×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Като в екшън! Разкриха страшен заговор да убият кървавата Иванка в затвора


23 Юли 2018, Понеделник, 11:03 ч.

Иванка Ройдова, обвинена че е поръчала убийствата на 6 души от семейството си, едва не е била убита в Сливенския затвор. Според нейни близки е направен опит да бъде умъртвена с вещество, предизвикващо симптоми на инсулт. По случая е образувана проверка, съобщава "Трафик". В четвъртък вечерта Ройдова напусна затвора, след като Върховния касационен съд отмени решението на Апелативен съд – Пловдив.

66-годишната жена бе арестувана преди три седмици в съдебна зала и отведена в Сливенския затвор. На 26 юни т.г. състав на Апелативния съд смени 3-годишната условна присъда с реално наказание за същия период.  Ройдова бе задържана в самата зала с мотива, че има опасност да се укрие. Тя остана шокирана от развоя на делото.  След ареста, Ройдова е откарана директно в затвора, където е прекарала 3 седмици.

Няколко дни преди ВКС да се произнесе, според нейни близки, срещу нея е извършено покушение. На 11 юли, след обяд, Ваня отишла до килията си, за да си измие зъбите, тъй като на обяд сервирали риба. Десетина минути по-късно тя усетила странно схващане, едната страна на тялото й се вдървила, устата й се разкривила. За късмет лекарят на затвора се оказал наблизо и й оказал първа помощ. След това е била прегледана и от специалист.

„Спасила я е бързата и адекватна реакция на доктора. Но целият случай е много подозрителен. Ако това се бе случило вечерта, след като тя си измие зъбите и си легне, както е правела обикновено, нямаше да оцелее” сигурен е зет й Антон Каров. Влошеното й здравословно състояние обаче не е използвано в жалбата за промяна на мярката за неотклонение.

ВКС отхвърля мотивите на апелативния съд с мотивите, че Ройдова живее на един и същ адрес от 30 години и през цялото време е съдействала на досъдебното производство и се е явявала на всяко от делата.

"Обстоятелствата, посочени от въззивния съд като аргумент за задържането на подсъдимата, са назовани по твърде спекулативен начин, непозволяващ конкретното им обсъждане в съдържателен аспект" се аргументират върховните съдии.  Близки на жената твърдят, че опитът за убийство /както те го определят/ на Ройдова, далеч не е изолиран. Тя е получила и няколко предупреждения. 

Миналата година кабелът на микровълновата печка бил обелен с нож и печката по чудо не гръмнала. След това установила, че един от болтовете на гумата на колата й е свален, а останалите – развити. Няколко пъти намирала червени рози, забодени на чистачката на колата си, а на гроба на баща си намерила гривната на дъщеря си Жана, която е била взета от полицията. Антон и Жана намерили под чистачките на колата си скелет на птица с откъсната глава.

„Животът ни е като филм на ужасите. Опитват се да ликвидират Ваня и да ни запушат устите!”, смята Каров. В писмо, изпратено от САЩ, сестрата на Иванка – Ана  споделя, че също се страхува за живота си. Семейната сага продължава години, а залогът е огромен – наследството на българин – емигрант в САЩ, който след смъртта си оставя няколко милиона долара.

Началото на заплетената история е поставено в далечната 1951 година, когато николапетковистът Георги Ройдов бяга от комунистическия режим и заминава за Америка. Тук остават жена му и трите му деца - Иванка, Стойчо и Ана. Зад океана предприемчивият българин започва като работник във фабрика за колбаси, но в последствие влиза в бизнеса с жилища под наем и сбъдва "американската мечта".

Когато режимът в България пада, Георги Ройдов вече е милионер, продал е голяма част от бизнеса си и се готви да се наслаждава на старините си.  Междувременно не е забравил за семейството си в България и ако до 10 ноември успява спорадично да им помага финансово, то след 1990 година дава добър старт както на трите си деца, така и на четиримата си внуци.  Всички наследници още докато Георги е жив знаят, че са включени в завещанието. След погребението обаче с тях  не се свързва никой.

Стойчо, Иванка и дъщеря й Жана изпращат запитване до банката, в която са сметките на Ройдов и получават отговор, че преди смъртта си той е определил за пълномощник гледачката си Недялка Бързакова и тя ще се разпорежда с наследството.

Година по-късно внукът Георги получава превод от 20 000 долара, а баща му Стойчо се сдобива с 200 000 долара, но не казват на никого. Истината излиза наяве едва, след като Иванка е арестувана. 

През март 2016 година полицаи с качулки нахлуват в дома на Ройдова и извеждат с белезници Иванка, Жана и съпругът й Антон. В полицията е отведена и 15-годишната им дъщеря. Какви са основанията на полицията и прокуратурата да задържат Иванка?

Според обвинението възрастната жена е потърсила услугите на наемен убиец, който да ликвидира брат й и наследниците му вкупом. Това е трябвало да стане на Гергьовден 2016 г., като под масата в къщата им бъде поставена бомба. За целта тя платила 3 000 лева аванс и обещала 10 % от наследството, след като се сдобие с него.  Как обаче се стига до ареста?

Според прокуратурата посредникът, който трябвало да наеме изпълнител за масовата екзекуция, се оказал агент под прикритие. Иванка обаче твърди, че е потърсила услугите на адвокат, заради наследството и агентът под прикритие в случая се бил представил като адвокат, който обещал съдействие по делото за наследството.

Тук изплува и митичната фигура на украинеца Степан Кара.  Братът на легендарния Димитро Кара се оказа посредникът, който свързал Иванка с агента под прикритие.  Близките на Ройдова са категорични, че семейството е жертва на сложна схема. "Тя е задействана, защото майка ми категорично бе решила да си търси правата и да води дело в Щатите. Тя няма мотив да убива никого, защото дори да изтрепе цялото семейство, тя няма да получи наследството, ако не успее да спечели делото срещу Бързакова в Щатите" твърди Жана Вътова.

Полицаят, който е работил под прикритие, ми се представи за адвокат от София. Той ми обеща да ми помогне с придвижването на документите по делото, което искаме да заведем срещу Недялка. Новото завещание, оставено от баща ми, е било изготвено 15 дни, след като той е получил удар и е бил неадекватен. Предишното завещание е било унищожено. Показах му документите, а той ми поиска 3 000 лева. Никога не съм мислила да унищожавам когото и да било от семейството, ние сме дълбоко свързани", заяви Ройдова в съда.

В категории: Животът


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори