×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

76-годишната Йорданка пред Флагман.бг: Циганите ще ме убият, няма да оставят и внука ми (СНИМКИ)


76-годишната Йорданка пред Флагман.бг: Циганите ще ме убият, няма да оставят и внука ми (СНИМКИ)
Разбиха с ритници врата на двора, с телата си притискахме стъклата и на тази, но и нея счупиха, казва баба Йорданка
19 Октомври 2018, Петък, 05:54 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, снимки: авторът

Старата жена бе отведена тази сутрин за разпит в полицията, ромите от махалата наблюдаваха извеждането и от дома нагло и безнаказано

7:30 часа , 19 октомври 2018 г.

Екипът на Флагман.бг пристига на своеобразния площад, представляващ вододел между българите и ромската махала по склона нагоре, числеността им не може да се определи, но въпреки ранния час гъмжи от малки деца, безработни родители и млади мъже, някои от които  с вид на изпечени престъпници. Пред къщата на ул. "Бяло море" N32 е спряла полицейска кола. Двама униформени са отворили вратите и чакат 76-годишната Йорданка да излезе от къщата си , за да я отведат в полицейското управление.

Жената приема екипа ни и предпочита да ни разкаже какво се е случило в нощта срещу 18 октомври, преди да даде показания. Не изглежда особено сигурна в органите на реда, че след като им разкаже за случилото се, може да се чувства спокойна за живота си.

Извънредно! Циганска орда в Айтос преби и ограби студент, разби къщата на баба му, жената е сама и без защита тая нощ

„Нахлуха през външната врата на двора, започнаха да блъскат и по заключената на площадката, счупиха стъклото. Аз и Пламен крещяхме за помощ, но никой от съседите не се показа. Циганите бяха много. Сега ще ме пита кои са били, а аз не ги познавам – бяха много. И пак ще дойдат. Няма да ме оставят на мира, а аз живея сама и разчитах на внука ми Пламен, който, когато си беше в Айтос идваше да спи при мен. След нападението им те няма да го оставят на мира”, разказва Йорданка.

Тя сочи и една от обувките в малкото салонче, която останала от нападетеите. Жената е изключително разстроена и изплашена. Докато разговаряме с нея в двора ѝ пред къщата, на около 150 м от нас, на своеобразното площадче, където е фаталното заведение „Арабски нощи” със залепен до него хранителен магазин, се е насъбрало множество сеирджии от ромите. Гледат ни враждебно, но не припарват заради полицейското присъствие.

След като полицйският автомобил отвежда баба Йорданка за разпит, екипа на Флагман.бг се отправя към "Арабски нощи", където Пламен и приятелят му Илиян Йовчев бяха прогонени, тъй като заведението не било направено за българи. По пътя между "Арабски нощи" и къщата на бабата на Пламен циганската ордата е преследвала, удряла с ритници и юмруци Пламен, докато стигне до дома на баба си. Ако патрулката не е пристигнала за минута-две след обаждането им на тел. 112 баба Йорданка казва, че двамата щели да бъдат мъртви, а къщата унищожена.

"Арабски нощи" всъщност е нощен бар. Отварял след 22:00 часа. Според един възрастен човек, собственичката Таня Стоянова от с. Дъскотна била забелязана само веднъж при оборудването на заведението. То се приемало като място, в което се събирали само ромите – нещо като анклав. Грешката на Пламен била, че около 1:00 часа след полунощ влязъл вътре да купи две бири.

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ПОДРОБНОСТИ САМО ВЪВ ФЛАГМАН.БГ!

Полицията потвърди Флагман! Трима цигани са задържани за жестокия побой над 28-годишния Пламен в Айтос

Ексклузивно: Това ли са айтоските роми, смазали от бой Пламен?


Една от обувките на нападателите още е в малкото салонче, където продължили да удрят Пламен, а баба му крещяла за помощ


Баба Йорданка пред къщата с високи огради, отправя се към полицейското управление


Докато двамата полицаи отвеждат  уплашената жена отсреща множеството от цигани – млади и стари наблюдаваше сцената като цирк



Т.нар. нощен бар "Арабски нощи" се намира на около 300 м от къщата на баба Йорданка, при вида на фотоапарат циганите се отдръпнаха, за да не попадат в кадър. Наблюдаваха ни враждебно


Ето ви и собственичката на нощния бар, който и довечера ще отвори врати


Така изглежда оборудването, виждат се и няколко наргилета


В долепения до "Арабски нощи" магазин се продават и банички. Вътре видяхме униформен полицай, присъствието му беше дискретно

В категории: Айтос


16
Коментара
Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица 06/05/2024, Понеделник 08:02 0
Флагман.БГ Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден 06/05/2024, Понеделник 07:54 0
16
Коментара по темата
16.
Христо Георгиев
21.10.2018 09:15:19
0
2
Толерирането на един етнос за сметка на друг се нарича дискриминация.Аз се чувствам дискриминиран,както и много като мен.Искам равенство пред закона.А за тези събития "за зло куче зъл прът"
15.
1234
19.10.2018 20:07:05
4
3
Ромите не са виновни спрете с глупостите да не продава наркотици другите дилари в Аитос само бопа ги бие
14.
Ултра
19.10.2018 15:01:22
1
7
Жалки сме станали българите в “нашата” страна...Наглите мангаля ще ни карат да се чувстваме ГОСТИ ЕБАТИ ФИЛМА!
Герберастията ни докара до тук...мачкат Бяла Българска Старица-индивиди които не заслужават да съществуват?!
Трябва да се сберем млади момчета и да им по начупим главите на тея мангасари, явно това е решението...след като Държавата не защитава бабите...поне внуците да направим нещо!
13.
Skudo13
19.10.2018 14:32:42
2
7
До 9

Ей мангал нещастен
Не само рокерите и всички футболни агитки ще се исипят там .И щом мангалите нямат жал към една безпомощна старица и за тях няма да има ни мало ни голямо всичкото мангал наред.
12.
123
19.10.2018 12:32:31
0
5
Рокерите да отидат да пия кафе там!
11.
до 9
19.10.2018 11:48:42
1
8
Каквото и да казал или отговорил заслужава да му се нахвърлят 20 мангала ли, бе? После и на старицата? Ей, ненормални хора много! Кой е в болницата? Мангалите или тва момче? Приказките и правежите са едно, побоя съвсем друго. Ако ги е предизвикал, да му бяха отговорли. Ама нали са прости мангали, едно изречение не могат да скопосат, почват да се бият. Няма оправдание за това, ясно ли ти е?
10.
до 9
19.10.2018 11:41:08
1
5
Млъквай е мангал
9.
До * 3
19.10.2018 11:18:06
8
4
Честно казано махалата в Айтос е доста голяма и разни рокери трудно ще им е да преминат от там, особенно ако влезнат навътре/встрани от главния път за село Пещерско. Нека изчакаме следствието да реши кой прав кой крив. Ако мангалите без причина са им посегнали са за трепане. Но има вариант момчетата да са ги предизвикали с нещо, мълчат и преиначават случката. Де изчакаме становището на МВР и тогава ще колим, бесим или сапун както изкате. Или ще обрежем лъжливите Овчарчета.
8.
*********
19.10.2018 11:03:43
3
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
Мдааа
19.10.2018 10:37:49
1
7
Всички фирми да спрат да плащат данъци и пенсионни вноски на държавата. Без това българите ще спрат да взимат пенсии до 2030 година, а през 2035 година на власт ще е циганска партия, която няма да има милост към българите. Нека се спре плащането на данъци и осигуровки, защато ТАКА НИЕ СИ ПЛАЩАМЕ ЗАЛИЧАВАНЕТО!!! С нашите пари се финансират развъждането на цигански талибани и скоро БГ ще е тяхна като мнозинство, което демократично слага своя партия на власт!!! Ние май сме най-тъпите - плащаме за куршума, с който ще ни застрелят. Трябвя БОЙКОТ НА СИСТЕМАТА, кано спрем да плащаме данъци, вноски и прочие, докато не се спрат политическите издевателства над българите!!! Стига сме спонсорилали българоубийците в парламента!!!
6.
Спасението
19.10.2018 10:30:24
5
9
Вън БГ от Евро Съюза - Това е ключа към спасението на нацията и държавата. Това трябва да се случи най-късно до 2025 година, иначе процеса е необратим. Преориентиране към Китай, Русия и Иран. Китай има всички нужни технологии, а Русия и Иран имат всички нужни суровини. Нямаме нужда от САЩ и Западна Европа!!! Те предлагат само едни глупави хартийки (долари) с измислена стойност, а в същото време ни обират суровините, взимат ни хубавите жени за проститутки, взимат ни умните деца, взимат ни яките мъже за хамали, като така обезкостяват България. Нямаме нужда от Западните ге*йски ценности, тяхната дрога, секти и прочие. ВЪН БГ от Запад(налия) свят!!! Чудно ми е защо Китай и Русия не нападат Запада - това ще е спасение за целия свят, дори за западните граждани!!! Виждате какво става в Норвегия с децата, какво става в Германия с талибаните, в САЩ като номер 1 по криминални убийства между своите жители. Запада е обладан от фашисти и дяволопоклонници. Бягайте далеч от Запада!!!
5.
Така де
19.10.2018 10:08:14
2
14
Циганите сами по себе си не са проблем, а проблема е , че Амеркански, Германски и Английски фондации ходят в махалите и внушават чрез свой представители на циганите, че българите са поробители, че БГ е циганска, че ако дойдат цигани на власт те ще живеят добре и така нататък. Всичко това превръща циганите в агресори към българите!!! През комунизма и дума не можеше да става за вражда между цигани и българи. Обаче САЩ, Англия и Германия не искат мир в БГ, те където стъпят създават агресия и насилие. Тяхното мото е - Разделяй и Владей! САЩ, Англия и Германия агресивно нападат и заповядват да пазим цигани и ге*йове, но в същото време мълчат за БГ здравеопазването и пишат само някакви пожелателни докладчета. Всяка година измират над 50 000 българина, а до 2035 година ще са измрели над 1.5 милиона българи (многото сегашни пенсионера плюс много млади) и така циганите ще станат мнозинство, особено заради високата им раждаемост. Тогава на власт идва циганска партия и БГ вече ще е на циганите и до 2050 година ще се прекръсти на Мангалия или нещо друго циганско. До 2050 година може и да няма 100 000 българи на тази територия, която сега се казва България. През Османско Владичество оцеляхме 500 години, при 50 годишно СССР подчинение бяхме 9 милиона и се увеличавахме, а при робството на Евро Съюза няма да изкараме и 30 години. ТОВА ДОКАЗВА , ЧЕ САЩ, АНГЛИЯ И ГЕРМАНИЯ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИТЕ. Продължавайте прости българи да искате Запада да ни диктува правилата!!! Българите излизаме най-простата нация на света!!! Затова всички държави предпочитат цигани пред българи, защото няма толкова прост човек като българина да гледа тъпо и блее, докато го затриват
4.
ББ
19.10.2018 09:56:48
0
11
Богомил Бонев: Ще кажа нещо, което повечето българи си мислят, но евротолерантността ни спира: Цигaнитe не са българи. И не би трябвало да са български граждани
3.
.
19.10.2018 09:53:16
0
8
Айде за бира от арабски нощи,с рокерите
2.
Frrrr
19.10.2018 09:40:57
3
9
Полицията да продължава да ги пази... да продължават да ги защитават и да призовават да не се стига до напрежение...!!!
Вчера нали излезе една статистика, ще до 2030г, мангасарите ще првобладават.. Ето така се започва.
Така пък не се намери един здравомислещ човек в тая държава..
1.
България над всичко
19.10.2018 09:35:30
3
15
Къде сте българи да им натрошите кокалите??? Къде сте??? Мангалите трябва да си знаят мястото!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител
Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори