×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте трагичната история на Йордан от Бургас, стигнал дъното за няколко месеца


Вижте трагичната история на Йордан от Бургас, стигнал дъното за няколко месеца
47-годишният мъж е родом от Казанлък, но е израснал в Бургас, търси работа, за да си стъпи на крака и намери жилище под наем
01 Април 2019, Понеделник, 14:12 ч.
Автор: Флагман.БГ

За много кратък период спиралата на живота се завърта наобратно – губи семейството си, работата си и дома си, днес живее на пейка край Операта

Йордан Панайотов е израснал в Бургас, живял и трудил се тук през целия си живот. Днес той е на улицата – бездомен и страдащ.

Репортер на Флагман.БГ го намери съвсем случайно, седнал на пейка в парка край Операта. Мъжът е на 47 години – безработен, разведен с жена от която има дете, и захвърлен на улицата - като ненужна вещ.

„Останах сам! Само китарата ми ме поддържа. От две седмици съм бездомен и живея тук – край бургаската опера. Нищо нямам – ни жилище, ни приятели, мама и татко починаха, сестра ми е в Гърция, брат ми го убиха. Работех допреди няколко седмици в София, като строител. Не ми изплатиха последните заплати. За капак днес се събудих и установих, че портфейла ми, с всичките документи вътре – лична карта, гръцка шофьорска книжка, празна банкова карта, е откраднат. И китарата ми бяха взели преди няколко дни, но ми я върнаха. Не знам какво да правя от тук нататък...“, каза пред нашия репортер Йордан Панайотов през сълзи.

Той определено не е като другите клошари-алкохолици в Бургас. Въпреки мръсните дрехи, под старата фасада си личи, че става въпрос за човек, който е изпаднал в дупка по неволя и просто не може да се измъкне от нея, освен ако някой не му спусне стълбица. Не се напива – ползва алкохолът като средство за сгряване в студените и ветровити нощи.

Имах къща в кв. Банево. Взеха ми е я за неплатени данъци. Загубих всичко, което някога съм ценял и то само за няколко месеца. Най-много съжалявам, че собствената ми дъщеря не иска да ме вижда, настроена от майка си. Имам внуче, което дори не знам как се казва...“, плаче Панайотов.

Единственото, което иска в момента, е да стъпи на краката си. Да си намери работа и да изкарва сам прехраната си. Доходът му сега е минимален и несигурен – понякога той излиза в Бургас и свири на китарата си, за която казва, че е по-стара от него, но му е най-добрият приятел. С припечелените пари си купува храна. 

Не пожелавам на никого да изпада в такава ситуация. Животът ми се обърна на 180 градуса в рамките на дни и безизходицата е пълна. Имам знания, имам умения, а не мога да работя и да изкарвам прехранта си. Живея на пейка, а хората ме подминават като поредния алкохолик и клошар. Чувството е наистина ужасно... Аз съм постигнал нещо с живота си, а днес... сякаш всичко се е изпарило“, казва още Панайотов. 

Той твърди, че е майстор на алуминиева дограма, може да слага фаянс, теракот, обработва и дърво. Ако можете да помогнете на 47-годишния мъж да стъпи на краката си, можете да го намерите на централната пейка в градинката край Операта.

Ако смятате, че неговите умения могат да бъдат полезни за вашия бизнес, телефонният номер на Йордан е 0879 93 23 72


В категории: Лична драма


12
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
12
Коментара по темата
12.
гражданин
03.04.2019 18:21:56
0
4
Познавам го тоя човек, свестен, весел по природа. Свирил ми е с китарата веднъж дори. Дано някой, който предлага работа му даде възможност да си изкарва прехраната с труд, а не да скита по улиците и да спи по пейките. Идваше в заведението, където работех. Пиеше една малка водка в края на деня и си заминаваше. Винаги си е плащал, никога не ми е искал пари и не е правил мизерии. Естествено повечето коментирали побързаха да го осъдят, без да го познават.
11.
Чичо Скрудж
02.04.2019 20:59:48
0
5
Къщата ва Банево и неплатените данъци нещо не ми се връзват... Я да каже всеки от вас,колко хора познава,които са останали без дом по тази причина или за колко поне е чувал! В България сме все пак,не в САЩ
10.
Mangal nesebarski
02.04.2019 01:22:19
5
0
Nachi dashterqti ili e ciganka ili turche sistemata mangal sa jeni za balgarin s imot varvi tez pomaci turski i te sa taka
9.
:(
01.04.2019 23:53:19
4
4
съгласен съм с коментарите под мен, няма как да си честен, трудолюбив, мил, добър и грижовен и да не те иска никой. щом близките са се отрекли от него, значи този си е направо опасен. пчелата не бяга от меда никога
8.
8.
01.04.2019 19:44:40
4
10
така ли изглеждат 47 годишните ?
7.
DR
01.04.2019 19:22:00
3
8
За да не те погледне никой значи има защо!!!
6.
fen
01.04.2019 19:04:50
2
12
тя една го беше прибрала във възраждане че после орева света докато се отърве от тоя психопат
5.
Да му помогнат
01.04.2019 17:29:26
1
28
Щом на мангустите се помага постоянно , не виждам защо не помогнат на човек , който поне нещо е дал на тази държава през гдините
4.
Ягуъ
01.04.2019 17:00:34
1
8
Хазарта ли е играл човека?
3.
До 1
01.04.2019 14:49:02
7
48
Понякога човек когато няма какво да каже по-добре да замълчи!
2.
До 1
01.04.2019 14:47:54
35
14
И аз нему вярвам.Щом родната му дъщеря неиска да го погледне,само си правете сметките за какъв човек става въпрос.
1.
Не е вярно!
01.04.2019 14:34:49
29
15
За няколко месеца не може да стигнеш дъното, ако сам не си го поискал! За няколко години - както и да е - може да се случи, както се казва на всеки, никой не е застрахован. И при това, че в момента има работа - не е като преди време, когато, ако нямаш връзки, работа можеше да се намери само в София. Вярно е, че наистина заплатите не са това, което трябва да бъде, но пред алтернативата да спиш по пейките и да няма какво да ядеш, би могъл да се хванеш някъде, временно, докато излезе нещо по-добро.
Не му вярвам - тоя не си мие краката...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори