×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте как се строи върху свлачището на Крайморие. Законно е, но рисково и скъпо


Вижте как се строи върху свлачището на Крайморие. Законно е, но рисково и скъпо
Строителят на обекта Пламен Дженков днес обясни пред Флагман какво се случва - има ли ощетени и какво точно строи
18 Февруари 2019, Понеделник, 16:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимки: Авторът

От Община Бургас показаха документи, с които са редуцирали чрез съда имотите на астниците до брега с 25 %, за да се оформи зелена зона

Сигнал за незаконно строителство, този път в бургаския кв. Крайморие, провери репортер на Флагман. Става въпрос за строеж в северната част на плажа в квартала. Наш репортер днес посети мястото, след като на редакционната ни поща пристигна анонимен сигнал за случващото се на пясъчната ивица.

В действителност има строителна площадка и е по план, одобрен от Общината през 2009 г. -  за двуетажна сграда с подземен паркинг, която ще се експлоатира от частно лице. Строител е бургаската фирма „Съни“ ЕООД, със собственик и технически ръководител на проекта Пламен Дженков.

Той обясни следното: „Това са частни урегулирани имоти. Имаме разрешително за строеж, издадено на 4 януари т.г., тук сме от около 10 дни. Няма нищо незаконно и както се вижда има отстъп от плажната ивица, който е много повече от описаните в репортажите на ваши колеги от телевизиите - 5 метра“, каза той пред нашия репортер.

По думите му неговата фирма ще изгради и водопровод със собствени средства, който по-късно ще бъде предоставен безвъзмездно на Община Бургас. Очаква се сградата да бъде издигната до покрив до началото на лятото, уточни още Дженков.

Той отрече твърденията, че обектът ще е малък семеен хотел.

Проверка на Флагман.БГ в Общината хвърли допълнителна светлина върху казуса

„И този, и съседните имоти са възстановени на частни собственици като бивши земеделски земи. Съдът ги е възстановил в граници до самия плаж, но за да няма обществено недоволство Община Бургас  взе от собствениците с до 25% от квадратурата, за да се оформи зелен буфер с пешеходна алея между имотите и самия плаж. Тази наша позиция ние защитихме и в съда, защото парцелите са скъпи и никой собственик не желае да отстъпи от тях“, казаха за Флагман.БГ от пресцентъра на Община Бургас. 

Така ще изглежда сградата. Горе в дясно се вижда разрешително за строеж от Общинската дирекция "Устройство на територията" от 4 януари 2019 г.

От там уточниха още, че въпросният терен е част от квартал и влиза в урбанизираната територия на Бургас. Това на практика значи, че не може да се наложи над собствениците ограничение за височината и мащаба на сградите, които искат да построят.

Проверката на Флагман.БГ и разговорът ни с Пламен Дженков обаче доведоха до друг проблем, който спешно се нуждае от решение. Плажната ивица в кв. Крайморие е скалиста, а терените където в бъдеще ще се строс, са разположени близо до брега. Предвид факта, че зоната е урбанизирана и е предвидено построяването на пешеходна алея, е от обществена значимост брегът да бъде укрепен.

Брегът трябва да се укрепи, категоричен е собственикът на "Съни" ЕООД Пламен Дженков

„Това може да стане с буни, със специални укрепления и т.н. Има си методи, но действително е необходимо да бъде направено. Реално така ще се постигнат две позитивни неща за квартала – ще се увеличи пясъчната ивица и ще се укрепи брега така, че да няма опасност от свлачища и наводнения“, каза още Дженков.

Припомняме, че в последните дни от управлението на Тройната коалиция през 2009 г. точно в този район морето погълна 3 милиона лева, отпуснати от тогавашния строителен министър Асен Гагаузом за укрепване на свлачището, но те просто не бяха усвоени по предназначение, а бяха заграбени.
 


В категории: Бургас


Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 3
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 2
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
9
Коментара по темата
9.
Ха ха
18.02.2019 21:02:47
1
4
Там никога не е било земеделска земя ..пусти заменки също като на Корал и Германката там никога не е било земеделска земя от 1985 до 2005 си беше проста общинска мера и всеки местен ще го потвърди поне това съм го виждал.. . Вече чакам времето когато чужденците ще спрат да идват за да спре тази анархия и тези никаквци който демокрацията сложи на върха на държавата вижте само синовете и дъщерите им...
8.
еееех
18.02.2019 20:55:11
1
1
ОКОЛО ВИЛАТА НА ДОГАН НАПРАВИХА МНОГО ДОБРО УКРЕПВАНЕ ,БРАВО
7.
еееех
18.02.2019 20:46:30
1
1
кой събори билборда до М.Р. , браво и без това мястото му не е там
6.
Аз ли НЕразбрах
18.02.2019 20:28:17
1
0
Извинявамсе че съм направил грешка,а колкото до срамът,НЕ несе срамувам когато ми вземат Х лева от заплатата и я разпределят както на някой му харесва,а лошият резултат ме отвръщава както сигурно теб те отвръщават негръмотните хора казващи мнение.Извинявай ако отново съм допуснал правописна грешка.
5.
До 2
18.02.2019 17:36:28
1
8
Моля Ви , научете кога се пише “със” и кога “с” , както и “във” и “в”. Срамно е да давате мнение и да допускате елементарни грешки които се учат в първи клас.
4.
свлачището
18.02.2019 17:23:26
0
5
Брегът там отдавна трябваше да е укрепен! Фирма Понс прибра в последния ден на правителството на Станишев 1 млн. лева за да изпълни брегоукрепване, после стовари едни камъни и пясък и прибра парите, а брегът се разпада. Който не вярва сам да провери
3.
*********
18.02.2019 17:17:03
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
2.
Аз ли НЕразбрах
18.02.2019 16:57:28
3
8
БГ Идиотщина,знаят че земята се свлича обаче някой разрешава да се строй на такъв район,после държавата със НАШИТЕ пари да крепи брега.Във България найстина няма виновни дъжавни/общински или каквито и да било обществени институции и по-важното НАКАЗАНИ.Никога няма да направим и крачка напред със този манталитет.Магистрали строим ДРОБ,Площади ремонтираме ДРОБ,Улици ремонтираме Дроб,Ремонти на Ремонтите,май найстина по-добре комунистите да дойдата,те поне нищо неправят,само си КРАДЪТ!!!!!!
1.
Така така
18.02.2019 16:29:07
5
12
И после ще ревем като Сарафовлии, че къщите ни са на свлачище и държавата е длъжна да го укрепва!
Всички предупрежаваха Сарафовлии да не строят на ската на свлачището , те не ще строим, сега като тръгна свлачището.. държавата е длъжна! Аз ли гои карах да строят на свлачище!
Архитекта издал разрешение на кладата! Стига сте крали пари! М@мк@ ВИ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори