×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пълен абсурд! Десислава Иванчева щурмува "Лидл" от ареста, организира протест срещу техен строеж


Пълен абсурд! Десислава Иванчева щурмува "Лидл" от ареста, организира протест срещу техен строеж
Кметицата на Младост е в ареста, но организира днес акция срещу нов строеж в столичния квартал
16 Юли 2018, Понеделник, 04:59 ч.
Автор: Антония Чорева, снимки: Фейсбук

Фейсбук профилът й бълва призиви срещу инвестицията, от компанията излязоха с опровержение

Кметицата на столичния квартал „Младост” Десислава Иванчева, която е в ареста за вземането на огромен подкуп за издаване на разрешително за строеж, не спира с широката си публична дейност. За днес тя е организирала протест в квартала заради започнал строеж на нов обект.

Строежът се намира в кв. „Младост” 3 до магазин "Лидл" и бе забелязан от зелените активисти още със започването му.

От два-три дни фейсбук профилът на Десислава Иванчева бълва информация за строежа и организира хората от живеещите в близо до строежа блокове на протест. Датата му е днес, а часът 19 ч.
„Граждани на Младост, заповядайте на мирен протест на 16.07, от 19:00 часа в парка до Лидл в Младост 3, за да кажем НЕ на примитивните, алчни и безпринципни хора, жадни за лукс, но лишени от вкус и чувство за мярка и пропорция”, пише в профила на кметицата.

Призивът е придружен със снимка на деца, които вече са подсигурени с малки плакати срещу строежа.

„Децата вече казаха своята дума за строежа при Лидъл. Макар и малки, децата наистина знаят кое е добро за тях и кое лошо. Те живеят в най-красивия, жив, творчески свят, който възрастните са изгубили и забравили. Детската душа отказва да приеме образа на Младост, който чертаят устройствените планове. Г-жа Йорданка Фандъкова отново е официално поканена на протеста, заедно с главния архитект на София - Здравко Здравков. Надяваме се, че този път няма да откажат да уважат протест, към който интерес или присъствие са заявили над 1000 граждани”, пише още в организацията.



На това място са предвидени за изграждане 7-етажна сграда със смесено предназначение, 8-етажна сграда, 2-етажна сграда за търговска дейност на Лидл и  2-етажна сграда за търговска дейност на Лидл, твърдят организаторите на протеста.

От Столична община обаче са категорични, че в кметството има внесено само 1 искане за строеж – за сграда с търговски обекти, подземни гаражи, офиси и ателиета.

Заради организирания протест от Лидл излязоха с официална позиция, която категорично отрича всички твърдения на Десислава Иванчева и протестиращите.

Ето какво казват от голямата хранителна верига:

"Строителната дейност, която тече в момента и е причина за организирания протест, се извършва в поземлен имот с идентификатор 68134.4089.893, който не е собственост на Лидл България. Компанията няма каквото и да е отношение към тази дейност. По актуална справка от Кадастрално-административната информационна система на АГКК (https://kais.cadastre.bg/), Лидл България е собственик единствено на следните два поземлени имота – поземлен имот с идентификатор 68134.4089.870 и поземлен имот с идентификатор 68134.4089.871. В поземлен имот с идентификатор 68134.4089.838, представляващ УПИ I - за парк, изцяло общинска собственост, Лидл България е проектирал и изградил изцяло за своя сметка нов парк с площ от 5 203 кв. м.

Разходите по изграждането, оборудването и поддръжката му са на стойност около 220 хил. лв. и включват множество зелени насаждения, алеи и зони за отдих, специална зона за разходка на кучета и модерна детска площадка. Паркът е пуснат в експлоатация през декември 2014 г. и е предаден за безвъзмездно ползване и стопанисване на Столична община, район Младост. Той е изграден като част от инвестиционен ангажимент при придобиването от страна на Лидл България на посочените два поземлени имота, а не като компенсаторно озеленяване.
Като компенсаторно озеленяване за построения в поземлен имот с идентификатор 68134.4089.870 и пуснат в експлоатация през 2013 г. магазин Lidl, компанията е реновирала парк в м. "Сухото дере" в жк. Младост 4, с площ от 5500 кв. м. В него, наред с озеленяването и облагородяването на площите, е изградена и детска площадка. Общата стойност на направените разходи от страна на Лидл за този парк е около 230 хил. лв. Паркът е пуснат в експлоатация в края на май 2014 година и е предаден за стопанисване на Столична община, район Младост.

С оглед изложеното, Лидл България категорично заявява, че както твърдението, че компенсаторно озеленяване във връзка с изградения магазин Lidl не е изпълнено, така и внушението, че Лидл България предвижда осъществяване на строителство в имота, на територията на който е разположен паркът, съдържащи се в излезлите по темата публикации, са изцяло неверни. От стъпването си в България компанията е доказала многократно с всички свои действия, че е отговорна, прозрачна и винаги работи с грижа и мисъл за обществото и околната среда. В тази връзка считаме, че подобно въвеждане в заблуждение на обществеността може да доведе до уронване на престижа и имиджа на компанията, за защита на които бихме предприели по всички законосъобразни начини и с всички произтичащи от това правни последици, съответните действия”
, пишат в позиция от компанията.

Все пак в 19 ч. днес протест ще има. А Иванчева продължава да опровергава информацията на Лидл на страницата си във Фейсбук.

В категории: Животът


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
5
Коментара по темата
5.
Бай у.й
16.07.2018 16:44:24
1
3
Ама Десо,заковаха те по всички правила на закона,именно за това толкова бързо получи обвинителен акт и делото влиза в съда.И ти като Очите и много други вдигате пушилка и обвинявате световната конспирация,а накрая като се изправите с адвокатите пред безспорните доказателства,и хоп подписвате споразумение и се съгласявате с доказателствата. Много проста и нагла жена,точно като всички затворници и тя горката е невинна. Е значи в затвора ще е на правилното място,сред 100%невинни и натопени борци за правда. Хахахааа.
4.
Я елате пиленца...
16.07.2018 15:37:59
0
3
Стига с това Софе бе Лидл.Дайте някой магазин и в Поморие че то с таз Билла и ЦБА-то сме гола вода.
3.
Ivo
16.07.2018 14:28:32
0
2
Bravo!
2.
гражданин
16.07.2018 14:23:57
2
1
Като не искате бетон какво правите в София !?
1.
Емо мигача
16.07.2018 12:22:26
2
11
Вече ми е ясно защо е в ареста....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори