×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Президентът на Германия поиска прошка от гейовете


03 Юни 2018, Неделя, 23:36 ч.

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер помоли гейовете за прошка заради десетилетията страдания и несправедливости, които са претърпели в резултат на репресивни закони в Германия в епохата на нацизма и след Втората световна война.

Франк-Валтер Щайнмайер говори на церемония в памет на преследваните гейове от режима на Адолф Хитлер, пише Дарик. В словото си Щайнмайер посочи, че грубото отношение към хомосексуалните е продължило в следвоенната епоха, в двете части на тогава разделена Германия, където хомосексуалността в продължение на години се е разглеждала като престъпление:  

„Ето защо искам прошка днес, за всички страдания и несправедливости, както и за мълчанието, което последва". Щайнмайер изтъкна, че иска да успокои „всички гейове, лесбийки и бисексуални, че са защитени в днешна Германия“.  

Оценките показват, че по време на фашисткия период на Германия над 54 хиляди хомосексуалисти са били осъдени. 7 хиляди от тях са попаднали в концентрационни лагери и чрез различни мъчения били обречени на глад и болести.

Прочутият параграф 175 от наказателния кодекс на Германия, който се отнася до хомосексуалистите, е бил променен през 1969 година в Германия и от тогава хомосексуалността не подлежи на наказание.   На 27 май 2008 година в Берлин беше изграден паметник на преследваните по време на нацизма гейове.  

Извинението на президента на Германия беше произнесено по време на церемония, на която се отбелязва 10 години от изграждането на паметника.


В категории: Политика


9
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
9
Коментара по темата
9.
Do 8
04.06.2018 23:17:18
0
1
Mnogo iasno che shte nalivat pari v Ruskata ikonomika babeto Merkel e izdignata na vlast ot GDR sluzbite STAZI klon na GRU-KGB
8.
Рунгел-педерунгел
04.06.2018 10:54:15
0
2
Три неща правят особено впечатление в поведението на Германия:
1. Това че построи газопроводите на Русия и изкупува газта от нея, с което налива огромни суми пари в икономиката на Империята на злото, която с тези пари се превъоръжи и извърши агресията в Грузия, Крим, Донбас, Сирия и пр.
2. Организира наводняването на Европа с всякаква деградирала измет, които отначало уж бяха бежанци, после станаха мигранти и накрая ще стане ясно, че са непоправима мангасарска сган, търсеща лесен начин на живот чрез помощи, престъпления и пр.
3. Пропагандиране и издигане в култ на всякакви аномалии в човешкото поведение (които са съпътствали човечеството, но са стояли в сянка), като педерастията, лесбийство, содомия, джендъри всякакви, трети (засега) пол. А, щом се допуска, че има трети пол, логично е след време да възникне и четвърти и пр. И щом брак може да се сключва между еднополови (засега), логично е след време да се сключва брак и с животни (да речем кучето в къщи) или брак с предмети - да речем с любимата табуретка. Пред психиатрията има широко поле за изследване относно тия неща.

И от това следва извода, че е съвсем естествено скоро време Германия да бъде прекръстена на ГеЙмания. Това ще е наистина справедливо.
7.
Кон бе, кон!
04.06.2018 00:22:41
0
4
А свирка поиска ли им?
6.
дърт гей-зер
03.06.2018 23:37:43
1
4
Простено да ти е германски ненормалнико. Сега, след като ти олекна на мизерната душица, може да отидеш в гетото и да си избереш няколко мургави (и миризливи) мигранти, за да ти свалят гащичките и да те опрощават цяла нощ. Дано си щастлив и мизерната ти душа намери покой. Амин!
5.
www
03.06.2018 23:11:10
0
3
Предозиране
4.
bgman
03.06.2018 22:24:52
6
1
До 2: Къде ще бягате? В Русия? Нещо не съм чул някой да бяга натам?
3.
agent 007
03.06.2018 22:03:18
0
0
Даваме ти прошка и ние,бургаските гейове.Някой пита ли ни нас,как живеем в този свят.Хем сме меки китки,хем гледаме да се прикриваме.Но,няма да се крия повече.Аз съм Джеймс-Шушана.
2.
аз ot Burgas s adidas
03.06.2018 21:55:53
1
13
Народе, ако имаме истински управници, а ние уважаваме себе си, още утре трябва да си стягаме багажа и с 200 км.ч да изчезваме от този Евро-гейски съюз. Боже, боже. Президентът на една от най-големите икономика да се извинява на гейовете. Бягайййй народе. Тези не са в кръвта ни. Вижте историята, как техните варварски племена са населели Европа и как са се онождали по роднински за да се пръкнат днешните им порцеланови глави със стъклени очи, които от центъра на гейска Европа ( Фландрия и в частност Антверп)ни управляват и ни редят съдбите. Само вижте, колко абсурдни неща ни се струпват от там за последните година-две. Тия не са от нашия сой и ние никога няма да станем, такива каквито те искат да ни направят. Допускате ли синовете на България да се онождат помежду си и в целувките си да възпитават в морал, сила и мъжественост, каквито поне все още имаме.
1.
789
03.06.2018 21:33:46
1
14
Аман, аман, аман ... Толкова са важни, че всички останали човешки същества трябва да се превърнат в роби на гейовете. То прошки, то паметни плочи, то паради, то издигане в култ на хомосексуализма... Дарвин се преобръща.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори