×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман.бг: Системен проблем в жк „Възраждане“ прати бургазлийка в кома


Само във Флагман.бг: Системен проблем в жк „Възраждане“ прати бургазлийка в кома
Калинка е блъсната от кола на Еконт, която се движела на заден ход. Дъщеря й Десислава Андреева (на снимката) разказва за ужаса, която е преживяла майка й
15 Юни 2019, Събота, 21:46 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Калинка е жертва търговци, които с автомобилите си блокират тясна улица и тротоари

От седмица Калинка Милушева от Бургас е между живота и смъртта в реанимацията на УМБАЛ-Бургас. На 7 юни, тя е претърпяла пътен инцидент, който я е пратил в кома. Жената е блъсната от товарен автомобил на куриерската фирма Еконт, докато се връщала от близката пекарна. Катастрофата е станала на паркинга зад блок 70 на ул. „Христо Ботев“.

Близките й потърсиха Флагман.бг, за да алармират за системния проблем, на който Калина е поредната жертва. Наш екип заедно с тях посети местопроизшествието.

"Майка ми е блъсната от кола, която се движела на заден ход. Шофьорът вероятно изобщо не я е забелязал. Тя вървяла до старата къща до блока. В този район тротоарите са неизползваеми, или по-скоро са за паркиране на автомобили. А хората са принудени да вървят по пътя, където се движат колите. Най-големият кошмар обаче е на паркинга зад блока, където винаги е задръстено от камиони и микробуси, които зареждат търговските обекти на партерния етаж на блока“, обяснява дъщерята на пострадалата Калинка – Десислава Андреева.

Близките на Калина настояват да се пробие вход/изход към паркинга откъм ул. "Христо Ботев"

Паркингът не е достатъчно широк, за да позволи на товарните автомобили да обръщат. Така шофьорите имат само един вариант – да се движат на заден ход поне до кръстовището с ул. „Христо Фотев“, за да извършат маневрата. Зад блока се намира и стара къща, общинска собственост, която е дадена за нуждите на Съюза на глухите в Бургас. Пътят между къщата и блокът е прекалено тесен за разминаване на две коли. Често автомоболите минават и през тротоара откъм страната на къщата, където е станал инцидентът с Калинка.

Огромният проблем на района са и липсата на достатъчно паркоместа, което принуждава шофьорите да спрат на тротоари и зелени площи. Община Бургас има идея в близост - при улиците "Самуил" - "Фотев" - "Шейново", да изгради двуетажен паркинг за 60 коли. Това значително ще облекчи живущите, които няма къде да паркират.. Въпреки това обаче те излязоха с подписка, че не искали паркинг. (ВИЖ ТУК)

На практика тротоарите зад блок 70 на ул. "Христо Ботев" са неизползваеми заради колчета и други неравности. Възрастните са принудени да се движат по улицата, където е опасно за тях

„При сблъсъка с колата майка ми си е ударила главата в стената на къщата. Има тежки травми, с опасност за живота е. Молим се да прескочи трапа и да оздравее. Тя е на 82 години, но бе толкова жизнена преди инцидента, беше енергична като малко дете. В този район е истински ад за възрастните хора – тротоарите са разбити, обрасли, или с паркирани коли, невъзможно е да се върви по тях, улицата е прекалено опасна. Чрез вас призоваваме Община Бургас да вземе мерки“, казва дъщерята на Калинка.

Паркираните камиони съвсем затапват входа към паркинга

Близките й искат да се направи още един вход към въпросния паркинг зад блока – от страната на ул. „Христо Фотев“, който да минава пред къщата. Така няма да има нужда колите да се движат на заден ход, а ще имат вход и изход. Освен това те призовават за ремонт на улиците и тротоарите в този район, а след това и въвеждане на синя зона, за да спре хаосът с паркирането, настояват и за законови промени, които да задължат монтирането на камери за задно виждане във всички товарни коли. Те имат намерение да се срещнат и с кмета на Бургас Димитър Николов и да представят исканията си пред него.

През последните години Община Бургас преобрази много улици в жк „Възраждане“, които не бяха ремонтирани от години. И за всички останали има проекти и всяка година се отделя финансиране за няколко от тях.

Семейството на блъснатата Калинка се моли тя да оздравее и да се върне отново у дома
Възрастни и майки с колички не могат да се движат по тротоара
Сестрата на блъснатата Калинка - Емилия Николова, настоява за реконструкция на района и въвеждане на синя зона, за да спре хаосът с паркирането 
Тук може да се движи само здрав пешеходец
Пред тази постройка хората искат да се изгради път към паркинга. Къщата е собственост на Община Бургас и е предоставена на Съюза на глухите
Доставчиците разтоварват стоката за хранителния обект директно върху тротоара

 




17
Коментара по темата
17.
ЕТО РЕШЕНИЕТО
28.06.2019 18:01:07
0
3
Събаряте ненужната къща и се прави синя платена зона...Намесят ли се финикийските знаци, всичко се оправя !!!
16.
ЦЦЦ
23.06.2019 17:00:34
0
3
Господинът с коментар 15 по-добре да не коментира като не знае подробностите. Кола караща на заден ход без видимост защото няма задно огледало, ще помете абсолютно всичко по пътя си, от пенсионер до майка с деца, а там където е къщата има поставено съоръжение за тупане на килими което е изкривено от удари на товарни бусове!!!!!!
15.
шофьор
17.06.2019 08:32:06
4
3
Колко трябва да си зле за да те блъсне кола караща на заден ход ! Ползвайте ги тия очи бе,може и мозъка...ако го имате !
14.
*********
16.06.2019 22:50:37
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
Aaaa
16.06.2019 18:11:40
0
11
Градът е окупиран от бусове на разносни фирми. Над 50% от тези превозни средства не са с регистрация в Бургас, но използват целогодишно инфраструктурата на градът безплатно. На всичко отгоре размерите им постоянно нарастват в най - дългите версии от дадена марка ППС. И видиш ли всички регистрирани до 3,5тона Качват се по тротоари и рушат инфраструктурата за която ние плащаме.
Господа общински съветници защо спите.
12.
Елефтери
16.06.2019 17:33:16
0
8
В цялото "Израждане" няма тротоари, всичко е превърнато в паркинги или изцяло заета ширината на тясното тротоаече от 3 плочки от дървета и храсти и незаконни рампу и прагове към коооперациите. А най-наглата практика на селяндурите е да си паркират напреко на тротоара, автомобила си, залепен за вратата на гаража, а в гаража държи щайжите с компоти и киселото зеле, ремаркето или втората кола Опел Астра 25 годишна, която държи за части или за ходене на село с нея. Странно защо паяците не припарват в този обширен квадрат от квартални улици с обсебени и заграбени тротоари, а строителен нафзор не прави предписания за оремахване на пиставените незаконно рампи, прегради и прагове?
11.
Петко
16.06.2019 16:25:58
0
9
В целия к-с Възраждане (с изключение на ДВЕ подновени улици) улици и тротоари са пълна мизерия. Улично осветление няма, а око Ива някоя светеща лампа е високо в клоните на дърветата. Почти всички гаражи са магазини и др. Пред някои има циментови колони. Тротоарът на нечетните номера на ул. Левски в отсечката между Улици Гладстон и П.Евтими пред всяка сграда е с различна височина и здрав човек не може до мине, камо ли детска количка или инвалид. Пред сградата на номер 47 даже има нещо изнесено по средата на тротоара, които прилича на отдушник на бомбоскривалищи. А зад него под сградата има гараж сега с пуснати щори. И хеликоптер да е, не може влезе в него комо ли кола. Да се върне предназначението на всички гаражи в комплекса!
10.
*********
16.06.2019 13:16:32
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Румен
16.06.2019 12:13:50
0
10
Кв.Възраждане една .. мизерия..на фона на .. най-добрия..град за живеене!Най-добър за руснаци,украинци, шопи и други с неясни доходи!
8.
Бай хой
16.06.2019 11:31:53
0
7
На бунт! На оръжие!
7.
Генко Шикеров
16.06.2019 09:14:38
3
6
Христо Ботев, Христо Фотев за Флагман разлика няма .
6.
Генко Шикеров
16.06.2019 09:13:46
3
6
Христо Ботев, Христо Фотев за Флагман разлика няма .
5.
Fernando Magelan
16.06.2019 07:29:55
14
11
Тия дъртите дето нямат коли , все за сини зони реват ,ама като им потрябва кола започват да псуват що било синя зона и що не е наблизо... Дай целия град да го направим една голяма синя зона и да паркираме в Айтос , мам ти д'ба
4.
Д
16.06.2019 03:22:05
3
56
Ега си гетото.
Хора как търпите тоя архитект на Бургас.
Надигнете се Наоравете протест изкарайте ги тези некадърници да видим за какво им плащат!!!!
3.
Живущ в блока
16.06.2019 00:11:27
1
17
Там е толкова трудно паркирането,а и магазин Болеро се намира точно там и за доставките му чакат доста микробуси,склада на магазина е много малък и се налага доставчиците с микробусите да чакат по 2часа докато им дойде реда!
Ей затова стават инциденти,шофьорът не е видял жената,то няма откъде да минеш,а за маневра изобщо да не говорим!
2.
*********
15.06.2019 23:19:03
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
Цанко
15.06.2019 22:46:16
3
41
Ами така ще е , докато вместо гаражи , под кооперациите има магазини , фризьорски салони и др.!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение  Жената, която ги изпратила по пощата, пожелала анонимност. Тя признава, че постъпката й не е за пример и е написала извинение Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта"
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори