×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Над 200 млн. лв са инвестирани в Поморие, не режа ленти, а върша работа


Над 200 млн. лв са инвестирани в Поморие, не режа ленти, а върша работа
Като се обърна, искам да видя свършена полезна работа за жителите на града, искам да видя най-добрия микроклимат за бизнеса в Поморие, коментира кметът на града
14 Юли 2018, Събота, 10:57 ч.
Автор: Моника ИЛИЕВА, снимка: Авторът

Ще искаме стария път от Сарафово до Поморие, за да го направим велоалея, плановете ни са да осигурим атрактивна зона за колоездачите и до Каменар




-Г-н Алексиев, на 15 юни след пускане в експлоатация на обхода на Ахелой жителите на това населено място се оплакаха за нов "проблем", а именно липсата на пряка връзка с Равда. Решен ли е проблемът им?

- Проблемът на ахелойци е решен! Пътната връзка е реализирана с маркировката, пътните знаци и при спазен срок. Връзката Ахелой – Равда функционира успешно от 11-ти юли. Използващите междуградския или собствения си транспорт вече я експлоатират. Първоначалната идея бе, когато трафикът се изведе извън града, т.е. качи се на обхода, да се изгради и пряката връзка на ахелойци със с. Равда.

-Повтарям, че нямаше проблем, а изкуствено създадено напрежение, казвам го с тъга.

-В  политиката съм от 2009 г., като политик ще ви кажа, че обходът на Ахелой бе приоритет още в първия мандат на ПП ГЕРБ. Хвърлиха се огромни усилия, отделиха се пари от  държавния бюджет. Ахелойският обход се превърна в тема №1 за премиера, той идваше лично на инспекция, а бившият вече шеф на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) инж. Дончо Атанасов спеше на пътя. Регионалният министър Николай Нанков идваше през ден, за да се случват нещата на строителния обект, за да можем преди началото на сезона да пуснем обхода, тъй като пусковият срок бе октомври месец.  Отделно строителите показаха невероятна доза героизъм и ахелойци трябва паметник да им издигнат. За финал се намериха шепа хора от този град, които да кажат, че не сме си свършили работата. Извинявайте, но това е несериозно! Откровена провокация, която за радост не проработи, защото всичко беше предвидено да се случи. И то се случи по най-добрия начин за Ахелой.

-Виждаме, че сте обявили поръчка за ремонт на пътя за с. Каменар с изграждане на атрактивна велоалея в района. На какъв етап сте?

- Да, тя ще постави началото на мрежа от велоалеи и ще свързва Поморие със с. Каменар, което е на 6 км от общинския център. След като бе пуснат в експлоатация обходът на Ахелой  и след изграждането на този при Поморие, пътят I-9, който се намира между двата обхода, ще отпадне, като републиканска пътна мрежа и ще бъде върнат на Община Поморие. По този начин ще стане възможно изграждането на мрежа от велоалеи, между града ни и околните селища Ахелой и Сарафово. Стратегията на Общината е да направи хубави дълги велоалеи, по които хората да могат да излязат на чист въздух,  да покарат колело извън градската среда, а не да стесняваме улиците в Поморие, за да изградим въпросните съоръжения. Предвиден е общински паркинг за хората, които идват от далечна точка и пренасят велосипедите си с автомобил. Паркингът на „Винпром”, който се намира на изхода на Поморие към Каменар ще бъде модернизиран и достъпен за тях. Така са си ораганизиали велохобито в Австрия, Холандия, Германия и др. страни. Окачват си велосипеда на колата, излизат извън града, карат и се наслаждават.

-В Европа къмпинг туризмът се наложи като печеливша индустрия. Този вид почивка „на зелено” е  начин на живот за много хора. Но в България къмпингите, отговарящи на европейските стандарти, се броят на пръсти, повечето са в плачевно състояние. Докъде стигна идеята за изграждането на общинския къмпинг за кемпери в местността Косата в Поморие?

-Проектът за къмпинга е внесен за съгласуване със съответните експлоатационни дружества – ВиК, EVN и за оценка в РИОСВ – Бургас. Следва остойностяването му, така че към момента не мога да коментирам неговата стойност. По данни на Евростат България е с най-слабо развит къмпинг туризъм в целия ЕС. За мен беше тотална грешка закриването и заличаването на къмпингите по цялото Черноморие. От къмпинг „Европа” нищо не остана, а само бетонни сгради. В парка на Поморие (в съседство с бившия къмпинг) ситуацията е същата, лее се бетон. Сходна е съдбата и на къмпинг „Ахелой”, но в малка част е запазен и има изключителен интерес към такъв тип почивка. Община Поморие прецени, че има свободна ниша в този тип  туризъм и ще го развиваме. Надеждата ни е чрез него да привлечем нов таргет туристи. Бъдещият общински къмпинг ще предоставя отличи условия на желаещите да почиват по по този начин – „на зелено”. Кемперите ще разполагат с всички съвременни удобства. Къмпингът е само за кемпери, тъй като ще е разположен в урбанизираната част на града.

-Заради тежките машини, които работиха по изграждането на отсечката Поморие – Ахелой  беше затруднена работата по ремонта на пътя Медово – Бата – Старцин. Сега работи ли се там? Докъде стигна подмяната на ВиК мрежата на селата Страцин и Бата?

-Следващата седмица се започва работата по пътя Медово – Бата – Старцин. Направи се едно първоначално тампониране на дупките, за да предоставим възможност на хората да пътуват. Това бе временно решение. Същинският ремонт по изкърпването започва следващата седмица. По ВиК проектите на Страцин и Бата  внесохме документите за предварителен контрол в Държавен фонд „Земеделие” и се  надявам до края на месец август да успеем да обявим процедурата за обществената поръчка. Процедурата за избор на изпълнител варира от два до три месеца, в случай че няма обжалване до ноември ще стартираме подмяната на водопроводната мрежа на жителите на двете села.

-Как стартира сезонът в Поморие, не виждаме да има толкова туристи, колкото може би бизнесът очаква?

-Сезонът протича добре на фона на всичко случващо се в  периода. Имам предвид Световното първенство по футбол и обилните дъждове, които не са типични за тези месеци в годината при нас. Аз съм  убеден, че след 15-ти юли лятото 2018 ще тръгне и ви уверявам, че и бизнесът е със същите настроения. И въпреки краткото време ще успеем да приключим един успешен туристически сезон.

-  Г-н Алексиев, ще успеете ли да финализирате всички проекти, с които сте се захванали до края на мандата си?

-Проектите ги правим не за да се бием в края на мандата в гърдите и да режем ленти. Над 200 млн. лв. са инвестирани в Община Поморие за последните пет години при бюджет 25 млн. лв. Искам да се обърна и да видя свършена полезна работа за жителите на града, искам да видя най-добрия микроклимат за бизнеса в Поморие.

В категории: Поморие


16
Коментара по темата
16.
почиващ
18.07.2018 18:17:32
2
9
Кой продаде и разреши на мястото където щеше да бъде парк и паркинги за построените хотели в Малкото езеро да се построи и продължава да се разширява мега комплекс Айвазовски.
Абе, хора от Управата на града сметка правите ли въобще къде ще спират колите на тези почиващи и че на плажа няма място къде да легнеш. Сред тези блокове няма една детска площадка за децата къде да играят да не говорим за някакво озеленяване. Въобще бетон до бетон всичко се прави без сметка за бъдеще. След нас потоп важно е да сме със силните на деня.
15.
до селяните
15.07.2018 09:51:48
7
9
ей боклуци какво хейтите като човека прави супер много за града ? Тъпи шматки айде дърпайте за макарите офис мишкии
14.
китаец
15.07.2018 08:54:15
3
3
Ние много доволни от Поморие!
13.
с.Лъка
15.07.2018 07:33:10
1
1
Кмете не виждам нещо да правите за с . Лъка . Инфраструктура е под всякаква трагедията
12.
Петър
15.07.2018 07:26:55
3
3
Когато правите сравнение с други Държави, имайте предвид, че там властта е с хората, а не против тях! От както сте на власт нищо добро не се е случило на Народа, г-н Кмет!
И, реално сте в политиката от преди 2009 г.! Поредната Ваша лъжа!
11.
Смях
14.07.2018 17:43:54
6
16
Пълен смях.. Инфраструктурата на града е трагична, улиците са разбити, няма спортни площадки, няма работа за хората, всичко е безбожно скъпо и въобще кмета говори само празни приказки... В Поморие всичко от година на година става все по-зле и по-зле
10.
Запозната
14.07.2018 17:13:08
12
14
Това е кмет на действието.няма нещо което да не го е обещал и да не го е направил. Каквото е по силите и правомощията му винаги е готов да помогне. Сигурна съм,че всичко което е обещал ще изпълни,имайте търпение,защото не всичко става от раз.можем само да се гордеем,че го имаме.
9.
Другата част
14.07.2018 17:00:09
1
4
Г-н Кмет какво правим с другата част след Порой да не би тоя част да не е от Поморие???
8.
За младежта и спорта
14.07.2018 16:56:14
4
9
Само да попитам какво стана с детската градина в с.Гълъбец и със спортните игрища в селата Габерово и Дъбник???
7.
...
14.07.2018 16:31:13
5
7
Napravi kakvoto moje6 za selata na DPS do kraq na mandata i "belkim" ta spasqt.
6.
sabrina
14.07.2018 16:28:29
4
2
kmeta dayni jilishte
5.
A taka
14.07.2018 16:27:56
5
6
A taka napravi vei4ko na Stracin,4e nali znae6...
4.
Я
14.07.2018 16:21:38
6
11
БРАВО ИВАНЕ!всичко е хубаво.Един добър съвет за паметника на Яворов :поставете лампа която да осветява скалите и стълбите отдолу, че нощно време хората използват това място за тоалетна;само едно осветление трябва и няма да има проблем. За всичко друго-ЕВАЛА!
3.
Цирк
14.07.2018 16:17:44
4
10
Оскар! :)
2.
майсторът на велоалеите
14.07.2018 16:09:44
4
12
Жега е.
1.
Човека с фалшива диплома
14.07.2018 16:04:45
8
15
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxxaxaxaxaxxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори