×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Истинските имена на звездите: Карбовски се казва Мартин Богданов, Гала била Спаска, Куркински – Ивайло Стоянов и още...


18 Февруари 2019, Понеделник, 10:07 ч.
Автор: Hotarena.bg

Повечето от популярните личности у нас години наред са пробвали да пробият на звездния небосклон с тривиални имена

Знаете ли кои са Лиляна Петрова, Ивайло Стоянов, Мартин Богданов, Петър Бъчваров, Иванка Калудова или Борислав Делибалтов? Звучат ви напълно непознато? И има защо – това са рождените имена на Лили Иванова, Мариус Куркински, Мартин Карбовски, Ути, Ивана и Борис Дали, които по една или друга причина са избрали псевдоними или по-благозвучно звучащи имена, за да направят кариера. Повечето от популярните личности у нас години наред са пробвали да пробият на звездния небосклон с тривиални имена. Едва, когато са ги заменили с други, кариерата им е потръгнала.

Една от най-известните българки – Лили Иванова, всъщност се казва Лиляна Иванова Петрова.Истината за рожденото й име лъснала съвсем случайно в средата на 80-те, когато с указ на Тодор Живков певицата била удостоена със званието „Народна артистка”. Когато нетърпеливите меломани разлистили тогавашния официоз „Работническо дело”, където по традиция се обявявали званията, те били изненадани, че Лили липсвала в списъка. Чак тогава станало ясно, че звездата се казва Лиляна Петрова. Години по-късно естрадната звезда променя имената си в личната си карта и стана Лили Иванова.  

Най-куриозното име в родния шоубизнес е носила колоритната Софи Маринова. Истината, че в първите години от живота си се е казвала Софийка лъсна, след като в тв предаване бе показан кратък филм за ромската перла. Директорката на школото в село Брусен, където няколко години е учила изпълнителката на „Стари рани”, разтвори училищния дневник. Така стана ясно, че Софи е получила при раждането си името Софийка. Едва, когато станала популярна в оркестър „Кристал”, тя решила официално да промени името си на София, макар че и до днес колежки и приятели на гласовитата изпълнителка се обръщат към нея с умалителното Софка, пише "Уикенд".  

Нашумялата в края на 80-те естрадна певица Мими Иванова всъщност се е казвала Мимоза, твърдят от обкръжението й. Понеже името й звучало някак странно за родния шоубизнес, изпълнителката на „15 лалета” се прекръстила на Мими. Затова пък противно на всички предположения, името на съпруга й – композиторът Развигор Попов, не е псевдоним, а негово рождено име.  
Покойният писател и хуморист Радой Ралин е роден с името Димитър Стоянов. Многократният кандидат за президент Жорж Ганчев е дошъл на бял свят преди 79 години с името Георги Петрушев. Звездата на хитовото детско предаване от близкото минало „Милион и едно желания” Кака Лара е родена като Лазара Златарева. „Мисля, че дори майка ми и баща ми са забравили истинското ми име. Смятам, че Кака Лара ми носи късмет, защото с него станах известна. Някои хора и до днес си мислят, че истинското ми име е Кака”, убедена е актрисата от Военния театър. Тя не харесвала много истинското си име Лазара, защото й се струвало тромаво, затова взела решението да го промени. Кака Лара официално подала искова молба в съда в името й в личната й карта да бъде променено на Лара Златарева.  

Ветеранката на Сатирата Стоянка Мутафова се е родила с името Стояна-Мария, но неволна печатна грешка в афиша на първото й представление в Народния театър, родила името, с което станала известна през 70-те. Актрисата била убедена, че то й носи късмет и не го променила. Най-прекръствана в театралната гилдия е Касиел Ноа Ашер. Скандалната дама дошла на този свят с името Десислава Красимирова Спасова. Един ден решила да се преименува на Деса Красова, а накрая си избрала еврейското име Касиел Ноа Ашер.  Колегата й от Народния театър Владимир Карамазов бил убеден, че фамилията му Александров не е толкова атрактивна и взаимствал от Достоевски фамилията, с която стана известен. Мариус Куркински пък е роден с името Ивайло Стоянов, но така и не успял да стане популярен с него. Славата дошла едва, когато го сменил.  

Телевизионните водещи също доброволно са се подложили на възродителен процес. Името на Мартин Карбовски е плод на неговото въображение. Псевдонимът му се родил през 1995 г., когато скандалният журналист подготвял за печат първата си стихосбирка, озаглавена „Дефлорация”. Той искал фамилията му да напомня тази на неговия идол – ексцентричния писател Чарлз Буковски.  

Преди 8 години Гала промени името си в личната си карта. Като аргумент в исковата молба блондинката изтъкнала, че е популярна със своя псевдоним. Чела съм за себе си, че рожденото ми име било Галина или Гълъбина, всъщност съм родена като Галя. Е, смених го!”, разкри тогава водещата. Някои нейни съграждани обаче се кълнат, че като малка тя се казвала Спаска.Момичето много се срамувало и се прекръстило на Галя. В наши дни станала Гала. 

Малцина знаят, че готвещият актьор Ути всъщност е Петър Бъчваров, а покойният Кембъл – Благовест-Емил. Истинското име на блондинът Део е Деян Славчев, а Къци Вапцаров е Кръстьо. Дизайнерката Джина Ник е родена като Гинка Николова. Бившият съпруг на Наталия Симеонова Денис Ризов всъщност се казва Даниел. 

В попфолка най-разпространени след силикона са псевдонимите. Известно е, че по документи русенката Глория е Галина Иванова, а Нелина – Нели Николова. Чалга идолът Азис е роден с името Васил Троянов Боянов, но баба му Станка – известна врачка и шаманка, го посъветвала да си избере мистичен псевдоним. Ивана и Преслава също имат трудно запомнящи се за шоубизнеса имена. Изпълнителката на „Шампанско и сълзи” по паспорт е Иванка Калудова, а Преслава всъщност е Петя Иванова. Слави Трифонов и музикантите от „Ку-ку бенд” пък са кръстници на баладичния Сашо Роман. Истинското име на изпълнителя на „Побелях и остарявам” е Александър Първанов. Близо 20 години той се подвизава с него у нас и в чужбина с оркестъра си „Ромбос”, докато след едно участие в „Каналето” от „Ку-ку бенд” остават впечатлени от неговия талант и го превръщат в звездата Сашо Роман. „Волната пеперуда” Кати пък е адашка на предано вярната на Иван Костов Екатерина Михайлова. 

Бившата половинка на Валери Божинов Алисия по паспорт пък се води Ася Дойчева, но и тя хич не иска този факт да става достояние на феновете й. Същото се отнася и до Бони, която по паспорт е Бонка Илиева. Борис Дали се казва Борислав Делибалтов. Сюрреалистичният си псевдоним певецът получил, след като зарязал работата си на шофьор на бобовдолската кметица и решил да става чалга звезда. 




2
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
2
Коментара по темата
2.
Тотка Стоянова
03.06.2022 11:44:22
0
0
Извинявам се много,но рожденото име на Мими Иванова е Метка Иванова Въргова. И в допълнение има още една сестра Донка.
1.
Аз
18.02.2019 11:04:41
0
1
Ламята Спаска или само Спаска.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори