×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Внимание! Този мъж се представя за майстор-дърводелец, вижте колко бургазлии оплете в измамна схема (СНИМКИ)


11 Юли 2018, Сряда, 14:47 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: Флагман.бг

Нека всички да видят какъв е този човек, за да няма други пострадали. Това продължава с години, а той все още е на свобода!, каза за Флагман.бг Елена Каролова


Мъж на средна възраст мами бургазлии като се представя за майстор-дърводелец. Иван Делиатанасов взимал предварително парите на хората, но така и не доставял поръчаните мебели. За схемата алармира Елена Каролова.

Жената е поредната жертва на измамника. Вързала се е, тъй като познавала бащата на Иван, с когото били съседи близо 7 години в бл. 113 в жк „Славейков”. След като обаче решила да се премести, Елена подмамена с оферта за щори в кухнята, спалнята и хола на новото й жилище. Тя се съгласила и през май „майсторът” посетил апартамента, за да вземе размери за щорите. Обещал, че ще ги монтира за седмица, но поискал цялата сума предварително накуп – 480 лв.

Елена се съгласила и предала парите на „дърводелеца”, за което не получила никаква разписка или касова бележка. За неин късмет обаче, Иван взел банкнотите пред свидетел.

Уговореният срок минал бързо, но поръчаните и предварително платени щори така и не пристигали. След няколко седмици чакане Елена потърсила Иван, за да попита защо не е изпълнил договорката. Тогава „майсторът” се оправдал, че има много работа, но при първа възможност щял да изпълни поръчката. Минал повече от месец и той спрял да вдига телефона си. Бургазлийката обаче успяла да го издири, но Иван най-безцеремонно й казал, че още не е поръчал щорите и предложил да върне парите. Жената се съгласила, но досега това така и не се е случило. В края на юни Елена подава жалба във Второ РУ. Междувременно научава, че има още измамени от въпросния господин.

„Обръщам се към вас, за да видят всички какъв е този човек, за да няма други пострадали. Това продължава с години, а той все още е на свобода! Сигурна съм, че има още попаднали в схемите му, които обаче не са се оплакали в полицията. Съветвам ги да си потърсят правата”, каза за Флагман.бг Елена Каролова.

Бургазлийката добавя, че се оплакала и във фирмата, където работи Иван Делиатанасов. За последно ходила там преди дни, когато разбрала, че вече е уволнен. По нейните думи шефовете вдигнали ръце от своя служител, след като получили редица подобни жалби.

Проверка на Флагман.бг показа, че Иван Делиатанасов вече е осъждан за присвояване и измама. През 2012 г. получава 1 година и 4 месеца условна присъда, чийто изпитателен срок изтича преди 3 години. Той обаче все още не е реабилитиран, въпреки че 5-годишният срок за това приключва съвсем скоро – след по-малко от 2 седмици.

Интересното е, че Делиатанасов е осъден за присвояване от един от бившите си работодатели. Според обвинението, по което Иван направил пълни самопризнания, за да получи по-леко наказание, „дърводелецът” взел пари на ръка за монтаж на мебели на клиенти на фирмата, но така и не ги предал и дори изобщо не съобщил на шефа си за това. По-късно похарчил за себе си първо 800 лв., а после и 1 600 лв., които получил от двама различни клиенти на едноличния търговец. Малко след това той прибрал 600 лв. за изработка и монтиране на рафтове в магазина на бургазлийка, които пак забравил да отчете на шефа си.


Елена е категорична, че ще си търси правата докрай

Последвала нова измама. Позната на друг негов клиент се свързала лично с Делиатанасов, за да поръча нови мебели за кухнята си. Бургазлията отишъл на място, за да вземе размерите. Жената попитала дали е необходима някаква предплата и хитрият Иван, без да е упълномощен от шефа си, поискал 900 лв. Така той отново прибрал сумата, за която собственикът на фирмата първоначално така и не разбрал.

В края на 2011 г. бургазлията измамил свой познат с обещания за чисто нова кухня. Иван признал пред съда, че нямал никакво намерение да изработи мебелите на човека, а искал само да му вземе парите – в случая 800 лв. за материали. Измамникът първоначално уверявал жертвата си, че ще изпълни поръчката, но после спрял да вдига телефона си, както при Елена.   

Изброените деяния са извършени за срок от около 1 година. (ВИЖТЕ МОТИВИТЕ НА СЪДА ТУК)

Това обаче далеч не е всичко. Срещу Делиатанасов са подадени 4 жалби за подобни случаи, но всички те са приключили с откази за образуване на досъдебно производство. Решенията на прокуратурата не са обжалвани, явно защото Иван решил да си изпълни ангажимента или върнал парите на хората.

В началото на 2015 г. бургазлията сключил споразумение с Районен съд-Несебър и се разминал с 13 месеца пробация заради жалба от руснак. Чужденецът се оплакал, че дал 200 евро на „дърводелеца” за кухненска маса с 4 стола. Малко след това Иван върнал парите и така се стигнало до споразумението.

Според Елена обаче изброените случаи са само част от ужилените от Иван Делиатанасов. Жената е категорична, че ще си търси правата докрай, дори ако това означава, измамникът да влезе зад решетките. Подобен развой обаче е много малко вероятен, тъй като докато приключи разследването по нейния случаи, той вече ще се води реабилитиран!

В категории: Крими


23
Коментара по темата
23.
Иван Делиатанасов
25.08.2018 22:37:41
0
4
Флагман, изписвайте и второто име на господина, защото аз също съм с тези имена и по този начин очернят името ми! Моля коригиране се!
22.
Do 21
12.07.2018 14:33:26
0
0
Кой Тошко ? Как се казва фирмата ,как лъже? Разкажи иначе си е лоша реклама ,ама то лоша реклама няма.
21.
Да
12.07.2018 14:01:13
0
2
И мен ме измами Тошко има фирма за дограма и цех във братово офиса във изгрев ПОСТАВЯ ФАЛШИВА ПВЦ ДОГРАМА ВЗИМА КАПАРО И МНОГО ЛЪЖЕ НЕ ХОДЕТЕ ПРИ НЕГО
20.
Да
12.07.2018 14:01:12
0
3
И мен ме измами Тошко има фирма за дограма и цех във братово офиса във изгрев ПОСТАВЯ ФАЛШИВА ПВЦ ДОГРАМА ВЗИМА КАПАРО И МНОГО ЛЪЖЕ НЕ ХОДЕТЕ ПРИ НЕГО
19.
СВИДЕТЕЛ
12.07.2018 09:08:17
0
3
БИВША ФЕЛДШЕРКА ОТ БЪРЗА ПОМОЩ БЕШЕ ИЗМАМЕНА ПО СЪЩИЯ НАЧИН, А ЛИЦЕТО ИВАН РАБОТЕШЕ В БЪРЗА ПОМОЩ ШОФЬОР
18.
старата пушка до 11. динко
11.07.2018 22:14:52
1
4
чакай бе ,заек къде се буташ? Първо старите кучета топват чушката !
17.
до 15
11.07.2018 21:58:10
1
6
еййй тази нещеше да ни достави платената врата хюрман - 2 месеца след края на договора се крие,Отивам в офиса и име бутат през вратата. Уж бил умрял техен работник -2 месеца били в траур и съм и нарушавал траура-а фирмата и с прокурист- а тая юлия крещеше никога няма да ти върна парите и няма да ти доставя вратата.
накрая я докара и монтира врата с по-голям рамер-ама чист късмет че стана - големи ядове вземат парите и чао - изроди
16.
hihihi
11.07.2018 21:54:25
3
6
Докато има говеда- ще има и касапи!!!
15.
илиян
11.07.2018 21:48:07
0
7
бях измамен по подобна схема. от. фирма. юлия кар грошева. предлага врати немски ва хиорман двама долни мошенници. братя. петко славов и брат му двамата са патологични. мошенници вземат ли ти парите и отиват в командировка педеразите долни
14.
agent 007
11.07.2018 21:00:07
1
5
Аааа и още 1 такъв "майстор" го наех да ми оправи плочника пред входа.Купих му 1 торба по 50 кг.цимент ,чакъл и пясък.Отивам на другия ден и кво да гледам вместо бетон маже една тънка замасчица 5 см. Той ("майстора")беше доста висок към 190-195 обаче Веднага го хванах с две ръце за Гушата направо на улицата ,викам върни ми цимента или ще те п...ам.
"майстора" взе да се клати ме закара в една съседна къща -беше скрил торбата с цимента под стълбите.веднага я донесе и след 1 час го гледам мъртво пиян залита по улицата ...
13.
agent 007
11.07.2018 20:51:39
1
7
И на мен 1 такъв ми взе 300 лева-за сонда и ги изиграл на машинките. Отидох у тях в Славейков ,бл 55 и му звъннан на вратата.Излезе жена му - викам и може ли да се покаже мъжа ти и жената (кротка женица) го извика и като се показа на врата Ведга го хванах с двете ръце за гушата .Почнаха да крещят за помощ-момощ , пуснах го им им казах ако до 2 дена не ми върнат 300 лева ще го .....кам. След 1 ден ми звъни и ми даде парите пред Булбанк.
12.
К'во го бавите тоя?
11.07.2018 20:13:14
1
10
Има хора дето ще и върнат парите предварително, а после ще си ги търсят от него. Е, "малко" повече ще му вземат, ама така ще му държи влага.
11.
динко
11.07.2018 19:48:58
9
6
на Ленчето бих и го турил
10.
Бой , бой и само БОЙ за тоя !
11.07.2018 19:37:09
2
23
Познавам този мошеник от много години ! Казва се Иван Атанасов Делиатанасов . Навремето бачкаше като шофьор на линейка в Бърза помощ ! Не можете да си представите колко доктори , сестри и санитарки е завлякъл ! А това са хора с които е работил заедно ! Взима парите предварително И ВСИЧКО ПРОИГРАВА НА КОМАР ! Направо се чудя КАК още не са го спукали от бой ! Номерата му се въртят вече приблизително 20 години , и тъкмо липсата на правосъдие в милата ни Батковина позволява това ! Предлагам на пострадалата да издири още двама-трима измамени , да се организират и ... нататък знаете ! На зла круша - ЗЪЛ ПРЪТ !
9.
Kiki
11.07.2018 19:32:08
0
11
Тоз,само едно дърво в тиквата и до там-нещастник
8.
Клаус
11.07.2018 19:09:33
0
19
Това е Иван Мишина. Набор 1967. Патологичен измамник. Жена му е същия боклук и са в комбина. Натиснеш ли го някъде в тъмното, връща парите.
7.
Doko
11.07.2018 19:00:08
0
7
Долен измекяр и пълна мишка е този хубавец.
6.
xxx
11.07.2018 18:56:20
2
24
Статията можеше и да е без селфито на "убавата" Елена...
5.
Kasabov
11.07.2018 18:43:17
1
6
Който пие, зло не мисли,наздраве за много години,догодина повече сливи да има,и захарта да падне цената,ще има проекто закон по тази линия
4.
НАП
11.07.2018 18:33:35
0
8
Подобни фирми и цехчета за изработка на мебели не издават никакви фактури или касови бележки. Имат само принтери и лъжат клиентите с проекти които не могат да изпълнят. Реално не се водят на отчет никъде и се чустват недосегаеми а са най-големите мошеници!
3.
До Елена
11.07.2018 18:33:04
0
16
Дърводелците разбират само от дърво. Тъй, че намери някой приятел да му намести кокалите и ще си вземеш парите. Другото е губи време.
2.
Иван
11.07.2018 18:26:23
2
14
Пари предварително никога не се дават.
1.
lubomir
11.07.2018 18:24:54
2
11
Toq go znam beshe mi kolega v neftozavoda .
golqm nekadyrnik I mnogo beli pravi
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете
Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори