×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Държавата отказва да признае съществуването на Изабела - родена и израснала в Бургас, грози я депортация


Държавата отказва да признае съществуването на Изабела - родена и израснала в Бургас, грози я депортация
Изабела Степанян не може да вземе диплома за средно образование и да започне работа
16 Май 2019, Четвъртък, 08:05 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Видео: Иван КОЛЕВ

Родителите на 23-годишното момиче са от Армения, дъщеря им до ден днешен не може да получи лични документи

23-годишната Изабела Степанян от Бургас е родена в България, израснала тук, завършила средното си образование, но държавата на практика не признава съществуването й. Отказва да й издаде български документи за самоличност или такива за постоянно пребиваващ и сякаш самата тя е главен герой в популярната холивудска лента "Изгубени в превода".

Самата Изабела разказа за абсурдния си случай пред Флагман.бг, а както се оказа, не само тя е изпаднала в подобна ситуация. Пресният пример е с Давид от Несебър, който живее в България от 20 години, но също като Изабела няма български документи за самоличност.

Заради правния абсурд след гимназията Изабела така и не може да се реализира - дипломата й е непризната, няма право да подпише трудов договор, а да работи само на граждански с редица ограничения за работодателя й, което прави наемането й много трудна мисия. Освен всичко друго е заплашена от депортация в Армения - държава, в която никога не е стъпвала и не познава никого.

„Майка ми и баща ми са арменци, които през 1994 г. пристигат в България, за да живеят тук. Година по-късно се раждам аз. Преминала съм през всички форми на задължително обучение по програмата на МОН, основното си образование завърших в ОУ „Климент Охридски“, а средното – в СУ „Константин Преславски“. Въпреки че съм положила двете задължителни матури след 12 клас, на практика аз нямам средно образование и не мога да получа диплома, защото през годините така и не можах да получа документи за пребиваване в България“, разказва 23-годишната Изабела.

Като своите връстници, които вече са завършили дори висшето си образование, и тя също иска да следва в университет. Влече я психологията и туризма. На този етап обаче тази нейна мечта няма как да се реализира. Според българското законодателство Изабела не попада в нито една графа, по която може да й бъде издаден валиден документ за пребиваване. 

Преди няколко години е поискала консултация от юрист, който я посъветвал да поиска разрешение за постоянно пребиваване, но поради страх, че може да бъде депортирана обратно в Армения – държава, в която тя дори не е ходила през живота си – тя не предприема тази стъпка. Основната причина е, че притежава единствено арменски паспорт, а в закона нейният случай не е дори описан. 

„Това би бил най-големият абсурд. Аз не съм напускала България през живота си, в Армения не съм била никога, не познавам никого там, а цялото ми социално обкръжение е тук, в Бургас. Искам да продължа да живея тук, да започна да съществувам не само в обществото, но и за държавата“, казва натъжена Изабела.

Тя понася всички последици и вредни неща, които и се случват във връзка с това, че няма документи, обясни на свой ред адв. Свилен Киров пред Флагман.БГ. Той е категоричен, че в най-кратки срокове трябва да се инициира промяна на Закона за чужденците в Република България, която впоследствие да се обвърже с придобиване на гражданство. „В Закона не е залегнала няма реална дефиниция и точка, по която Изабела да попадне, за да получи какъвто и да е статут. Нужна е законодателна промяна, с която да се погледне към добрите европейски практики, като най-близко в това отношение е Румъния, където има уреден „статут на търпимост“ за чужденците. На кратко – ако чужденец, роден в страната, който няма криминални прояви и е живял в страната определено време, получава статут за жителство“, обясни адв. Киров.

Промяната на законодателството в това отношение е най-лесния начин, с които би могъл да се реши проблемът на стотици хора в страната, които нямат лични документи, защото са родени в България от чужденци.
 


В категории: Лична драма


40
Коментара
40
Коментара по темата
40.
*********
20.05.2019 23:29:34
3
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
39.
error 404
18.05.2019 19:08:26
0
5
бах'ти простия народ живее тука
38.
Г.Д.
18.05.2019 10:50:47
0
8
37 аз съм спал с майка ти, беше много яко
37.
Калата
18.05.2019 00:33:42
9
1
Някой спал ли е с арменка? добре ли са ??
36.
Гог и Магог
17.05.2019 22:20:19
9
0
Изгонете всичките тези космати маймуни от България.Да се връщат по землянките си.
35.
Психиатър
17.05.2019 20:39:27
2
7
До 33- кажи си адреса да пратя екип, трябва ти лечение и шокова терапия.
34.
Мария
17.05.2019 18:36:58
0
11
Коментар 33. този коментар освен че е пълен с измислици, също така не е и по темата. Дори и половината неща написани от вас да бяха верни ,това момиче няма нищо общо с това което уж твърдите ,че се е случило в историята. Тя е родена и израснала с българския начин на живот и с българските традиции. Тя е повече българка в душата си отколкото повечето които са само българи по документи!!!!
33.
Социален Антрополог
17.05.2019 18:11:32
10
1
И ся да вА светна че ЕРДОГАН също е АРМЕНЕЦ по майка арменска горска еврейка от НАГОРНИ КАРАБАХ а баща му грузински черкези от Батуми
АРМЕНЦИТЕ са НАЙ-манипулативните хитри коварни подмолни АГРЕСИВНИ криви хора с чепат отвратителен характер няма да видиш УСМИХНАТ от тях се СТРАХУВАТ дори евреите,в древните еврейски книги ТОРАТА иТАНАХ(стария завет) пиши
Всички евреи пазете се от АМАЛИКИТЕ защото ТЕ ще унищожат Еврейското царство
АМАЛИКИ(на иврит Агресивни хора,Налитащи на БОЙ,Биячи,мутри).Амаликите са предците на АРМЕНЦИТЕ заселили пред Закавказието дошли на орди от Ирак Сирия Палестина
Именно по предсказанието на ТАНАХ младотурците евреите дьонмета на АТАТЮРК управници на Турция започват етническо прочистване ГЕНОЦИД над наследниците на Амаликите-АРМЕНЦИТЕ агресивни хора създаващи скандали побоища крамоли конфликти и проблеми където се появят прекарвали прецакани всеки които им се изпречи на пътя,обичащи да си присвояват лъвския пай да завземат търговски територия да не плащат и да не се съобразяват с местните правила и закони,с цел да намалят до минимум опасностите за евреите във Близкия Изток във ъдеще време
32.
Христо
17.05.2019 07:51:07
1
14
Абе поне момичето има куража да застане с името, лицето и историята си и да говори умно и грамотно за разлика от много анонимни неграмотни тролове! Надявам се всичко да се нареди мило дете, като си вземеш документите бягай на далеч от нашата мила родина! Тука не обичаме млади и образовани хора, на нас ни трябват само тарикати, крадци и неграмотни простаци! Виж елита и виповете ни и си направи сметката дали въобще искаш да живееш в такава пропаднала страна.
31.
Добавете коментар Вашето име:
16.05.2019 20:48:21
4
1
Изабела сериозен съм искаш ли да се запознаем :)
30.
Бургас
16.05.2019 20:10:21
3
9
24 Гошо, стува ми се че се опитваш да се правиш на по-компетентен отколкото си. Има много фактори които спецялно в случая на това момиче би трябвало да се вземат предвид. Информирай се по-добре
29.
Deus Vult
16.05.2019 19:21:40
2
15
Коментари от турската пета колона, малоумни фенове на ердоган, арезбайджан и други ибрикчии! Момичето е родено в България учила е и родителите и са плащали по 1000€ на година за изкараното и образование в гимназията, а диплома на среща няма! За тези които питат къде са и родителите, тук са баща и има фирма и плаща усигоровки и заплати на 10 БЪЛГАРСКИ семейства, данъци също! А тя не се окрива от никого умници има арменски паспорт който се издава чрез посолството, разбрахте ли азерски зарзаватчии? Родени трето поколение изселници в турция, които не знаят грам български нито живеят и ротят тук получават българско гражданствос, а човек роден тук, готов кадър се спъвас.
28.
Михаела
16.05.2019 17:23:46
0
2
Закона за получаване на гражданство , временно и постоянно пребиваване в БГ е различен за гражданите от бившите съветски републики .Например ако молдовец,украинец,руснак или арменец се ожени за българка дори тогава не получава постоянно пребиваване , напротив той се води временно пребиваващ и трябва да подаде молба за постоянно пребиваване ,но в повечето случаи това разрешение се бави с години ,защото нищо че чужденеца има брак и едно или вече две деца бавят защото той е длъжен да плаща 300лв за шест месеца или 500 за година престой в България ще плаща иначе ще го екстадират и нито жена му ,която е българка нито децата му ще го спасят.
27.
tupnq
16.05.2019 16:56:49
0
4
daite dokumenti na momicheto dano nqkoi vliqtelen pomogni
26.
до 24
16.05.2019 16:11:53
6
3
Браво Гошо!
25.
+1
16.05.2019 15:19:17
1
1
24.
Гошо
16.05.2019 15:18:12
10
8
Сега ще ти разкрия друг сценарий – идват в РБ двама чужди граждани, които имат общо дете, родило се тук. И двамата имат напр. арменско гражданство. Естествено в този случай детето също става арменски гражданин. Издава се акт за раждане, детето се снабдява с паспорт от Армения и то ЗАЕДНО с родителите си получава право на продължително, съотв. постоянно пребиваване. Детето расте и завършва образованието си в България, като за целия този период то пребивава тук на законно основание, взима си дипломата и продължава напред. Възможно е и за тези години цялото семейство да са станали български граждани, детето взима диплома и пак напред. Този влак е изтърван, поради бездействие от Ваша страна. Това не е злобен коментар, а факт. Ето защо следва да се съсредоточите не върху коментарите тук, а върху думите „законно пребиваване“. Тези служители, които така услужливо са Ви „помагали“ на практика са Ви направили т.нар. „мечешката услуга“, която е довела до ситуацията, в която се намирате сега, защото ако ви бяха обяснили ясно последствията на „услугата“, която Ви правят, надали семейството Ви щеше да остави нещата така. Не разбирам защо сега е необходим този медиен шум при положение, че си има стандартен ред за всички чужди граждани, който е задължително да извървите, за да постигнете желания от Вас резултат. Не отлагайте! Губите си времето. Не очаквайте и законодателна промяна, нашето законодателство вече е синхронизирано с европейските норми и противоречие с тях няма да бъде допуснато. Успех!
23.
Млад бургазлия без чувства
16.05.2019 14:45:29
2
22
Еба*ти държавата... знае перфектно езика ,,, лъчезарно, усмихнато , чаровно момиче ... и Искат да го изгонят и да се лута в друга държава където не знае ни език ни нищо... Така когато бях малък изгониха доста арменци без статут тук... дори сбогом не успях да си кажа... а бяхме толкова близки приятели.... За емигрантите които убиват и изнасилват има скъпи жилища и всичко от което се нуждаят... Това момиче иска просто да се разхожда свободно по скапаните ни улици и скапаната държава не иска да и позволи... Е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ! Аз съм на нейните години и тотално съм разбит от тази държава.. Навсякъде цари лицемерие , омраза , сребролюбие и още много лоши неща които дори ме е страх да пиша.А тя дори със желание иска да живее тук.. ОСТАВЕТЕ МОМИЧЕТО ДА ЖИВЕЕ ТУК.. МРЪСНИ ПРОДАЖНИ ПРАСЕТА
22.
Изабела Степанян
16.05.2019 14:06:42
0
30
Понеже виждам ,че е проявен голям интерес от хора ,който дори не са разбрали за какво става въпрос във видеото съдейки по коментарите им, реших да изясня малко нещата. Изобщо не се надявам чрез тази изява по медиите някой да дойде и да ми даде документите наготово. Целта на тази изява е да се види че в България ,поради липса на такава точка в законодателството ,има изключително много хора(не само от Арменски произход а и от всички останали държави ,които са бивши членки на съветския съюз) които не могат да получат документи за предиваване. Тези хора са много повече отколкото предполагате, но за жалост те живеят в страх и не споделят за проблемите си. Аз поне бях достатъчно смела да застана там и да разкажа историята си. Много е лесно да съдите или да обсъждате хората без да знаете подробности по случая или без да сте се опитали да се поставите на мястото на този човек. Сигурна съм че нито един от вас(хората с негативни коментари) не може да си представи какво е да нямаш самоличност в собствената си родина и да си с вързани ръце.
Също така е ненормално някой да ми предлага да си купя гражданство за 3000€! Защо да пълня джоба на корумпирани министри и да поддържам тази порочна практика в България , след като може просто да се добави една точка в законодателството и да се реши проблемът на толкова много хора, а и същевременно това да е от полза и на държавата.
Разбира се искам и да отговоря и на всички останали които се питат защо родителите ми не са успели да направят нещо преди да навърша пълнолетие. За жалост са имали много затруднения през годините. Не е лесно да започнеш от нулата в чужда държава и да си изкарваш прехраната с честен труд и като се има предвид че ние никога не сме получили нищо даром тук и не сме живели на гърба на държавата както правят други ,които са свикнали цял живот да живеят от помощи. Дори напротив винаги сме си плащали всичко каквото е било нужно
Както например докато бях ученичка родителите ми извършваха плащания в размер на 900€ годишно както е по закона за обучение на чужденци в Б-я. Което разбира се ги затруднява още повече ,но въпреки това никога не са искали да изоставам от връсниците си и за тях е било най-важно да се образова! И моля, намерете някъде другаде да си изливате злобата ! Желая приятен ден на всички
21.
Красимир Каракачанов
16.05.2019 13:56:34
11
3
Изабела обади ми се след изборите.Ще те уредя с Паспорт на промоция защото си секси парче.
20.
Gugu
16.05.2019 13:44:57
5
16
Да,ама тя не е чужденка!Ако не слушате ш не четете внимателно момичето е родено и отпаднало тук,говори български език перфектно за разлика от някои хора и има образование,макар да не може да си получи дипломата,кажете ми голяма част от малцинствата не могат да четат и да пишат ,но за тях няма проблеми да са граждани..
19.
Михаил Димитров
16.05.2019 13:43:29
18
4
Да се оплаче на арменският поп! Ха ха. 25 години живели в България и толкова един паспорт има нещо гнило.
Има си закони които трябва да се спазават!!!!!
18.
Gotti do 3ti
16.05.2019 13:39:00
0
7
В Германия, новородените деца на чужденци не получават автоматично гражданство!
17.
Gotti до 3ти
16.05.2019 13:35:24
0
5
не е вярно, че ако дете се роди в Германия става автоматично германче. Има редица условия, като най-основното е родителите да са живяли 8 години преди това в Германия, както и да имат неограничено разрешително за пребиваване от поне 3 години преди раждането. Не е толкова лесно, защо и в България да е? Родителите са проспали този момент...
16.
4i4o kype
16.05.2019 12:52:32
17
8
В момента тази жена е незаконно пребиваваща, мен не ме интересува че била учила и живяла тука, има си закони ама всеки гледа да се направи на тарикат а особенно арменците , да си хваща големия арменски нос и да се маха, тя Бг стана разграден двор ,всеки има повече права от собствените и граждани които си плащат данъци, айде пътя
15.
hhh
16.05.2019 12:37:10
9
8
Според чужденците, в Бг най-лесно се получава гражданство, дори не се изисква да се знае бг език. И това е много опасно, докато за големи страни с милионно население, получаването на гражданстово от някоко милиона чужденци не е проблем, за малка Бг, може коренно да подмени местното население. А закона за чужденците, найстина трябва да се промени, но с цел много по-трудно получаване на гражданство.
14.
Каракачанян
16.05.2019 12:30:22
12
8
Ми да си КУПИ бг паспорт от ВМРОто с -у 3000 €,на арменеците са стиснати пари не дават само взимат
13.
хххх
16.05.2019 11:56:18
16
8
Айде стига глупости. Да си намери кадърен адвокат, който знае какво прави и да си задвижи процедурата. Какво очаква, някой на крака да иде да и даде българско гражданство и паспорт ли ? Има си закони и трябва да се спазва предвидения ред от всички , а не да се реве по медии и да се чака да се случат от самосебе си нещата. Досега какво са правили семейството и, че не са си уредили статута в Бг? Как толкова години са плащали и плащали ли са данъци, осигуровки, лечение и т.н. ? То по тая логика дай на всички влезли и живели в БГ по някакъв начин да им раздадем гражданство и паспорти.
12.
мнение
16.05.2019 11:23:53
3
11
Наистина жалка ситуация . Как живеят родителите в България - предполагам , че имат право на постоянно пребиваване . Тяхната щерка , следва акта за раждане да се лигализира и да се изпрати , чрез тяхното посолство за вписване в Армения , и пак , чрез посолството да се снабди с арменски паспорт .След това да приеме статуса на родителите или могат да кандидатстват за българско поданство след като толкова години живеят в България.ДРЪГ Е ВЪПРОСЪТ - ЗАКОНА_ КАКви пропуси има . Или защо хора с български корени им се дава поданство а никога не са живяли или ще живеят в България .Защото ако управляващите не говорят а действат с оглед демографският срив. ще имат условия - след 5 или 8 г пребиваване поданство.
11.
Гошо
16.05.2019 11:12:37
2
12
Лошото е, че родителите са изтървали всички възможности - можела е да пребивава тук като непълнолетен член на семейството, като обучаващ се, а сега каква е? По документи тя не е присъствала и учила тук законно, но да се хули държавата не съм съгласен. В цял свят, в т.ч. ЕС и Армения за чужденците има специален режим на пребиваване и всички го спазват.
10.
бург
16.05.2019 10:35:28
2
7
По казаното от адвоката в клипа (мъжете арменци ги депортират а жените минават между капките): защо трябва да е така? Защо отношението да е различно според пола? Много е примитивно разбирането в нашето общество.
Имаче и аз се чудех как се е стигнало до там да остане без статут на пребиваване момичето..
9.
Гошо
16.05.2019 09:47:17
25
12
Значи като се е родило това арменче в РБ е следвало родителите му да обявят това обстоятелство в Армения и регулярно да го снабдяват с нужните документи и разрешения за пребиваване, така както са правили това за себе си. Те обаче са си спестили разходите, щото това е въпрос на разум и характер, като вкл. са ощетили и държавата със съответните такси. Оттам нататък постъпвайки в детски градини и училища също не са им били събирани такси като за чужденци, както беше за всички останали такива – по около 3-4000 долара годишно, с което пак държавата е ощетена. И сега държавата е виновна. Ми да, защото е трябвало да им бъде посочен правият път много отдавна от съответните служители. Но техните сърца също са се разтопили от съдбата на „горкото“ семейство и така вече 20 години
8.
Marinero
16.05.2019 09:45:05
10
36
Искренно съчувствам на това момиче за нелепата и гадна ситуация в която я поставя жалката ни държавица и лоясалите и чиновници. Пожелавам и в най-скоро време да се сдобие с някакви български документи и да изчезва с 200 км/ч от тази територия , тази държава не заслужава децата си.
7.
Бургазлия
16.05.2019 09:31:48
1
35
П-пп-непоръбена, по специална е с това че е родена в България.
И корумпираните органи на корумпираната ни държава издават български паспорти на футболисти от кол и въже от Бразилия ,Африка и където се сетиш.
Как може на родени в Турция да им издават български паспорти.
Каун не узрял, замисли се малко.
6.
п пп
16.05.2019 09:13:46
25
6
Как може всички да си оправят документите, да си легализират док. от други държави, тая с какво е по специална?
5.
Бай Ганьо
16.05.2019 08:59:35
3
26
Да ви кажа честно, в някаква степен и завиждам за това че не съществува за държавата. Ще ни се и аз да не съществувам за институциите.

В Бургас има сериозно арменско лоби, да и съберат 20 бона и да и купят. Щом произволен украинец, руснак, молдовец или македонец може, явно всичко опира до пари.
4.
Тракийски
16.05.2019 08:47:16
6
35
Всъщност при раждането си получаваме националността на родителите си и на държавата, в която сме родени. Затова българия има нобелов лауреат по литература ;) ...само че нашите политици, откакто се заклеха във вярност на Ердога не харесват Арменците ( за които имаме стихове и песни) . Ако Изабела беше с турски произход съм убеден че нямаше да има проблеми.
3.
Кочо
16.05.2019 08:37:08
8
13
Топалова правилно не си разбрала, няма такъв закон, ако си роден в Германия с родители от ЕС автоматично си Германец, ако родителите ти са Арменци, т.е не ЕС не си Германец. В България е нещо подобно предполагам, адвокатите обясняват, че не е толкова просто, но Ганьо и Ганьовица знаят по-добре.
2.
Папата
16.05.2019 08:31:12
26
16
Да се оплаче на арменския поп
1.
Топалова
16.05.2019 08:23:07
32
16
Не разбрах как така е родена в България, а има Арменски паспорт? Би трябвало щом е родена в България, да има български Акт за раждане и след навършване на пълнолетие, български паспорт.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Почнаха разпити – установява се кой за малко не предизвика снощи инцидент с фатален изход Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" От администрацията призовават гражданите, гостите и приятелите на града да се присъединят към благотворителната акция За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари Доброто стои в основата на човешките отношения, заяви министърът на образованието Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Не е ясна причината да посегне на живота си Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Над 650 изпълнители ще пеят и танцуват по улиците на морския град, за да го превърнат в истинска цветна столица през уикенда Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Благодари на партийната структура Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП МВР публикува видеото, в което Стоянов посяга на живота на държавния чиновник Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Днес Общински съвет-Бургас одобри проекта, школото ще е филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“   Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Марияна израсна копие на майка си
Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори