 12:54:39
7
23
Мечтите са безплатни др0гарче!С Нинова начело,бодро отивате към сметището на историята!Последната комунистическа партия в Европа умира,но налазилите я престъпници се обогатяват,за твоя сметка!Върнете парите на народа изедници!Силни сте на СПА и трапези с чер хайвер,а хайванчетата да ви ядат спаружените сливи!
19.
трудно се е изказва нашийо
03.09.2019 12:45:38
25
17
Малиии, тия словестни изпразвания които е нацвъкал Боко... направо се срамувам че е прайм министър на България... и то толкова години, повече отколкото много по-качествени бг политици от нашата история
18.
???
03.09.2019 12:38:22
16
10
А ти като ти харесваше да си главен секретар трябваше да си работиш като такъв.Лошо е когато винаги накой друг е виновен.
17.
Несменяемите III
03.09.2019 12:33:44
28
21
Борисов да не се притесни нещо?
Ако Манолова стане кмет и детронира Фандъкова, ще е голям удар по Герб. Не знам дали ще го преживеят. Ако и Николов загуби в Бургас, Бокича ще слезе малко на земята, че нещо много излетя в облаците.
И какви са тия кандидати за шести мандат? Луда работа... Не е редно да са вечни и несненяеми. Аз винаги бих гласувал против някой, който се кандидатира за повече от 2 мандата.
16.
Вълчетата с минусите
03.09.2019 12:29:40
28
19
Цъкайте минуси,цъкайте.Все пак трябва да си заслужите 20 кинта от гробарчетата.
15.
Az
03.09.2019 12:25:40
25
18
На Менда Стоянова й казах следобед на четири очи да отиде да обясни нещо за бюджет, примерно. И тя ме погледна и вика „няма да ида“. „Па, как няма да идеш бе, Менда?“ „Няма да ида!“ Викам „ще идеш, или ще си идеш в Пловдив!“ „Ми ще си ида в Пловдив“ и стана и си излезна. И аз се ядосах и аз станах и си отидах“, разказа Борисов.
NO COMENT ПРЕМИЕР!!!!!!
14.
Vah
03.09.2019 12:18:21
19
11
Кат ти се дупят не ревеш сега пък се кълнеш
Ужас , пълен смех си!
13.
дядо
03.09.2019 12:18:13
29
18
Гейберясалата измет,бая се набира на минусите ,когато някой не харесва гейберския идол...
12.
Ххл
03.09.2019 12:00:20
25
17
Севрната тангента, дъга и хорда вече е в кръпки. Да живее грап и негово началство.
11.
Абе бибитко
03.09.2019 11:57:48
24
19
Оди се пери, бе. Аман от тъпите ти лафове. Баси и изразяването
10.
мнение
03.09.2019 11:27:54
34
19
Страннотое начина на изразяване от страна на един министър председател- просто като че ли сме на махленска седянка . Липсва интелект . жалко . За хората не само от ГЕРБ а и останалите - Вие май се борехте срещу Т, Живков 30 г бил на власт а колко мандата следва да е един кмет та се бори за 4 , жалко.АмиФъндъкова има явно доста хора които не я одобряват и защо пак в надпревара . Иска се новолице , нови сили , нима е разбирате. Уж сте демократи а няма как стари комунисти стеа сте против комунизма .
9.
хершо
03.09.2019 11:14:15
32
19
битката не е тука само за сф битката е за новото десетилетие...2020-2030. но фъндък повече няма да е кмет, сф ще падне и мая ще управлява това е повече от ясно. същото ще е с бс. това кметче също заедно с фандък мн ужасно мн се изложи! хората не са прости да ги праят на балами! имаше един човек иван костов дето така си беше повярвал и така загуби сякаш е от друга планета. тук ще се случи същото.
8.
Началото на края
03.09.2019 11:06:40
37
33
Герб си заминават с пълна сила.Бибитко,2030 ще си забравен политически труп,както един друг такъв Костов.А София трябва да се промени кардинално.За 3 мандата самоковската даскалица-кметица на София не успя под некадърното ръководство на Герб да направи едно околовръстно на Столицата ни,Витоша е в безобразно състояние,некадърни ремонти за умопомрачителни пари,лоша инфраструктура,презастрояване,изобщо пълно фиаско.Голямо лапане падна през последните 12г.,2.5млрд.лв е бюджета на София драги на година.Време е гражданите да участваме активно в разпределянето му,стига мутренски изпълнения.Падне ли София,с Герб е свършено.
7.
гражданин
03.09.2019 10:54:26
30
26
Това е най лошия сценарий за ГЕРБ. Страх че евентуално може да загубят битката за София.
6.
Николай
03.09.2019 10:52:12
28
38
Най голямата фурнаджийска лопата е Мая. Нищо не свърши като омбудсман само обикаляше по стачки и митинги и обещаваше. А нищо от обещаното не изпълни.
5.
Гого
03.09.2019 10:49:59
35
48
НЕЩО, КАТО СТРАХ СЕ ЗАБЕЛЯЗВА У БАТ' БОЙКО....
ПРЕДЧУВСТВАМ, ЧЕ ЩЕ СЕ ПОВТОРИ ИСТОРИЯТА С КАКА ЦЕЦКА...
4.
ХХ
03.09.2019 10:45:35
13
38
и защо манолова има кола от нсо?
3.
Шупето е голям страх;-)
03.09.2019 10:39:48
63
70
Най голямата фурнаджийска лопата в държавата мрънка че друг се е осмелил да си промени решението !
2.
Бургас
03.09.2019 10:34:50
72
61
Трудно ще и е на Фандъкова да се пребори с "осичката "Мая. Много работи не можа да направи за София.
1.
Лейла
03.09.2019 10:29:46
18
19
Хайде, започна се!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Към средата на май кметът ще организира среща с бизнеса и всички ангажирани със сезона институции Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден В много предприятия ограничението от 18 минимални заплати за шефовете отпадна миналата година Затворник осъди държавата за 16 лева Затворник осъди държавата за 16 лева Пандизчията поискал общо 20 бона обезщетение за теснотия и дървеници Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета При младите тя може да е в резултат на психологически проблем Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Няма ранени, има само материални щети
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори