×
Вкусно Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пеевски внесе в НС предложение за закриване на Антикорупционната комисия
  • Пристигнаха двата самолета за борба с пожарите от Швеция
  • Държавата отпуска 900 хиляди лв. помощи за пострадалите при пожарите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Двама бургазлии от MasterChef ще творят чудеса на 5-ти декември в Средиземноморски ресторант "Салини"


Двама бургазлии от MasterChef ще творят чудеса на 5-ти декември в Средиземноморски ресторант "Салини"
И двамата са бургазлии и отдавна искат да представят заедно точно такава вкусна концепция
04 Декември 2018, Вторник, 20:00 ч.

За 4-степенното вкусно пиршество грижа ще имат Николай Попов и Станислав Райчев

Италия и България си дават среща в Бургас - на 5 декември, в Средиземноморски ресторант Салини. Кулинарните традиции на двете държави ще бъдат представени по модерен начин, в 4-степенно меню. Неговите автори са MasterChef 2018 звезди - Николай Попов и Станислав Райчев. И двамата са бургазлии и отдавна искат да представят заедно точно такава вкусна концепция в родния си град. Гостите си за вечерта, те ще посрещнат с изненада - специален amuse-bouche комплимент. Ето повече и за двамата кулинарни магьосници:

Когато е на 7 години, Николай Попов се мести с майка си в Италия. Тя работи много - а той - се научава бързо да се грижи за себе си - включително да готви. На 16 г. започва работа като мияч на чинии в ресторант. Този му досег до истинската задкулисна магия в професионалната кухня, затвърждава усещането му, че именно готвенето е неговото "нещо". Започва последователно и целенасочено да се развива в кулинарията. Работи в редица ресторанти из цяла Италия, на различни позиции. Споделя, че най-много време е бил в Рим. У нас го връща първо участието му в MasterChef 2018. Този период му носи нов ценен ноу-хау, титлата „Царят на пастата“, както и широка разпознаваемост като силен кулинарен талант и на родна почва. Днес, е част от екипа на един от най-добрите ресторанти у нас - "Космос" (носител на отличие "Ресторант на годината" 2017 за модерна българска кухня), където преоткрива българската кухня.



"В последните години кулинарията се развива все повече. Хората имат афинитет към нови и различни неща. Българската кухня определено има какво да покаже на света. Точно към това се стремим в "Космос". Възраждаме български изгубени рецепти и продукти - като брънза и крокмач. Преработваме ги и ги представяме с модерни презентации. Такова елегантно гурме меню ще представим и на вечерята в Средиземноморски ресторант Салини в Бургас. В самото начало на вечерта, ще представим пред гостите си концепцията и ще обясним защо сме се спрели точно на нея" - разказва Николай Попов.

"Върнах се в България, защото страната ни има голям потенциал за кулинарно развитие. Трябват млади хора, живели навън, които да привнесат опита си тук - да донесат вкус, модерност" - споделя той. "След всички години, намирам родния си Бургас с облик на истински европейски град - чист, подреден, с грижливо поддържан облик и ред. За мен е удоволствие да представя подобна вечеря именно в Средиземноморски ресторант Салини в Гранд Хотел и СПА Приморец. За мен, това е отличен ресторант, част от най-добрия хотел на южното Черноморие" - завършва разказа си Николай Попов. За вечерята в Бургас той ще пристигне от Италия - където отново събира кулинарни идеи и трупа опит - който да привнесе у нас, не само в столичния "Космос", но и в Средиземноморски ресторант Салини.

Станислав Райчев е отраснал с баща си и типична "мъжка" кухня, включваща специалитети като яйца и макарони. Започва да готви и сам отрано. Заниманията му във фитнеса водят до по-широко разгръщане на кулинарния фронт, тъй като изискват съответно допълване с качествено хранене, съобразено с определени правила. Докато учи за пожарникар в Академията в София, среща бъдещата си съпруга, която също следва там. Решава, че начинът да я впечатли е включително чрез кулинарни шедьоври. Започва да експериментира в кухнята, с акцент върху здравословното хранене. За да се "дообразова" кулинарно, си помага с клипчета, телевизионни тематични формати, книги.

Допълнително стремежът на семейство Райчеви към домашно приготвена, качествена храна се задълбочава с раждането на сина им. Интересите и заниманията на Станислав в кухнята водят до логично записване за престижния формат MasterChef - и спечелването му.

"Не бях влизал в професионална кухня преди предаването. В него намерих не само много знания и умения, но и големи приятели. Заедно с Ники Попов и Махмуд - третия бургазлия във формата си пътувахме заедно, бяхме стая до стая и изградихме здраво приятелство" - разказва Станислав Райчев за бургаската група в MasterChef.

"След предаването имах предложения за работа в различни ресторанти, но реших, че в момента това не ми е на дневен ред. Считам, че за мен е по-добре първо да правя дегустационни вечери. Ако си отвориш ресторант, ставаш невидим за голяма част от хората. С подобен тип вечери обаче, мога да посещавам различни градове и съответно да се срещам с повече хора. За мен е много важна тази връзка - да се срещна с госта, да поговорим, да видя какво му харесва и какво не. След това вече - ме очаква професионалната кухня“ – споделя MasterChef 2018.

“Предстои ми и обучението в Академия "Льо Кордон Бльо", което е част от наградата ми като победител във формата. То ще започне през март 2019. Курсът ще е три месеца. Благодарен съм, че имам възможността да вляза в тази академия и да уча с хора, които са с огромен опит, да не говорим за преподавателите, които са светила в кулинарията." - разказва Станислав Райчев. "Към момента, съвместявам двете си поприща - кулинарията с работата като пожарникар. За мен пожарната не е просто работа, тя си е истинска страст и с огромно желание ходя на работа. Същото е усещането ми и към кулинарията. Разбира се, най-големият ми приоритет е семейството, на което считам, че успявам да отделям достатъчно време" - споделя пожарникарят- готвач.

"С Ники Попов ни свързват редица общи страсти. Това са татуировките - и двамата имаме доста и ги допълваме. Освен това, обичаме спорта. Той е запален байкър, а аз тренирам футбол, волейбол, тенис и фитнес" - разказва той. "Вечерята на 5 декември в Средиземноморски ресторант Салини ще е първата ни изява като тандем в родния ни град. Отдавна искахме да осъществим подобна вечер, но за съжаление местата  на които се предлага изискана гурме фюжън кухня в Бургас са ограничени.

Радваме се, че имаме възможността да посрещнем бургазлии точно в Салини. Ще представим ястия, които са традиционно български и традиционно италиански, пречупени през нашата призма. Това ще бъде своеобразен мач между Италия и България - традициите на всяка от държавите, в малко по-фюжън вариант, в наш прочит. Ресторантът и обстановката предразполагат към нещо много красиво, което да предложим на гостите и те да му се насладят максимално. Ще се постараем да им хареса и да останат доволни.“

Заповядайте на кулинарния двубой Италия : България на 5 декември (сряда) от 19:30 часа в Средиземноморски ресторант Салини в Гранд Хотел и СПА Приморец. Срещата ще е под вещото ръководство на MasterChef-ове Николай Попов и Станислав Райчев.

Цена на куверт: 63.00 лева на човек.

За повече информация и резервации: +359 877 850 001 | [email protected]

В категории: Лайфстайл , Бургас


България Всички новини
Олио или свинска мас: Коя мазнина да изберем за пържене? Олио или свинска мас: Коя мазнина да изберем за пържене? За готвене при високи температури експертите препоръчват да се използват мазнини с висока точка на димене Сексуално насилие над деца в интернат, карат ги и да чистят дворове на съседите Сексуално насилие над деца в интернат, карат ги и да чистят дворове на съседите Почти 40 градуса е температурата в стаите в дома на ужасите, матраците са изтърбушени, а тоалетната чиния - счупена Гетото в бургаския кв. "Горно Езерово" започна да се превръща в джунгла Гетото в бургаския кв. "Горно Езерово" започна да се превръща в джунгла Местните винят кметския наместник в бездействие - виждал бетоновозите, но не предприемал никакви мерки Започват проверки в болници след като дете падна от втория етаж на МБАЛ-Карнобат Започват проверки в болници след като дете падна от втория етаж на МБАЛ-Карнобат ИА ,,Медицински надзор” се самосезира, министърът на здравеопазването доц. д-р Силви Кирилов ще бъде запознат с резултатите Гейминг оборудване за лятото: Как да пътуваш и да не изоставаш от играта Гейминг оборудване за лятото: Как да пътуваш и да не изоставаш от играта Почитателите на електронните спортове - т.нар. eSports, имат верен помощник в залозите Ивелин Михайлов за пожарите: Ситуацията е катастрофална и ще става по-зле Ивелин Михайлов за пожарите: Ситуацията е катастрофална и ще става по-зле Той засегна темата за обезлюдяването на много родни села Загиналият рибар Стоян бил майстор занаятчия на мидените мрежи, утре щял да празнува рожден ден Загиналият рибар Стоян бил майстор занаятчия на мидените мрежи, утре щял да празнува рожден ден Помориецът подготвял за пакетиране черноморски култивирани миди, докато хванал щепсела на машината и ел.ток го убил на място Спипаха рецидивист в Поморие с канабис и амфетамин Спипаха рецидивист в Поморие с канабис и амфетамин Задържаха го за 24 часа, образувано е и бързо производство  Татяна Султанова пита МОСВ за склада с гуми в Чинтулово: Проверяван ли е обектът, какви са резултатите и издадено ли е разрешение? Татяна Султанова пита МОСВ за склада с гуми в Чинтулово: Проверяван ли е обектът, какви са резултатите и издадено ли е разрешение? Над 260 активни огнища, евакуации, задимени райони, горящи социални домове, къщи, складове с гуми и села без достъп до въздушна помощ – това е равносметката от една седмица, в която природата показа сила, а държавата – слабост Падналото от втория етаж на МБАЛ-Карнобат момче е в кома, борят се за живота му Падналото от втория етаж на МБАЛ-Карнобат момче е в кома, борят се за живота му То няма как да се покатери на прозореца, прекалено високо е, каза управителят на болничното заведение пред Флагман.бг
Куп комплименти полетяха към Лиз Хърли - фенове не могат да повярват, че е на 60 Куп комплименти полетяха към Лиз Хърли - фенове не могат да повярват, че е на 60 Известната дама се показа по леопардов бански костюм Масово нашествие от скакалци в Украйна Масово нашествие от скакалци в Украйна Ситуацията се усложнява от много фактори Чужденец държа 10 години скелета на майка си в тоалетната Чужденец държа 10 години скелета на майка си в тоалетната Стряскащ случай в Япония Най-силните земетресения, регистрирани някога в света Най-силните земетресения, регистрирани някога в света АП представя справка за някои от най-мощните земетресения Кола летя с 202 км/ч средна скорост по "Тракия", на шофьора ще му се доплаче от глобата Кола летя с 202 км/ч средна скорост по "Тракия", на шофьора ще му се доплаче от глобата Когато те засекат камерите и кантарите на тола, измъкване няма, категоричен е депутат Лекари не прекъснаха операция по време на земетресението в Камчатка Лекари не прекъснаха операция по време на земетресението в Камчатка Видео с лекарския екип в операционна, който запазва хладнокръвие въпреки люлеещата се земя, обиколи света Конкурс за свирки предизвика чутовен скандал Конкурс за свирки предизвика чутовен скандал Клипче от състезанието в нощен клуб на гръцкия остров Закинтос стана вайръл в мрежата Отиде си един от асовете на българската международна журналистика Отиде си един от асовете на българската международна журналистика Константин Иванов имаше едно от най-ярките и запомнящи се пера в българската международна журналистика Мистерията с 3-г. мъртво момиче на гръцки плаж се заплита: Имала е множество удари по лицето Мистерията с 3-г. мъртво момиче на гръцки плаж се заплита: Имала е множество удари по лицето Момичето е било облечено в бански костюм в ярък нюанс, но в същото време е било очевидно недохранено и бито Смут в любимото имение на крал Чарлз. Защо служителите бягат Смут в любимото имение на крал Чарлз. Защо служителите бягат Кралят отдавна е известен със страстта си към градинарството
Томислав Дончев Томислав Дончев Президентът се е самоопределил като ярка опозиция Виц на деня Виц на деня - Докторе, помогни да сваля килограми, всички диети пробвах!
- Домати, краставици, зеле, лук.
- Да ги варя, или да ги пека?
- Копай!
Виц на деня Виц на деня Лекар към пациент:
- Как е главоболието, от което се оплаквахте?
- Замина за няколко дни у майка й.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ан*лен с*кс - единственият случай в който я убеждаваш, че не ти е никак голям...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори