×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ралица оцеля по чудо след зверска катастрофа на АМ "Тракия", вижте нейния разказ (СНИМКИ)


Ралица оцеля по чудо след зверска катастрофа на АМ "Тракия", вижте нейния разказ (СНИМКИ)
През целия ден имах едно странно усещане, нещо ме тревожеше, имах буца в стомаха, предусещала съм, спомня си момичето
07 Октомври 2018, Неделя, 15:02 ч.

Датата е 10 юни, автомобилът на момичето е ударен отзад, след което се блъска в движещия се отпред ТИР


Всяка година България дава стотици жертви във войната по пътищата. От януари досега загиналите при пътни инциденти са над 460, пише btvnovinite

В началото на юни едно младо и красиво момиче участва в тази война, но успява да се спаси от черната статистика. Наречете го късмет или сила на духа, но днес Ралица Маркова има какво да ни каже.

Всичко се случва в един слънчев неделен следобед. Датата е 10 юни, а Ралица тръгва с колата си от Бургас за София, заедно със свой колега. „През целия ден имах едно странно усещане, нещо ме тревожеше, имах буца в стомаха, точно така се чувствах! За първи път ми се случва, аз преди да тръгна и по време на шофиране да имам това тревожно чувство. Предусещала съм вероятно”, спомня си тя.

В района на Пловдив трафикът станал още по-натоварен и с все повече тирове на пътя. Оставали 130 километра до София.

Ралица изчислила, че след час и половина вече ще си бъде у дома, но съдбата решила друго.

„В следващия момент просто помня звука, който беше ужасен. Няма с какво да се опише, няма с какво да се сравни. Както и силата, с която нещо ни отмести от пътя. Сякаш нещо ни засмука встрани. Следващото нещо, което помня е, че зададох въпрос – какво стана?”, спомня си тя.

Движещата се зад Ралица кола я удря с висока скорост, а автомобилът ѝ се забива под камиона пред тях. „Хубавото е, че колата ни се завърта и ударът не е челен. Ние сме се забили назад. Което е страхотно. Защото, ако беше челен, нямаше да има оцелели”, обяснява Ралица.


Така изглежда автомобилът след зверския сблъсък

Линейката идва бързо. Спешният екип вади Ралица от премазаната кола и я транспортира до болницата в Пловдив.

„В линейката ме успокояваха. Казваха ми – спокойно, миличка, спокойно. Понеже аз знаех, че всичко ще е наред накрая, но си спомням, че плачех! Едната дама постоянно ми забърсваше сълзите и ми казваше – спокойно миличка”, разказва тя.

В болницата я посрещат д-р Бахар Нури, д-р Петкова и проф. Христо Желязков. Днес, 4 месеца след катастрофата, Ралица им е благодарна повече от всякога, че диша и е тук.

Казва, че те са нейните ангели спасители – тук на Земята. „Тя е имала абсолютен късмет, защото при такова нещо е можело да пострада много сериозно”, казва проф. Желязков.

За д-р Анета Петкова, Ралица е поредният млад пациент, който влиза в болница, вместо в дома, към който е пътувал, но ясно си спомня жаждата ѝ за живот. „За съжаление това е ежедневие в тази болница. Тъй като поемаме цялата спешност на региона. Изключително много млади хора, които са пострадали при катастрофи, постъпват всеки ден в клиниката”, казва д-р Петкова.

Ралица остава в Клиниката по неврохирургия повече от седмица, а до нея, неотлъчно е майка ѝ. Заради отока на гръбначния мозък, Ралица остава обездвижена няколко дни. Успява да направи първите си крачки на четвъртия ден. С помощта на лекарите и на мама.



Днес тя се чувства все по-добре. Казва, че обожава живота и може би затова животът не я е пуснал да си отиде. „Всяко нещо се случва с причина. Няма за какво да се сърдя, напротив. Съдбата ми поднесе такова нещо, но ми направи и подарък, защото съм тук в момента”, казва Ралица.

Шофьорът, причинил катастрофата, все още не е понесъл отговорност. „Той до момента не ме е потърсил. Не искам да ми се извинява. Той причини това на две деца. Но след това, той не понесе отговорност. И най-вече съм сърдита, че майка ми претърпя този стрес”, казва тя.

„Това ми беше най-тежко, че някой си може да смачка моето дете и да си тръгне без дори да се поинтересува за състоянието й. Аз съм я родила, възпитала и той в един миг – ще ми затрие детето”, казва майка ѝ Нели.

Въпреки шока от преживяното Ралица се учи да бъде смела отново. Затова решава да пребори страха си и да се качи отново зад волана.

„Моля ви, когато се качвате в колата, оставете всички други мисли настрана. Моля ви, не сте сами на пътя. Белите стават за една секунда. Точно в тази секунда, когато си погледнеш телефона. Еми да, но това съобщение не е по-важно от моя живот! Не е по-важно от твоя живот, от ничий друг живот. Пазете себе си и пазете останалите участници в движението. И не си мислете – това на мен не може да се случи”, призовава Ралица.

Тя оцеля и е късметлийка. Днес повече от всякога се усмихва. Мечтае си тази страшна война на пътя да спре. Има и други мечти, които иска да сбъдне и сега се е вкопчила в живота.

В категории: Животът


15
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 1
15
Коментара по темата
15.
kakvoto tie pisano
08.10.2018 15:32:52
0
0
4istiq vyzduh na burgas shte q dari s 4udesen I dylyg jivot
naslajdavai se
14.
наблюдаващ
08.10.2018 14:25:19
0
0
На майка ти Гошо е кръстен вероятно !
13.
До 12
08.10.2018 14:12:53
1
0
Така е,рядко се намират квалифицирани ерудити като теб!Между другото,на кой си кръстен?
12.
fakundo montoq
08.10.2018 14:02:42
0
1
Мене не ме кефят пък комплексирани некадърници с кунки в гъзунки ,ама сте навсякъде зая жалост !
11.
До 10
08.10.2018 13:29:45
2
1
Викай ми както искаш.Ще ти слагам палец където и както пожелая.Просто не ме кефят болнички инфантилни мозъчета.
10.
fakundo montoq
08.10.2018 13:02:38
2
1
Ралицо , недей ми слага "палец надолу" на коментара, знаеш че съм прав ,както винаги !
9.
fakundo montoq
08.10.2018 12:04:09
4
1
Най -вероятно е тръгнала да изпреварва с 90км/ч и е сякла пътя на някой като мен ,който си кара кротко в лява лента със 150 км/ч . и после хората й виновни !
8.
Gotti
08.10.2018 09:52:53
3
0
Абе нещо не се вързва- НЕДЕЛЯ И ТИРОВЕ ПО МАГИСТРАЛАТА???
Важното е че е имала късмет и е жива и здрава.
7.
*********
08.10.2018 08:51:42
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
546
08.10.2018 05:38:43
5
0
prilicha na pekinez taq
5.
Ciganqk ot Srael
07.10.2018 22:40:39
5
2
В болницата я посрещат д-р Бахар Нури, shtom i migrantite ta posreshtat v bolnicata sa ta vkarali vav arabskiq film
4.
Синя каска
07.10.2018 21:47:20
5
10
То тва е заради парфюмите дето се крадяха на поразия от там където работеше. Карма
3.
шофьор
07.10.2018 21:18:19
3
5
Не се споменава за механизма на катастрофата ! Дали просто някой заспал я е настигнал в дясното платно и я е ударил,или е тръгнала да изпреварва без да си погледна в огледалото и е я помел някой бързащ в лявата лента !?
2.
Истинска усмивка
07.10.2018 20:53:30
1
10
Пожелавам на момичето винаги да е все така лъчезарна и с огромна усмивка на лицето :) Бъди здрава ти и семейството ти !
1.
Dido
07.10.2018 20:20:26
2
9
Като не се пише за перата,рочата и очите...коментари няма.селски сайт
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори