×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Златните правила на секса за една нощ


02 Юли 2019, Вторник, 21:55 ч.
Автор: cosmopolitan.bg

Ще ти кажем как да се позабавляваш, без да си навредиш емоционално

Лято е! Не само гърбът ти е загорял... Наскоро скъса с приятеля си, сексът е мираж или от разголените мъже по плажа ти става едно такова... приповдигнато? Какъвто и да е случаят, сексът за една нощ е един от горещите начини да си решиш проблема. Ще ти кажем как да се позабавляваш, без да си навредиш емоционално.

Окей, ясно е, че няма как да бъдеш обвързана и необвързана едновременно, но пък има то-о-олкова случаи, в които хората правят страхотен секс без да имат връзка и имат връзка без да правят страхотен секс. И макар че често разсъждавам над това колко сложни са човешките взаимоотношения, май истината е, че ние сами си ги усложняваме. И няма как да е различно, когато са забъркани чувствата ти. За сметка на това сексът за една нощ е едно от фасулски лесните удоволствия, които ни предлага животът и много мъже и жени му се наслаждават, когато си поискат. Просто, защото благодарение на него можеш да вземеш най-доброто от двата свята на обвързаните и необвързаните. Стига, разбира се, да избегнеш емоционалните капани и някои неловки ситуации.

Емоционални капани

Сещаш се за дебата между Шарлът и Саманта в Сексът и градът. Саманта е от мъжемелачките, които се наслаждават на секса с колкото се може повече мъже, без да влагат емоции, а Шарлът е от любвеобилните дами, които правят любов само с партньори, в които са влюбени. В живота обаче, няма сценарий и за повечето мацки като мен и теб положението не е толкова черно-бяло, а истината е някъде по средата. Просто е: ако приемаш страстите за една нощ като секс в името на секса (и блажения прилив на ендорфин след оргазъм!), той може би не е лоша идея за теб. Трябва да прецениш дали търсиш връзка или искаш просто да се наслаждаваш на сексуалността си, защото сексът за една нощ е като алкохола. Някои могат да погълнат огромни количества, а на други им се замайва главата от едно мартини. И докато често ни се напомня, че приятелчетата за секс и случайните партньори могат да ни навредят, истината е, че много мацки се наслаждават на приключенията за една нощ и просто не си признават. Но защо да се лъжем? Ако си решила, че на онзи секси сладур, който ти се усмихва изпод съседния чадър на плажа, няма да му простиш, няма лошо да се позабавляваш. Както е направила Ина (26 г.). „С приятелките ми отидохме на участието на някаква нова група в един клуб в София. Беше много забавно и пийнахме по няколко коктейла, а вокалистът им беше много сладък – разказва тя. – Заговорихме се на входа на тоалетната, след това той ме поздрави с една любима песен и след като приключи участието, ме покани на купон заедно с него и останалите от групата. По-късно купонът продължи в леглото. Сутринта се събудих доволна от музиката, която звучеше от китарата му. Изпрати ме до нас, благодари ми за приятната вечер и дори не си разменихме телефоните, защото и двамата знаехме, че пътищата ни се разделят тук. Но пък греех цяла седмица благодарение на това преживяване. А и си затвърдих мнението, че музикантите са много секси!“.

Както с алкохола обаче, така и с авантюрите си, трябва да знаеш къде да поставиш граници. На теория при такива първични отношения едва ли си способна да инвестираш кой знае колко емоции, защото едва познаваш човека, с когото си между чаршафите. Но, когато някой е бил вътре в теб лесно може да го почувстваш по-близък, отколкото всъщност е. И трикът да не го допуснеш, е да опиташ да предвидиш дали една нощ ще ти причини емоционален махмурлук. Още по-важно е да долавяш кога е дошъл моментът да спреш с „питиетата“ и да напуснеш купона. Ако не си съвсем сигурна дали ще се получи, може би, сексът за една нощ не е за теб.

Както винаги хормоните обясняват всичко

Ако търсиш връзка, палавото приключение за една нощ просто ще ти напомни, че си сама. Бъди внимателна и за секса с бившия или секса, който правиш, за да го преодолееш. Понякога точно от това имаш нужда, а друг път единственото, което постигаш е да си припомниш колко много ти липсва той. „Точно бях открила, че приятелят ми поддържа връзка с друга жена – споделя Анита (29 г.). – Почувствах се ужасно, крещях му цял ден, накрая излязох с една приятелка и изпих около бутилка вино. В този момент на полубезсъзнание срещнах едно момче и дори не си спомням как, но се озовах у тях. Още през нощта исках да си ходя и той ми поиска визитката. Очаквах да се обади на другия ден, но уви! - това така и не се случи. Почувствах се употребена, макар че като се замисля едва си спомнях как изглежда и по-скоро аз го употребих. Пуснах си I will survive на Глория Гейнър, ревах като магаре и накрая се обадих на приятеля си, който само това и чакаше. До ден днешен съжалявам, че не го зарязах още тогава, защото случката, заради която постъпих така, се повтори многократно...“. И тази реакция изобщо не е изключение. Женският организъм отделя окситоцин – хормонът, който ни подтиква към обвързване много повече от силния пол. Нивата му са най-високи по време на оргазъм. Затова, ако получиш оргазъм по време на секс за една нощ, това вероятно ще предизвика у теб усещане за интимност, каквато всъщност няма как да съществува. И точно заради тази химическа реакция жените за разлика от мъжете са много по-склонни да търсят секс при някого, с когото вече са емоционално обвързани.

Златните правила на секса за една нощ

1. Внимавай – ако точно сега си емоционално уязвима, може би моментът не е съвсем подходящ за подобни приключения.

2. Не избирай познат или приятел. Това е най-лошият (и най-чест) избор за секс за една нощ. Но, когато имаш каквито и да било отношения с някого, рискуваш единият от двамата да пострада емоционално и като нищо може това да се окажеш ти.

3. Отидете у тях. Много по-трудно е да намериш извинение, за да се изнижеш в ранни зори, ако вече си си вкъщи. И ако все пак се озовете у вас и той се застои прекалено дълго, чувствай се свободна да му покажеш домашната си пижама и колекцията си от плюшени играчки.

4. Не се напивай прекалено много. Просто, защото няма как да правиш умопомрачителен секс, ако не можеш да почувстваш или запомниш каквото и да било от него.

5. Наслади се на мига. Това е шансът ти да изпълниш някоя от фантазиите си. И какво като ти се смее? Не планираш да го виждаш отново, нали?!

6. Винаги използвай презерватив. Дори да ти изглежда „чист“. Всяка умна жена трябва да носи кутийка кондоми в дамската си чанта. Ако откаже да ги ползва, прекрати вечерта тук. НИКОГА не подлагай здравето си на риск и безопасността ти ВИНАГИ трябва да ти бъде приоритет.

7. Не си признавай, че си му забравила името. Точно сте приключили с доста страстно преживяване между чаршафите и осъзнаваш, че той се казва – ъ-ъ-ъ - Иван? Асен? Краси?! Не съсипвай момента като си признаеш, че не си спомняш. По-добре се спри на някое класическо обръщение от ранга на „мило“.

8. Не обменяй много информация на сутринта. Тръгваш си и ти е прекалено неловко да кажеш „Ще се видим може би... никога“. Разбираме те. Но, ако си размените телефонните номера и кажеш, че ще се чуете, му даваш погрешното впечатление, че това наистина може да се случи. По-добре идентифицирай най-близкия изход, прошепни „Довиждане“ в ухото му, докато още спи и изчезвай.

9. Не отивайте на кафе. Това, че разговорът в леглото („По-бързо“, „По-силно“, „Да, точно там!“) е протекъл гладко, не означава, че ще мине толкова добре и на закуска. Щом отидете някъде и започнете да си говорите, ще откриете единствено, че сте напълно непознати.

10. Всичко беше за една нощ, нали? Без значение колко различни пози сте изпробвали, това е възможно най-неудобният момент, в който да започнеш личен разговор. Ако размените дори съвсем елементарна информация като кой какво работи и какви са фамилиите ви, вече сте отишли твърде далеч и... най-вероятно скоро ще се окаже, че не си точно необвързана.


В категории: Животът


1
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
1
Коментара по темата
1.
Скубиду
02.07.2019 23:28:48
0
3
Първият порно университет в света отвори врати в Колумбия (видео и снимки)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори