×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]


Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Фенове на Нефтохимик с убийствено писмо: Футболна революция или закопаване?


Фенове на Нефтохимик с убийствено писмо: Футболна революция или закопаване?
19 Септември 2018, Сряда, 13:42 ч.
Автор: Флагман.бг

Обвиняват Общината и спонсори за потъването на клуба, но не дават конкретни решения 

Обединените фенове на Нефтохимик изпратиха до Флагман.бг отворено писмо с десетки питания, свързани с бъдещето на клуба. Те се гневят, че няма ясна стратегия за развитието на отбора, Нефтохимик е вкаран в политическа война и обвиняват спонсори и общината за потъването на любимия им клуб. 

Фенове на Нефтохимик: Писна ни от гаври! Закрийте ни, ако ни използвате за политически цели

Публикуваме го с незначителна редакторска намеса. Флагман.бг е готовност да публикува и други позиции, различни от тази на Обединените фенове, които явно представляват и СНЦ-то - един от акционерите в общинския клуб. Част от въпросите засягат и конкурентния клуб - ФК "Черноморец 1919". 

Николай Тодоров: Отстъпвам позицията си на всеки, способен да поведе Нефтохимик в по-добра посока

Дали това е началото на футболна революция или окончателното закопаване на клуба, защото се отправят десетки обвинения, а не се дават ясни решения ще разберем съвсем скоро.


Отворено писмо
От ОБЕДИНЕНИ ФЕНОВЕ НА НЕФТОХИМИК БУРГАС
До кмета на Община Бургас
До Общинските съветници на Община Бургас
до Българските Медии и Общественост

Уважаеми дами и господа,

Ние, привържениците на футболен клуб Нефтохимик 1962, желаем да получим отговори на някои наболели въпроси около съществуването на футболния клуб, както и за взимане на адекватни решения на проблемите.

Има ли стратегия за финансирането на клуба за следващите 5 години или се продължава да се работи на дребно от месец за месец, от сезон за сезон?

Има ли поставен ултиматум от страна на някои от спонсорите, че при място различно от 1-вото във Югоизточната "В" група или на поне 1 точка от лидера, то ще се спре финансирането на отбора? 

Това прилича ли на професионален клуб, независимо от това, че се състезава на аматьорско ниво?

Има ли гаранция, че ако ПФК Нефтохимик успее да се пребори за промоция в по-горна група, то той ще бъде спокоен за своето финансово състояние и няма да се повтарят събитията около клуба както всяко лято през последните 12 години?

Има ли политическа война между председателя на Съвета на директорите на ФК Черноморец 1919 Костадин Марков и кмета на Община Бургас Димитър Николов, която влияе и върху ПФК Нефтохимик и неговото нормално съществуване? 

Вярно ли е, че финансирането на нашите съграждане се осъществява чрез  бившият временен председател на СДС Борис Марков, който е брат на председателя на УС на Черноморец Бургас – Костадин Марков?

Не е ли неестествено Управителния съвет на общинския ПФК Нефтохимик да допусне две поредни срамни отпадания в по-долна група и той все още да остава непроменен, най-вече от квотата на мажоритарния собственик, който е именно Община Бургас?

Защо не се поиска отговорност от всички, които участваха в затъването на отбора?

Чии интереси защита УС? На клуба или собствениците? Не е ли парадоксално интересите на клуба и собствениците да се различават? Защо те, като представители на Община Бургас не са внесли нито една Докладна записка до Общинския съвет с предложение, стратегия и идеи? Страх ли ги е, че ще обидят г-н Димитър Николов?

Защо изп. директор на ПФК Нефтохимик – Николай Тодоров продължава да не взима отношение по въпроса за пасивността на собствениците около финансирането и стратегията за съществуване на зеления отбор? Защо стои  той в клуба? Защото е удобен за мажоритарния собственик – Община Бургас? 

Вярно ли е, че ще бъде кандидат за общински съветник към ПП ГЕРБ за следващите местни избори?

Вярно ли е, че все още е в клуба, защото никой друг не иска да бъде на неговия пост и това не е ли срамно и съмнително за едно общинско дружество каквото е ПФК Нефтохимик?

Не беше ли той изп.директор на клуба, когато изпадна от Първа лига във Втора лига и от Втора лига в Трета лига? 

Не заемаше ли друг ръководен пост при предходното изпадане на клуба от тогавашната А ПФГ през сезон 2013/2014г?

Вярно ли е, че Николай Тодоров отказа участие на отбора в турнира за Купата на България, поради финансови причини, което е още едно срамно петно за един имащ себе си Професионален футболен клуб? И как така състезаващия се за А ОФГ ФК Светни Никола гр. Бургас имаха такава финансова възможност?

Имаше ли предложение двубоят между Нефтохимик и Черноморец за Купата Аматьорската лига да бъде изигран от Юноши родени 2000 г? Срещу отбор, който само преди седмица обвини същото това ръководство за уреждане на мачове по нечестен начин и оправдавайки се за загубата в първия кръг на Югоизточната В група поради подценяване. 

Присъщо ли е на Професионален футболен клуб да използва официалния си сайт за отговор на 2 фена, които са изразили публично несъгласието със случващото се в клуба като ги приканва да заемат длъжност, към която имат забележки?

Има ли аналог в друг български, а и не само български клуб да се случва нещо подобно? Същия този Николай Тодоров не е ли в клуба от 2012 г., в началото като човек на феновете, който трябваше да следи изкъсо харченето на средствата и да е глас на привържениците при взимането на важни решения? 

По какъв начин се включи в инициативата на феновете за връщането на стадион Лазур на Бургас или построяване на нов градски стадион?

Уважаеми дами и господа, това са само част от въпросите, които повечето фенове на ПФК Нефтохимик  си задават и на които официален отговор искаме. Ясно е, че някои от тях са известни на всички. Все пак най-нормалното нещо е да искаме нашия клуб да върви нагоре и да съществува не само на сила, но и с перспектива.

Точно поради тази причина ще изреди само част от нашите желания:

1. Цялото ръководство на ПФК Нефтохимик да си подаде оставката и на негово място да дойдат хора, които биха начертали една ясна стратегия за години напред, а не да работят на парче и да защитават чужди интереси. Когато не усепееш да си свършиш работата и заемаш обществена длъжност най-нормалното нещо е да понесеш критики и да освободиш мястото си.  Възможен ли е конкурс за заемане на поста изп.директор, който да представи визия и и идеи за развитието на клуба?

2. Изготвяне на стратегия или план за дългосрочно развитие на клуба. Не само на думи, но и разписан от професионалисти и представен публично.

3. Прозрачност в управлението и финансирането. Как така в един момент сме пред фалит, а в следващия имаме средства за наем на Лазур?

4. Целенасочена работа за възвръщане на имиджа на клуба и вярата на привържениците, като много важен фактор за това е доверието, контактите и прозрачността.

Нека в този момент мажоритарния собственик в лицето на Община Бургас да покаже, че умее да ръководи адекватно своите дружества и да постави на власт хора, които могат да се справят с предизвикателството да изплува този футболен клуб в омагьосания кръг от последните 12 години. 

Ние сме готови да се противопоставим на всеки, който се опитва да унищожи любимия ни отбор, независимо дали заема пост  във футболен клуб или в политическа партия.

В категории: На терена , Спорт


22
Коментара
22
Коментара по темата
22.
ФАНТА ФЕН
20.09.2018 17:21:38
0
6
( Част от въпросите засягат и конкурентния клуб - ФК "Черноморец 1919". )
Да , но въпросите са отправени към кмета,общината и общинските съветници , а не към ФК Черноморец . Така ,че никакви отговори няма да получат наглите мазняри от шайката на Лимонадения Колю
21.
Георгиева
19.09.2018 21:15:13
8
2
Какъв футбол какви пет лева в Бургас.Какъв Черномирец какъв Нефтохимик.Всичко е кал и помия.Близките години не чакайте да бъдем футболен град,това няма да се случи,повярвайте няма как.Като се започне от основите от детските школи,никой не го интересува нищо,само залъгват децата,крадци на мечти се превръщат треньорите във школите,само ги интересува да дойде края на месеца да си вземат заплатките.Вие сте тръгнали да говорите за мъжки футбол как ще се случи това като основата е гнила а по точно никаква.Знае те ли колко талантливи деца се отказаха от футбола поради тази гнила основа и лъжи,лъжи изречени от ГОЛЕМИ ФУТБОЛИСТИ,настояще треньори които трябва да бъдат пример и да им покажат пътя.До вчера идоли а днес крадци на мечти.Няма какк да се получат нещата с такава основа,пълно безхаберие.Срам и позор за БУРГАСКИТЕ ФУТБОЛНИ ЗВЕЗДИ.
20.
до 18
19.09.2018 21:10:16
1
6
И на мен ми е интересно защо ще се придобива едно дружество, което реално няма актива и няма как да има. За чий се купуват акции в губещо дружество. Защото дами и господа Нефтохимик не е общински клуб, а придобито дружество, което носи загуби на Бургас и Общината.
Като искахте да бяхте станали ОФК, да ви гласуват пари на сесиите и да имате претенции, ама ви няма доверие и кмета, че ще ви гласуват 1мил. вие ще откраднете 2, та сега Община Бургас да продава акциите на това губещо дружество не носещо никаква печалба на Бургас и да не ни занимават с драми на някакъв отбор , който дори не е бургаски.
19.
МНОГО ШУМ ЗА НИЩО
19.09.2018 17:40:50
0
6
АЛОУ ДЕБИЛИТЕ И ИДИОТИТЕ ГРАЖДАНИТЕ НА БУРГАС НЕ СА СЪГЛАСНИ ДА ДАВАТ ПАРИ//ОТ ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ/// ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ НА ГРУПА ДЕБИЛИ ИДИОТИ НАРКОМАНИ ХУЛИГАНИ И ТАКА НАТАТЪК ОТРЕПКИ И БОКЛУЦИ .СЧИТАМЕ ЧЕ НАШИТЕ ПАРИ ТРЯБВА ДА СЕ ИНВЕСТИРАТ В ПОЛЕЗНИ ЗА ОБЩЕСТВОТО НАЧИНАНИЯ.
18.
Бургас
19.09.2018 16:57:21
0
9
Аз пък да попитам: От какъв зор и по чия инициатива Община Бургас е мажоритарен акционер в частно дружество в един отбор с небургаски исторически произход и заводско име.
17.
Николов
19.09.2018 14:33:06
1
12
ЗВЕЗДОНАФТЕНБУРГ.Отбора отива при странджанските селяци.Ще домакинства в Грудово.
16.
Бойко
19.09.2018 14:13:51
0
7
Ами,той искаше Нефтохимик да спонсорира,ама нямаше желание
15.
ФАНТА ФЕН
19.09.2018 13:30:47
2
6
Вярно ли е, че финансирането на нашите съграждане се осъществява чрез бившият временен председател на СДС Борис Марков, който е брат на председателя на УС на Черноморец Бургас – Костадин Марков?
И какво ?
14.
До наглите мазути!!! Те всички са такива та до вси
19.09.2018 13:28:08
2
12
Изобщо не ви гъделичка по наср@ните задници ние как се издържаме.
Натрупаните ви задължения са за тази година, когато и вие и ние сме във В гр. школите ни са еднакви по брой, за треньори говорим, че деца взимате на килограм да им крадете таксите.
Не ни обяснявайте, че дълговете са ви от Б гр. Взехте една кошница пари от Лудогорец, а имахте спечелен половин мач,не сте се охрчили много за Б гр. смешковци.
На нас ако ще и Борисов ще ни дава пари. ВАС ТОВА НЕ ВИ ЕНЯ. Ние сме отбора на гр. Бургас, ние ще определяме правилата. Дърпайте....
13.
Време разделно
19.09.2018 13:09:04
1
4
Каква революция какви пет лева.тоя Тодоров и Бошнаков се наядоха на наш гръб.
12.
m
19.09.2018 12:37:34
0
4
zakrivai mastersme6nika nikoi w grada ne go interesuwa
11.
do 2
19.09.2018 12:00:14
3
10
Бахти наглия мазут. Ти ли ще пишеш за урод бе ? Вие, които се сляхте с 10 отбора и загробихте още 10 за да сте в А група. Беше ви е страх да извървите сами пътят си от Б окръжна до В група. Бахти наглеца. Търси си превръзките от ПСФК-то, те са точно там, където е "храмът" ви Лазур. Станете от главите си, отпушете ушите си и си отворете очите, защото вашия фобия от Черноморец вече се превръща в паническа атака. Ощипете се най-сетне и си биейте два шамара за събуждане. Бахти наглеците - не стига, че всеки ви обгрижва и ви плаща екскрементите, ами все другите ви виновни.
10.
GFFN
19.09.2018 11:58:25
0
3
Ako niakoi e maloumen to tova si ti. Za kakvo se izpolzvat stadion 4ernomorez i lampusa mi kaji. Tova be6e aporta kam Sabev. Kaji ve
9.
до 8
19.09.2018 11:54:46
3
2
Може ли да си толкова заблуден? Били се използвали за спорт сега...ROFL Шараните ще ме уморите с малоумщината си.
8.
Дракслер
19.09.2018 11:33:49
3
4
До номер 2 – абе олигофрен и кретен, парите, които са изхарчени от ПСФК Черноморец са на ПСФК Черноморец и неговите спонсори, в които НЕ ВЛИЗА ОБЩИНАТА. Ти малоумен ли си? Община Бургас е участвала с апортирането на стадиона и друг терен, но не е дала нито лев. Нито тогава, нито после. А въпросните земи се използват и до ден-днешен за спорт
7.
*********
19.09.2018 11:23:14
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
В
19.09.2018 11:13:17
4
1
САМО ЗВЕЗДЕНБУРГ !!! ЕДИНСТВЕНИЯ БУРГАСКИ ОТБОР. дРУГИТЕ СТЕ ДАЛАВЕРАДЖИИ.
5.
Mitko Patrikata
19.09.2018 11:07:36
5
2
Много неудобни въпроси, на които не съм сигурен, че някой ще посмее да отговори.

Към господина написал първият коментар:
- А нима е работа на феновете да проверяват сдруженията и къде отиват парите? Феновете са фенове, за да подкрепят отбора и да застават зад футболисти и ръководство (сега такова липсва). Ако Вие, ерудирани Господине знаете нещо повече, споделете, но се опитайте да избегнете обвиненията и използването на “черноморец” във всяко изречение. Или и Вие като много други се опитвате да кажете нещо, но същевременно от устата Ви излиза само въздух?

Феновете крепят този отбор жив през последните 12 години и пак само те показват “топки” сега.
4.
До мазният под мен.
19.09.2018 11:02:36
2
7
Ти само за уроди не говори, че това ви е 15 на брой заводски отбор.
И щото сте криви муцуни, и ходите и съществувате само заради мач с Черноморец да си избиете селските странджански комплекси, сега ви е виновен Лимонадата.
3.
Нафта до край
19.09.2018 10:59:02
0
4
Кой е измислил тази декларация.по глупава не можеше и да бъде.излагацията на Тодоров и компания е пълна.срам за Нефтохимик.ето заради такива некадърници сме на това положение.вън цялото ръководство.далече от клуба за тези които са е написали.
2.
до кретена под мен
19.09.2018 10:57:40
10
8
Ей глупак ти ли ще говориш за изхарчени пари бе ! 200 000 за дамски превръзки ! 50 милиона дългове ! И новия ви истински чернокожец (УРУД#3) как да има дългове като бе създаден миналата година и игра на поляните в Странджа ! 99 години 99 различни отбора и истории ,това сте вие !
1.
Бс
19.09.2018 10:33:31
4
12
От какъв зор някой ще ви дава обяснения за "Черноморец" - Бургас?!
Нито отбора е общински, нито имате нещо общо с него!
"Черноморец" си има ръководство, има си УС, има си спонсори...
Няма 1 лв задължения към никой, за разлика от "Нефтохимик"!
Гледайте си "вашата паничка"!
Изхарчихте маса общинска пара и сега "Черноморец" ви е виновен!
Защо?
За да можете да отклоните вниманието от далаверите на Фантата и Николай Кръстев? Защо не проверите вашата ДЮШ на кое сдружение се води и къде отиват парите от таксите на децата? Защо не проверите треньорите от ДЮШ от кога не са взимали заплати и защо бягат?
Защо не проверите любовницата на Фантата /секретарката му/ каква заплата взима?
Гледайте си "вашата паничка" и не намесвайте "Черноморец" във вашето безхаберие!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вижте най-модерния фитнес на Бургас през 1995 г., освещава го Георги Николов-Мечката Вижте най-модерния фитнес на Бургас през 1995 г., освещава го Георги Николов-Мечката

Пред залата е паркирано същото порше, в което бе екзекутиран дни по-късно 

ГЕРБ нямали такъв авторитарен лидер като Корнелия Нинова, а имали водач-демократ ГЕРБ нямали такъв авторитарен лидер като Корнелия Нинова, а имали водач-демократ

Бойко Борисов бил винаги готов на отстъпки, обяви Цветан Цветанов

Ужас! Жена се хвърли от мост върху колите долу и загина на място Ужас! Жена се хвърли от мост върху колите долу и загина на място

Случаят е станал тази сутрин

NASA със сензационна новина: Загадъчен организъм в тялото на наш астронавт е ключът към вечната младост NASA със сензационна новина: Загадъчен организъм в тялото на наш астронавт е ключът към вечната младост

Една от установените промени е, че имунната система на Скот Кели е била свръхактивна

Несебър отбеляза 146 години от гибелта на Левски Несебър отбеляза 146 години от гибелта на Левски

Букети и цветя бяха поднесени от граждани, деца и ученици, общински структури и организации

Удар! Бургаски митничари иззеха контрабандни стоки за над 400 000 лева Удар! Бургаски митничари иззеха контрабандни стоки за над 400 000 лева

Вносът е открити в товарен автомобил влизащ в страната от Турция 

НФСБ разпусна „Обединените патриоти”, избори „две в едно” са възможен вариант, смятат от БСП НФСБ разпусна „Обединените патриоти”, избори „две в едно” са възможен вариант, смятат от БСП

От соцпартията са категорични, че няма да се върнат парламента... засега

Мъж нахлу с нож в бензиностанция, взе пари и лотарийни билети Мъж нахлу с нож в бензиностанция, взе пари и лотарийни билети

Грабежът е извършен рано тази сутрин в Ямбол 

Поморие направи дълбок поклон пред Апостоловата памет Поморие направи дълбок поклон пред Апостоловата памет

За шеста година ОДК-Поморие организира литературен конкурс за ученици

Бургаският архитект Емил Бурулянов с високо отличие за иновативни градски проекти Бургаският архитект Емил Бурулянов с високо отличие за иновативни градски проекти

Той стои зад проектите за соларни дървета, соларна пейка и велоброяча в Морската градина

Скръбна вест: Почина Карл Лагерфелд, легендарният дизайнер на "Шанел" Скръбна вест: Почина Карл Лагерфелд, легендарният дизайнер на "Шанел"

Той се е чувствал зле през последните 2-3 седмици. Снощи е бил хоспитализиран спешно

Срещу награда: Швейцария търси хакери за пробив в онлайн системата й за гласуване Срещу награда: Швейцария търси хакери за пробив в онлайн системата й за гласуване

Регистрирани са над 2000 души, печалбата - до 50 000 франка 

Мистерия: Сферични тела излизат от пещера Мистерия: Сферични тела излизат от пещера

Уфолози твърдят, че е изкопана от извънземни

Илън Мъск напусна OpenAI Илън Мъск напусна OpenAI

Мъск е съосновател на компанията, която работи от 2016 г.

Трагедия! Шампион загина в уличен бой Трагедия! Шампион загина в уличен бой

Сбиване с охранител в центъра завърши със смърт

Венецуела изгони европейски депутати – планирали заговор Венецуела изгони европейски депутати – планирали заговор

Венецуелското министерство на външните работи обвини политиците от Европейския съюз, че са планирали заговор

Една от най-известните певици в света се омъжи тайно Една от най-известните певици в света се омъжи тайно

Ламбърт е поместила в Инстаграм няколко снимки от събитието

Извънземни са ни създали като флашки, за да пазим знанията им Извънземни са ни създали като флашки, за да пазим знанията им

Човешкото ДНК е като книга, която се препредава, а 95% от информацията в нея не ни е нужна, казва уфологът Боб Лазар
 

Задържаха две жени, издирвани за тероризъм Задържаха две жени, издирвани за тероризъм

Жените са издирвани за връзки с "Ислямска държава" 

20-годишно момиче остана инвалид за цял живот заради един пиърсинг 20-годишно момиче остана инвалид за цял живот заради един пиърсинг

Девойката явно получила инфекция, решила, че е просто пъпка

Йордан Цонев Йордан Цонев Дори ДПС не може да стабилизира това управление Виц на деня Виц на деня -На колко години сте?
-На 18.
-Но и преди 2 години казахте същото.
-Не съм от хората, които днес говорят едно, утре друго!
Виц на деня Виц на деня -Убили сте 8 човека. Какво ще кажете в своя защита?
-В живота трябва да се пробва всичко
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Измина 5-ти ден от Свети Валентин! Искам кафе и малко да си почина
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter