×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутатът Петър Кънев търси сметка и от шефа на митниците за срамния вид на ГКПП „Малко Търново“


Депутатът Петър Кънев търси сметка и от шефа на митниците за срамния вид на ГКПП „Малко Търново“
Кънев "прескочи" министър Горанов след "обидния" му отговор и отправи питане директно до Георги Костов
02 Септември 2019, Понеделник, 19:01 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Георги Костов обяви ремонти за няколкостотин хиляди лева след питане на народния представител

Депутатът Петър Кънев изпълни заканата си да продължи битката си с институциите за привеждане на граничния контролно-пропускателен пункт в Малко Търново в европейски вид.

След „обидния“ отговор на финансовия министър Владислав Горанов към него, получен по реда на парламентарния контрол, Кънев е отправил писмо по темата директно към Агенция „Митници“.

Институцията, управлявана от Георги Костов, от няколко години има пряка отговорност за ГКПП „Малко Търново“.

Народният представител от „БСП за България“ е поставил няколко въпроса към г-н Костов.

От отговора на шефа на Митниците става ясно, че са предвидени ремонтни дейности, за което са сключени и съответни договори със срок от 24 месеца – до 21 март 2021 г.

Те са на стойност 464 816 лв. (без ДДС) – за „Текущ ремонт на сгради, постройки, съоръжения и инсталации“, и 178 179 лв. - за „Текущ ремонт на пътна инфраструктура“.

Стойността на всяка конкретно възложена строително-монтажна/ремонтна работа се определя на база на единични цени за съответните операции, включени в ценовото предложение, което е неразделна част от договорите.

Основната цел и очакваният резултат от предстоящите ремонтни дейности на сградите и инфраструктурата (пътна настилка, осветление, бариери), предоставени в управление на Агенция „Митници“, е подобряване на условията на труд на митническите служители предвид 24-часовия непрекъснат процес на работа на ГКПП „Малко Търново“.

Предвидените ремонтни дейности ще подобрят условията за обслужване от митничесите служители на лицата и превозните средства, преминаващи през пункта, което ще доведе и до ускоряване на пропускателната способност на пункта, пише Георги Костов на Петър Кънев.

В Агенция „Митници“ няма постъпила информация, съгласно чл. 7, ал.1 от Наредбата за ГКПП, от другите служби за граничен контрол (ГД „Гранична полиция“ - МВР и БАБХ) за указания по предстоящи ремонтни дейности в предоставените им в управление сгради на ГКПП „Малко Търново“, сочи още г-н Костов.

Петър Кънев, който ни предостави документа, коментира пред „Флагман“: „Тази битка ще я продължим докрай, защото не може една от най-важните врати на България към света да бъде в това окаяно състояние. И само на 100 метра оттатък да виждаш, че в Турция, която ние всички трудно приемаме, че е много напред от нас, ГКПП „Дерекьой“ да има истински европейски вид за разлика от пункта „Малко Търново“.

Агенция „Митници“ е под шапката на финансовото министерство, ръководено от Владислав Горанов.

През юни и юли Петър Кънев и Горанов си размениха писма по правилата на парламентарния контрол във връзка с проблема.

Тогава Кънев обаче обяви, че е останал неприятно изненадан.

Доста семпло обяснение защо е в това състояние ГКПП „Малко Търново”. Да прехвърляш топката на други учреждения като „Митниците” и Агенцията за храните е малко неадекватно. Но тепърва ще предстоят разговори по тази тема“, предупреди тогава опитният депутат от „БСП за България“, който е и председател на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм.

Снимките по-долу са ни предоставени от Петър Кънев:




В категории: Малко Търново


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
12
Коментара по темата
12.
крушкув
04.09.2019 11:36:59
0
1
Аз като приказвам, че редовният платен секс изисква жертви - било то материални или емоционални - някои хора не искат да ми повярват.
Наздраве!Наздраве от морето, тежко се живее в тая държава, съсипаха я. Наздраве!
11.
общинар
03.09.2019 15:43:31
0
4
Защо , защо в БГ и в Малко Търново все повече масово...простеем,направо си се циганеем упорито и с голямо желание, независимо от титлите и длъжностите?Много плаках, докато четох тази статия. Браво на "флагман"! Моля, продължавайте в същия дух!
10.
Нищо ново
03.09.2019 15:15:28
0
5
Особено тягостно е впечатлението ако влезеш през този граничен пункт нощем. От осветения и оживен КПП Дерекьой се озоваваш в тъмна дупка. В далечината мъждукат 2-3 крушки, от едно гишенце се показва някаква мутра която ти иска 5 лева за да минеш през мръсен гьол, по-нататък вкиснати капепейци и митничари демонстрират превъзходството си над пътуващите. И т.н. в типичния нашенски стил нямащ нищо общо с нормалните държави.
9.
Жоро
03.09.2019 07:05:28
4
5
Потърсете сметка на БСП Бургас.
Прецакаха кампанията, а тя не е започнала!
8.
Курти
03.09.2019 00:54:23
3
6
Всичко казано е верно само е пропуснал да снима масата дето е отстрани и служи на митничарите понякога като стълба друг път като скенер...жалки сте агенция митници а прибирате повече от 10 000 лв на ден само от така наречената дезинфекция!!!срам!!!!
7.
Клошари от ГЕРБ
02.09.2019 22:51:08
2
4
Костов е мизерник и му харесва кенефа а и партията му смърди. Уж излишък милиярди а България е заприличала на кенеф. Браво вече няма на къде.
6.
Петър
02.09.2019 21:38:48
0
14
Не съм фенка на БСП, но в случая господин Кънев е абсолютно прав. Да заведат всички министри и депутати и да ги задължат да ползват тоалетната ! Това е срам и резил за една европейска държава. Ама те управляващите само през ВИП-вете летят. Откде да знаят как изглеждат граничните ни пунктове!
5.
ХХ
02.09.2019 20:48:33
2
9
Избори идат, избори... и требе да вземем солунската митница...
4.
пенсионер
02.09.2019 20:30:27
2
7
Този Граничен пункт от край време е бил Мастодонт .За шефове се назначаваха поставени лица които пряко се отчитоаха на директора на РГС До кат Г.Костов бе гл.сек на МВР не случайно от София командироваше на ГКПП М.Търново както за директор на РДГП Елхово назначи човека с псевдонима Схемата и сега се прави ни що не знае .
3.
Бай ставри
02.09.2019 19:54:29
1
23
КПП Малко Търново е Кенеф ! Както и цялата Държава между другото !
2.
Veso
02.09.2019 19:53:57
11
2
Качулки в меден курник до пица мерси ли виктория ли беше
1.
Gergi
02.09.2019 19:37:00
18
14
Горанича е най-алчната и гадна сволач на Бойковата мафия !
Тоз е Мастодонт !
По наглост и крадливост е #1 !
Дори Борисоф не е по-гаден от него !
Тва е много нагло и алчно копеле !!!
Много опасна Гад !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори