×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте защо „Евронюз” няма да спаси Макрон от революцията


11 Декември 2018, Вторник, 20:45 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Президентът на Франция има сериозен проблем, защото не е в състояние да изпълни и 1/10 от исканията на "жълтите жилетки"



Либералната  „Евронюз“ побърза снощи да заключи, че с изявлението на Макрон бунтът на жълтите жилетки бил потушен. Много медии го преповториха, а и мнозина повярваха, защото едва ли някой е чел конкретните им искания.

Ако се прочетат, ще се разбере, че Макрон има сериозен проблем, защото не е в състояние да изпълни и 1/10 от исканията им, смята външнополитическият анализатор Божидар Божков:

Исканията на "жълтите жилетки" са следните

РАЗДЕЛ ЕДНО: ФИНАНСИ

1. Свикване на всенародно събрание за реформи на данъчната система. Законодателно да бъдат забранени данъци, надвишаващи 25% от доходите на гражданите.

2. Незабавно повишаване с 40% на минималната заплата, на пенсиите и жизнения минимум.

3. Незабавно създаване на нови работни места в сферите на здравеопазването, обществения транспорт, провоохранителните органи и др., за да се осигури необходимото за нормалното функциониране на държавата.

4. Незабавно да се пристъпи към строителството на достатъчно жилища на достъпни цени, като се осигурят нови работни места в строителството. Строго наказание за кметства и префектури, отнасящи се с пренебрежение към бездомниците, оставяйки ги под открито небе.

5. Драстично снижаване броя на банките, разбиване на банковия монопол, с което да се защити финансовия сектор от евентуална криза. Законова забрана на банки и техни собственици да се занимават с борсови спекулации. Забрана да се спасяват неликвидни банки за сметка на данъкоплатците.

6. Анулиране на вътрешния дълг, като фикция.

РАЗДЕЛ ДВЕ: ПОЛИТИКА

7. С допитване до народа да се промени Конституцията в интерес на народовластието. Да се узаконят референдумите по народна инициатива.

8. Забрана на лобизма и схемите за влияние. Забрана на лица със съдебно минало пожизнено да заемат изборни длъжности. Забрана да се заемат няколко изборни длъжности по съвместителство.

9. Фрекзит. Напускане на ЕС, връщане на политическия, финансов и икономически суверинитет на Франция. Възвръщане към собствена национална валута.

10. Забрана за избягване на данъци. Връщане на 80 млрд. евро, които 40 крупни компании дължат като данъци на държавата.

11. Незабавно спиране на по-нататъшната приватизация и одържавяване на вече приватизираното имущество: аерогари, железопътен транспорт, магистрали, паркинги.

12. Незабавно премахване на радари и камери от пътищата. Те са безполезни в предотвратяването на пътни произшествия и не са нищо друго, освен завоалиран начин за данъчен рекет над населението.

13. Национална система за образование – премахване на идеологията от образованието и критично преразглеждане на всички деструктивни и дискредитирани методи на обучение.

14. В сферата на правосъдието – увеличение на бюджета четири пъти. Законодателно да се запишат максималните срокове за решение по различните юридически процедури. Опростяване на съдебната система. Превръщане на правосъдието в безплатно и общодостъпно.

15. Средства за масово осведомяване. Разбиване на медийните монополи, изкореняване на шуробаджанащината между медиите и политиците. Превръщане на медиите в общодостъпни и гаранитране на разнообразието на предлаганите гледни точки. Забрана на редакторската пропаганда. Прекратяване на субсидиите на медиите. Прекратяване на данъчните облегчения за журналисти.

16. Гарантиране на гражданските свободи. Пълна забрана на намесата на държавата в образователната, здравната и семейната области.

РАЗДЕЛ ТРИ: ЗДРАВЕ, ЕКОЛОГИЯ

17. Законово да се задължат производителите на техника и електроника да удължат гаранцията на изделията си до 10 години. Да бъдат задължени винаги да имат в наличност резервни части.
18. Колкото се може по-бързо да се забрани употребата на пластмасови опаковки и всякакви подобни, които замърсяват околната среда.

19. Ограничаване влиянието на фармацевтичните компании върху системата на здравеопазването. Да се проведе общонароден конгрес за реформа в здравеопазването.

20. Забрана на ГМО, пестициди, които водят до ракови заболявания. Забрана за използване на торови подобрения без при това да се извършва ротация в посевите.

21. Законово да се проведе индустриализация на страната с цел да се спре вноса като причиняващ най-голяма вреда на екологията.

РАЗДЕЛ ЧЕТВЪРТИ: ГЕОПОЛИТИКА

22. Незабавно напускане на НАТО. Законодателна забрана за участие на френски войници в наападателни войни.

23. Отношенията между Франция и Африка. Прекратяване на политиката на ограбване, на политическа и военна намеса. Предаване средствата и собствеността на диктаторите, заграбени по нечестен път, на народа на Африка. Незабавно връщане у дома на френските войници, намиращи се там. Прекратяване на колониалната система, която задължава африканските държави да държат валутните си запаси в Централната банка на Франция, което превръща Африка в постоянно място за бедност и нищета. Водене на преговори като равен с равен.

24. Прекратяване на потока от имигранти, защото Франция няма средства за техния прием и интеграция.

25. Във външната политика – пълно уважение на международното право и подписаните договори.
Не просто Макрон няма да изпълни и една десета. Като ги гледам, 90% от исканията им прекрасно пасват и за България.

Да не говорим, че Макрон е само началото. 2019-та се очертава да е много интересна.

В категории: Политика


3
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
3
Коментара по темата
3.
Negativen
12.12.2018 10:06:05
7
7
Mirishe mi na revoluzia.
2.
Позитивен
11.12.2018 20:12:41
3
11
Прилича на съчинение на третокласник.
1.
гражданин
11.12.2018 18:01:30
10
15
И французите си мислят като нашите протестъри ,че като направят "революция" ще дойде някой дето ще им вдигне заплатите с поне 30% и от чешмите ще потекат мед и масло !? А дано...ма надали !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори