×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП не е обсъждала Живко Табаков като кандидат за кмет на Бургас, взира се в собствените си редици


БСП не е обсъждала Живко Табаков като кандидат за кмет на Бургас, взира се в собствените си редици
Безспорният авторитет на БСП Прокоп Паскалев разби идеята на Табаков, която вече е входирана за идната сесия и върху която ще се гради евентуалната му кампания наесен
23 Април 2019, Вторник, 12:22 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Георги РУСЧЕВ

Столетницата в Бургас тръгна със сериозен натиск за спечелването на евровота

Един от популярните общински съветници на опозицията в Бургас – отцепилият се от Реформаторския блок, представител на Движение България на гражданите Живко Табаков днес стана повод да бъде обсъждан по време на пресконференцията, която се провежда в централата на БСП на ул.”Фердинандова” 65.

По време на брифинга двамата червени общински съветници Чанко Мирчев и Радослав Петков информираха чрез журналистите обществеността, че са стопирани по всякакъв начин от председателя на местния парламент Костантин Луков от ГЕРБ да защитят интересите на живеещите в голямото бургаско село Равнец.

На практика докладните им записки за подобряване на инфраструктурата на селото са  суспендирани и по тази причина двамата алармират за безпокойството си, че не могат да работят ефективно за хората.

Равнец е сред големите населени места, за избирателите там предстои ожесточена битка още на евроизборите между БСП и ГЕРБ. Там от ремонт се нуждаели тротоарите пред училището, детската градина, окаяната ограда в съседство с река Чакърлийска, застрашаваща при бедствие живота на хората, както и много от улиците.

Възлов момент от пресконференцията обаче се оказа изявление на Прокоп Паскалев – председател на комисията по местна политика в Общинския съвет на партията, считан за един от доайените на столетницата в съвременната й история.

БСП-Бургас подготвя Николай Тишев или Димитър Стоянов  за кандидат-кмет

Безспорният авторитет Прокоп Паскалев, който е бивш председател на местния парламент отсече, че снощи е имало заседание на ръководството на БСП, на което категорично е отхвърлена възможността да се подкрепя идея за избор на районни кметове в Община Бургас. Той каза, че Законът за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) дава достатъчно възможности общината да се управлява безупречно и в този вид – с назначаване на районните кметове от общинския кмет. Имало само един недостатък в този закон и той можел да се преодолее с известни допълнения – по отношение на възможността на общинските съветници да осъществяват достатъчно ефективен контрол върху разходването на общинските средства от кметската администрация.

Кои 12 имена се спрягат за кмет на община Бургас догодина

Извършихме сериозен анализ на това, което бе предложено и на докладната на кмета Димитър Николов, който няма, очевидно нищо против, да се въведе изборност на тези длъжности и сме категорични, че подобна промяна иска широко обществено обсъждане. Ако се въведе в този вид на предложението това означава да увеличим броя заетите в администрацията, които ще издържаме, но няма да намали корупцията”, каза Паскалев.

Припомняме, че идеята за въвеждане на изборност за кметове по райони е на общинския съветник Живко Табаков, за когото не е тайна, че е сред потенциалните кандидати за кмет тази есен.

Флагман.бг разполага с информация, че Табаков е оглеждан от определени кръгове на БСП в столицата като независима кандидатура, която би могла да обедини широк кръг от избиратели, за да се стигне до балотаж срещу Димитър Николов от ГЕРБ в края на октомври.

БСП и не крие, че наред с оглеждането на вътрешен кандидат-кмет за Бургас, се търси и обществено значима местна личност, която партията би подкрепила, за да получи много общински съветници в бъдещия местен парламент, което е от важно значение.

С отхвърлянето на "гръбнака" на бъдещата предизборна кампания на Табаков обаче към този момент вероятността да бъде припознат като кандидат на БСП Живко Табаков граничи почти към нула. На въпрос на Флагман.бг дали Табаков евентуално би могъл да бъде подкрепен, Паскалев отговори така: „Ние имаме силни личности в самата партия, рано е да отговорим окончателно дали си струва да подкрепяме независима кандидатура. Такъв вариант би бил приемлив за нас само, ако кандидатът ясно и категорично заяви, че ще изпълнява нашата програма”, каза Паскалев.

Живко Господинов, общински лидер на БСП Бургас, отвърна на въпроса ни още по-ясно: „Имаме указания от националното ръководство към този момент да се концентрираме върху спечелването на евроизборите. След това ще започнат номинациите за кметове. Искаме нашият кандидат да излезе с ясна визия за бъдещето на общината”.

Той все пак открехна леко завесата и разкри ситуацията около себе си - ако общинското ръководство не намери достойна кандидатура, то отговорността трябвало да се поеме от самия общински председател на партията – в смисъл, че той трябва да излезе напред като кандидат за кмет.

Към момента на масата за обсъждане са две имена от кухнята на БСП – на народните представители Николай Тишев и Димитър Стоянов. Те обаче са в доста неприятна обстановка, тъй като имат поставено условие от "Позитано" 20"– ако искат да започнат лична кампания за кмет трябва да подадат оставка от парламента.

В подобна незавидна ситуация е и народният представител Тодор Байчев в Карнобат, който също се спряга за евентуален кандидат-кмет на БСП.

На пресконференцията днес присъстваха председателят на БСП-Бургас Живко Господинов, двамата общински съветници Радослав Петков и Чанко Мирчев, както и доайенът Прокоп Паскалев.


В категории: Политика


41
Коментара по темата
41.
До Ст.Димова
25.04.2019 15:14:14
0
2
Какъв кмет , направо за прецедент ще се кандидатира .
40.
Да
25.04.2019 08:13:37
3
4
Николов трябва да бъде сменен. 3 мандата стигат, видяхме, разбрахме, усетихме какво може.
39.
Hem ti
25.04.2019 05:46:18
2
3
Tabakov e tolkva smeshen i plituk daje i za pikolo ne stava, stava samo da lizane N guzove
38.
подкрепа
25.04.2019 03:20:01
6
4
И аз ще гласувам за Табаков .
Тои е единствения които се опита да помогне на Бургас по отношение на замарсителите които тровят Бургас .Ще гласувам за него с надеждата директно да реализира въпросите които беше повдигнал на референдума
37.
mayor SUN
25.04.2019 00:03:02
0
1
от шофьор от СПТУ Автото на кмет бивш сервитьор на брат Диневи ,куловодите от ДС мноого слаби кандидатури ,толкова ли няма в камарата на СТРОИТЕЛИТЕ един достоен можещ професионалист сложете 1 глад/в/ен архитектПГУ стига с тия калинки сльнца
36.
*********
24.04.2019 21:44:31
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
35.
Ст.Димова
24.04.2019 19:55:45
6
4
Някой има ли информация дали господин Живко Табаков ще се кандидатира за кмет и кога обявяват кандидатурите?
С мъжа ми ще гласуваме за него..а ако не, няма да гласуваме изобщо.
Благодаря предварително.
34.
И моето мнение
24.04.2019 08:45:40
6
6
Ситуацията в града е различна от преди. Не можем да отречем, че голяма част от бургазлии са благодарни за това, което се направи, но и Табаков не е лош вариант за бъдещето.
33.
Фъш
24.04.2019 07:15:27
6
4
Що за капацитет е тоя, когато защитава идеята всичко да се управлява от един вожд. Хората трябва да си избират районните кметове. Светла му памет на Мосинов, това му беше цел и беше май единствения демократ сред комунягите и герберягите и седесягите.
32.
dida
24.04.2019 06:00:28
10
5
Бургас ще застане зад г-н Табаков
31.
Тоя па
23.04.2019 20:46:17
13
10
Какви платени тролове те гонят?
Хората симпатизират на Живко Табаков.
На времето беше управител на Сънрайз в к-с Славейков. Парите ми бяха паднали до сепарето и след една седмица като отидох Живко ме пита дали са мои и ми ги върна. Запомнил че аз съм седял там, а след нас е нямало други клиенти на тази маса до затварянето. От тогава го помня и уважавам това момче с тази честна постъпка като ми върна парите, които мислих че съм загубил в дискотеката.
Платени тролове имало я отиди да се гръмнеш.
30.
088
23.04.2019 20:30:38
12
10
ПОЗНАВАМ ЖИВКО ОТ МНОГО ГОДИНИ. ВИНАГИ Е БИЛ АМБИЦИОЗНО, ПОЧТЕНО, СКРОМНО И СПОКОЙНО МОМЧЕ. ВИНАГИ Е МИСЛИЛ ЗА ДРУГИТЕ И Е ГЛЕДАЛ ДА СЕ ЧУВСТВАТ ДОБРЕ. В РАБОТАТА МИСЛИ ЗА КЛИЕНТИТЕ ВИНАГИ. В ЖИВОТА МИСЛИ ЗА ПРИЯТЕЛИТЕ СИ. ТАКИВА ХОРА РЯДКО СЕ СРЕЩАТ ВЕЧЕ.
ТАБАЧЕ ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА СТАНЕШ КМЕТ .ТИ ГО ЗАСЛУЖАВАШ ЗАЩОТО СИ ПОЧТЕН. И НИЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ ДА ИМАМЕ ТАКЪВ ГРАДОНАЧАЛНИК КАТО ТЕБ.
29.
Fast Food
23.04.2019 20:29:39
11
19
Г-н Табаков, удобно ли се чувствате да Ви хвалят срещу заплащане? Трябва да Ви е комфортно, въпрчеки че знаете, че е фалшиво. Капацитетът Ви е толкова. Такива като Вас стават само за пиколо.
28.
жк лазур
23.04.2019 20:25:30
8
11
честно казано за кмет на БУргас аз предпочитам Табаков пред Николов ,Тишев и останалите
27.
ПРОМЯНА
23.04.2019 20:21:35
11
9
Искаме промяна. И аз ще гласувам за Живко Табаков ако се кандидатира. Имайте предвид че само Табаков може да победи Николов, защото страшно много хора ще гласуват за него.
26.
За кмет
23.04.2019 19:45:21
15
5
най-подходящ е Константин Бачийски.Голям професионалист и много обмисля нещата.
25.
Куцата медуза
23.04.2019 18:21:33
5
9
Стига леки работи.
24.
*********
23.04.2019 15:47:22
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
23.
Excellent
23.04.2019 15:18:32
13
15
Ха, наистина ли? Ще бъде супер, ако се обединят около един конкурент на Николов няколко партии, а бсп да забравят за Тишев и сие, защото са обречени, но идеята с подкрепа на Табаков, като независим многооо ми харесва.
22.
С. Генов
23.04.2019 15:08:06
5
21
Със сигурност Николов преди 12 г. беше единствената алтернатива на бургазлии и те възлагаха големи надежди на него. Тръгна с летящ старт първите два мандата с пълната подкрепа и протекция от София. Еврофондовете заваляха от първия му мандат и града тръгна визуално да се подобрява. Хората го възхваляваха, защото го сравняваха с Костадинов, но постепенно се видя, че се залага само на проекти, от които се усвояват бързи пари. Започна осезаемо да се усеща липсата на стратегия за бъдещо развитие на града. Хората постепенно започнаха да напускат града. От 5-6 години заплатите са едни от най-ниските в страната, а работа реално за повече от 800 лв. няма. Но пък кмета продължаваше да залага на бързо ликвидни проекти, които да "вадят" очите на хората в добрия смисъл. Това обаче вече не е достатъчно на хората, защото обедняха доста последните години и частична вина носи и управлението на Николов. Бургас е един от градовете с най-високи местни данъци, вода и билет за градски транспорт, който пък се оказа толкова недомислен и неудобен, че болшинството бургазлии се питат защо беше необходимо в този си вид и защо се похарчиха милиони от техните данъци за неработещо нещо. Истината е, че на града му трябва истинска промяна, каквото е могъл за 12 г. Николов го е направил. Не трябва да се преизбира за повече от 2-3 мандата един и същи човек. Още повече, че и той си назначава районните кметове. Наистина би било много по-добре тези кметове да си ги избират хората живеещи в района, иначе всичко в града зависи от един човек. Това е плашещо. А Табаков не го познавам лично, но следя местната политика и той е реален кандидат, защото е един от много малко смислените общински съветници през този мандат със смислени предложения и инициативи. друг е момента, че не му се приемат, защото герб имат мнозинство заедно с хората на сдс и когато нещо не се предлага от тях не го приемат. Ето защо, че кмета трябва да смени е повече от ясно, но е още по-наложително в следващия общински съвет нито една партия да няма мнозинство /имам предвид герб и сдс, защото те са в основата сега/ и кмет едновременно, защото ще продължат да изпълнява волята на един човек без смислени дебати.
21.
1
23.04.2019 15:04:22
10
16
Пред избора Николов или Тишев, преди да се самоубие човек, Табаков е направо късметлийски избор преди града да е изчезнал и циганизирал.
20.
Доктор Vox Populi
23.04.2019 14:36:01
10
10
Мога да оперирам гласните струни на Табаков и да направя гласа му по-мъжествен.
Корекция само на нос и уши не стига.
19.
Ушашав
23.04.2019 14:23:41
7
21
Табачето тролове ли си е наел? Браво,развива се.
18.
Ивилина
23.04.2019 14:01:08
25
14
Ние младите в Бургас твърдо заставаме зад Живко Табаков човек с визия за развитието на младите хора да останат в Бургас и деен постоянно навсякъде с идеи и никога не сме чули една лоша дума за него подкрепяме го твърдо
17.
2244556677
23.04.2019 13:55:54
23
14
нямаме нужда от чички да ни управляват имаме нужда от млади хора аз съм за Табаков аиде Бсп да го ....
16.
Mladej
23.04.2019 13:53:13
14
13
I az haresvam tabakov vreme e nqkoi svej mlad chovek koito e naqsno s problemite v grada da zaeme kmetskoto mqsto i da se obyrne vnimanie na mladite burgazlii che vsichki bqgat kato stanat na 18/19 godini q v sofiq v chujbina... gradyt ima nuja ot promqna cqlostno che e mnogo mudno vsichko nqma rabota nqma pari ... zaplatite sa po 800lv a veche s 800 lv mizerstvash qkoo napraoo nz horata kak ocelqvat s tezi pari.. kato otidesh do magazina za 30 lv si kupuvash hrana za vecherta ama do tam drugiqt den pak 30 lv smetkite neizlizat horata mizerstvat mladite se depresirat napravete neshto stiga ste lapali imame nujda ot mladi hora v grada
15.
Тодор Димов
23.04.2019 13:47:29
22
11
Аз харесвам Табаков. Той не харесва БСП. Нашето семейство му вярва. А вие като сте толкова изявени в коментарите, поне си пишете имената.
14.
Бургас има нужда от промяна
23.04.2019 13:46:35
14
18
Че града има нужда от промяна има 12г на Николов управление на града му стигат и без това прави нещо което дори не е като хората измислено наистина за града. Ако Табаков се яви за кмет ще е добре време е ново лице да заеме поста и мисля че Табаков е добра идея като общински съветник показа че работи за бургазлии с инициативите които организира
13.
Стоева
23.04.2019 13:45:22
9
16
БСП си говори и сами не си вярват. Живко Табаков никога не им е симпатизирал. Какви са тези техни дебати? Всички си мислят стратегии и като видят някой, който има шанс веднага го слагат в изречение, че уж бил с тях. Какво целите? Да объркате избирателите? Нали си имате силни хора, не намесвайте, тези които никога не са били с вас. Ако се кандидатира наистина Живко Табаков, аз ще гласувам за него.
12.
mane mane
23.04.2019 13:44:12
20
14
TABAKOV VIE SERIOZNI LI STE ? KAKYV KMET KAKVI 5LV MOLQ VI NE SE IZLAGAITE :)
11.
Do miko
23.04.2019 13:42:01
7
20
Наистина са глупавички щом си избират 12 г. един и същи, а града умира и хората забегнаха. Този само на обещания го кара 12 г. Нищо съществено. Трябва промяна.
10.
Захаро
23.04.2019 13:37:10
5
23
Не знам Табаков или някой друг, но задължително ни трябва нов кмет. 12 г. едно и също, а хората избягаха и работа никаква. 12 г. стигат, ако можеше нещо повече отдавна да го е направил. Нали е и зам. председател на Герб. Явно толкова си може.
9.
*********
23.04.2019 13:36:07
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Alankoluu
23.04.2019 13:33:49
4
13
Абе не знам къв авторитет е, ама пърдят в едно гърне с герб и кмета и за това не искат избираеми кметове. Защото ги е шубе, че опозицията ще вземе кметове по райони. Страхливци тоталитарни
7.
Дара
23.04.2019 13:31:36
10
17
Щом и бсп допускат, че може да подкрепят Табаков значи наистина може да осъмнем с нов кмет. Това ще бъде много добре за града, защото е спрял.
6.
Днес
23.04.2019 13:29:29
2
16
Периодично трябва да сменяме управляващите, иначе се създават корупционни схеми и практики. Нека да видят, че не са вечни и безнаказани!
5.
Бургазлия
23.04.2019 13:25:15
4
17
За кмет трябва нов човек, който не е забъркан в лайната на тия
4.
*********
23.04.2019 13:11:08
3
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Андонов
23.04.2019 12:55:36
28
17
Дано Табаков се кандитатира за кмет,защото Бургас загива младите избягаха
2.
pfff
23.04.2019 12:34:38
15
35
само това остава да бъде избран и този за кмет.... ужас
1.
Пълен смях
23.04.2019 12:31:37
15
37
Тоя Табаков наистина ли си вярва, че някога ще го изберем за кмет... хайде малко по-сериозно
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара
Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори