×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Путин е джудже, но е необходим като плашило-враг на разпадащия се неолиберален глобализъм


Путин е джудже, но е необходим като плашило-враг на разпадащия се неолиберален глобализъм
Muscovia delenda est! (Moсква трябва да бъде унищожена! – лат.).
03 Април 2018, Вторник, 12:51 ч.

Въобще няма да е изненадващо, ако около изборите и особено около световното не започнат пак да умират руски опозиционери в Лондон и в Москва


Aко съм на мястото на Путин, бих наел сериозна охрана на всички руски опозиционери и дисиденти поне до края на световното по футбол.

Въобще няма да се изненадам, ако около изборите и особено около световното не започнат пак да умират руски опозиционери в Лондон и в Москва.

Естествено, при всяка такава смърт ще има оставяна до трупа касова бележка с точния адрес на Червения площад, откъдето е закупена отровата или оръжието на убийството.

Ще направя едно смело предположение – войната в Украйна ще се възобнови някъде в началото на юни, точно покрай откриването на световното.

Просто някои хора не могат да преживеят това, че „световният злодей” един цял месец нонстоп ще го гледат стотици милиони по света как си гледа мачове в ложите.

Има ли причина за такава параноя спрямо Русия и Путин? В икономическо отношение държавата е напълно неконкурентна.

Сферите на външнополитическо влияние на Русия се ограничават до бившия СССР и Сирия.

В същото време Китай нахлува мощно в цяла Африка, Азия, дори и Южна Америка.

Русия не може да предложи някаква глобална културна, философска и социално-икономическа алтернатива на сегашния неолиберален модел (така, както СССР се опитваше да предложи в почти целия свят). Дори православните изцепки и дугинизми са си изцяло за местната аудитория и електорат.

Откъде тогава идва цялата тази фобия към Путин и Русия на днешния западен политически елит?

Русия се е превърнала в Картаген, а Путин в Ханибал Барка.

Още малко всеки западен лидер ще започне да завършва всяко свое изказване и реч с израза „Москва трябва да бъде унищожена”.

Путин е просто така необходимото външно плашило и мобилизиращ силите външен враг за един постепенно разпадащ се модел на неолибераления глобализъм (власт в глобалните структури, вместо в националните държави; мултикултурализъм, вместо национална идентичност, и т.н.).

Преди време Фукуяма беше написал един фундаментален труд – „Краят на историята”, в който твърдеше, че е настъпил идеалният и вечен обществено-политически модел – неолибералният глобализъм.

И от този момент нататък просто всяка една държава по света ще приема този модел – либерална демокрация, мултикултурализъм, демонтаж на националната идентичност и т.н.

Много хора бяха и са с религиозна убеденост, че пророчеството на Фукуяма е неизбежна реалност. Оказва се обаче, че не е така.

Няма „край на историята”, няма „идеален модел” – всичко постоянно се променя, всичко е преходно.

Та въпреки всичките плюнки по Путин, в момента той им е адски необходим.

Биха го заменили само с някой, който може да бъде представен за по-голям злодей и по-голямо плашило.

Прогресивните неолиберали, които са монополизирали обществено-политическия и медиен живот на Запад, не могат и не искат да приемат, че моделът им и идеологията им се изчерпват и срещат все по-яростна съпротива сред хората.

Затова за тях е толкова жизненоважно да представят казуса като „сблъсък между нас и Путин, между доброто и злото”, отколкото като „изчерпването на нашия модел и идеи”.

За финал – поколението на т.нар. „милениали” са най-фанатичните последователи на прогресивната неолиберална идеология.

Те ще имат съдбата на нашите „червени бабички”.

Ще доживеят да видят със собствените си очи пълния крах на „религията”, в която винаги са се кълняли, и без която не могат да си представят света и живота.

Последните десетилетия от живота си сегашните милениали ще прекарат точно като „червените бабички” – в спомени „колко хубаво беше по времето на неолиберализма, мултикултурализма и Меркел”, в пълно отрицание на реалността, в опити да съживят умряла идеология.

***
АВТОР: Тихомир ЧЕРГОВ
Източник: e-vestnik.bg

В категории: Политика


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
7
Коментара по темата
7.
до 4и6 един и същ "ИДЕОЛОГ"
03.04.2018 15:56:36
2
4
Г–Н ИДЕОЛОГ ""ШАМАН""//РУБЛАДЖИЯ///––А ЗАЩО НА ПРАКТИКА ВСИЧКИ ОТИВАТ НА ЗАПАД ДА СИ ТЪРСЯТ ЩАСТИЕТО А НЕ В ""ПУТЛАНДИЯ""Не можеш да обясниш тАзи РЕАЛНОСТ ЧРЕЗ БОЛШЕВИШКАТА СИ ПЛАТИНА ПРОПАГАНДА–
6.
Хаха
03.04.2018 14:45:38
1
4
Те харесват либералния модел, защото им дава шанс да крадят не само от своята държава, но и от другите. Това е система на мързеливците, които искат само да крадят. Думичките "работа" и "градеж" за тях са обидни. Мултикултурализма пък е важен за да се сблъскват различните култури и така да се създава вечния конфликт - Разделяй и Владей. Никой няма интерес да има мир и светлина, защото в тъмнина и скандал се краде най-много и най-незабелязяно. Либералите са готови да направят океаните червени от народната кръв, но не и да се откажат от кражбите и мързела си. А Путин наистина не може нищо да направи на Запада, защото те могат да го свалят по всяко време и на не много висока цена, но просто им е удобен. За жалост живота е един и на повечето хора им се пропиля. Единствените доволни могат да са временно младите богати наследници , докато мама и тате още бачкат, и Швейцарците, Сингапурците , Дубайците, Сейшелците, Вирджинците и тези които са независими и държат мафиотските капитали
5.
4
03.04.2018 14:39:02
3
2
4 ти май си гладен.Поискай помощ и ще имаш.
4.
до 2 и 3
03.04.2018 12:54:51
5
4
Прочетете още веднъж пасажа в края! Ще прозрете истината за фалшивия "либерален" модел след години, когато може би ще станете по-мъдри (?!) А сега се радвайте на "европейския" си паспорт и стойте гладни в блатото! До кога ли ще издържите? Или ще миете чинии и ще обслужвате "европейците" на Меркел, Макрон, Змей...същите тези, които дават "указания" на нашите "наведени" мишоци как да съсипят държавата ни...!!!
3.
БРАВО ДОСТОЕН ОТГОВОР
03.04.2018 11:38:03
2
4
НА ШАМАНИТЕ С ""ЧУК И СЪРП""В ГЛАВИТЕ И ПЕТОЛЪЧКА НА ЧЕЛАТА.ЧИСТА БОЛШЕВИШКА ПРОПАГАНДА МЪТЕЩА ГЛАВИТЕ НА НЕВЕЖИТЕ С "НАПРЕД О ПАРИИ ПРЕЗРЕНИ"" КЪМ УТОПИЧНО ""РАВЕНСТВО И БРАТСТВО"".РАДОСТНОТО Е ЧЕ ВСЕ ПО МАЛКО ХОРА СЕ ВЛИЯЯТ ОТ ИЗТОЧНИТЕ "ШАМАНСКИ""ПАСКВИЛИ И СА СЕ ОБЪРНАЛИ С ЛИЦЕ КЪМ МАТЕРИАЛНИТЕ И ДУХОВНИ БЛАГА НА ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ//НИКОИ НЕ БЯГА В ГЕТОТО РУСИЯ//
2.
болшевишка пропаганда
03.04.2018 11:11:47
4
4
Тая болшевишка пропаганда сме я чували и става банална като стара изтъркана грамофонна плоча. Липсва и обаче само едно нещо, за да и се обърне поне малко внимание. И то е лъжицата с катран в кацата с болшевишка пропаганда. Това че, ръсещите мозък комунисти-русофили правят тези жалки напъни от "лошия Запад" към който (макар и с някой забележки) се числи и България. Сега никой не стои с авт. калашников на границата (както те правеха) и те спокойно можеха да отидат в прехвалената от тях Русия. И да се радват на благините, които под път и над път пропагандират. Но, не отиват там, защо ли. Натискат се да стоят под шапката на Запада и НАТО. Защо ли другарите комунисти-русофили не избягат от тези (според тях) чудовища "капиталистическият Запад" и "Нато"? Да не би нещо да не са добре с главата? Не! А, защото комунистите са известни още и като: крадци, лъжци, убийци и манипулатори. За това! Те просто са си такива... В момента крадат, лъжат и манипулират и се надяват утре да започнат пак да убиват.
1.
Магдалина
03.04.2018 10:05:59
2
3
Иисус е бил мразен от обществото докато покаже че е велик
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори