×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Енергийна компания подкрепи средното образование в Приморско, оборудва кабинети за 55 000 евро


Енергийна компания подкрепи средното образование в Приморско, оборудва кабинети за 55 000 евро
Димитър Германов, кмет на Община Приморско
19 Декември 2018, Сряда, 19:03 ч.
Автор: Флагман.БГ

Основната цел на проекта е чрез внедряване на новаторски и разнообразни лабораторни упражнения


Демонстрационни лабораторни пособия и уреди за кабинетите по химия, физика и биология получиха учениците от СУ „Никола Й. Вапцаров” в Приморско.

Дарението е съвместно на Община Приморско и Shell България. Част от материалите включват атомни модели по „Органична химия”, комплекти с микроскопски препарати, станции за мониторинг на въздуха и метеорологична, материали по физика.

Основната цел на проекта е чрез внедряване на новаторски и разнообразни лабораторни упражнения и чрез онагледяване на обучението да се повиши интереса към природните науки и да се развие креативното и иновативно мислене на учениците.

„Изключително сме развълнувани и горди от възможността да подкрепим Приморско в развитието на образованието, тема, която е от основен приоритет за Shell, когато говорим за социални инвестиции. Вярваме, че с новите пособия учебният процес ще стане още по-атрактивен и ще стимулира учениците да развият своите таланти в сферата на природните науки. Като част от проекта предстои и обучение на учителите, което ще им помогне за атрактивното представяне на учебното съдържание в часовете по химия, биология и физика“, коментира Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

През 2018 г. Shell България финансира построяването на две детски площадки в Несебър и  обновяването на многофункционална спортна площадка в  Поморие.

Проектът стана възможен благодарение на дарението на Shell България в размер на 55 000 евро. Инициативата е третата реализирана и е част от инвестиционната програма на енергийната компания в шестте черноморски общини -  Несебър, Поморие, Бургас, Приморско, Созопол и Царево, с които Shell подпомага местните социално-икономически приоритети свързани с образованието, спорта, културата и околната среда. Общата стойност на проектите възлиза на 850 000 евро.

"Една известна сентенция казва, че училището е работилница, където се формира мисълта на подрастващото поколение, и трябва да го държите много здраво, ако не искате да изпуснете бъдещето от ръцете си. С мисълта, че децата са нашето бъдеще и с грижата за тях, през последните няколко години положихме усилия да създадем най- добрите условия за тях. Ние насочихме работата си в посока подобряване на учебната среда и условията за спорт и игри на децата. Една малка част от тези дейности е санирането на училището, обновяването изцяло на отоплителната инсталация, изграждането на спортна зона, монтирането на рампа за скейтборд, осигуряването на топъл обяд за учениците от занималнята. Като родител, вярвам, че за да се събуди желанието за нови знания сред децата е необходимо те да им бъдат поднесени по интересен и завладяващ начин. Ето защо и избрахме да потърсим начин за осигуряване на пособия за обогатяване възможностите на учителите да провеждат часовете по биология, химия и физика. Считам, че възможността децата да работят в екип, провеждайки различни опити ще повиши интереса им към природните науки  изследователската дейност”, заяви кметът на Приморско Димитър Германов по време на официалното откриване на обновените кабинети.











В категории: Приморско


13
Коментара
Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 1
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 1
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
13
Коментара по темата
13.
Ей прост народ
21.12.2018 08:26:08
2
6
Гледайте, че се прави нещо за децата ви, ако нямаще кой да пере пари нямаше да има и нов кабинет.
12.
*********
20.12.2018 16:54:38
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
кольо
20.12.2018 14:12:49
1
4
Доче ела и в моята дирекция
10.
Пералнята работи яко!
20.12.2018 13:52:49
2
3
Ето, така става прането на пари. Дарения, речи на кметове, ръкопляскания... Ще имам аз един излишен милион и ще го хвърля на вятъра! Знаете ли колко ви вярвам?!
9.
СОУ
20.12.2018 13:46:49
2
3
Намерението е уж благородно, но самото присъствие на Дочка напомня за старата директорска сага и свързаните с това скандали.
8.
прост народ
20.12.2018 09:12:31
3
3
Бърка ви защото децата ви са там и защото плащате на тези учители заплатите.
7.
ць
20.12.2018 09:06:23
2
4
И нас какво ни бърка? Чак цялфорум за това лудо писателче,приятелче.
6.
ей, ама прост народ!
19.12.2018 23:07:14
4
4
Дочка - една от "героините" в дирекцията... Сега на снимката ни лук яла ни лук мирисала.
5.
само Лора
19.12.2018 18:50:28
0
4
КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИИТЕ ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ ПИШЕ ВСЕ ЕДИН И СЪЩИ ЧОВЕК НЕОБРАЗОВАН И НЕВЪЗПИТАН
4.
*********
19.12.2018 17:38:28
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Ебинк
19.12.2018 17:24:38
0
5
Коя е тази с ботушките .
2.
цд
19.12.2018 16:42:16
0
8
тъпан
1.
*********
19.12.2018 16:33:01
8
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори