×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ремонтират централни бургаски улици около бившата Немската болница


Ремонтират централни бургаски улици около бившата Немската болница
Улиците и новата градска библиотека ще променят напълно визията на тази част на Бургас
27 Август 2018, Понеделник, 14:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Изоставената сграда трябва да се превърне в модерна библиотека, а очевидно плановете са за преобразяване на целия район с обновени улици


Няколко централни улици ще бъдат напълно обновени за 3,4 млн.лева през следващата година. Обществената поръчка за избор на изпълнител стартира в края на миналата седмица. Основна цел е обновяването на улиците – „Оборище“, „Св.св. Кирил и Методий“, „Асен Златаров“ и „Средна гора“.

На пръв поглед избрани случайно, общото между тях обаче е, че всички те се свързват на едно и също място – старата Немска болница.

Ще има ли забавяне на проекта за Немската болница и кога Бургас ще се сдобие с модерна градска библиотека

Не е тайна, че от години порутената сграда е трън на голяма част от бургазлии, но съвсем скоро ще започне и нейната реконструкция, като плановете са да се превърне в модерна градска библиотека. 

Ремонтът на именно тези улици в центъра на Бургас, които не са „мръднали“ от близо 30-ина години, не е случаен и ще промени облика на целия район. 

Огромни витрини ще показват, че бившата Немска болница в Бургас става библиотека, а не мол. Вижте как

За финансирането на дейностите ще се търсят европейски средства. Т.е. - очаква се отварянето на мерките по ОП "Региони в растеж". Процедурите се задвижват сега, за да не се губи време за избор, когато се отворят мерките.

В категории: Бургас


14
Коментара по темата
14.
Drugoselec do 13
30.08.2018 15:40:31
0
6
Mneniya se davat samo ot grajdanite a ti si hvani avtobuscheto i - na selo!
13.
Do 12
28.08.2018 09:17:50
3
1
Tebe nikoi ne te e pital
12.
Drugoselec
28.08.2018 08:01:24
2
5
Spored mene tryabva da se premesti parvo rayonno v bivshata Nemska bolnica a sgradata na parvo da stane biblioteka ili galeriya.
11.
хубаво ще е даима библиотека
27.08.2018 22:47:52
2
7
така "умникът" ,дето плащал 370 лева данък,може да прочете някоя книга и да се научи как се пише раЙОн.
10.
27.08.2018 22:18:35
4
7
За какво са ви тези библиотеки, да не е като едно време, да търсим литература там, че да си пишем рефератите? Следващата ви статия е проблем, че АЕГ няма сграда. Не можаха ли да я предоставят тази немска болница за тази цел, а ще я пълнят с прашасали книги!?
9.
ai
27.08.2018 20:29:08
4
10
При условие, че от няколко години се тюхкат-къде да преместят децата от английска и немска гимназии?!!!!!! Пак някой иска да прибере една крупна сума май! Някой имитира дейност! Безсмислици! Има си действаща библиотека с филиали за удобство на гражданите.... До кога?!!!
8.
До : малоумника 2
27.08.2018 20:23:49
3
16
Бай сельо явно не живееш в центъра понеже аз жевея точно в този раьон ще ти кажа че за апартамента си плащам 370лв. Данък и е редно за тези пари да имам нормална улица а не разбит селски коларски път ...
7.
Левски иска резултати
27.08.2018 19:28:48
6
10
Каква е възвръщаемостта на такъв глупав проект!!!!!!!????? Никаква. Загуба. След загуба.
6.
gradski
27.08.2018 19:28:47
3
6
А след 2 години когато се извърши ремонта на немска болница ще са леш всички тези околни улици. И тогава пак ще се усвоят едни милиони. Красота.
5.
Истината
27.08.2018 19:27:42
9
5
Направете немско посолство и немски хотел.
Стига с тея библиотеки.
Направете от Хеликона библиотека!!!!
4.
11111
27.08.2018 19:26:25
2
9
Правилно е да се нарича Немско училище.
3.
Н
27.08.2018 19:26:13
2
6
Общината за тези пари може да наеме поне 3ма продавачи да търсят инвеститори и компании а не да хабят пари пак по тея централни глупости.
Искаме работа не социализъм!!!!
2.
Истината
27.08.2018 19:24:56
10
5
На това място му трябва един голям парк защото всичко е презастроено като гето. Ако ще им подобрявате улиците ударете ги с по високи данъци на имота!!!!
1.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
27.08.2018 19:23:11
8
14
Голяма глупост е да вкараш библиотека в такава задънена улица.
Направете от Дома на НХК или Дома на Армията библиотека!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори