×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Апелативният прокурор на София подаде оставка
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Църквата във Ветрен затворена в полунощ на Великден - граждани роптаят, попът отвръща (ВИДЕО)


Църквата във Ветрен затворена в полунощ на Великден - граждани роптаят, попът отвръща (ВИДЕО)
Причината съвсем не е това, което повечето хора биха си помислили
07 Април 2018, Неделя, 02:32 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Чакахме до полунощ, но уви, храмът бил отворен по-рано, пише изумено наша читателка


Църквата в бургаския кв. Ветрен е била затворена навръх Великден – в полунощ между 7 и 8 април. За това сигнализира читател на Флагман.БГ. Снощи десетки са били пред храм „Възнесение Господне”, но са останали в чакане. Причината обаче съвсем не е това, което повечето хора биха си помислили.

„Ето така изглежда храмът в кв. Ветрен. 21-ви век сме… Десетки хора се бяхме събрали да чакаме от 23:30 до полунощ с надеждата, че ще обиколим църквата, но уви. Как може такова нещо?”, разказва наша читателка, която е възмутена от ситуацията.



Оказва се, че отецът все пак е бил в църквата и е произнесъл молитвите. Това станало около 21:30 ч., когато влязъл, оставил огъня и със струпалите се стотици хора обиколил храма.

Стотици хора?

Как така храмът не е работел и десетки ветренлии са чакали до полунощ, а пък в същото време стотици са обикаляли църквата във въпросното по-ранно време?


Архиерейският наместник отец Севастиян даде подробно обяснение, даващо отговор на въпросите на неразбралите

Отговорът даде за Флагман.БГ архиерейският наместник отец Севастиян, който всъщност е отслужил молитвата във ветренския храм снощи.

„Да се твърди, че храмът е бил затворен, е абсурдно. От повече от седмица из целия квартал сме поставили бележки на най-видните места, с които се уточнява, че молитвата ще се извърши в 21:30 ч. Точно така и направихме, това е и практиката ни от повече от 5 години в квартала. Това, че някой не е прочел, не значи, че информацията не е била достъпна. Аз съм изумен, че все още има хора, които не знаят за това, но все пак сме християни и трябва да приемаме всички – има всякакви хора, някои знаят, други не”, разкри светият човек, който не скри възмущението си, че някои хора, които просто не са се погрижили да се информират, се опитват да развалят празника.

„Когато един отец обслужва няколко населени места, е физически невъзможно той да бъде на всички тях едновременно в 00:00 ч. Това е практика на църквата – ние си имаме правила и канони, които спазваме, а това, че съм произнесъл молитвите преди полунощ, определено не ги нарушава. Нека просто хората да се информират, преди да се опитват да уронват авторитета на църквата, особено по време на най-светлия празник през годината”, добави още отец Севастиян.



Флагман.БГ Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек 20/05/2024, Понеделник 15:20 1
Напусна ни емблематична актриса
Напусна ни емблематична актриса 20/05/2024, Понеделник 14:17 0
13
Коментара по темата
13.
"Софраджийка"
09.04.2018 10:44:04
1
3
До Иван! Господине, свещеник, поп или каквото и да е НЕ НИ ТРЯБВА! Искахме ПРОСТО църквата да е отворена в 00.00, за да си запалим по свещ! - Уви НЕ! За ДЕЛАТА не знам, само знам как миналата година беше споменал, че ще ходи в Камено, защото давали повече пари там !?!
(Другата година дарение по 1 лев - поне да е отворена църквата!)
12.
*********
09.04.2018 10:07:31
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
Ветрен
09.04.2018 09:52:38
1
0
А защо не каза, че миналата година заяви, че ходиш в Камено, защото там давали пари? Попе, попе, аз съм грешница, ама ти си по-грешен от всички нас взети заедно.
10.
Попа
08.04.2018 23:10:05
1
1
Аз не съм обратен и корумпиран,не! Ама хиииич!
9.
Радулова
08.04.2018 21:30:04
4
0
Потресена съм!За пореден път ще си измиваме ръцете явно...Никой няма претенции от живущите в квартала,че Попа не е бил там,толкова ли не го разбраха...И без поп,хората от години сами си обикалят и си почитат празника,не сме малоумни да не разберем че няма как да е на сто места едновременно....
8.
Иван
08.04.2018 17:47:42
5
7
Малоумието на простия народ е безгранично !!! Всеки софраджия сетил се за църквата и обиколките около нея трябва да знае че в малките населени места не е възможно да има денонощно свщеник не “поп” Тези с претенциите да се поразходят и да поразпитат за въпросният Отец Севастиян и делата му !!!
7.
....
08.04.2018 15:43:21
2
9
И в Банево беше така ..... Такава голяма църква а затворена на такъв голям празник....
6.
Ast
08.04.2018 15:34:06
0
3
'Zapoznat' мисля че ти нещо не си наясно, май не знаеш традицията каква е а?
5.
Ast
08.04.2018 15:29:00
0
11
Въпроса е защо църквата е била затворена
4.
*********
08.04.2018 15:25:38
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
Бях там
08.04.2018 15:17:51
0
16
Поне да бяхте оставили някоя женица, за да може хората да си запалят по една свещичка, не сме и очаквали свещенник в полунощ, но поне да беше отворено.
2.
Zapoznat
08.04.2018 14:53:22
1
14
Жената е дошла от село и не е знаела че така е от години там
Самия факт че споменава град Бургас .
1.
Мирянин
08.04.2018 14:41:27
7
19
Попе,това си е ваш вътрешен проблем.Църквата трябва да е отворена в полунощ.И не ми се изумявай,ами запрятайтв ръкави и от къща на къща при циганите,че ги отървахме от правата вяра.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища  Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Ето какво показват различните данни за бизнес климата у нас Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Инициативата е на сдружението на младите лекари  Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" НАП пусна на търг нови предложения на автомобили иззети от пияни и дрогирани водачи Напусна ни емблематична актриса Напусна ни емблематична актриса Носителка е на десетки награди и отличия от национални и международни фестивали Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора На място е изпратен екип на „Пътна полиция“, който е установил, че лек автомобил „Фолксваген“ е катастрофирал и починалият е неговият водач Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет
Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори