×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутат: Цветанов ощетява държавата, КПКОНПИ да разследва!


26 Март 2019, Вторник, 09:56 ч.
Автор: Флагман.бг

Той трябваше да изпрати сигнала за „Артекс” не в Столичната община, а в Комисията за противодействие на корупцията, каза Красимир Янков
 

Със сделката за апартамента Цветан Цветанов ощетява държавата, тъй като е на занижени цени и не се плащат данъци и такси. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ депутатът Красимир Янков.
Той съобщи, че сигналът, препратен от Цветан Цветанов към Столичната община относно сградата на фирма „Артекс” в квартал „Лозенец”, не е бил разглеждат в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента. 

Мълния! Цветанов си отива! Напуска парламента, остава само зам-шеф на ГЕРБ
„Цветанов трябваше да изпрати сигнала до Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, която има компетентността да разглежда такива случаи. Защо той изпраща въпросния сигнал до Столична община, при условие, че всички са запознати с казуса и общината е страна по този случай“, попита депутатът от БСП.
„Крайно време е КПКОНПИ, която обедини пет звена, да започне да работи”, добави той.

Артекс: Не сме продали евтино апартамента на Цветанов, плати по 1280 евро на кв.м.
„Учудва ме, че Цветанов прави замяна на два апартамента с един. Все пак той е с три деца, а родителите трябва да помагат“, коментира Янков.
Фактите, които се изнасят пред обществеността, показват, че има условия за корупционна среда, подчерта той.
След като водещият Антон Хекимян го пита как си обяснява, че Цветанов не е уведомил членовете на КПКОНПИ за сигнала за „Артекс”, депутатът от БСП отговори с въпрос: „Нали не смятате, че има зрител, който да си мисли, че за два дни заместник-председателят на ГЕРБ е купил имот и е направил замяната с два апартамента плюс доплащане?“. Тези преговори за новото жилище са продължили повече време, уточни той.
„Сигурно има много такива сделки, при които полза има и купувачът и продавачът. Когато се изповядва сделка или има продажба на такава ниска цена, бих задал въпроса за тези пари, които са до пазарната цена. Те се оказват безконтролни. Те се генерират като ресурс, който могат да използват фирмите – да си поръчат промяна в законодателството, защото действащото им пречи“, коментира Красимир Янков. 
„Излезе информация за опростени 20 млн. лева ДДС. Със самата цена и с парите, които са безконтролни, се ощетява държавата, тъй като не се плащат данъци и други такси“, каза още той.

 

Зрителка, пожелала анонимност, каза пред камерата на бТВ, че е имала желание да стане съседка на Цецка Цачева и дори няколко месеца преди нея да забележи изкопа на луксозния строеж на ул. „Юрий Гагарин”. Жената направила и запитване за цените, защото си търсила апартамент в района. През септември 2016 г. фирма „Артекс” ѝ предлага апартаменти в сградата „Вселена”.  Офертата е изпратена от отдел „Продажби” на фирмата.
„Даже не знам дали бяха направили изкопа, или бяха го оградили и тепърва започваха”, каза зрителката. Тя подчерта, че категорично става дума за цени „на зелено”.
Фирмата предлага три апартамента на етажа на министъра в оставка Цецка Цачева. „На седмия етаж цените бяха непосилни за нас. Варираха между 1800 и 1900 на квадрат без ДДС. Гаражите бяха около 450 евро на квадрат, или около 20 000 евро за гараж без ДДС”, обясни жената. 
В крайна сметка семейството не можело да си позволи апартамент във „Вселена”.   
„В момента в който стана скандалът, ми стана даже смешно, защото знаех какви са реалните цени не само на тази фирма, но и на други фирми, които строят в района. Цените са над 2000 евро с ДДС”, посочи жената.
Тя е категорична, че ако и на нея ѝ бяха дали оферта от 700 евро на квадрат, най-вероятно сега щяха да са съседи с Цачева. „В крайна сметка аз дадох повече пари за старо строителство – апартамент от 90 квадрата, и ще изплащам кредита 30 години”, допълни тя.

 


В категории: Политика


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори