×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жабов, Кичев и Гърков излизат наесен в битката за кмет. Но къде е Жабов, всъщност?


Жабов, Кичев и Гърков излизат наесен в битката за кмет. Но къде е Жабов, всъщност?
Настоящият кмет на общината не се яви на сесията на Общинския съвет, а 90% от докладните записки бяха входирани от него
31 Юли 2019, Сряда, 18:02 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Опозицията го обвинява в „безразличие“ към работата на ОбС, днес той отсъстваше от сесия и съветниците не знаеха къде е

Възможно ли е кметът на Средец Иван Жабов да е загубил интерес от трети мандат поради някаква сериозна причина? Този въпрос става все по-актуален, особено след днешната сесия на Общинския съвет, където градоначалникът – вносител на 90% от докладните записки, не се яви в залата. Това безразличие към работата на местния парламент е пагубно за всички, каза общинският съветник  Янко Германов от БСП, намеквайки, че зад мирната политическа фасада назряват сериозни конфликти.

Сесията и без Жабов премина гладко – повечето докладни бяха единодушно приети. Впечатление направи, че и вечните опозиционери мълчаливо гласуваха без мнение и критика.

Едва на последната точка "Питания" гражданинът Клинков обвини общинската съветничка Антоанета Колеолова от ГЕРБ в корупция на заемана от нея държавна длъжност в областната дирекция "Земеделие", но никой не му обърна внимание.

От БСП, които през настоящия мандат имат едва две места в Общинския съвет, смятат да си върнат позициите със силна кандиатура за кмет, каквато смятат, че е бившият граничен полицай Иван Кичев. Неговият баща също е бил кмет на общината при миналия обществен строй. 

Опозиционерът от БСП Янко Германов обвини кмета Иван Жабов в безразличие към работата на Общинския съвет, но и нищо конкретно не каза

„За 8 години на власт настоящият кмет не успя да построи и една публична тоалетна, а да не говорим за часовниковата кула, която стои порутена след десетки обещания, най-скорошното от които преди 2 месеца. Не е направено нищо за хората, освен изпълнението на няколко проекта по програмата на Местната инициативна група – завещание на бившия кмет“, каза общинският съветник и кандидат за кмет от БСП на миналите местни избори Янко Германов.

За въпросната часовникова кула, в интервю за Флагман.БГ от 30 май т.г. кметът Иван Жабов обеща да бъде ремонтирана напълно до края на юни.

часовникова кула в средец
 Часовниковата кула днес, с годините тя се е превърнала за опозицията в символ на недоверието към обещанията на Жабов

В общината имало около 3000 граждани, които са регистрирани, че си живеят тук, но всъщност отдавна са напуснали Средец. Според него, ако те бъдат допуснати до вота наесен, изборите със сигурност ще бъдат опорочени. С това Германов намекна за купуване на гласове. „Всички в града знаят каква е схемата. Никой не извършва проверки и това е така от години. Лично мога да ви назова имена на хора, които са временно записани в Средец, а живеят в Търговище“, допълни той.

Общинският съветник от местната коалция НФСБ-СЕК Живко Гърков, който през 2015 г. бе основният опонент на Жабов като събра 33% от гласовете срещу над 50% за кандидата от ГЕРБ, ще е отново кандидат за кмет. Но в друга конфигурация.

„Вторият мандат на един кмет винаги е по-слаб от първия, в това съм се убедил. Всеки ръководител, колкото и да е добър той, просто се изчерпва. Неизбежно покрай него се изчерпва и екипът му, независимо че той се сменя. Сегашното управление на Средец, за съжаление, набляга предимно на митинги и концерти – хляб и зрелища. Да, така се печелят избори, но така не се управлява община – второто става с осигуряване на дългосрочни възможности за привличане на инвестиции. Аз все още се водя председател на местната коалция НФСБ-СЕК, но в интерес на истината вероятността тя да продължи да съществува в сегашния си вид, не е толкова голяма. На местния вот се избират личности и ние ще опитаме да представим екип от хора с качества, вместо да сме по-скоро партийно ориентирани. Засега сме обсъждали само кандидатури, неофициално мога да ви кажа, че вероятно аз ще съм кандидат за кмет. Под каква форма точно – не се наемам да казвам, защото решенията не се взимат току-така. Например на предходните избори аз бях независим кандидат, така че само времето ще покаже“, коментира пред Флагман.БГ Живко Гърков, с което той де-факто представи, ако не цялата, то поне част от политическата си програма за предстоящия местен вот.

Дали наесен общинският съветник в опозиция от местната коалиция НФСБ-СЕК няма да се смее последен? Времето ще покаже

Така основните претенденти за кметското място ще са трима – Иван Жабов от ГЕРБ, Иван Кичев от БСП и Живко Гърков – издигнат или от името на НФСБ-СЕК (ако тази коалиция просъществува), или като независим. Това ще реши той самият до началото на кампанията.


 




17
Коментара
Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
17
Коментара по темата
17.
Студент - софийски университет
13.10.2019 09:59:11
0
0
БСП е вече изчерпана идеологически партия."Скъсването" с комунистическото име на града "Грудово" е само един от примерите.Партията не е алтернатива спрямо политическия живот в страната.По отношение на Жабов - този юнак си мисли,че с асфалт и чалга се управлява град като Средец. Ехоо,хората не са слепи,потъваш сериозно,приятелю.Ремонтираните улици са хубаво нещо стига да останат хора в града,които да се движат по тях.Поздрави.
16.
*********
08.08.2019 09:37:45
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
15.
Ебачев
07.08.2019 23:42:40
0
4
Генчо, бъди сигурен, че Кичев ще те разбере кой си и не знам за Стелчето, но теб наистина ще те,,дрънне"!!!!!!!!!!
14.
До загрижен
07.08.2019 17:05:09
0
3
Предлагаме да видим гражданите дипломите на кандидатите .Това могат и самите те да направят.
13.
Ганчо
01.08.2019 01:44:57
4
10
Гърков тоя път ще отвее Жабов. Хората не са слепи.
12.
Нашия
31.07.2019 23:33:31
10
5
Тоя гъков що се бута като видя че не може. Кичев да пробва ама едва ли. ГЕРБ е сила. Целия град работи за. ЖАБОВ. Да плюеш като си на маса и да си вярваш е едно а на избори друго. Нали Янков, то твой те горски не гладува ха за теб пък камоли за джендърси тандем Янков Вълчев. Целия град ви се смее що си вярвате бе хора. Мина ви времето. Бити карти сте. Не сте актуални.
11.
Пушека
31.07.2019 23:19:16
4
1
Аз съм с кака Йона. Тя знае. Може да живее с двама мъже до скоро. Ще го замести единия Кичев. Той не подбира. Гладен кат опонента си Гарков. Пенсия ама не стига. Ама Кот каже БКПТО. Яшката и той до живот на хранилката. Ко да правим. Ще гласуваме. На бужлужа чак внучета караме на курни да се харесваме. Целуваме Ко да правим.
10.
Загрижен
31.07.2019 21:37:09
5
11
Гърков е шут и никой в града не го приема насериозно, това е факт, също така обаче е вярно, че Жабов прави и невъзможното
Да провали Герб.....ако е вярно, това което се говори, че в листата влиза собственичка на къща за гости, която живее на гости у себе си с диплом 3:04 от гимназията в Средец, нещата стават трагични
9.
горския
31.07.2019 20:37:20
0
5
Ще има ли ....
8.
Генчо
31.07.2019 20:19:34
8
7
Тоия Кичев дето го изгониха от гранична е пиянка и курвар ,работе ше във ВТА ама иска ше да дрънне Стелчето и Мечков го изгони
7.
Ванката
31.07.2019 20:12:40
6
7
Дрън Дрън. Глупости на Гърков. Жълта книжка. Вижте в ОИК кой представлява коалицията. Не го отразяват камоли да го вдигат отново. То мозък трябва да се прецениш че веднъж си опитал и не ставаш щом не си успял. 4 год.шум да вдига. Не комуникираме с него. Партиите си имат представители. С шутове не се разправям.
6.
Пъдар
31.07.2019 20:04:19
0
4
Какви грудовски сливи съм друсал,друсам и пак ще друсам
5.
Te Te
31.07.2019 20:00:13
0
4
И други ще се кандитираме...Неизбежно е
4.
от далече
31.07.2019 19:34:37
7
10
Живко Гърков е интелегентен мъж и това е най-малкото заради което гражадните на Средец трябва да го предпочетат!
3.
Хитър Петър
31.07.2019 18:27:02
4
7
Магаре боб яде ли?
2.
ALT
31.07.2019 18:21:32
2
4
Най-интересно е кой ще бъде в Момина църква.
1.
1
31.07.2019 18:18:22
5
12
ще си го преместя
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи
Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори