×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Бургас и морето" 2019: Пробив за Дани Милев, изгря звездата на Мина Пенкова, Кичка Бодурова се завърна


"Бургас и морето" 2019: Пробив за Дани Милев, изгря звездата на Мина Пенкова, Кичка Бодурова се завърна
Дани Милев(горе вдясно) спечели първа индивидуална награда в кариерата си, Мина Пенкова(долу вдясно) даде заявка за обещаваща самостоятелна кариера, а естрадни звезди от няколко поколения пяха на фестивала
03 Август 2019, Неделя, 00:37 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки и видео: Иван КОЛЕВ

Кичка Бодурова се бе зарекла никога повече да не стъпи на сцената не фестивала, но днес го направи

Китаристът Дани Милев грабна първа индивидуална награда в кариерата си тази вечер на 37-ото издание на фестивала „Бургас и морето“.

Рок баладата му „Това си ти“ спечели симпатиите на журито - Йорданка Христова, Ева Найденова, председателят на комисията по култура към ОбС Бургас Веселин Пренеров, директорът на ОП „Летен театър“ Димитър Маджаров и журналистът Кирил Вълчев.

Вижте изпълнението му на сцената на "Бургас и морето"

„Никога не идвам с кошница за големи победи. Правя музика, която ми харесва, без да се съобразявам с модните неща. Когато емоцията е истинска – хората го усещат“, каза след триумфа пред Дани Милев. 

Вижте повече във видеото:

Журито класира на второ място младата и изключително талантлива изпълнителка Мина Пенкова, която е част от вокална група „Петте сезона“, но тази вечер даде сериозна заявка за самостоятелна и много обещаваща кариера. Мина впечатли журито и публиката с „Тръгваш ли“.

Почетното трето място бе за Георги Дюлгеров, който възпя по вълнуващ начин незабравимия стих на обичания бургаски поет Христо Фотев – „Тоя влак за Бургас е тъй бавен“, посветен на добрия му приятел Недялко Йорданов.

Впечатление направи, че в 37-ото издание изпълнителите бяха заложили на бавни парчета и само две се отличаваха с по-ритмично звучене – „Юли“ на Васил Чергов и „Мечтай, море“ – на младата надежда от Плевен Александър Томов, който спечели наградата на публиката.

 

37-ото издание на „Бургас и морето“ бе посветено на Петя Дубарова.

Обичани български изпълнители излязоха на сцената, за да изпеят нейните песни – вдъхновени от стиховете на гениалното перо от Бургас. Сред тях бе Катя и Здравко от дует „Ритон“, Роси Кирилова, Петя Бюукиева и …Кичка Бодурова. Появата на последната бе безкрайно изненадваща, защото в последните четири години тя два пъти влиза в „челен“ сблъсък с организаторите на фестивала. Причината – нейни песни не бяха допуснати до конкурса.

През миналата година Кичка Бодурова дори обяви, че ще се откаже от титлата „Почетен гражданин на Бургас“, но явно днес е размислила и се появи на сцената, за да изпее песента „Лунапарк“ – по стих на Петя Дубарова.

 

Флагман.бг забеляза в публиката бившия министър-председател Огнян Герджиков, който бе в компанията на Недялко Йорданов. Присъстваха още зам.-областният управител проф.Севдалина Турманова, зам.-кметът на Бургас по финанси Красимир Стойчев, общински съветници, общественици, както и представители на бизнеса.

Скромно извън официалната зона местата си бяха заели бизнесменът Павел Бошнаков и съпругата му Марина Бошнакова.

 

 




В категории: Бургас


8
Коментара по темата
8.
Стана интересно
12.08.2019 15:18:13
0
0
Наскоро четох, че всъщност песента на Дани Милев не е писана специално за Бургас и морето, какъвто е регламента. Песента е писана преди две години, че даже и клип в You Tube Има. Туй не беше ли нарушение на регламента или за Дани Милев регламента не важи. Щото преди години декласираха една песен, която имаше клип в същия канал и беше публикуван преди самия конкурс. За един прЕател, композитор питам.
7.
Боже каква боза
04.08.2019 13:06:40
1
5
За пореден път. За пореден път парад на бездарността. Няма надежда за българската музика. Динозаврите са се окопали и не щат да пуснат кокала. И ако питате след месец някой, ей така да ви изтананика мелодийка от коя да е песен, никой, ма никой няма да се сети. Този остатък от социализЪмЪ трябваше отдавна да е в небитието. Направих си труда да ги изслушам. Е, няма такава посредственост.
Боже каква боза.
6.
Георги Дюлгеров се представи най-добре.
04.08.2019 11:39:32
7
6
Георги Дюлгеров се представи най-добре, а и Руслан Карагьозов бе на ниво с аранжимента и музиката към текста стиховете на Христо Фотев. Духа на Бургас бе в тази песен и редно бе тя да е на първо място ..... но с този потенциал журито, за жалост толкова.
Тази вечер бургазлии ще могат отново да се насладят на гласа и авторските песни Георги Дюлгеров на негов концерт в Летния театър.
5.
Фен
04.08.2019 10:00:09
0
7
Тая Шатърова става все по-красива! Браво!
4.
Зрител
04.08.2019 09:18:08
0
8
Мария Илиева имаше концерт в Бургас,защо младите хора не отидоха да я слушат?
Хората харесват стойностните песни,песни които се харесват на млади и стари!
Защо не напълни залата?
Защото хората не и харесват песните,коя от песните и се тананика,никоя!!!
3.
сервитьор
04.08.2019 08:20:06
0
9
Жо табак не беше ли?
Или си е бил на село...
2.
читалището
04.08.2019 06:43:52
8
13
Защо няма млади хора сред зрителите,това какво е,организирано посещение на селската вечеринка с гости от старческите домове ,срамота ли,резил,ами нещо като млади изпълнители да се мяркат,няма,то те не могът да се уредят от вечните вовеки веков звездички,няма лошо,добри песни имат,но в тази държава и млади хора все още живеят,дайте им някъкав шанс ,не после да ревете,защо са драснали в чужбина,ами ето за това.
1.
Ож
04.08.2019 01:22:00
8
14
Много гадно озвучаване
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Състав от общо 36 полицаи ще се грижат за спокойствието и сигурността в общината Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти
Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори