×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

200 участници от три страни събра фестивалът "Несебър без граници" (СНИМКИ)


200 участници от три страни събра фестивалът "Несебър без граници" (СНИМКИ)
По време на официалното откриване кметът на Несебър Николай Димитров подчерта, че тази инициатива е едно от важните събития в културния календар на общината и доказва, че силата на духа е над всичко
23 Юли 2018, Понеделник, 19:06 ч.
Автор: Флагман.бг

Ето кои грабнаха призовете 

Фестивалът „Несебър без граници“ за четвърта поредна година  даде възможност на хора с увреждания да покажат, че за изкуството граници и ограничения няма. Над 200 участници от България, Казахстан, Русия дадоха израз на порива си към красота в различни сценични изкуства на  амфитеатъра в старинния град. По време на официалното откриване кметът на Несебър Николай Димитров подчерта, че тази инициатива е едно от важните събития в културния календар на общината и доказва, че силата на духа е над всичко.



Той заяви, че фестивалът с всяка изминала година придобива все по-голяма популярност и намира нови и нови съмишленици. Любов Дудченко, председател на Организационния комитет на фестивала и един от инициаторите на форума, приветства   присъстващите  и изрази благодарност към всички, особено към Община Несебър, за  широката и безрезервна подкрепа   към тази благородна инициатива. Радостина Пирева директор на дирекция  „Социални грижи и услуги“ към Община Несебър – прочете  поздравителен адрес от  председателя на НАСО - Георги Георгиев.



В продължение на два дни участниците дадоха израз на  своя талант и умения  на сцената на амфитеатъра и най-добрите бяха отличени, след като бяха оценени от жури в състав: на журито  - Димитър Йорданов, председател - завършил е Музикалната академия в Пловдив, диригент, музикален педагог и художествен ръководител на ВГ „Морски звездички“ към ОДК-Несебър; и членове - Людмила Герова  от София, диригент на камерна капела „Полифония“, дългогодишен музикален продуцент на вокалната музика в националното радио и певица с концертна дейност; Светлана Коротких, ръководител катедра "Социална и културна дейност" в Двореца на учащата се младеж в Санкт Петербург.



Целта на фестивала „Несебър без граници“ е да улесни процеса на социална адаптация и интеграция на хората с увреждания в обществото с помощта на средствата на културата и изкуството, да даде сцена за изява на талантливи хора с увреждания, да съдейства за развитието на творческия им потенциал.



Организатори на IV-ия Международен фестивал „Несебър без граници“ са Община Несебър, Българо-Казахстанска асоциация за подкрепа и интеграция на хората с увреждания (Несебър) и Сдружение Център за рехабилитация на хора с увреждания
.  
Предоставяме на Вашето внимание наградените с първо място в различните категории:
   Номинация „Народен вокал. Соло“
Стоянка Петрова - гр. Средец, България.
  Номинация „Естраден вокал. Соло“
Карина Жакова  -  гр. Брянск, Русия .
Номинация „Танц в инвалидна количка. Соло“
Айгуль Балмагамбетова, - гр. Саран, Казахстан
Номинация „Танц в инвалидна количка. Ансамбъл“
Ссемеен танцов колектив „Позитив" - гр. Череповец, Русия.
Номинация „Хореография“
Танцов колектив „SMAIL“ - гр. Караганда, Казахстан.
Номинация „Жестово пеене. Соло“  
Вадим Григорьев -гр. Караганда, Казахстан, и  Ольга Фаляхова  - гр. Казан, Русия.
Номинация „Жестово пеене. Ансамбъл“
Колектив за жестово пеене „Стиль“  - гр. Караганда, Казахстан.
  Гран-при – танцова група към Сдружение "Социален център Бургас"- гр. Бургас с председател Марионела Стоянова и техния танц "На път за Европа“ с хореографи Николай Парушев и Жана Пенчева и музикален педагог Анка Янева.
   Наградата на публиката за най-мъдър участник получи Султанка Костадинова - 84 години от група за стари градски песни „Елпида“ гр. Поморие.



В категории: Несебър


България Всички новини
Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време  6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти
Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори