×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Директорът на ОДМВР-Бургас ст.комисар Калоян Калоянов: Горд съм, че работя с най-добрите полицаи!


Директорът на ОДМВР-Бургас ст.комисар Калоян Калоянов: Горд съм, че работя с най-добрите полицаи!
С гордост носете призванието български полицай, защото от вас зависят честта на професията и сигурността на гражданите, каза директорът на ОДМВР по случай професионалния празник на МВР
07 Ноември 2018, Сряда, 12:17 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Трима служители на ОД на МВР получиха отличия за изключителен професионализъм при изпълнение на служебния си дълг


В този празничен ден, когато честваме професионалния празник на българската полиция – Деня на Св. Архангел Михаил, поздравявам всички мои колеги за неуморния труд, за енергията и усилията, които полагат ежедневно за активно противодействие на престъпността и осугуряване на добър обществен ред. Те имат самочувствието, а аз съответно съм горд, че работя в една от най-добрите дирекции на МВР в страната с най-добрите полицаи! Това каза директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Калоян Калонов по време на официалната церемония по повод професионалния празник на МВР – 8-ми ноември.


Официалните гости на събитието

Тържеството се проведе пред сградата Областната дирекция в Бургас, а официални гости на събитието бяха главният секретар на Областната администрация Валентин Люцканов, зам.-кметът по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев, ръководителят на Апелативна прокуратура Любомир Петров, флотилен адмирал Мален Чубенков - командир на флотилия "Бойни спомагателни кораби" на БМС, областният председател на Съюза на запасните офицери и сержанти от запаса бригаден генерал Васил Джелебов.


Валентин Люцканов - секретар на Областната администрация поздрави служителите на МВР

„С гордост носете призванието български полицай, защото от всеки един от вас зависят честта на професията и сигурността на всеки един гражданин. Искрен поздрав отправям и към вашите близки за моралната подкрепа и разбирането, което ви оказват, защото те най-добре знаят, че за всеки един полицай няма определени рамки, включително и работното време. Нека Св. Архангел Михаил закрила вас и вашите семейства!“, обърна се към присъстващите служители на МВР ст. комисар Калоян Калоянов.


Ръководителят на Апелативната прокуратура Любомир Петров се ангажира прокуратурата  при работата с дела с пострадали служители на МВР, особено при изпълнение на служебните задължения, да поискат най-тежките мерки и наказания

Директорът на ОДМВР-Бургас изтъкна, че за последната година няма неразкрито тежко престъпление в региона, а статистиката показа, че те дори са намалели. Това се дължи на изключителния професионализъм на всеки един полицай, който работи във всички управления на МВР в Бургаска област.

„Имахме летен сезон, който не можем да бележим с тежко престъпление. Динамиката беше на ниво, но нещата изцяло бяха под контрол. На обществото може би се е видяло, че туристическият сезон в Бургаска област е по-спокоен от предишни години. Но за нас категорично не беше. Именно заради нашата рабоа и усилия, които положихме, се почувства по-спокоен“, каза още ст. комисар Калоян Калоянов.


Сред присъстващите бе и зам.-кметът по бюджет, финанси и икономика Красимир Стойчев, който съобщи страхотна новина по време на тържественото отбелязване на празника на МВР - Община Бургас през следващите четири години ще инвестира 5 млн. лв. за видеонаблюдение на територията на цялата страна 

Отлична новина навръх празника на МВР: Община Бургас заделя 5 млн. лв. за цялостно видеонаблюдение

От името на областния управител Вълчо Чолаков поздрави към служителите на МВР отправи и секретарят на Областната администрация Валентин Люцканов. Той благодари на полицаите за всеотдайната работа, която полагат ежедневно. Люцканов прочете и поздравителен адрес от губернатора, който не успя да присъства на празника поради службени ангажименти.

„За мен е чест да поздравя всички български жени и мъже в системата на МВР. В деня на професионалния ви празник с огромно уважение към отговорността на избраната от вас професия ви желая успехи. Нека всеки нов ден бъде изпълнен с удовлетвореност от постигнатото. Вие работите там, където останалите хора изпитваме страх. Вашето професионално ежедневие е изпълнено риск, неговата динамика изисква непрестанна кондиция и много отдаденост. В тази професия смелостта често надскача представите ни за смелост, а стотици лични истории стават част от вашите. Работил съм близо до вас и знам какво давате, знам и какво ви коства. Затова ми се иска днес и всеки следващ ден да чувствате разбирането и признателността на цялата ни общественост. В лицето на Областната администрация, бургаската структура на МВР има партньор и пълна подкрепа. Бъдете здрави и честит празник!“, се казва в поздравителния адрес на Вълчо Чолаков.

Ръководителят на Апелативната прокуратура Любомир Петров също бе сред официалните гости на събитието. Той поздрави служителите за отличната работа по превенция и разкриване на престъпленията по опазване на обществения ред. Прокурор Любомир Петров бе категоричен, че липсата на неразкрито престъпление в региона показва само едно – добра и всеотдайна работа на всеки един служител на ОДМВР-Бургас.

Само преди седмица-две успяхте да разкриете тежко престъпление – умишлен палеж на жилището на бургаски фоторепортер. Престъпление, което е с изключително висока степен на обществена опасност и трудно за разкриване. Благодарение на вашата работа и поръчителят и двамата извършители са с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Лично главният прокурор следеше работата по това дело, докладвах му ежедневно и имате едно голямо „Браво“ и „Благодаря“ от него и от мен за отличната ви работа“, каза Любомир Петров.

Той изрази категоричната ангажираност на прокуратурата в региона при работата с дела с пострадали служители на МВР, особено при изпълнение на служебните задължения. Прокурор Петров увери присъстващите, че държавното обвинение ще прилага цялата строгост на закона спрямо такива извършители и ще поиска най-тежки мерки и наказания.



„Когато попитате децата какво искат да станат, когато пораснат, голяма част от тях казват „Полицаи“. Затова престижът на вашата работа и уважението към професията трябва да са на най-високо ниво. Изразявам нашата признателност към служителите на МВР, които са загинали при изпълнение на служебния си дълг, опазвайки нас, обществото. Вечна им памет!“, завърши ръководителят на Апелативната прокуратура в Бургас.

Поздрави към полицаите отправи и флотилен адмирал Мален Чубенков. Той пожела на служителите на реда много сили и творческа енергия, за да може и занапред да работят така неуморно и всеотдайно за гарантиране спокойствието и сигурността на всеки един гражданин.


Комисар Емил Павлов - началник на отдел Криминална полиция при ОДМВР-Бургас, получи почетен знак на МВР I степен

След тържествените слова празникът продължи с награждаване на заслужили служители на МВР. Със заповеди на министъра на вътрешните работи Младен Маринов за конректен принос и висок професионализъм при изпълнение на служебните задачи в борбата срещу престъпността и опазването на обществения ред в Република България и по повод професионалния празник на служителите на българската полиция - 8 ноември, отличия получиха комисар Емил Павлов – началник на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР-Бургас, почетен знак на МВР I степен; Комисар Неделчо Рачев – началник отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Бургас, с почетен знак на МВР III степен; Ст. инспектор Христо Грудов – началник на група „Противодействие на отвличания, изнудвания, палежи, взривявания и разпространение на наркотици“ в отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР-Бургас, с предметна награда – огнестрелно оръжие – комплект пистолет Макаров, калибър 9х18 мм.


Комисар Неделчо Рачев – началник отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Бургас, получи отличие - почетен знак на МВР III степен


Ст. инспектор Христо Грудов – началник на група „Противодействие на отвличания, изнудвания, палежи, взривявания и разпространение на наркотици“ в отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР-Бургас, бе награден с предметна награда - огнестрелно оръжие


Празникът завърши с минута мълчание и поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите полицаи













В категории: Бургас


Почина тик ток сензация
Почина тик ток сензация 16/04/2024, Вторник 10:16 2
България Всички новини
Президентът може да не утвърди смяната на външния министър, от „Дондуков“ 2 чакат обяснение Президентът може да не утвърди смяната на външния министър, от „Дондуков“ 2 чакат обяснение Разбиха нарколаборатория в центъра на Бургас, намерени са 150 грама пико и прекурсори Разбиха нарколаборатория в центъра на Бургас, намерени са 150 грама пико и прекурсори 34-годишният криминално проявен и осъждан Александър Ф. е задържан Петър Волгин ще е втори в евролистата на „Възраждане“ Петър Волгин ще е втори в евролистата на „Възраждане“ Костадин Костадинов няма да е кандидат за Европейския парламент Съдът пак отложи гледането на мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров Съдът пак отложи гледането на мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров Софийската адвокатска колегия да определи резервен защитник на обвиняемата, определи САС Започва изграждането на кръгово на ключово кръстовище в Поморие Започва изграждането на кръгово на ключово кръстовище в Поморие Срокът за изпълнението му е 90-дневен и за да не влезе ремонтът в туристическия сезон, той ще се изпълни на два 45-дневни етапа След националния протест, събрал 20 души, зелените напуснаха ПП-ДБ След националния протест, събрал 20 души, зелените напуснаха ПП-ДБ Ако се яват на изборите само, еколозите ще претърпят катастрофално поражение ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година Размерът на актуализацията за периода от 1-ви април 2023 г. до 31-ви март 2024 г Блъснатата от влак Юлия била неописуема красавица Блъснатата от влак Юлия била неописуема красавица Трагедията станала за миг по злощастно стечение на обстоятелствата Снимаха Григор Димитров и сексапилната Ализе Лим (ВИДЕО) Снимаха Григор Димитров и сексапилната Ализе Лим (ВИДЕО) Двамата са близки приятели и често спрягани за гаджета Обичан българин изплака за най-голямата мъка в живота си Обичан българин изплака за най-голямата мъка в живота си Живях в ада, когато погребах сина си, призна Маестрото 
Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора  Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Словесният им сблъсък изуми мнозина, а през това време изпълнителката се усмихваше небрежно до Рачков и Геро За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин Работата е там, че обърнатите колела могат да причинят сериозна повреда на кормилното управление Футболистите на "Берое" набиха треньора си и го изхвърлиха от съблекалнята Футболистите на "Берое" набиха треньора си и го изхвърлиха от съблекалнята 45-годишният Хосе Ачиари успял да влезе пак в съблекалнята. Той крещял с пълно гърло, че ще разкаже всичко на президента Ернан Банато
Делян ДОБРЕВ Делян ДОБРЕВ Към ПП: Научете си уроците вкъщи, не в министерствата Виц на деня Виц на деня -- Мацко, в с*кса каква поза предпочиташ?
- Отгоре.
- Защо?
- Като ми писне, ставам и си тръгвам.
Виц на деня Виц на деня Студент праща телеграма до сестра си:
"Скъсан по математика, подготви баща ни!"
На другия ден получава отговор:
"Баща ни подготвен, подготви се ТИ!..."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Каква е разликата между ерген и семеен?
- Ергенът хапва каквото иска, семейният каквото му наготвят!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори