×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Симеон: Още през 2003 г. трябваше да въведем тол системата, колко ли пари загубихме


31 Юли 2018, Вторник, 15:16 ч.
Автор: Флагман.Бг

През България минава голям трафик от и за Турция и Близкия Изток, но не се събират достатъчно средства, смята царят
Тези дни, пътувайки в самолета от Мадрид за София, попаднах на интервю на министъра на регионалното развитие и благоустройството за списание “Bulgaria ON AIR”.  Държа да поздравя министър Николай Нанков, че след толкова години успя да задвижи идеята за въвеждане на т.нар. тол система и в България и да му пожелая успех!

Спомних си 2003 г., когато като министър-председател се срещнах с представители на най-големите португалски компании, които се интересуваха от строителството на магистрала “Тракия” и проектът за договор с тях предвиждаше  използването на  тол система. Тогава, познавайки добре Португалия, която разполага с едни от най-хубавите пътища в Европа, които се поддържат в изключително добро състояние именно чрез събираните тол такси, ми се видя изгодно за България да привлечем такъв голям чуждестранен инвеститор. След това бях остро критикуван, незаслужено обвиняван в какви ли не “далавери” и поради големият отпор на различни кръгове у нас идеята беше провалена.

Питам се колко ли пари изгуби държавата от това отлагане, колко пътища щяха вече да бъдат ремонтирани със събраните средства и как по-различно би изглеждала транспортната ни мрежа днес. Трябваше ли да изминат близо 15 години, преди да стигнем до извода, който много други по-развити европейски държави бяха направили, че събирането на тол такси е икономически по-изгодно за държавата от продажбата на винетки. През България минава голям транзитен трафик от и за Турция и Близкия Изток, но не се събират достатъчно средства, както това правят нашите съседи. Разчетите, направени от експерти в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които цитира министър Нанков, говорят сами по себе си. От винетни стикери годишно приходите са 300-350 млн. лв. срещу очакваните три пъти повече, след като бъде въведена тол системата.

Жалко за пропуснатите възможности! Сега вече щяха да бъдат реализирани някои важни пътни проекти и ремонтирани други трасета, които поради липса на пари са си останали така, както са били построени преди 50 години.

Подобна е и картинката с проекта за атомната централа „Белене”. Моето правителство размрази проекта, за да може да се осъществи този стратегически важен обект за националната ни сигурност, но популизмът взе надмощие над здравия разум. Знаем какво последва. А днес – години по-късно, и то години на пропуснати ползи, отново започваме да говорим за нуждата от тази централа.

За тези загубени години колко ли по-добре щеше да се е развила икономически България, ако разполагаше с нужната за това пътна и ядрена инфраструктура.

Статията е препечатана от kingsimeon.bg



13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
обективна
01.08.2018 11:28:25
0
1
царю честити капка срам ли нямаш всички ти дадохме такова доверие а ти си мислел колко ще се възползваш от връщането си да си го върнеш за дето на времето не сте могли да вземете всичко със себеси след като са ви изгонили кръвопийци тънещи в охолство и вашите крепостни умиращи от глад хора ако бяхте толкова добри колкото се изкарвате щяха ли да ви свалят от власт царя е гол казало детето в една приказка ама нашия не е вече гол благодарение на нас поредната наивност на народа ни от което се възползва царя само лозунги с какво сте по различни от всички останали лозунги и голи обещания в този преход дето край няма
12.
гражданин
01.08.2018 10:35:09
0
1
Най-обичам когато някой пропадняк /пияница-комарджия/ започне да дава акъл ! Тоя дойде да си прибере имотите,и да направи някой хора около себе си доста по-богати,ама иначе искаше ид а ни "оправи" !
11.
Вервайте ми...
01.08.2018 04:58:03
0
2
Така ще ви оправя за 800 дни че в чудо ще се видите.Тейковите имоти си ги взех и земя и дворци и резиденции.Я колко дървета изчезнаха отсечени в Гърция.Я ке лапам парите а вие селяндури лапайте мухите.
10.
Стоян
31.07.2018 16:04:38
2
7
МНОЗИНА ЯВНО СА ЗАБРАВИЛИ ЧЕ СЛЕД ВЛУЗАНЕТО НА БГ В ЕС ЗА СЛЕДВАЩИЯ ПРОГРАМЕН ПЕРИОД ОТ БЮДЖЕТА НА ЕС НИ ВКЛЮЧИХА КЪМ ВАЖНИТЕ ЗА ЕС ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ И НИ ДАДОХА БЕЗВЪЬМЕЗДНО 75% ОТ СРЕДСТВАРА ЗА МАГИСТРАЛИТЕ! ТОЗИ ТАРИКАТ ИСКАШЕ ДА НИ НАТРЕСЕ КОНЦЕСИЯ ЗА 25 ГОДИНИ СРЕЩУ ДОВЪРШВАНЕТО НА МАГИСТРАЛИТЕ! И ДА ЗАХЛЕБИ СИНА МУ! НЯКОИ ПОМНЯТ!!!
9.
DО ДЯДО МОНИ С НОМЕР 6
31.07.2018 15:43:23
3
10
Дядо Мони,
Пише ти едно детенце, което излъга.
Поне мама и тате така казват. Обещал си им дядо Мони, че като те изберат за 800 дни си щял да ни "оправиш". Още тогава мама е казала на тате, че има нещо гнило, защото по нейни спомени тате е оправил мама само за 5 минути първия път. Аз съм се появил после, а тате е забравял да оправи мама. За това цялото семейство е решило да те чака. Само, че те са те чакали, чакали, чакали. Накрая разбрах, че след 800-ния ден наистина си оправил целия български народ без той да е разбрал. Българския народ е разбрал, че е оправен чак след като си се прибрал в Мадрид. И друго да те питам дядо Мони. Ти щом си българин, що живееш в Мадрид ? Казват, че са те изгонили, като си бил малък. И мен са ме гонили от клас, но пак съм се връщал в час, гонили са ме и от дома, когато тате оправял мама, ама понеже ме обичат, пак си ме прибират. Ти що така бе дядо Мони не си дойдеш у дома? Нали искаш ТОЛ такси тати и мама да плащат ? Ти що не си дойдеш да ги плащате заедно бе дядо Мони ? А и друго да те питам дядо Мони. Къде са твоите ученици - чичко Милен, мъничкия чичко Василев и оная какичка Шулева, която стана на тате собственик ? дядо Мони, искам да те помоля да помолиш чичко Милен да ме покани на неговия голям хотел в онова градче - светия.Батковците ми казват, че имало много място там,казват че хотела ти си му го направил, макар че аз не вярвам, защото за мен и мама - нищо не си направил. Искам да ме повозиш и на влакче, дето ги купи за мъничкия чичо Василев. Батко ми каза, че били бързи,ама не се движили много.И накрая дядо Мони. Ще има ли проблем, ако се поразходя из твоите Мусала, Пирин и Рила. Благодаря ти дядо Мони предварително и искам да им кажеш на тия дето днес оправят мама и тати да пуснат още такси по пътищата щом,като ще станем по-богати. Искрено твой Иванчо - тъпото от 3 а клас.
8.
123
31.07.2018 14:46:00
4
6
Я, мадридския измамник дедо Мони.
7.
Do 1/2/3 I tn
31.07.2018 14:31:10
7
1
Velik politik e Simeon zad segashnite uspehi na Bg stoi I toi Bes nego shtqhme da gledame EC pres kriv makaron
6.
Симеон
31.07.2018 14:16:03
3
5
Защо ме плюете бе Ганьовци? Аз ви казах че ще ви „оправя” и Ви ”оправих. Аз насила никой не съм карал да ме избира. Само аз ли Ви ”оправих”,ами и БСП,и СДС,и ДПС,и кой ли не! До като има балъци,ще има и тарикати!
5.
Минчев
31.07.2018 14:06:08
3
7
И аз си спомних,че тази ТОЛ система ти,мадридски мошеннико искаше да я изградиш с гарантирани от държавата плащания за гарантиран трафик-35000 преминали коли за денонощие!Минали,неминали,ти искаше да им гарантираш твърда печалба!Мошеник!
4.
simeone
31.07.2018 13:37:58
2
8
Симеоне, ти си един долен лъжец и мушенник симеоне. Горичките си върна опраи си земичките също. А дятет от го кръстиха симеон- асан. Симеоне. Ти не си българин, симеоне.
3.
Мирчо
31.07.2018 13:34:14
5
5
Най-големите страни в Европа, Франция, Германия и Великобритания нямат тол такса. Освен това за разлика от скъпата Франция, в Германия дори няма такси. В Германия магистралите не са като стъкло гладки, редовно има ремонти, но да не забравяме, че те имат стотици хиляди километри мрежа, не е лесно за подръжка. Ние имаме 500 км. магистрала, изключително скъпа винетка и пак не ги подържаме, проблема не е в системата, в хората е.
2.
Политик
31.07.2018 12:43:16
3
10
Тоя цървул да каже за колко милиона дървесина изнесе от Българската гора? На дедо му била гората! Да седне на дедовия ми!
1.
az
31.07.2018 12:36:26
4
13
Мошеник.Колко пари сме били загубили,а колко окрадохте ?
България разкрои по твое време.Всичко каквото можеше да се довземе го взехте.800 дневния ни ба мааата.Неговите мекерета що хотели и къщи направиха,а колко изнесоха не е истина.Какво му обръщате внимание на този.Изпорти надеждите на милиони българи.И аз бях сред тези,които му вярвахме.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори