×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Либералното самоубийство на Франция*


Либералното самоубийство на Франция*
Протест на имигранти пред Пантеона в Париж - искат жилища без пари и документи, за които нямат право
15 Юли 2019, Понеделник, 13:10 ч.
Автор: Джулио Меоти, превод Геополитика

Облъчвани всеки ден от либерални мантри, много хора не осъзнават пагубната роля на масова имиграция и политиката на мултикултурализъм


„Вече не може да се отрича, че във Франция, модел 2019, се осъществява стремителна и опасна трансформация, своеобразен „велик преход”. Този печален извод е направен от основателя и президент на Института „Жан-Жак Русо” Мишел Гурфинкел. Той оплаква „гибелта на Франция, като самобитна страна, или поне като юдео-християнска държава, за каквато се смяташе преди”.

Седмичникът „Льо Поан” определя процеса като „велика промяна”. Истината е, че дните на онази Франция, която познавахме, вече са преброени: обществото е загубило своя културен притегателен център – предишният начин на живот е на път окончателно да „умре”. „Френскостта” изчезва и бива заменена от своеобразни балкански анклави, които не общуват помежду си. За една страна, която е най-силно застрашената в Европа от ислямския фундаментализъм и тероризма, това е много лош признак.

Френската „промяна” придобива и географски измерения. Електорален анализ на най-големия национален вестник „Льо Монд” показва, че днес Франция е разделена на „гето на богатите” и „гето на бедните”. Според него: „в 60% от домакинствата в най-бедния сектор има поне един човек, който не е роден в страната”. Днес периферията на Франция – малките градчета, предградията и селските райони - е разделена със своеобразна пропаст от глобализираните метрополиси на „буржоазията”. И колкото повече френските елити, с техните високи доходи и „културен мързел” се затварят в своите анклави, толкова по-малко вероятно е, че ще осъзнаят ежедневното влияние на пагубната масова имиграция и политиката на мултикултурализъм.

Анализирайки успеха на партията Национален сбор на Марин Льо Пен на изборите за Европейски парламент, Силвен Крепон от Университета в Тур отбелязва, че според една проведена наскоро анкета „тези две Франции нямат пресечни точки и дори не общуват помежду си”. Както е известно, победители в тези избори станаха Льо Пен и президентът Макрон, които представляват съвършено различни социологически групи. В парижките предградия Олне су Боа, Севран, Вилпен и Сен-Сен-Дени, „Национален сбор” регистрира истински бум. Затова пък, в големите градове Льо Пен изостава чувствително – партията и беше пета в Париж, трета в Лил и четвърта в Лион. Както посочва в тази връзка Крепон: „Тези градове  вярват на популистките послания, превърнали се в диагноза на разединения елит”.

Макрон се снима усмихнат с негри, единият от които показва среден пръст. На кого? Може би на французите?

От едната страна на този разлом са такива градове, като Дре, например, който бе наречен в списание Valeurs Actuelles „прообраз на утрешната Франция”: „От една страната са старите кралски градове, съхранили множество исторически спомени и чието население не иска да приеме, че всичко се променя, а от другата са градовете, пропити от търговията с наркотици и исляма. Буржоазия в централните им части гласува за Макрон, докато „малките бели” подкрепят Льо Пен”.

Впрочем, да не забравяме Париж. Както отбелязва известният социален коментатор Ерик Земур във „Фигаро”: „Всички метрополиси по света имат една и съща съдба. Именно тук се стичат потоците на богатството и тук е налице алианс между „победителите от глобализацията” и техните „слуги” – имигрантите, дошли за да обслужват своите нови господари на света, да се грижат за децата им, да разнасят пица или да работят в ресторантите”. Според него, съвсем скоро „Париж окончателно ще се превърна в глобален, а не френски град”.

Наскоро Саймън Купър написа следното в британския „Файненшъл таймс”: „Откакто през 2002 се преселих във Франция, съм свидетел на завършващия етап на истинска културна революция в тази страна. Католицизмът е почти мъртъв (само 6% от французите редовно посещавата църковните служби), макар и не до такава степен, като някогашния му идеологически съперник – комунизмът. В същото време, числеността на небялото неселение продължава да нараства”. Според Купър, Макрон е символ на „новото индивидуалистично, глобализирано и нерелигиозно френско общество”.

Бягството на Франция от католицизма е толкова очевидно, че в новата си книга „Френският архипелаг: раждането на една разнородна и разделена нация”(L'archipel français: Naissance d'une nation multiple et divisée), Жером Фурке описва културния крах на френското общесто, като навлизане в „постхристиянска епоха”: замяната на католическата матрица на френското общество почти напълно е приключила. Според Фурке, днес страната със собствените си ръце се трансформира във въплъщение на дехристианизацията. А на хоризонта се очертава само една силна и жизнеспособна замяна на християнството. По данни на публикувано наскоро научно изследване, броят на мюсюлманите сред младежите на възраст 18-20 години във Франция е равен на този на католиците, освен това мюсюлманите вече са 13% от населението на големите френски градове, т.е. над два пъти повече отколкото е средният им дял в страната.

Нерядко мюсюлманското чувство на солидарност и общност се възползва от предимството на тази фрагментация на християнска Франция, създавайки собствени „шариатски гета”. Последният доклад на Института „Монтен” подробно анализира радикализацията на френската мюсюлманска общност. Вместо към интеграция, асимилация и европеизация, мюсюлманските екстремисти във Франция се стремят към мултикултурализъм, разделение и разкол. Както посочва в новата си крига „Фрактура” Жил Кепел, имигрантските анклави в покрайнините на френските градове провокират „разрив с ценностите на френското общество и желание то да бъде подчинено”. „Хората не искат да живеят заедно” – твърди и бившият вътрешен министър на Франция Жерар Коломб в коментар за списание Valeurs Actuelles.

В същата публикация отново се подчертава съществуващият във френското общество дълбок разлом: „четири от всеки десет момчета в парижкия квартал Сен-Сен-Дени са с арабско-мюсюлмански имена”. На своя ред, в последното си социологическо проучване Жером Фурке твърди, че „18% от всички новородени във Франция имат арабско-мюсюлмански имена”.

Очевидно, „великата промяна” във Франция тече с пълна сила. Което пък кара хора като Ален Финкелраут да твърдят, че: „Пожарът в парижката катедралата Нотр-Дам не беше нито целенасочена атака, нито случайност, а опит за самоубийство”.

* Заглавието е на Флагман.Бг


В категории: Политика


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Гого
15.07.2019 20:38:53
0
2
Падението на една нация,вече много известна с педерасията на поданиците си !
1.
XX
15.07.2019 14:18:46
3
10
Да се самозатриват френските говеда!
Балканските анклави трябва да са мечта за селското стадо, което издигна страхливия безроден дезертьор де гол за национален герой!
Не трябва да забравяме, че от отрепката митеран започна преврата на дс издигнал пяната желев и луканов начело на България!
Не трябва да забравяме, че френските изроди унищожават с ракети тези които не са съгласни с техния режим в мали и подкрепяха ислямски терористи в сирия.
Прави са афроарабите да искат дом и обезщетение от френското стадо... да не забравяме, че и бойко борисов позволи да обучаваме ислямски терористи в правец в името на евроатлантическата дружба.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Състав от общо 36 полицаи ще се грижат за спокойствието и сигурността в общината Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти
Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115%
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори