×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

До есента ще докажа, че Средец е станал хубав европейски град. Още малко потърпете!


До есента ще докажа, че Средец е станал хубав европейски град. Още малко потърпете!
Работата, която сме свършили дотук ни доближава до поставените от нас цели и до това, което обещах на своите съграждани, казва кметът Иван Жабов
30 Май 2019, Четвъртък, 20:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Преустройството в  МБАЛ "Средец" е за добро и няма да допусна общината да остане без най-важната медицинска помощ, коментира още Иван Жабов

Резултатите от евровота в община Средец, където ГЕРБ води с около стотина гласа пред БСП бяха вчера бяха повод да се спори по време на общинската сесия дали това е победа, дали е равенство или Столетницата вече е набрала скорост и може да стигне балотаж с неясен изход. Постоянните опозиционери - БСП, НФСБ и ППСЕК доста остро влизаха при дебатирането на всяка докладна на кмета Иван Жабов, макар критиките им да оставаха без значение при крайното гласуване. Готви ли се бившият учител Иван Жабов за трети мандат, има ли самочувствие да смята, че заслужаа подкрепа, попитахме ние след финала на общинското заседание.

 

-Г-н Жабов, в община Средец разликата след евровота между ГЕРБ и БСП се оказва малка. Това ще повлияе ли на работата на ОбС?  Днес чухме доста критики от страна на няколко общински съветници.
-Изборите минаха, смятам, че политическата обстановка е спокойна. Страстите са уталожени. На всяка сесия има подобни нападки, повечето са безпочвени. Свикнал съм да работя при липса на комфорт. Общинските съветници, в крайна сметка, днес  гласуваха по съвест. Една от точките бе важна за хората, защото е свързана със здравеопазването. Благодаря им за това. Мисля, че здравият разум ще издържи до края на този мандат. Надявам се да не бързат с предизборните изяви. Има 4 месеца. Ако преминем от днес в препирни, ще страдат обикновените хора.

Спор в ОбС-Средец! Да се продадат ли активи на болницата, за да се строи частен хоспис?
 

-Общинският съветник от БСП Янко Германов доста остро ви критикуваше, Вие защо не реагирахте?
- Приемам всичко и не се сърдя на г-н Германов. Кметът трябва да може да носи и на обиди.

- Оттегля ли се Общината от МБАЛ-Средец, има ли опасност да останат болните без помощ?
-Община Средец категорично не се оттегля от болницата. Имаме заявление, с което инвеститор е проявил желание да ползва сградата на старата болница, където в момента се помещава само работещото Вътрешно отделение. Намерението е то да се преустрои и да се ползва за хоспис. Затова намаляме активите на болницата с около 80 хил. лв. Жителите на Средец трябва да са спокойни – МБАЛ „Средец“ ще продължи да функционира! Условието, което сме поставили пред инвеститора, е първо да извърши ремонт на четвъртия етаж в поликлиниката, където да се измести Вътрешно отделение. Тогава да се извърши проверка от Регионалната здравна инспекция дали отговаря на всички изисквания и критерии и чак тогава да освободим ние задната сграда.

-Споменахте намаляне на активите на болницата.
-Да. Така или иначе Община Средец всяка година отпуска пари от бюджета си за здравното заведение. Мисля, че няма да има никакъв проблем и никакво сътресение. МБАЛ „Средец“ ще продължи да изпълнява своите задължения по пътеките, които са й разрешени. 

-По време на сесията се спомена за историческия ремонт на часовниковата кула в центъра на града. 
-По случая са ангажирани и общински съветници, които разговарят с изпълнителя на този проект, не е така просто. Имам уверението, че до края на юни тя ще бъде ремонтирана.

Емблематичната часовникова кула в центъра на Средец ще бъде ремонтирана до края на юни

 

-Предстоят местни избори в края на годината, кога ще кажете дали отново ще се кандидатирате?
-Всеки избор, независимо дали е за парламент или е на евровот, показва нагласите на хората в една или друга политическа насока. Мисля, че емоциите от евроизборите вече преминаха. В града имаме още много работа за вършене и чак тогава можем да мислим за евентуално представяне в предстоящия местен вот. Още не съм на 100% сигурен, но ако успея да си свърша работата, която съм обещал на предната кампания – да, ще се кандидатирам. Искам първо да изпълня обещанията си. Да свършим повече полезна за града работа и най-важното – да възстановим инфраструктурата, основно главните улици, които поемат големия трафик. Виждате колко ремонти текат. Идеята е хората да могат да са спокойни и наистина да разберат, че живеят в хубав, европейски град. Работата, която съм свършил до този момент и проектите, които спечелихме са сведение за това, че се доближаваме до целите си. Но предстои още много работа. На първо място трябва да се осигурят средства за ул. „Йорданка Николова“, ще стане хубава улица.
 


В категории: Средец


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
24
Коментара по темата
24.
Никола Николов
23.06.2019 10:54:13
0
1
Здравейте!
Не живея в Средец от 23 години, но доста често посещава радители си, който живеят в града.
Вчера и днес посетихме градския парк и стадиона, където рашихме да поспортуваме и останахме много разочаровани от състоянието им.
В спомените ми парка е с почистени и окосени тревни площи, здрави пейки, почистени алеи но какво видях: пейките са от комунизма но са с изгнили и счупени дъски , алеите са мръсни и непочистени, в крайните части на парка е заприличал на необитавана джунгла, не почистени кошове и спорна площадка с уреди която беше осеяна с шишета, хартии и боклуци. Нищо общо с парка от спомените ми и парк който е в „европейски” град.
Преди три седмици бяхме с семейството ми на гости на майка ми. Със синът ми решихме да покараме велосипеди из града, до с.Проход, до Божура и какво мислите, че ме попита синът ми: за са такива разкопани улиците, защо етолкова мръсно и това ли е градът от моето детство. Естествено, че не е.
Грудовци имате страхотен град, поддържайте го чист и приветлив. Изискайте от местата управа да възстанови чистотата в градският парк и да го поддържа чист, с окосени и обезпаразитени площи, почистени пешеходни алей, където да спортувате и да се разхождате за здраве с вашите деца.
Всичко е въпрос на желание от стрна на жителите на града и желанието на градоначалника.
Силно се надявам, че по някакъв начин това мое изложение ще достигне до кмета на града и той ще въведе нещата подобаващо на един европейски град.
Коментирам тук защото не намерих в интернет възможност да отправя директно питанията си към градоначалника.
Успех Грудовци!
23.
туристка гъбарка от камлука
12.06.2019 10:00:52
0
3
защо нема цигани в грудово,учудваме се на този факт,браво на кмета ,че тука нема цигани.
22.
От селата
09.06.2019 14:05:54
0
1
КАКА ВИ ПЕНА ША ВА УПРАЙ И ДВАМАТА ИВАНОВЦИ. ТЯ ПРОСТА ПРОСТА АМА ХУБАВО ВА НАРЕЖДА. И В ГОРАТА Я ЗАКАРАЯ АМА ОНАЯ ВСЕ ЛАЕ ЗА ВСЕКИ. ТВА НЕЙНИТЕ В КЪЩИ САМО СРАМА ДА И БЕРАТ.
21.
Катила
07.06.2019 19:34:49
0
9
"Още малко потърпете..."? Докога??? Търпим те вече осем години! Търпим ти всички безумия и грешни управленски решения. Стига вече търпение!
20.
*********
07.06.2019 10:21:53
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
Попови
04.06.2019 16:11:01
2
8
господин Кичев има поне добър ген и родословно дърво.жабов от нищо нещо нестава.
18.
Гражданин
03.06.2019 22:42:31
1
11
И да попитам отново. Защо само от кмета вземате интервю Флагмани? Само неговото мнение ли е меродавно? Има 17 общински съветници. Интервюирайте и тях. Нали така се прави обективна и независима журналистика? Или аз нещо бъркам? И сега ще ме изтриете тутакси!
17.
c v
02.06.2019 19:54:02
0
6
Ало, журналята, що не си посипете главите с пепел, да си изядете дипломите и договорите за назначаване на работа и да идете в отделенията да се понаучите да четете и броите?!
16.
До Николай Петров
31.05.2019 14:18:30
9
10
Как да излезе Жабов в 7,00 ч. на кръговото кръстовище?!?! Че по това време той още не излязъл от къщи в Бургас! Нали нашият кмет не живее в Средец. Как да види какво се случва в града сутрин?
15.
Ставри
31.05.2019 11:39:10
6
9
Винаги давам лайк на изтрит пост...флегмите само доказват истината с триенето
14.
*********
31.05.2019 10:56:58
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
Нашия
31.05.2019 09:15:32
8
18
БСП са БИТА Карта. Ако си правят изводи от сега гласувалите много ще плачат на есен. С Кичев още 200 глада да изкарат най много. А къде са да изкара към 3000 общо. Резерва нямат. ГЕРБ ИМА. ДА ВИДИ КИЧЕВ КОЛКО МУ ТРЯБВАТ ОТ ПРЕДНИТЕ ИЗБОРИ ЗА ДА БИЕ ЖАБОВ. ЙОНКЕ ЗНАЕМ ТЕ И ТЕБЕ. НЕ Я ВДИГАЙ ТАЯ ГЛАВА. 2 И 2 НЕ ПРАВИ 4 В ПОЛИТИКАТА.
12.
Очите
31.05.2019 09:08:33
13
8
Нагледахме се и се наслушахме на суперлативи.
Добре е, че си вярва г-н Жабов. Браво Ваньо, браво Жабов!
11.
Койчо от гората
31.05.2019 07:44:45
8
15
Той има силен коз циганите те много лесно се манипулират
10.
Иван Кичев
31.05.2019 07:07:15
7
5
До среща септември.
9.
Питагор
31.05.2019 04:35:48
6
10
Или е станал или не е станал...
Какво има да доказваш?
Това да не е теорема?
Хотата имат очи и могат да преценят
8.
*********
31.05.2019 02:30:34
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
7.
Да
31.05.2019 00:18:56
7
14
Модератора май му лиже гъза след като трие истината.
6.
жабок
31.05.2019 00:08:19
7
16
дошъл си с фамилията си , в фейса приличаш на смачкана жаба .
5.
*********
31.05.2019 00:01:22
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Neznam
30.05.2019 22:05:25
9
22
Абе тоя боклук само говори прави вятър на устата.Достатъчно видяхме колко много открадна и си оправи живота.
3.
Куга
30.05.2019 21:40:45
14
20
Къв е тоя гербаджийски дорог
2.
Селяка
30.05.2019 20:50:34
8
34
Оооопс! Имаме новина- Жабов ще се кандидатира за трети мандат! Ако успеел да изпълни предизборните си обещания. Майко мила! Я си намери предизборната диплянка, градоначалнико и виж какво пише там! " Привличане на инвестиции и осигуряване на работни места!"...край на цитата! Къде са инвестициите и работните места? Защото ако на теб не ти отърва да помниш, ние помним! И виждаме!
1.
.I.
30.05.2019 20:08:06
6
33
Една улица от един километър не може да оправите вече 50 години ( северната транзитна улица) и си поччнал да говориш за Европа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Според непотвърдена информация в джипа са превозвани мигранти Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици
Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори