×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бомба със закъснител! Опасно свлачище гризе брега край хотел в Равда


Бомба със закъснител! Опасно свлачище гризе брега край хотел в Равда
Рухналата земна маса е на метри от хотел
15 Декември 2018, Събота, 15:10 ч.

Земната маса се е свлякла почти на плажната ивица

Опасно свлачище край голям хотел на крайбрежната алея в Равда се е активизирало при последния голям дъжд. Земната маса се е свлякла почти на плажната ивица, съобщи Nessebarinfo.com.
Според местните хора причината за това е, че улица „Зорница“ е с наклон към морето и дъждовната вода от курортното селище се събира на крайбрежният скат.

Експерти от Община Несебър вече са обследвали терена, а от отдел „Геозащита“ ще направят проект за аварийно укрепване на брега.
Община Несебър вече е взела необходимите мерки, уверява кметът Николай Димитров.
„Там има няколко вида собственост – публична държавна, публична частна и частна собственост, където има изградени хотели. Ние сме направили веднага констативен протокол от експерти по геозащита. Заснет е обектът. Ще бъдат обработени и нанесени данните за кабели, водопроводни съоръжения, ВиК и ел.инсталации. Експерти от „Геозащита“ по най-бързия начин ще направят проект за аварийно укрепване на брега“, каза градоначалникът.
Той информира, че, след като се изготви проекта, ще се търси финансиране от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, която вече е уведомена за активизиралото се свлачище. За проблемът е информирана и Областната управа.

От Министерския съвет по препоръка на премиера се свързаха с мен и казаха, че трябва по най-бързия начин да ги информираме, за да се осигурят средства за това финансиране, заяви Николай Димитров.
От Клуба на хотелиера, които са подали сигнал за свлачището, са доволни, че общината е реагирала моментално.
Жителите на Равда обаче се надяват, че проблемът ще бъде решен до началото на активния летен сезон, а инвеститорите ще изследват терените преди да строят до морето.

„Ако паднат няколко проливни дъждове, хотелът може да замине. Това е трагично. Трябва първо да се изследва терена и тогава да се строи“, каза пред камерата на Nessebarinfo дама от Несебър.
Всички съвестни инвеститори, които строят на брега на морето, взимат превантивни мерки и независимо, че има държавна и общинска собственост, в своите си парцели, ги укрепяват, добавя кметът.

Той уверява, че ще се направи аварийно укрепване на свлачището, за да бъде спряно свличането на земната маса.

В категории: Несебър


15
Коментара по темата
15.
До 10
16.12.2018 00:00:21
1
9
Така е! Собственика на хотела е мъж на около 60-65 и е вярно, че работи повече от персонала си. Лично на нас ни е сервирал кафета, при положение, че може да юрка бармана. Човека е готин и земен!
14.
mmmmmmmmmmhm
15.12.2018 20:44:11
0
14
Prirodata otvrushta na udara !
13.
бургазлия
15.12.2018 20:23:21
0
9
Te - големите избегаха, препраха паричките и дим да ги няма ( напр. братчето на Милен Велчев)...

Останаха шараните като този и глупавите мутри, които строят върху свлачища и пясък...ама когато главата е шамандура - така става !!!
12.
ХА ха
15.12.2018 18:52:14
1
8
Далече от Българските курорти
11.
Хайде де
15.12.2018 18:20:56
0
17
И за някакъв дядо лично Боко ще звъни в общината- шараните свършиха за Никулден.
10.
Bs highlife
15.12.2018 17:51:10
19
6
Хотела междудругото не е голям, има скай бар с малък басейн на покрива, цените са супер нормални и даже бих казал сиромашки, защото голяма наливна бира струва ЛЕВЧЕ, а собственика на хотела е един дядо, който работи на всяка позиция, за която се сетите в хотела си..
Обичам да ходя от време на време там да си почина....
9.
Пурко
15.12.2018 16:21:03
1
23
Ако моята къща, на село, тръгне да пропада, Държавата ще дойде ли да я укрепи?
8.
Гражданин
15.12.2018 15:35:04
0
26
Хотелите, които бяха построени върху свлачища през златните мутренските години вече започнаха да пропадат. Аналогично е и в бургаския квартал Сарафово, а и на други места. Мутренските постройки не трябва да се укрепват с данъците на гражданите !!! През социализма беше забранено да се строи върху свлачища. Трябва да се разследва кой е издал разрешителните, кой е строил, защото сигурно е бутнал рушвети тук-там. А къщите и хотелите трябва да бъдат оставени да пропаднат или да бъдат разрушени. Но не и тук, тук е България - меката на "бизнесмените" .
7.
Морето
15.12.2018 15:17:58
1
23
Скоро ще го лапна това хотелче и ще стане на пяна. Дълбая си безкрай и упорито, времето е на моя страна
6.
eni
15.12.2018 15:16:21
0
24
Като строят тези огромни хотели на брега на морето не мислят а сега ревът.Сами да се оправят
5.
???
15.12.2018 15:02:24
2
25
Ревеш, ревеш! Ама га яди кифтетата не рава, а?
Кой ги би по главата тия далвераджии, (които на бърза ръка забогатяха) че да строят хотел на това място? Справедливо ще е, ако хотелът им се разруши, за да се потвърди поговорката - "ОТ където дошло - там отишло".
4.
Чичка
15.12.2018 14:52:46
1
19
Щом е толкова близо до пясъка и морето смятайте какво става в основите на хотела - вода и то солена , най пагубното за бетона.
3.
ха ха ха
15.12.2018 14:49:29
2
26
нали искат на първа линия. е, сега ще са съвсем до морето. даже може и направо в него да са им хотелите.
2.
Все пак
15.12.2018 14:47:40
1
19
Всички обекти построени в тази зона са в риск.Интересно кой е собственика заради който са се обадили от МС и ощината този път се е забързала.Нека аршина да е един!
1.
Гьндк
15.12.2018 14:33:06
0
30
Разрешение за строеж с пари лесно се вади, но мозък трудно се трансплантира, да беше си построил хотелчето 5 метра назад.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори