×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Поморие Иван Алексиев на празника: Свети Георги ни закриля, градът ни е благословен, а хората - гостоприемни


Кметът на Поморие Иван Алексиев на празника: Свети Георги ни закриля, градът ни е благословен, а хората - гостоприемни
Кметът Иван Алексиев поздрави съгражданите си за празника
05 Май 2018, Неделя, 01:15 ч.
Автор: Христо НИКОЛОВ

Народна музика и танци изпъстриха поморийския Гергьовден

Поморие - перлата на Черноморието празнува днес своя празник. С богата програма и много гости градът почете подобаващо покровителя си - "Свети Георги", традиция, която продължава вече 18 години.

Гергьовден е много ценен ден за нас, поморийци, защото Свети Георги е наш патрон, символ на доброто и победата над злите сили. Заради това този град е благословен, а хората са добри и гостоприемни. Нека с много вяра, търпение и упоритост, водени от нашия закрилник, да развиваме все повече нашия прекрасен град“, каза кметът Иван Алексиев.



И тази година той посрещна редица официални гости, пропътували хиляди километри, за да уважат събитието, а именно представители на местната власт от Русия, Гърция, Унгария, Румъния и Турция.

Сред официалните гости на празника днес бяха също народните представители Ася Пеева и Димитър Бойчев, почетният гражданин на Поморие проф. дмн. Николай Янев и кметът на Първомай Ангел Папазов.



Всички те поздравиха поморийци за празника, като поздравителни адреси бяха прочетени и от името на Президента на Република България Румен Радев и от Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Особено мил жест към поморийци направи кметът на унгарския град Аяк Миклош Керекеш. Той се бе подготвил и поднесе приветствията си на чудесен български език, като завърши с Вазовите думи „Не се гаси туй, що не гасне“.



С това изненадите за Гергьовден не приключиха. Председателят на Общински съвет Адам Адамов посрещна на сцената 90-годишната народна певица Янка Танева. През април 2018 г. легендарната изпълнителка на тракийски песни бе удостоена със званието „Почетен гражданин на Поморие”, а днес тя получи и почетния си плакет.

Програмата продължи с емблематичните песни на Танева и с впечатляващ поздравителен концерт на един от най-известните български фолклорни ансамбли, посланици на българското народно изкуство, Ансамбъл „Пирин”.



От Общината съобщиха, че на територията на Поморие общо 623 са мъжете, носещи името Георги. Най-възрастният от тях е на 88 години, а най-младият – все още няма навършена дори една.

В категории: Поморие


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
цьж
10.05.2018 08:48:24
0
1
браво на кмета ,догодина депутат--да бъде
13.
ПЕТЯ Д.
09.05.2018 08:16:09
0
2
Обръщам се, към Кмета, Полиция, да вземат мерки спрямо новодошлите цигани от катуните- СУНГУЛАРЕ, КОТЕЛ. Започнаха първите кражби от дворовете и градините на хората. Да не стане голяма беля, защото са много нагли, където минат крадат и разбиват всичко. Оставаме сами да се разправяме с тях. Може би трябва да започнем да стреляме.
12.
Перлено ми е!
07.05.2018 20:33:57
0
5
И отново при леееко по-силен дъжд се наводнихме и удавихме.
11.
Баницата
07.05.2018 15:36:39
0
7
Миризма на пот,кебапчета от трето качество кайма,църни мангали и един ошишкавил се баничар.Чалгата от тонколоните на въртележките заглушаваше народните песни от сцената.Ква перла на черноморието кви пет лева.Улици с дупки и прах,тротоари като на Черковна непипнати от времето на ментора на Боко бай Тошо.Поморие изгуби от атмосферата си на градче изпълнено с романтика и дух на самобитност.Рашъните вкараха едни пари с които мафията изпра парите си.Сега е бетонна джунгла някаква.
10.
Демир от кайряка
07.05.2018 00:26:58
5
6
Бахти убитото село е тва Пуморие...пълно с еркечлии и мангали ..Късмет че се излъгаха Руснаците да налеят малко хара че ситуацията вече щеше да е Каблешково две ха ха иначе Анхиалки са красавици .. тука спор няма ..
9.
ЕДИН ОТ ПОМОРИЕ
06.05.2018 19:10:14
2
7
ВСИЧКО ДАЛЕЧ ОТ МОРЕТО Е ПРОВИНЦИЯ...

МРАЗЯ ЧАЛГАТА И ПРОСТАЩИНАТА КОИТО ЗАЛИВАТ НЕ САМО ПОМОРИЕ НО И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ....
СЕЗОНА ЗАПОЧВА.....НЕКА ПОМОРИЕ СИ ОСТАНЕ ТАКА ПРЕКРАСЕН КАКЪВТО СИ БЕШЕ И Е.....
БЕЗ ЧАЛГА И ПРОСТОТИИ...

ВЕСЕЛ ПРАЗНИК...!!! ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ...
8.
Само злобен
06.05.2018 19:01:05
3
3
чикиджия и отхвърле от поморийци може да бълва змий и гущери за тях.
Сори ама тези не хареват черния цвят .
7.
до 5
06.05.2018 18:37:35
5
4
Не е като да и мирише от Дунава ,няма е онази сиромишия от северния край!
В ТАКЪВ МОМЕНТ ЦЯЛАТА ТИ ДУША СЕ ИЗПЪЛВА С ЗЛОБА И ОМРАЗА ,ЗАРАДИ ЦЪРВУЛСКИЯ ТИ КОРЕН.
6.
до 5
06.05.2018 18:35:06
4
5
Не е като край миризливия Дунав нали?
В този момент изпитваш чувство на злоба и завист от цървулските си корени.
Та кога Президента ще ви уважи и кой чужди гости?
5.
Дрон
06.05.2018 18:20:29
2
16
Днес е поморииската Нова година. Града е огромна циганска въртележка. Всякаква соева скара цвърчи на мегдана, чалга цепи въздуха, кюлоти се веят от безбройните сергии.
4.
Да това е града
06.05.2018 18:17:50
4
5
Това са хората ,който уважават .
3.
Бургаски
06.05.2018 17:28:27
5
8
Гостоприемни поморийци?? Аахахахахахахахахх
2.
Зо 1
06.05.2018 16:34:15
3
18
Адмирации! Един човек да мисли като мен! Празникът наистина е превърнат в цигания буквално и мръсотия лъха отвсякъде.
1.
Георги
06.05.2018 16:16:14
3
22
Като е много ценен , вземете да забраните тая циганщина! Само чалги от люлките и гръцко по кебапчийниците! Егати празника! Някакъв помиярник!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова Селският хитрец Алек изигра всички Селският хитрец Алек изигра всички Най-гадното бе, че не позволи на победителките Маги и Надежда да се зарадват, че са финалистки Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Според ландшафтния архитект Росица Върбанова растението е от вида канабис сатива, така наречения промишлен коноп МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители Според адв. Веселина Василева има бита служителка, която се нуждае от незабавно освидетелстване, а е в ареста Изоставената Надежда от "Ергенът": Ще науча моят син да не постъпва като Алек Изоставената Надежда от "Ергенът": Ще науча моят син да не постъпва като Алек Надя е разочарована от поведението на Ергена, но Магдалена твърди, че е влюбена в него 
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори