×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП: Гражданите да не стоят безучастни - ГЕРБ и ДПС приватизират политиката, легализират корупцията!


БСП: Гражданите да не стоят безучастни - ГЕРБ и ДПС приватизират политиката, легализират корупцията!
"Това е истински атентат към някои от базисните постижения на българската демокрация", обяви Крум Зарков (вляво)
19 Юни 2019, Сряда, 12:05 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимки: Авторът)

Соцформацията категорично щяла да се противопостави на предложението да се разреши финансирането на партиите от бизнеса

БСП излязоха с гневно изявление след днешната изненадваща среща между ГЕРБ и ДПС. На нея формациите на Бойко Борисов и Ахмед Доган постигнали съгласие да се разреши неограничено финансиране на партиите от бизнеса.

Депутатът от БСП Крум Зарков обясни, че вече станало ясно какво се крие зад изненадващото предложение на премиера и лидер на ГЕРБ за субсидия от 1 лв. на глас.

Въобще не е ставало дума за намаляване на парите на партиите. Ставало е дума за координирана акция, която цели да допусне частно финансиране на политическите субекти. В тази координирана акция ГЕРБ и ДПС се опитват да приватизират политическия живот на страната. Кой оттук нататък мислите, че ще обслужват партиите – своите избиратели или своите спонсори? Кой утре ще определя листите с общински съветници и кандидат-кметовете – партиите или контролиращите ги олигарси? Това е истински атентат към някои от базисните постижения на българската демокрация и БСП е единствената партия, която стои срещу него. Призоваваме българските граждани също да не остават безучастни. Призоваваме за открит и честен дебат за това как да се намали субсидията, без обаче да се наруши независимостта на политическите субекти”, заяви Зарков.

За всичко това БСП започвали преки действия и разговори.

„Дотогава категорично ще се противопоставим на всеки опит легално да се вкарат частни интереси в политическия живот. Ние трябва да се борим с корупцията, а не да се опитваме да я легализираме, както направиха днес и се опитват да правят днес съдружно ГЕРБ и ДПС”, посочи още депутатът от „БСП за България”.

Припомняме, че на сутрешната среща между ГЕРБ и ДПС е участвал дори депутатът Делян Пеевски.

Крум Зарков припомни, че от формацията на Бойко Борисов са отказали да дискутират темата с БСП.

„ГЕРБ отказаха да се срещнат и да говорят с нас, но притичаха веднага, когато бяха повикани от ДПС, което си заслужава да бъде отбелязано”, посочи той.

Според Зарков ДПС внесли своето предложение на второ четене и то неслучайно цели отпушване на частното финансиране на партиите точно преди местните избори.

БСП щели да се противопоставят на това статукво и да сезират други институции.

Вчера в парламентарните групи се получило и писмо от доста голям брой неправителствени организации. БСП щели да ги поканят за разговори и за следващи действия.

Заслужава си да информираме и европейските партньори, заяви още Крум Зарков.


В категории: Политика


7
Коментара по темата
7.
вълка
19.06.2019 17:23:34
0
0
се оплаква на агнето убаси
6.
Въпрос
19.06.2019 15:17:19
0
5
КОЙ ще е тоя улав безнесмен, който да финансира партиите в опозиция, при положение, че силните на деня, могат да го занулят без проблем!?
5.
фенчо
19.06.2019 14:23:02
2
3
Дернев, как го реши това? Нинова имаше възможност да играе с Герб, когато и предложиха, но отказа. Виж ДПС-то винаги се съгласяват и си гласуват дружно. Май те е напекло слънцето.
4.
Гражданин
19.06.2019 12:57:50
0
5
Гражданите никога не са били и няма да бъдат фактор в политиката. Технически е невъзможно. Има за целта представители на тези граждани - политици, които движат нещата. Всъщност такива няма или ако има ги неглижират - имам предвид застъпници за хора като мен, обикновени, бачкащи, оцеляващи...Г-н Лисицов, насочете журналистиката си в точната посока - ако ви стиска. Аз разбрах, че за сега е абсолютно невъзможно
3.
Дернев
19.06.2019 12:53:28
6
3
Това не става без задкулисно съгласие с БСП. Затова и си оставихте този лидер, за да осигурите пълен мандат натези и победа в престоящите избори. Светата троица е пълна. На народа му остава единсрвено да се молим да станем чсст от СЕЩ. Иначене ни чака ми що добро.
2.
гражданин
19.06.2019 12:51:01
3
6
Другари господа от БСП дерзайте не умувайте да не стане като излизане от Парламента Докато се усетите Бойко си свърши срещата с избирателите Изборите докато се наумувате кой на когое човет ще дойдад
1.
дядо
19.06.2019 12:22:07
7
12
Само да бодна едно въпросТче,към супер,мега,вселенски инТЕЛЕгентните гласоподаватели на Герб:-мили,умни,образовани,предприемчиви антикомунисти,докога ще гласувате за г-н Доган ,като подкрепяте лакея му Борисов?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг Ето кои са те  Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Той определя различни правила за двама ви Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава ПП-ДБ откри кампанията си за 2 МИР Бургас с ясна регионална програма и отчет за свършеното до момента  Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Първият в нашия списък е Лъвът, сияйният лъв на зодиака Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Младежът също е украински гражданин, с фрактура на лъчевата кост на лявата ръка е Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Сервират се със соев сос за потапяне и много добро настроение БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ Партията призова избирателите да се доверят на опита Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Най-хищната риба в Черно море е леферът, той не спира да убива по-малките риби, с които се храни, дори когато се е наситил, реже ги с острите си зъби като с ножица, разказа Димитър Янчев Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже
Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори