×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Смразяващо! Затвориха готвачка в хладилна камера на минус 70 градуса в Слънчев бряг, за да я сплашат


Смразяващо! Затвориха готвачка в хладилна камера на минус 70 градуса в Слънчев бряг, за да я сплашат
Ако наистина тази мизерия съществува в супермаркет в Слънчев бряг – РЗИ-Бургас и Областната дирекция по безопасност на храните да предприемат необходимите мерки
31 Юли 2019, Сряда, 19:02 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Веселка ТОДОРОВА

Тя е подала жалба в полицията в Несебър, в която е описала подробно преживения ужас

Готвачката Веселка Тодорова от Ахелой изпрати до Флагман.бг шокиращ разказ за тормоз, който е изтърпяла на работното си място – верига супермаркети в Несебър и Слънчев бряг. Служителката от топлата точка в обекта в Несебър била командирована за седмица в другия магазин – този в Слънчев бряг. Още с влизането си на новото работно място тя твърди, че се натъкнала на страшна мизерия в кухнята, като ни изпрати и снимков материал. Вижте какво разкри Тодорова пред Флагман.бг. Тя е подала и жалба в полицията в Несебъркато от пресцентъра на ОДМВР-Бургас потвърдиха, че се работи по случая, но не могат да дадат повече информация, докато не се изяснят фактите около фрапиращата случка с попадането на Веселка в камерата за дълбоко замразяване на магазина - по думите й - на минус 70 градуса температура.

„Благодаря на Бога, че съм жива, защото само вече Бог ни е надеждата да сме живи в тази страна, за която всички казват, че сме европейска държава, а се вършат дела като в страна от най-бедните държави в третия свят. До ден-днешен нямам обяснение на въпроса защо когато човек работи честно и почтено, го затварят в хладилна камера, за да мълчи, да не задава въпроси и да не търси истината защо на работното му място се извършват подобни дела.

 Работих в супермаркет в град Несебър, докато една от колежките се разболя и се наложи да ме преместят в другия магазин в Слънчев Бряг. Когато отидох в другия обект, аз работя като готвач на топла точка, намерих невероятна мръсотия в кухнята. Жената, която беше там и се представи като Боряна, събори баничките в мръсна тава с веро накисната от вечерта, след което ги извади, нареди ги в тавички, които не са мити, откакто е започнал сезонът, изпече ги и каза: „Хората ще ги изядат”. Вследствие на което си помислих: „не е ясно как ще работя на това място”.

Успокоих се, защото ме изпратиха само за 1 седмица там и си казах: „все някак ще издържа”. През следващите дни жената започна да ме тормози психически, всеки ден ми правеше забележки за храната, постоянно ми разказваше, че тя е шеф Манчев и това, че тя не готви, не значи, че не знае как трябва да се готви.

Тормозът ескалираше с всеки изминал ден, мръсотията в кухнята беше невероятна, на няколко пъти направих забележка, че не записват на лист картофите, които продават вечер, когато мен ме няма там. На следващия ден операторката на магазина ми казва, че има огромни липси точно на картофите, на които никой не води сметка кога и как се пържат и в какво количество.

Кулминацията на цялото това чудо беше в неделя /14.07. 2019 г./, когато тази жена дойде в 10.00 ч. на работа и на въпроса, който й зададох – защо не се обажда на някого от началниците, тя ми отговори: „сега ще те подредя добре днес”. След което пристигна другата колежка, която се казва Даниела, която ден преди това ми беше казала, че отработва часове, защото Боряна идва пияна. Двете започнаха заедно психически тормоз, едната влизаше от едната врата и казваше: „давай бързо картофи”, а другата идваше от другата врата и казваше: „печи по-бързо кебапчета и кюфтета”. След което към 14.30 ч. Боряна започна да настоява да изпека хляб – а той стои в минусовата камера, която е шокова на -70 градуса дълбоко замразяване. Там стои и рибата.

Аз тръгнах да изхвърлям кашони навън и се измокрих, защото валеше дъжд, но понеже ми оставаше малко време до края на работния ден, си казах: „ще мина да взема и хляба”. Отворих хладилната камера и оставих… вратата широко отворена. Не изключих камерата, защото мислех набързо да вляза и да изляза. В момента, в който се обърнах с гръб и започнах да търся хляба, вратата след мен се затвори и хладилната камера започна да духа лед върху мен. Вътре стана тъмно, бях в самия край на камерата, изпитах невероятен стрес затова, че мога да стоя там с часове и никой да не отвори. Мога да си представя как човек би умрял вътре за съвсем кратък период от време, замразен жив.

Започнах да търся изход да се добера до вратата, паднах защото камерата е пълна със стока и кашони и не се вижда нито къде е вратата, нито как мога да се измъкна оттам. Добрах се до вратата, но дръжката се пързаляше в ръцете ми и не можех да отворя.

Започнах да блъскам по вратата с юмруци, и след като Боряна прецени, че престоят ми е бил достатъчен в камерата, реши да отвори, докато се смееше, пушеше цигара и пиеше кафе. Аз излязох и й казах, че няма да оставя случая така. На следващия ден отидох при управителя на магазина – г-н Мандаджиев, и го помолих да отвори камерата за видеонаблюдение. Човекът ме успокои, каза: „Иди си спокойно на другия обект, от който си дошла” и аз си помислих, че кошмарът е свършил.

Докато на следващия ден и двете готвачки, които работят в Несебър, направиха инсценировка, че не искат да работят – нито едната, нито другата в Слънчев бряг. След което управителят в Несебър ми каза да се върна аз на мястото, от което се бях отървала от смъртта. Защото ако бях болна от сърце или нещо друго, си мисля, че може би нямаше да изляза жива оттам. Бях уволнена за 24 часа без никакви предизвестия, без да има оплаквания от храната ми от страна на клиенти.

Дори напротив – управителят редовно ме караше да му готвя храна и нито веднъж хората не са се оплакали от качеството. Всички тези жени, които извършиха цялото това престъпление, продължават да работят там и да ме обявяват за луда. За тях е весело, защото никой не им търси отговорност за това, което правят.”

Флагман.бг се свърза с управителя на магазина – г-н Мандаджиев, който обясни, че няма да ни даде информация по телефона и ни обясни, че не сме нормални, ако твърдим, че в камерата е минус 70 градуса. За него бе по-важно да изясним колко градуса е в камерата от кошмара, който е преживяла бившата вече служителка на супермаркетите.

Публикуваме снимките, които ни изпрати Веселка Тодорова, и се надяваме, ако наистина тази мизерия съществува в супермаркет в Слънчев бряг – РЗИ-Бургас и Областната дирекция по безопасност на храните да предприемат необходимите мерки и да санкционират собствениците.

Каква е позицията на собственика на веригата по случая с Веселка Тодорова, очаквайте утре във Флагман.бг.




В категории: Несебър


38
Коментара по темата
38.
Да
03.08.2019 00:17:07
0
3
Има такива камери, някои дори се отварят само отвън. 23 г съм в ресторанти. От соца, но тогава имаше хигиена, стандарти,контрол,сега_ мизерия, в транжорните червеи, а кайма се меси. Управителите са виновни, всичко е от тях .
37.
Eva Eva
02.08.2019 14:07:50
1
0
Дали някога в този сайт ще напишат статия на разбираем български език или всички са длъжни да разбират " един гащи плява да идеш на наща магари"
36.
ел техник
02.08.2019 02:33:30
2
5
пичове, някой нещо греши тука. минусовите хладилните камери в магазините са настроени максимум до минус 24 градуса. Няма такива на минус 70. Когато се отвори вратата на камерата, компресорите автоматично спират и осветлението се включва. За да е работила камерата при отворена врата, значи някой е пипал настройките или е шунтиран изключвателя.
35.
Ммммм
01.08.2019 19:33:38
0
0
https://www.dunavmost.com/novini/zatvoriha-gotvachka-v-hladilna-kamera-v-slanchev-bryag-za-da-ya-splashat
34.
КрантЪ Янкович
01.08.2019 13:11:58
19
1
Да не плаче като не са я затворили в Кенефа след мен!
33.
въй
01.08.2019 10:31:19
5
14
Може да е -70 но ако е градуси Фаренхайт т.е. около -17-20 градуса Целзий.
32.
Учи се
01.08.2019 10:23:20
10
9
Не е обучен по ЗБУТ.Хл.камера /с минус/ има осветление.Бключващ влизаш,затваряш вратата.Работиш вътре излизаш,загасяш. Вратата се отваря по-трудно заради вакуума.Някой от вън е видял отворена врата на камерата ,видял че е неосветено/т.е. няма никой/и е затворил вратата по правилата. Вратат се отваря и от вътре. Ниска квалификация на само наказалата се ....
31.
до тъпаците
01.08.2019 10:14:45
1
19
Има ли значение Ганьовци малоумни, колко градуса е било? Дали минус 70 или минус 7 ...важното е фактът, че има тормоз на рботно място, гавра, а управителя толерира подобна низист.Я, сега гуньовци миризливи, дето ми ги защитавате тиянабедени селски меринджеи ми кажете, ако е ваша баба, майка, жена, сестра и пр. как ще реагирате? Може би ще идете да целунете кура на тоя посерек,който я е успокоил, а!? И до там..Да еба и тъпите ви потурковци да еба! Ей, това робството си е оказало генетичното отражение.Всичко е истина-не се съмнявам! И снимковия материал ли е фотошоп, а? Я стига! Достатъчно умни хора има за да преценят кога се лъже и кога не. Това е практика в Сл.Бряг-клоаката на Булгаристан татлъ...Кенефа на черноморието.... Сега, ако няма реакция и мерки превантивни и назидателни от полиция, съд, прокуратура,ще сеубедим още веднъж че в Турската провинция Булгаристан са готови и са само и единствено за феодализъм,крепостничество и единственият начин за справедливост е самоуправството!!!
30.
До номер 29- Марин
01.08.2019 09:15:12
0
1
За кое заведение Даляна става въпрос, за това на пристанището в Бургас или за това в Отманли? В момента и двете заведния са с това име.
29.
марин
01.08.2019 05:07:35
1
8
За Даляна напълно подкрепям 27. Отвратително обслужване и много слаба кухня. Зачертнал съм го от 8 месеца.
Не става!!!
28.
Абе.
01.08.2019 01:18:27
3
5
Абе направо да се,затвори ама моментално обекта.дее тоз,Бойко.нали всичко цъфти и вързва в бг.Тоз управител да му,се конфискува,всичко тез,двете в затвора моментално.За,такова мръсотия и подигравка навън отнемат абсолютно всичко
27.
tttt
01.08.2019 00:42:59
1
6
мощен К>У>Р за даляна, любимото свърталище на бай ганьо бургаски и жечковците дъртаци! барманите облизват шишета с айряна докато го разбърват с пръсти, сервитьорките си правят някакви декоративни фокуси с храната в коридора с цигара, шефовете барат пари после пипат чаши и чинии, готвачите често рециклират прясна мласка и други мизерии
26.
мани,мани
01.08.2019 00:25:21
10
8
-17 може,ама -70?
25.
Стоян Иванов
01.08.2019 00:02:11
10
2
Какво общо има Мануел Момчилов. Трябва да се благодарни, че ви уреди път, оправя ви проблемите, а вие сте тъпи селяни, които не заслужават нищо. Майка му е прекрасна жена, а вие търсите къде да избиете комплекси. Никъде в статията не се споменава Катя, а какъв е този фризер - 70
24.
Динко Динев
31.07.2019 23:18:02
4
16
Голямо криене че веригата е Жанет!!!
23.
Радко
31.07.2019 23:03:06
1
21
Какво се пените с тези -70. Домашният ми фризер е на -35. Тези дето се пенят с Азота, той слиза под -200. Промишлените фризери си правят -50 до -70 без проблем.
22.
Кои са магазините?
31.07.2019 22:48:59
1
9
Магазини в Несебър и в Сл.бряг... Да не са Младост (Водолей-13) ?
21.
*********
31.07.2019 22:12:33
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
20.
Тамандан
31.07.2019 22:08:05
1
8
Хокаш и плюеш хората в твоята група а сега се наака май?Весито,прекрасна жена,майка и баба.Ти-измикяр със самочувствие без покритие.
19.
Е
31.07.2019 22:06:27
15
21
Минус 70 камера Ха-Ха-Ха...
18.
*********
31.07.2019 22:04:27
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
Тамандан
31.07.2019 21:55:44
2
19
Тя тая пиянка дето е затворила жената в камерата се пропи заради сина си,небезизвестният ахелойски журналист-Мануел Момчилов.Трепането им е малко...
16.
ко
31.07.2019 21:48:55
3
19
Важно е да се документира всичко, време, място, хора, тип и действие. Да ги съди. Такива хора, ако не ги осъди човек, не могат да осъзнаят, че правят нещо нередно и подсъдимо. Браво на жената, че не е преглътнала проблема, а е дала гласност. Самият тормоз обикновено е групово явление, не е индивидуално престъпление, да...престъпление е. Жертвата не трябва да се оставя да бъде подлагана дълго на психотормоза. Това е и унижение.
15.
Do 11 подуянскoто идиотче
31.07.2019 21:41:37
2
22
Идиот ,влез и стой повече от три минути в хладилна камера по тениска
14.
алооо
31.07.2019 21:36:03
0
20
Работодателите са длъжни да предприемат действие срещу насилниците.
13.
жсзмхъашсдврх
31.07.2019 21:31:12
1
43
Не е важно колко градуса в действителност е била температурата в хладилната камера, жената явно е преживяла голям стрес и за нея това е било шок, в който е видяла опасност за живота си и е възможно да й се е сторило като - 70°С. Главното е, че работодателите неглежират проблема Тормоз на работното място, защото това не е шега, а системен тормоз, който е продължил в един по-продължителен период. Жената си е гледала съвестно работата и работодателите вместо да я поощрят за старанието и да накажат двете служителки, които са си търсели "жертва", е неглежирал проблема. В цяла Европа има законодателство за това. Първо: ако заключиш някой против волята му в Германия например има до 5 години затвор!!! Второ: работодателя е длъжен да предотврати тормоза щом е уведомен. Трето: работникът подложен на тормоз има право да педяви иск за обезщетение! Не знам как е у нас, но явно за някои това им се вижда забавно и повод за шеги, но не е.
12.
До 3
31.07.2019 21:19:43
9
6
Прави впечатление, че почти няма статия тук под която да не си се изакал!Намери си спешно приятелка, моето момче!!!Че си на косъм от шизофрения!И приятел става, ако си по-нежна душа...
11.
ФРЕОНОВ
31.07.2019 20:33:47
54
63
от таз по голяма лъжа не бях чувал МИНУС 70 градуса в слънчев бряг заведение. страшна камера ще е маже бе ще са я взели от НАСА
10.
nomer 6
31.07.2019 20:25:56
0
4
se Opravdava neshto..........! ha mai e viarno
9.
Няма значение
31.07.2019 20:23:38
1
21
Браво на Георгиева Смела статия, втора, която ме впечатли в рамките на седмица Много добре!
8.
Славчо Жеков Ярето
31.07.2019 20:14:28
1
32
Ще ме почерпи ли някой една бира с цаца че нямам лев.
7.
doktora
31.07.2019 20:05:20
0
20
В Черноморец в ресторант кондрос е същия бардак
6.
Драго
31.07.2019 20:05:18
28
2
Не зная дали в "Адонис" има хлебарки - не съм виждал, но се храня редовно там и съм много доволен от храната! И обедното им меню е много разнообразно и вкусно, толкова хора се хранят там, може би някой завижда....
5.
-70 градуса
31.07.2019 20:03:29
13
14
Каква е тази камера,да не е с течен азот!
4.
Тея дни ще отида да ги видя тея смелите жени на ко
31.07.2019 20:02:42
1
76
Тея двете дето са се правили на интересни.. Тея дни да ходят на работа със зимни дрехи им препоръчвам... че ще им се наложи и те да останат за дълго в същото място което са оставили своята колежка ! Очаквайте да се превърнете във кубчета лед.. мръсни твари
3.
зурла
31.07.2019 19:54:50
2
82
Както е казал готвачът - почти навсякъде е така.
За това и не стъпвам по такива мизерии.
А плашенето на хората да крият нередности започва още от първия ден.
Няма ни полиция ни прокуратура която с основното си образование да открие това. Трябва да стане някой ингел , или някой да умре за да разберат
2.
ima da
31.07.2019 19:49:40
2
25
В Ресторант Адонис Бургас има хлебарки - гади ми се
1.
Готвач
31.07.2019 19:08:55
11
41
В всяка кухня е такава мизерия че и по лошо.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори