×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Либералното самоубийство на Франция*


Либералното самоубийство на Франция*
Протест на имигранти пред Пантеона в Париж - искат жилища без пари и документи, за които нямат право
15 Юли 2019, Понеделник, 13:10 ч.
Автор: Джулио Меоти, превод Геополитика

Облъчвани всеки ден от либерални мантри, много хора не осъзнават пагубната роля на масова имиграция и политиката на мултикултурализъм


„Вече не може да се отрича, че във Франция, модел 2019, се осъществява стремителна и опасна трансформация, своеобразен „велик преход”. Този печален извод е направен от основателя и президент на Института „Жан-Жак Русо” Мишел Гурфинкел. Той оплаква „гибелта на Франция, като самобитна страна, или поне като юдео-християнска държава, за каквато се смяташе преди”.

Седмичникът „Льо Поан” определя процеса като „велика промяна”. Истината е, че дните на онази Франция, която познавахме, вече са преброени: обществото е загубило своя културен притегателен център – предишният начин на живот е на път окончателно да „умре”. „Френскостта” изчезва и бива заменена от своеобразни балкански анклави, които не общуват помежду си. За една страна, която е най-силно застрашената в Европа от ислямския фундаментализъм и тероризма, това е много лош признак.

Френската „промяна” придобива и географски измерения. Електорален анализ на най-големия национален вестник „Льо Монд” показва, че днес Франция е разделена на „гето на богатите” и „гето на бедните”. Според него: „в 60% от домакинствата в най-бедния сектор има поне един човек, който не е роден в страната”. Днес периферията на Франция – малките градчета, предградията и селските райони - е разделена със своеобразна пропаст от глобализираните метрополиси на „буржоазията”. И колкото повече френските елити, с техните високи доходи и „културен мързел” се затварят в своите анклави, толкова по-малко вероятно е, че ще осъзнаят ежедневното влияние на пагубната масова имиграция и политиката на мултикултурализъм.

Анализирайки успеха на партията Национален сбор на Марин Льо Пен на изборите за Европейски парламент, Силвен Крепон от Университета в Тур отбелязва, че според една проведена наскоро анкета „тези две Франции нямат пресечни точки и дори не общуват помежду си”. Както е известно, победители в тези избори станаха Льо Пен и президентът Макрон, които представляват съвършено различни социологически групи. В парижките предградия Олне су Боа, Севран, Вилпен и Сен-Сен-Дени, „Национален сбор” регистрира истински бум. Затова пък, в големите градове Льо Пен изостава чувствително – партията и беше пета в Париж, трета в Лил и четвърта в Лион. Както посочва в тази връзка Крепон: „Тези градове  вярват на популистките послания, превърнали се в диагноза на разединения елит”.

Макрон се снима усмихнат с негри, единият от които показва среден пръст. На кого? Може би на французите?

От едната страна на този разлом са такива градове, като Дре, например, който бе наречен в списание Valeurs Actuelles „прообраз на утрешната Франция”: „От една страната са старите кралски градове, съхранили множество исторически спомени и чието население не иска да приеме, че всичко се променя, а от другата са градовете, пропити от търговията с наркотици и исляма. Буржоазия в централните им части гласува за Макрон, докато „малките бели” подкрепят Льо Пен”.

Впрочем, да не забравяме Париж. Както отбелязва известният социален коментатор Ерик Земур във „Фигаро”: „Всички метрополиси по света имат една и съща съдба. Именно тук се стичат потоците на богатството и тук е налице алианс между „победителите от глобализацията” и техните „слуги” – имигрантите, дошли за да обслужват своите нови господари на света, да се грижат за децата им, да разнасят пица или да работят в ресторантите”. Според него, съвсем скоро „Париж окончателно ще се превърна в глобален, а не френски град”.

Наскоро Саймън Купър написа следното в британския „Файненшъл таймс”: „Откакто през 2002 се преселих във Франция, съм свидетел на завършващия етап на истинска културна революция в тази страна. Католицизмът е почти мъртъв (само 6% от французите редовно посещавата църковните служби), макар и не до такава степен, като някогашния му идеологически съперник – комунизмът. В същото време, числеността на небялото неселение продължава да нараства”. Според Купър, Макрон е символ на „новото индивидуалистично, глобализирано и нерелигиозно френско общество”.

Бягството на Франция от католицизма е толкова очевидно, че в новата си книга „Френският архипелаг: раждането на една разнородна и разделена нация”(L'archipel français: Naissance d'une nation multiple et divisée), Жером Фурке описва културния крах на френското общесто, като навлизане в „постхристиянска епоха”: замяната на католическата матрица на френското общество почти напълно е приключила. Според Фурке, днес страната със собствените си ръце се трансформира във въплъщение на дехристианизацията. А на хоризонта се очертава само една силна и жизнеспособна замяна на християнството. По данни на публикувано наскоро научно изследване, броят на мюсюлманите сред младежите на възраст 18-20 години във Франция е равен на този на католиците, освен това мюсюлманите вече са 13% от населението на големите френски градове, т.е. над два пъти повече отколкото е средният им дял в страната.

Нерядко мюсюлманското чувство на солидарност и общност се възползва от предимството на тази фрагментация на християнска Франция, създавайки собствени „шариатски гета”. Последният доклад на Института „Монтен” подробно анализира радикализацията на френската мюсюлманска общност. Вместо към интеграция, асимилация и европеизация, мюсюлманските екстремисти във Франция се стремят към мултикултурализъм, разделение и разкол. Както посочва в новата си крига „Фрактура” Жил Кепел, имигрантските анклави в покрайнините на френските градове провокират „разрив с ценностите на френското общество и желание то да бъде подчинено”. „Хората не искат да живеят заедно” – твърди и бившият вътрешен министър на Франция Жерар Коломб в коментар за списание Valeurs Actuelles.

В същата публикация отново се подчертава съществуващият във френското общество дълбок разлом: „четири от всеки десет момчета в парижкия квартал Сен-Сен-Дени са с арабско-мюсюлмански имена”. На своя ред, в последното си социологическо проучване Жером Фурке твърди, че „18% от всички новородени във Франция имат арабско-мюсюлмански имена”.

Очевидно, „великата промяна” във Франция тече с пълна сила. Което пък кара хора като Ален Финкелраут да твърдят, че: „Пожарът в парижката катедралата Нотр-Дам не беше нито целенасочена атака, нито случайност, а опит за самоубийство”.

* Заглавието е на Флагман.Бг


В категории: Политика


2
Коментара
Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
2
Коментара по темата
2.
Гого
15.07.2019 20:38:53
0
2
Падението на една нация,вече много известна с педерасията на поданиците си !
1.
XX
15.07.2019 14:18:46
3
10
Да се самозатриват френските говеда!
Балканските анклави трябва да са мечта за селското стадо, което издигна страхливия безроден дезертьор де гол за национален герой!
Не трябва да забравяме, че от отрепката митеран започна преврата на дс издигнал пяната желев и луканов начело на България!
Не трябва да забравяме, че френските изроди унищожават с ракети тези които не са съгласни с техния режим в мали и подкрепяха ислямски терористи в сирия.
Прави са афроарабите да искат дом и обезщетение от френското стадо... да не забравяме, че и бойко борисов позволи да обучаваме ислямски терористи в правец в името на евроатлантическата дружба.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори