×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Майката на изгоненото от храм дете с аутизъм: Вярвам, че е възможно изцелението й, нека има повече разбиране! (ВИДЕО)


Майката на изгоненото от храм дете с аутизъм: Вярвам, че е възможно изцелението й, нека има повече разбиране! (ВИДЕО)
Притеснява ме, че хората не разбират, че има и различни деца, каза Кристина Борисова
25 Декември 2018, Вторник, 12:16 ч.

Не съм лично обидена, призовавам към повече толерантност, каза Кристина Борисова

Вярваща съм, вярвам в изцелението и исках да се помоля за детето си. Това каза пред камерата на бТВ майката на дете с аутизъм, което бе изгонено от храма на Троянския манастир на 16 декември.
Видеоклип, на който се вижда как свещеник гони 5-годишно момиче, защото по думите му, то крещяло, е записан от приятели на майката и предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.
Кристина Борисова уточни, че детето ѝ не крещи, но издава особени звуци, защото не говори. Отец Георги обаче ги изгонил веднага.
"Аз излязох и отказах да вляза пак. Мои приятели влязоха с детето, за да разберат защо ни гонят, и заснеха клипа“, добави тя.
„Притеснява ме, че хората не разбират, че има и различни деца. Когато едно дете не се държи според нормите, не означава, че е разглезено и лошо възпитано… Не го приемам лично, единствено искам повече разбиране, повече толерантност", коментира майката.
Игуменът на Троянския манастир епископ Сионий се извини от името на отец Георги и от името на цялото братство.
"Отец Георги съжалява за случая, добър духовник е, обърнал е внимание на много хора в нужда. Изкушението дебне всички нас. Това е тежко прегрешение, което може да бъде опростено чрез искрено покаяние", каза игуменът на Троянския манастир.
Той е наказал свещеника със забрана да служи и да чете молитви в храма.


В категории: Животът


8
Коментара по темата
8.
Павел
25.12.2018 18:48:16
0
5
Определението "безбожници" е много точно, защото по признание на майката, тя е излязла веднъж с детето. Значи един път са били помолени да не пречат. И след това, вече тия БЕЗБОЖНИЦИ с цел ПРОВОКАЦИЯ влизат ПОВТОРНО. Значи, веднъж им е казано, че смущават богослужението и те въпреки това демонстративно влизат с цел да пречат и заснимат случката с провокативна цел. БЕЗБОЖНИЦИ - продукт на 45 годишно комунистическа промиване на мозъци!
А това, че са изгонени е правилно, щом не разбират от добра човешка дума.
Сега накрая ще ви разкажа една истинска случка в едно нашенско село, по времето на СОЦ-а, когато комунистите се бореха с религията (като споменатите по-горе безбожници) и поощряваха подобни гаври в храма. В случая неколцина селски младежи влизат в църквата и когато попът си пее молитвите, те в един глас с него също пеят - но псувни и вулгаризми. Попът не спира службата, обикаля из църквата, като в едната си ръка държи метален съд на синджир, с който се кади тамян. И така незабелязано се приближава до селските тарикати, които пеят вулгаризми, заедно с него. И замахва няколко пъти с това импровизирано оръжие (метална топка на дълъг синджир) върху гърбовете на безбожниците. И за няколко секунди безбожниците изчезват като мухи. И от тогава не влизат да се подиграват в храма като псуват или да издават "особени" и неприсъщи звуци.
"На зла круша - зъл прът." нар. поговорка.
7.
петър
25.12.2018 16:21:26
1
0
Прости им, Господи! И прав е Епископ Сионий, всеки може да се поддаде на подобни изкушения, трябва ни смирение и толерантност, но не разбирани по еврогейския модел, а по модела, даден ни от светия Бог. Нека да са честити, здрави и щастливи всички. Нека Господ даде изцеление на детето и семейството да имат хубави дни и години на радост с рожбата си...Амин!
6.
до № 5 от баба Мара от пазара
25.12.2018 15:36:24
0
5
Другарю/другарко, колкото и да се правиш на луд (защото така ти изнася) истината е една. И истината боли. Остави ги ти тия повърхностни внушения, че едни лоши, ама много лоши хора се нахвърлат срещу добричките болни инвалиди, хора с увреждания и пр.Между другото в България т.нар. "инвалиди" са над 900 хиляди и отиват към милион. И поне 2/3 от тях са негодници, които източват здравната и социалната ни система и живеят на аванта, на гърба на останалите. Т.е. болен - здрав носи. И наистина, както се опитваш да кълнеш (да ти се връща двойно!) тяхната (т.е. вашата) ги чака! И ги остави тия брадати лъжи (защото така ви изнася) за "майката с болното дете изгонена от храма". Храмът е място за поклонение и за единение с Бога, място за покаяние и молитва. И какво е трябвало да направят, кажи? Ако ние с теб двамата отидем в някой храм и започнем да мучим като говеда, какво трябва да направят свещениците, освен да се хванат за главата? Ами да ни изгонят, защото така трябва! Ако ние с теб двамата отидем в някой театър, кино, концертна зала и започнем да мучим като говеда, какво трябва да направят длъжностните лица? Кажи! Музикантите свирят, певците пеят и ние с теб по същото време мучим като говеда, крешим, вием (издаваме особени звуци) и правим маймунджулъци. Пак те питам манипулаторе, (свикнал да се криеш зад някой недъг - истински или измислен) какво трябва да се направи в тоя случай? Да ни помолят учтиво или ако се наложи да ни изгонят или да спрат концерта и ние с теб (манипулаторе) да излезем на сцената и да започнем да издаваме "странните си звуци". И ще завърша с това (манипулаторе!) - всичко е от Бога - и добро и лошо. А Господ наказва хората и за прегрешенията на предците им. Не случайно народът е измислил поговорката - "Господ връща на деца, внуци и правнуци" за сторени грехове. За да се смирят и да се покаят. А от реакцията ви срещу справедливите забележки личи, че нито сте се смирили, нито сте се покаяли. И се опитвате да вменявате вина на обществото, че то (уж) не е толерантно към вас, защото не посреща и изпраща с възторг агресията ви от "странни звуци", без да сте го питали дали иска или не. И от всичко казано до тук, става ясно че сполетялото ви нещастие не ви е направило смирени, не сте се покаяли, че се опитвате да наказвате останалите хора, заради собствените ви недъзи. Но, те не са ви виновни! От Бога е! От кой друг? Затова не хапете ръката, която ви храни и обществото, което ви издържа, не защото е длъжно (както вие си мислите), а от хуманни съображения. "Нормалните" хора също имат права, затова нека сме толерантни и към тях!
5.
До баба Мара и 3
25.12.2018 14:12:59
4
3
Даже и на светъл празник, вие кометатори доказвате едно - в душите ви няма нищо празнично и свтло. Пожелавам ви никога да не ви се случва лошо. Винаги да ви се раждат здрави деца и внучета които да ви радват!
Но съм убеден в едно - Горе наистина има някаква сила, която гледа действията ни и чете мислите ни. И никога не забравя, само забавя! И вашата ви чака. Четейки коментарите ви, няма да е лека. Но все пак на лошото трябва да се отвръща с добро! Дано сте здрави и щастливи по празниците със здравите си деца! Не я мислете майката с болното дете изгонена от храма. Вярвайте си че сте христиани, влизайки 2 пъти в годината на църква. Тя църквата ще да е за вас и никой не трябва да ви пречи! А помните ли кой е казал -дайте ми бедните и онеправданите?
4.
"особено" мнение
25.12.2018 12:58:34
1
6
Майката и "приятелите" и не са прави. От написаното в статията става ясно, че това дете е умствено недоразвито, не може да се контролира и няма задръжки - както самата майка казва "издава особени звуци". Съвсем естествено е, че като няма задръжки, да започне да издава и "особени миризми" вследствие на естествените си нужди. То се нуждае от специалните грижи на майката, която трябва да знае до къде може да си позволи да ходи с това дете. Не случайно обществото я подпомага, но тя явно не може (или не иска) да се справи. Какво ще ми се правят на обидени? Редно ли е да влезе с него в киното? И по време на прожекцията на филма, то да започне да издава "особените" си звуци и "особен аромат" от естествените си нужди! Разбира се, че всеки ще каже (освен предубедените), че не му е там мястото. И какво сега? В киното не може, а в църквата може, така ли?
И когато искаш другите да са толерантни с теб, бъди и ти толерантен с тях. И не ги принуждавай да гледат "особени" гримаси, да слушат "особени" звуци и да дишат "особени" миризми.
"Първо виж гредата в собственото си око, а после търси сламка в чуждото" - нар. поговорка.
3.
до 1
25.12.2018 12:24:14
2
5
напълно те подкрепям в мнението ти. до гуша ми е дошло от разни промити мозъци, настроени евроГейски, неолиберастки и толерастки. ненормално е и смесването на соп-овете с нормалните деца в клас, под диктата на еврогейският съюз, завоалирано уж с "интеграция". родителите на соп-овете са супер нагли и противни, парадиращи само с правата които са им нарушени. принуждават нормалните деца да сменят класът си, защото средата е абсолютно невъзможна за провеждане на нормален час. обаче и никой не се замисля вследствие на какво се раждат дебили и олигофрени, понеже преди и по време на бременността същите тея парадиращи родители са употребявали алкохол и наркотици и това е увредило плода. това е истината, а всички толерантни малоумници, можете да си наврете мненията в разпраните задници.
2.
Do1
25.12.2018 12:05:23
5
1
Пожелавам ти да не ти се случва никога, но с това ти мислене от 9-ти век няма да стигнеш много на далеч
1.
баба Мара от пазара
25.12.2018 10:55:36
5
5
"детето не крещи, но издава особени звуци, защото не говори"

Нагли, нагли, нагли!!! Ами вие с количките и идиотите ни направихте на по-големи идиоти от вас. На маймуни ни обърнахте! Призовавам и останалите хора да вземат по-сериозно отношение към тия наглеци, а не да си затварят очите пред безобразията им, защото били "болни", били " с увреждания" и пр. Ами че, те от аутсайдери на обществото, постепенно (защото хората ги съжаляват) се качиха на главата на това общество. Последният жалък пример бе даден от байрактарките с черни байряци - врещяха, крещяха и накрая "ВОДАЧИТЕ" НА БОЛНОТО НИ ОБЩЕСТВО, както се казва им запушиха устата с по една пържола. И в резултат - за пенсионер, който в продължение на 40 г. е създавал блага - 200 лв. пенсия, за идиот в количка - 1 200 лв. пенсия. БОЛНО ОБЩЕСТГВО! Врещят, изнудват - никой не реагира. Ореваха навсякъде, че по морските ни курорти нямали "достъп" до морето, затъвали в пясъка. Обществото да им прави пътеки! А тия, които не са в колички и са с 200 лв. пенсия имат ли "достъп" до морския курорт? Нали концесионерът ще сложи в цената и пътеката за "достъп" на идиотите в количките. Как се плащат такива цени с 200 лева пенсия? Разбира се, че "достъп" няма, защото само цената на авт. билетчета е равна на 3 хляба. А количкарите нямали достъп! Щом си намерил пари да ходиш по морските курорти, ще намериш и да платиш на двама души да ти пренесат количката до морето. Не само да врещиш и да вменяваш вина на обществото, че си от Бога наказан. И че някой ти е длъжен по закон Божи да те храни и да ти задоволява прищявките!
А относно описания в статията случай. Нагли, нагли, нагли! Смятат, че всичко им е позволено. В случая вината е на майката и "приятелите" и. Като го знаят какво представлява това дете, защо го вкарват в храма? Издавало "особени звуци, защото не говори"! Че това е храм Божи, не е лудница, че в него да влизат всякакави и да издават "особени звуци". В храма хората отиват, за да запалят свещ, да останат насаме с Бога, да се помолят. Това не е цирк! Това не е театър! Нито пък свърталище на БЕЗБОЖНИЦИ, влезли вътре да гледат сеир, да разгледат картинките по стените и ДА ИЗДАВАТ "ОСОБЕНИ ЗВУЦИ". Правилно ги е изгонил свещеника! Но тия БЕЗБОЖНИЦИ не са осъзнали грозната си постъпка, не са си взели поука. И надигат вой, като очакват подкрепа от БОЛНОТО общество, че свещеникът е нарушил "правата" им. Те, тия с "нарушените права", се чувстват в правото си да "издават особени звуци", когато хората (всеки със своите си проблеми) са влезли в храма и търсят единение и връзка с Бога.
Нека всеки си отговори сам на себе си, как би се почувствал, ако отиде да речем на ресторант с близък човек, да хапне, пийне, и поговори, да се отпусне, да се почувства добре и пр. И на съседната маса дойдат тия НАГЛЕЦИ И БЕЗБОЖНИЦИ и започнат да "издават странни звуци". Как бихте се почувствали? Във възторг от случващото се? И ако не дойде управителят да направи забележка и ако се наложи (както свещеникът) да изгони тия наглеци, няма ли да си заминете, като си кажете, че повече няма да стъпите в тая кочина, в която трябва да си платите, за да дойде някой идиот и да вреши и крещи от съседната маса (пардон, да издава странни звуци).
И защо направихме така, че в хубавата ни страна да останат дъртаци, глупаци и идиоти? В коя нормална страна няма да изхвърлят с възмущение от храма тия, които "издават странни звуци"? И в коя нормална страна, когато тия със "странните звуци" тръгнат да се представят за репресирани, ще получат съчувствие и одобрение, вместо забележка и порицание?
Май е време да прекръстим държавата си на "Идиотландия"! И всички да започнем да "издаваме странни звуци", за да сме по-добре приети в обществото. Изглежда доста силно сме се запътили надолу по склона и май, че вече нямаме спирачки.
Последният да дръпне шалтера и да затвори вратата...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в пътен знак Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в пътен знак Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим ГЕРБ и ПП-ДБ се развеждат, има още какво да покажат и скандалите продължат, прогнозира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време  6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност
Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори