×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лидерът на БСП-Бургас Живко Господинов: Няма да подкрепим Бюджет 2019 заради липса на прозрачност


Лидерът на БСП-Бургас Живко Господинов: Няма да подкрепим Бюджет 2019 заради липса на прозрачност
Според Господинов тазгодишната финансова рамка на община Бургас е повлияна от предстоящите избори
Тема в развитие
виж още
скрий
28 Януари 2019, Понеделник, 10:59 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

От утре БСП-Бургас с нов общински съветник, 37-годишният Радослав Петков ще заеме мястото на покойния Евгений Мосинов
 


Общинските съветници от БСП-Бургас няма да подкрепят Бюджет 2019 заради липса на прозрачност. Тази вечер социалистите в града ще имат заседание, на което ще изработят позицията си и мотивите си за нея. Утре те ще я представят на сесията на Общинския съвет, на която ще се гласува финансовата рамка. Това стана ясно на пресконференция на партията, на която присъстваха лидерът Живко Господинов, общинските съветници Чанко Мирчев, Кирил Петков и Радослав Петков, който от утре ще заеме мястото на покойния Евгений Мосинов в местния парламент.

Според Живко Господинов бюджетът за тази година на община Бургас е повлиян от предстоящите избори за европейски парламент и местния вот.


(от ляво надясно) Радослав Петков, който утре ще положи клетва като общински съветник, Живко Господинов, Кирил Петков и Чанко Мирчев. Социалистите зададоха въпроси към местната администрация, чиито отговори очакват със скоростта на Ф16

„Това е един предизборен бюджет. За това говорят увеличената с близо 17 млн. лв., спрямо 2018 г., държавна субсидия за държавно делегираните дейности и прогнозата за увеличение, спрямо 2018 г., на собствените приходи с близо 9 млн. лв.”, заяви категорично Живко Господинов.

Бюджет, който предвижда повече приходи за Общината, би бил подкрепен от БСП, но при липса на законово изискващо се условие – прозрачност, в никакъв случай, добави още общинският лидер на социалистите.

„Липсва прозрачност както за собствените приходи, така и за разходите. Това води до липса на информация, чрез която да се анализира как работи общинското управление за увеличаване на собствените приходи, как и колко ефективно се харчат парите на бургаските данъкоплатци“, коментира още той.

От БСП-Бургас чрез медиите отправят въпроси и към администрацията, чиито отговори се надяват да получат „със скоростта на Ф16“. Първият от тях е защо бургазлии плащат втория най-скъп билет за градски транспорт в страната след София, а вторият е свързан с реконструкцията на улици в Централна градска част – след строителните дейности тротоарите не отговаряли на изискванията, придвижването по тях било почти невъзможно за пешеходци, за майки с колички и хора с увреждания. Става въпрос за улиците „Отец Паисий“, „Шипка“, „Силистра“, Граф Игнатиев“ и „Гео Милев“, намиращи се на около 100 метра от сградата на Общинската администрация. За първите от БСП сигнализираха още преди няколко месеца (ВИЖ ТУК), но отговор така и не получили.

„Същото се случва и на улиците „Граф Игнатиев“ и „Гео Милев“. Вероятно по същия начинн ще се работи в цялата централна градска част. Не е нужно някой да има строително образование, за да прецени, че този тротоар е непроходим. Държим да получим отговор, от Общината го дължат на всички, защото реконструкциите се правят с парите на бургаските данъкоплатци“, заяви още Живко Господинов.

От БСП-Бургас смятат, че ремонтите се извършват по този начин, за да може улицата да е по-широка и сътветно да може да се обособят паркоместа.

Общинският съветник Чанко Мирчев взе отношение по темата за здравеопазването в община Бургас. „Бих попитал общинска администрация за положението на Онкодиспансера. В продължение на години той формираше печалба, а тази година, по моя информация, ще излезе на загуба. Това просто е недопустимо”, заяви Мирчев.

Що се отнася до образованието, той посочи, че приветства средствата, които са отделени, но пита защо не се намалят таксите на детските градини и яслите.

Според колегата му Кирил Петков общинска администрация е длъжна да предоставя по-подробни данни за капиталовата програма. Той обясни, че бизнесът е един от акцентите на тазгодишния бюджет. „Някой може ли да ми каже колко работни места се разкриха?“, попита Петков. Той се зарече да попита и къде отиват приходите от зелената и синята зона. Според него най-логично е те да се ползват за поддръжка на улиците в града.

„Синята зона няма как да е услуга! С какво се увеличи качеството и, че се повиши цената с 30 % - за годишен стикер, паяк и скоби? Единствено това е такса "спокойствие", която през 90-те години също я получавахме, но тогава на сините стикери пишеше ВИС и СИК, а сега – Община Бургас. Разликата е, че сега няма къде да се оплачем. През месец май ще се увеличи и обхватът на зелената зона в жк „Лазур“. Комплексът ще бъде сполетен от тази т.нар. „услуга“. Колите оттам ще отидат на съседните улици, където паркирането е безплатно, но видите ли и живущите оттам ще поискат платена зона. Ако искате такса спокойствие, ще трябва да платите стикер и при вас ще стане. Но зелената зона, за разлика от синята, работи и през уикенда, така че всички ще имат възможността да се насладят на услугата“, каза още Живко Господинов в края на брифинга.

Общинският председател на социалистите в Бургас представи пред журналистите и новия общински съветник на партията – Радослав Петков. 37-годишният политик влиза на мястото на Евгений Мосинов, който ни напусна внезапно на 5 декември. Петков ще положи клетва като общински съветник на утрешната сесия. Пред бургаските медии той заяви, че до края на мандата, макар и малко време, ще защитава интересите на бургазлии.


В категории: Бургас , Политика


16
Коментара по темата
16.
Стига бе
29.01.2019 20:32:58
0
0
Ма тези били живи!? Нв думай. Все бях виждан некадърност и импотентност, но тези от БеСиПе-то са еманация и на двете. При тези грозни грешки на управяващите и да си толкоз ялов като опозиция, се иска талант, или може би дебилност.
15.
Смут
29.01.2019 18:27:29
0
0
Абе Живко - дядо ти бе гаден комунист . После баща ти комунистически секретар, а ти беше комсомолец в Кирил и Методий. Ако не бяха те едва ли сега щеше да бъдеш опозиционер. Ей гадна коминистическа сган сте и това си е . Само на гърна на народа се праите на велики
14.
Хипократ
29.01.2019 16:17:43
0
1
Пак не ви работят палчетата, защо ли ;) Защо на мястото на бившето ДжиЕлПи на Людиев в Славейков сега се строи жилищна сграда. Нали уж теренът не беше с предназначение за жил. строителство. За едни може, за други не. От една барака за закуски пичът цял блок вдига, нищо че 2 думи на кръст не може да каже. На такива са им всичките водачи на структурите на Герб.
13.
*********
29.01.2019 07:45:20
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
*********
29.01.2019 00:50:23
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
Цицерон
28.01.2019 21:06:28
4
5
Вие момченца бяхте и против санирането на сгради, а сега се оказва, че фирмата на председателя на младежкото БСП Георги Спасов санира блокове и строи на територията на общината. Хахаха
10.
До 3
28.01.2019 20:54:50
2
4
Как така ще подкрепят референдума когато Бенчо Бенчев и Н.Тишев са против. Ами ако им затворят кранчето откъде кинти за коли и ресторанти?
9.
Бург
28.01.2019 20:46:24
2
2
БСП няма своя група съветници, защото са само трима. Смяяяяах.....и тези моля ви се тримцата щели да бъдат против. И какво от това? След изборите ще драпате да сте отново пет, че да направите група и да имате зам.председател, който да помага на Митьо Очите или Божо Кравата?
8.
СтнаниШЕФ
28.01.2019 20:33:09
5
6
Гласуваш за Живко Господинов и получаваш Николай Тишев и Атанас Зафиров....кво да се прави брат? Такъв е материала!!!
7.
Голем праз,че нема да подкрЕпите бюджета
28.01.2019 18:37:55
3
5
То и без това от вас файда-йок.
6.
Гражданин
28.01.2019 18:02:33
3
5
Защо триете коментарите ,бяха си точно по темата...обективна медия ли сте или само търсите сензации,тротоароте се правят точно толкова големи колкото са били винаги,няма друга възможност.Що не реваха Бсп преди ремонта сми сега!Долни комунисти
5.
пешев
28.01.2019 18:00:35
7
5
живко,живко,я си сложи ръката на сърцето и кажи има ли по непрозрачна,по крадлива и по родоотстъпническа партия от БСП.
4.
do 3
28.01.2019 17:27:01
3
3
Ti komunist da ne krade vijdal li si ?
3.
референдума къде е ? 2 4аст
28.01.2019 17:25:56
3
4
Да трябваше да подкрепят референдума и да не взимат подкупа от рафинерията.
Понякога здравето е по важно от парите
2.
референдума къде е ?
28.01.2019 17:24:31
3
4
Трябваше да подкрепите референдума,сега Бургас няма да подкрепи вас.
1.
*********
28.01.2019 17:02:43
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лозенец празнува своя вековен юбилей Лозенец празнува своя вековен юбилей 100 години от с. Ембелец до днешно с. Лозенец Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Причината за палежа е неуредени финансови отношения Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори