×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо видни бургаски интелектуалци подкрепиха името площад “Толерантност”


Защо видни бургаски интелектуалци подкрепиха името площад “Толерантност”
Няма друг такъв град, в който никога да не е избухвал религиозен или етнически конфликт, е един от мотивите за името
27 Февруари 2019, Сряда, 17:44 ч.
Автор: Флагман.Бг

Разгорещен обществен дебат избухна в Бургас, след като съветниците гласуваха площадът до Часовника да носи това име

Известни бургаски интелектуалци застанаха зад идеята площада до Часовника в центъра на Бургас да носи името “Толерантност”. Сред тях са поетът и драматургът Недялко Йорданов, композиторът Стефан Диомов, проф. арх. Тодор Кръстев, бивш директор на Националния институт за паметниците на културата, режисьорът Камен Калев, адвокат Иво Баев, Мария Бенчева, директор на регионална библиотека “Пейо Яворов” и др.

Аз съм един от тези, които прегърнаха идеята един от централните бургаски площади да носи името ТОЛЕРАНТНОСТ... Преди всичко това име събира в себе си уникалната бургаска толерантност към различните етноси и религии”, пише Недялко Йорданов. “

Няма друг такъв град, в който никога да не е избухвал религиозен или етнически конфликт. Самият факт, че около този площад, в периметър от 200 метра, се намират: православна църква, католическа църква, арменска църква /чест прави на града ни, че успя да я опази от разрушение/ и еврейска църква, която е художествена галерия. На този площад се намира старият бургаски часовник, който вече почти цял век отмерва времето на толерантността срещу противопоставянето.

Горещо ви препоръчвам да одобрите това име, което носи целият смисъл на съществуването на този площад и освен това ще звучи оригинално и само бургаски.

А Бургас винаги е бил град не на подражанието, а на оригиналната самобитност”,  допълва поетът.

Бургас ще има пл.”Толерантност” на пъпа на града, не било джендър послание

Според проф. Тодор Кръстев, Бургас притежава силна културна идентичност и уникален дух на мястото – качества, все по-ценни в днешния глобализиращ се свят.

“Част от тази идентичност на Бургас се дължи на неговия удивителен плурализъм на етноси и религии, които са съжителствали през вековете с една рядка толерантност.

Тази способност на Бургас за интеркултурен диалог е отразена в неговата урбанистична структура – храмове, публични просранства, улична мрежа и представлява негово ценно културно наследство – материално и нематериално. Тя намира израз и в една архитектурна толерантност – приемственост и чувствителност към контекста. Именно затова градът е успял да съхрани своя исторически център за разлика от много градове в България и чужбина”, пише професорът в свое становище, изпратено до кмета Димитър Николов и общинските съветници.

Кампанията за избор на име тече от месец и половина. Основните предложения бяха той да се казва пл. “Съденинение” или пл. “Часовника”.

Дебат: Пл."Съединение", пл."Часовника" или пл."Осми март". А какво е вашето мнение?

В петък, четири дни преди гласуването, бе проведено обществено обсъждане, на което Центърът за еврейско-българско сътрудничество предложи името “Толерантност”.

Въпросът как да се казва площадът бе включен като извънредна точка в дневния ред  на общинската сесия на 26 февруари. Фигурира само името “Толерантност”, другите две – “Съединение” и “Часовника” - не са представени. 38 общински съветници гласуват “за”, 3-ма са против - Георги Дракалиев, Георги Манев и Радослав Петков. Румен Ангелов гласува „въздържал се”.

“Докато местните медии обсъждаха предложението на комитет от граждани и историци това пространство да се нарече „Съединението на България“, оказа се че еврейската организация, скрито от медиите, е убедила повечето ни общински съветници да гласуват за "Толерантността". Оказа се, че никой от тях не е чувал за предложението за "Съединение", макар да е внесено в Общинския съвет още преди месец и половина”, изказа недоволството си Георги Дракалиев.
Противници на името “Толерантност” твърдят, че то противоречи на Общинската наредба, която позволява площади и улици да носят само имена на видни личности или важни исторически събития, а не на понятия.
Решението не е окончателно и може да се обжалва по съответния ред. Или Областният управител да го върне.

 


В категории: Бургас


40
Коментара по темата
40.
Истинският Божидаров
28.02.2019 19:28:56
0
2
Божидаров, не се преструвай на мен, всички патрЕоти сте един дол дренки
39.
*********
28.02.2019 18:44:28
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
38.
Бай Димитър
28.02.2019 16:38:41
0
6
Откакто поставиха в тази градинка плочата с имената на бургазлии от миналото спасили бургаските евреи, Алкалай и мъжът й Асен Йорданов решиха да увековечат това събитие с площад "Толерантност". Тази плоча трябваше да се постави на стената на бившата Синагога. Площад до площада мила моя майнольо. И какви интелектуалци са тази кикимора Бенчева, адвокатчето Баев, какво са направили за града в областта на културата? Оставете местото без име, както е било до сега!
37.
Божидаров
28.02.2019 12:35:41
3
2
Не съветвам трола, който използва моето име да продължава! Никой не може да ме накара да гласувам нещо, което не споделям! Предупреждавам "патриота революционер", че ще му кача четата на палубата и няма да му хареса!
36.
баба Мара от пазара
28.02.2019 10:00:53
0
10
"Защо видни бургаски интелектуалци подкрепиха името площад “Толерантност”"

Е, как защо? Ами така са свикнали - с простотиите. Това е поредният тъпизъм. И при това тази думичка "толерантност" е вече толкова умърсена и компрометирана, че няма да се учудя, ако скоро време не се появят опити да я заменят с някоя друга, както се опитват да сменят думата "циганин" с "ром". Ами, хайде сега замислете се, кой използва тази иначе хубава думичка "толерантност" под път и над път и размахва пръст на българите с внушението, че ние сме НЕтолерантни, ксенофоби, че ядем хора и пр. АМИ - ЛИБЕРАСТИТЕ, РАЗБИРА СЕ. И тия скверни хорица направиха така, че когато се каже "толерантност", веднага се сещаме за див циганин (с детски надбавки и инвалидна пенсия), който не си плаща тока и водата (плащаме ги всички ние), но е дискриминиран от НЕТОЛЕРАНТНИТЕ БЪЛГАРИ или за некъпан с месеци мигрант-златотърсач (с мобилен телефон за 2 000 лв. в джоба), който още със стъпването си на наша територия е за затвора (влязъл е незаконно в страната), но ние трябва да го приветстваме с фанфари и да пуснем у дома си по възможност по-близо до хладилтника за да си хапва на воля - иначе ще сме НЕТОЛЕРАНТНИ И КСЕНОФОБИ!
Тая думичка "толерантност" е толкова компрометирана (за съжаление), колкото и хубавата иначе думичка "мир", която в продължение на десетилетия бе дъвкана от прости и примитивни хора, които уж се бореха за мир, а в действителност строяха всякакви оръжия с цел да завладеят света и да го превърнат в комунистическа кочина. Или думичката "освобождение" с която се натрапва на българите, че миризливият казашки ботуш е идвал по нашите земи, за да ни освободи, и то не един, а два пъти.
Така че, предлагам - на площад "Толерантност" да има алея "Мир" със статуя на съветска ядрена ракета, и алея "Двойни освободители" със статуя на пиян руснак-освободител с бутилка антифриз в едната ръка и шише с метилов алкохол в другата.
Толерантност, толерантност, толерантност, мир, мир, мир, не на войната, не на войната, не на войната, да живеят двойните освободители - които сега точат отново брадвата и се канят да ни освободят за трети път. Ураааааааа......
35.
Дялко
28.02.2019 09:36:41
0
2
Само свободата поражда толерантност и хуманизъм и търпимост между всички религии. Реалното име е Свобода.
34.
да божидаров
28.02.2019 09:02:54
1
6
Що, да не ви държа ръцете да гласувате против?
33.
Ангел Божидаров
28.02.2019 08:49:23
4
5
Общинските съветници сме бесни на Алберта Алкалай, че ни насади на пачи яйца с необмисленото си предложение и сега ние излязохме виновни пред гражданите!
32.
Директорът на бахурният завод
28.02.2019 07:17:32
7
10
До кога ще стои този паметник альоша да грози площада? Направете христиански паметник! Готов е само го преправете сложете свти Георги Победоносец! А не руските окупатори!
31.
Диригента на филхармонията!
28.02.2019 07:04:09
0
14
Предлагам да се кръсти площад Омраза. Това ще е най правилно за истинските бургазлии които са вече порода на изчезване. благодарение на точно такива безумни и гадни като това предложения.Погледнете какво направиха центъра на града войната в косово по малко поражения имаше, слагат колове забиват ги навсякаде над 100 лв единия бройте ги! Тесни са улиците за колове една линейка ако дойде на адрес не може да спре пред дома на посърадал няма разминаване! Кой ги мисли тези безумни проекти? Изселиха цял квартал мръсните власт имащи тогава, за една прещявка на болни мозъци! ПЛОЩАД ОМРАЗА! ТОВА ЩЕ Е НАЙ ПОДХОДЯЩО!
30.
Ха
28.02.2019 05:12:51
1
15
Какви интелектуалци видяхте в тези на снимките? Смях! Например Иво Баев какъв интелектеалец се извъди? Това, че е син на провъзгласен от комунистите за "народен художник", не го прави автоматично интелектуалец. Но, каквато ни е Държавата-такива са ни и интелектуалците!
29.
Bosa
28.02.2019 03:39:06
0
8
Аз предлагам площада да се прекръсти на Адидас батка,това е неуважение спрямо Бургаските бараки,все пак в Бургас и плочките бият откъде видяхте толерантност незнам муха,ха,ха
28.
Интелектуалците...
28.02.2019 00:25:52
1
17
...не са виновни! Виновни са евреите, Алберта Алкалай и оня Асен Йорданов, на Нидялко синът, дето наложиха това тъпо джендърско име на централната ни градинка!
27.
Хунатата на интеПедуалци
27.02.2019 23:53:31
3
13
Какъв цинизъм само! Комунистите откраднаха земята на хората, събориха къщите им, съсипаха архитектурния стил на Бургас и сега техните внуци клонинги на компартията зоват площад "Толерантност" .... Какъв цинизъм!
Не знам какво ви готви Господ, за възмездие, но поне се засрамете боклуци !
А заради тея от снимката ме е срам, че съм бургазлия... Добре, че са на хранилка в общината.
26.
кореняк бургазлийка
27.02.2019 22:34:47
2
21
То народа от 100г. го зове ..среща на ЧАСОВНИКА,а вие сега проскубани интелектуалци от снимката ,дето сте лъснали ,ще вменявате на хората ,че това име било най-подходящо.Особено вие ,господин Недялко Йорданов,дето сте и кореняк бургазлия ..не ви ли е срам ?Само искам да кажа ,че както и да го кръстите с друго име ..то ще остане в забрава..винаги ще се казва ЧАСОВНИКА!Така че ,кръстете го така,както народа знае и иска ,а не една шепа дупедавци!!!!
25.
Flegman
27.02.2019 20:53:46
1
6
А до вчера интелектуалците журналисти на флагман оплюха тази новина....било джендърско...Ама само в техните глави:)))
24.
Избирател
27.02.2019 20:46:53
4
13
на изборите - червен картон за продажниците, нека чифутите гласуват за тях...
23.
Любопитен
27.02.2019 20:44:56
1
19
Абе Нидялко, шебек изкуфял, къде го видя тоя площад бе...
22.
Българин
27.02.2019 20:42:30
3
19
Какви интелектуалци, долни дупедавци са това, за няколко шекела повече се продадоха на евреите
21.
Бургазлия
27.02.2019 20:38:55
2
22
Общинските тъпанари както и да го кръстят, ние си го знаем -градинката до часовника
20.
Що?
27.02.2019 20:36:49
2
9
Щото са джендър, джендър днедъро око не вади, други неща вади...
19.
33
27.02.2019 20:25:06
1
19
Аз съм за "Часовника"
18.
Los Maduros
27.02.2019 20:22:40
1
4
Po dobre Briz , ili Mariz hahha :D otkolkoto tova .
17.
ALF
27.02.2019 20:07:53
2
15
Какъв площад видяха там ?
Защо отвличат вниманието на гражданите от жизнено важни проблеми ?
16.
павел
27.02.2019 20:03:27
0
20
Щом и г-жа Бенчева стана водещ интелектуалец, аз свалям знамената - Бургас става от тъп , по-тъп
15.
ЧАСОВНИКА
27.02.2019 19:56:58
1
14
Много тъпо име,кой интелектуалец го измисли,общинарите са за ....
14.
Бургазлия
27.02.2019 19:47:00
1
18
Ако това се обособи като площад, защото до сега не е бил.
Единствено Часовникът би бил емблемата.
Нека си остане площад "Часовника"
13.
Такааа...
27.02.2019 19:15:38
1
20
А направете едно допитване до жителите на града и тогава кръщавайте! "Толерантност"...??? Де дърво,деее!!!
12.
До Учител
27.02.2019 19:13:10
3
9
"Къде са гърците, турците, евреите в днешен Бургас, щом е царяла такава толерантност?!"

Явно в общинския съвет днес....гласувайки.... И явно българи там няма...
11.
Тодор
27.02.2019 19:12:04
1
22
Ако се осведомите от анкетата в интернет ще разберете,че над 70% гласуват за " Часовника" и това е правилно,защото гражданите на града така искат ,а 40 намазани съветници, които практически работят за гражданите на този град.Часовника е символ на града от близо 100 години,романтични срещи ,всякакви чакове се бият на "Часовника",именно затова това е и наа-подходящото име за този площад, това е автентичност ,и тази автентичност трябва да се запази. Площад "Толерантност " звучи като - ето ние не сме толерантни но видиш ли имаме площад, който носи това наименование. Малко като гузен негонен бяга.Затова апелирам нека " Часовника " остане часовника. Мисля,че достатъчно аргументи дадох в полза на "Часовника " .С уважение Тодор-гражданин на Бургас и кореняк бургазлия!!
10.
Ха ха
27.02.2019 19:09:47
2
12
На евретата за нищо не сме им длъжни, защо трябва да са в устите и умовете на бургазлии.
За каква толерантност говорим, спрямо кой и защо...поредните теманета към някого..от уж "извесни" личности..
9.
Истанбулска конвенция
27.02.2019 19:02:37
1
15
Че думичката "толерантност" днес навява асоциации с джендър идеологията е безспорно. Не искам да бъда обвинен в антисемитизъм, но не е ли по-добре да бъде сменена , та дори и предложението на излезе от АЛЕФ.... А иначе за бой са и гласувалите 33-ма общински съветници, слуги на гражданите или май по-скоро слуги на Момона.... Абсолютен гаф, при това предизборно.... Да видим сега областния управител, ползващ се уж с подкрепата на патрЕотите дали ще има топки да го обжалва и се върне за прегласуване....
8.
Османски Българин
27.02.2019 18:55:34
6
9
За каква комунистическа фашистка толерантност говорите къде останаха Турските джамии в Бургаз
7.
Учител
27.02.2019 18:45:03
2
14
Нямало било етнически конфликти в Бургас?! Тия не са ли чували за антигръцкото движение тук, когато българите разбиват и отнемат всичкото имущество на местните гърци. Къде са гърците, турците, евреите в днешен Бургас, щом е царяла такава толерантност?!
6.
Кибици
27.02.2019 18:31:42
1
19
бургаски интелектуалци?!?!? Не ги пробутвайте тез
5.
обективен
27.02.2019 18:25:12
5
18
Малко известен факт е скритата/подмолна/ роля на трима евреиски ВЕНЕЦИАНСКИ равини изпратени от Сидериона сьс седалище вьв ВЕНЕЦИЯ/ единия от тримата е рави Алкалаи /в края на 13 век пратени вьв БУРГАС с турски тьрговски кораб от Венеция през ИСТАНБУЛ с цел да организират план за падането на ТЬРНОВСКАТА КРЕПОСТ сьс седалище на тогавашното царство Бьлгария
Тримата равини носели кесии сьс ЗЛАТО с което подкупили ЖЕНАТА на цар Иван Александьр и МАИКА на цар ШИШМАН покрьстената наужким евреика САРА известна с християнското си ново име ТЕОДОРА и неиния слуга евреин Лазаер КОЕН които с/у солидно вьзнаграждение кесии сьс ЗЛАТО СЕ СЬГЛАСИЛ ДА ОТВОРИ ПОРТИТЕ на КРЕПОСТА Тьрново и така 1396 ГОДИНА османските турци без бои и жертви подмолно тихо и успешно ПРЕВЗЕЛИ столицата на бг дьржава и сложили началото на тежкото и дьлго 500 год ТУРСКО РОБСТВО
БГ ДЬРЖАВА ПАДНАЛА 1396год и била пресушена изсмуквана и изхабена от 5 ВЕКОВНОТО владичесво на СУЛТАНите и високата порта
Така целите на Веницианския Сидерион били изпьлнени БГ Дьржава била откьсната от ПРАВОСЛАВИЕТО а Исляма и Султана подтискали всячески разпостранението на ХРистовата вяра ,християните на Балканите били превьрнати в роби ограбвани подтискани и убивани а труда и благата им отивали в посока високата порта в ИСТАНБУЛ
Алкалаи
е и фамилията на приятелката на Асен Иорданов/саита БИВОЛЬ/ и син на изтькнатия интелектуалец Н.ЕДЯЛКО ИОРДАНОВ
Именно Асен и приятелката му Алкалаи са основатели на БГ-евреиската НПО организация АЛЕФ/ 1-та буква от евреиската азбука иврит/ на грьцки АЛФА
Дали рави АЛКАЛАИ е прароднина на видната приялтека на АСЕН не знаем може би тои ще каже но ИСТИНАТА колкото и неприятна и тежка да е за някои НЕ бива да се изопачава и нещата трябва дасе назовават и показват с истинскита им сьщност а не да ставаме сьпричастни в нечистите схеми на група толерасти
4.
4i4o kype
27.02.2019 18:25:11
1
23
Точно защото не са никакви интелектуалци , толерантноста е един от символите на либералите които те пробутват в идеите за мултикултурализма наред с хомофилията и джендъризма.
Това име ще е едно малко "семенце" което ще бъде посято в идеите на обществото , после то ще пусне "коренче" и ще започнат едни ежегодни прайдове и гей паради по улиците на Бургас, после ще започнат да обучават децата ни на джендъризъм и педерастия и т.н.
Какво символизира това име??! НИЩО, това е просто символ че има организация която вече слага своя победен "флаг" в центъра на града и че тази организация плаща на интелектуалци да пробутва идеите си
3.
Хахахах
27.02.2019 18:23:23
1
22
ПР-а на общината работи!!!! Стига глупости , моля Ви!!!! Изложихте се,спрете да замазвате полижението! Просто променете името идиоти такива!
2.
нямат въображение
27.02.2019 18:09:13
2
22
Върха на тъпотията е да се навират такива уж модерни имена. Със същият успех можеха да приемат и джендърска толерантност... кухо и тъпо...
1.
Звучи модерно
27.02.2019 17:53:42
1
23
Ии до там !!! Ще е голяма грешка ако приемат това име !!! Има толкова много други варианти и то типично Български и Бургаски ! Мислете стига с тези условности модерни :(
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори